Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Viešosios erdvės ir mažoji Vilniaus architektūra

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Creatium Rodyti pranešimą
    Autobusų su turistais ten privažiuoja, per didesnius įvykius net kamščiai žiede būna. Tai šitą klausimą kažkaip spręsti reikia. Atsiminkit, kad autobusas - tai ne lengvoji. Jam apsisukti irgi reikia vietos. Kur tą daryt, jeigu stovėjimas būtų perkeltas į gretima esančią ramaus eismo M. K. Paco gatvelę?
    Dažnai ten pravažiuoju ir labai retai būna daugiau 2-3 autobusų vienu metu (ir šiaip ten tik 2 legalios vietos autobusams, per šventes lai stato Olandų parkinge, 500m nėra problema), ir išvis kokia prasmė autobusams ten apsisukinėt? Ten juk įvažiuoji per vieną įvažiavimą, išvažiuoji per kitą. Apsisukinėja tik tie, kurie ruošiasi važiuot per plytą. Nereikia nieko kelti į Paco gatvę, toje vietoje kur VMS planuoja tualetus ir dviračių konteinerį, vietos yra daugiau negu reikia, galima padaryt net didesnį parkingą, nei čia prie bažnyčios, bet reiktų padaryt tiesiog 2-3 išlaipinimo vietas, o autobusai paskui galėtų važiuot pastovėt į Olandų parkingą ir nereiktų galvot apie naujų kilpinių maršrutų kūrimą, ar kilometrus nuo parkingo iki bažnyčios.

    Comment


      Autobusams reikėtų apsisukti, jeigu stovėjimą jų padaryti Paco g. Toks siūlymas čia buvo nuskambėjęs.

      Comment


        Vasaros metu, t.y. turizmo sezonu dabartiniame parkinge neretai būna ir 5-6 autobusai, kartais netgi ne visi telpa į parkingą - važiuoti autobusui į parkingą prie laidojimų namų irgi ne variantas, nes bažnyčioje turistai dažniausiai praleidžia tik apie 20 minučių, o kartais nuvažiuoti tą vieną kilometrą užtrunka 10 - 15 min. į vieną pusę - ypač važiuojant/grįžtant iš/į darbą. Parkingas autobusams yra būtinas prie bažnyčios.

        Dėl tualeto - tikrai nesidubliuos tualetai, seną uždarys įrengus naują. Senasis nėra pritaikytas neįgaliesiems ir šiaip morališkai bei visom kitom prasmėmis pasenęs.

        Comment


          Abiejose pusėse planuojama po naują tualetą įrengti.

          Comment


            Parašė Creatium Rodyti pranešimą
            Abiejose pusėse planuojama po naują tualetą įrengti.
            Šito nežinojau. Seną vis vien tikriausiai uždarys, nes jo remontas ir pritaikymas neįgaliesiems brangiau kainuos nei naujas tualetas turbūt.

            Comment


              O gaila. Jame gerai būtų slėptis nuo bombų.
              Lietuva visiems.

              Comment


                Parašė abruo Rodyti pranešimą
                O gaila. Jame gerai būtų slėptis nuo bombų.
                Tai jau tikrai, bet tokių "bunkerių" Vilniuje dar nemažai ir be šito liko, ne visi tik veikiantys aišku.

                Comment


                  Bus skelbiamas pirkimas Japoniško sodo įrengimui: https://cvpp.eviesiejipirkimai.lt/No...ls/2020-633093

                  Comment


                    Sostinėje pradėjo veikti mobiliosios vandens gertuvės

                    Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/naujiena/aktual...1335126?copied





                    Comment


                      „Darnu Group“ Vilniaus savivaldybei padovanojo VšĮ „Japoniškas sodas“ dalį

                      Šūkis „Kuriame miestą kartu“ mums reiškia žiūrėti gerokai plačiau, nei apima mūsų plėtojamos teritorijos , ir kartu ieškoti rajonus bei jų aplinką gerinančių sprendimų. Pradėję vystyti verslo centrą „Park Town“ prisidėjome prie iniciatyvos greta kurti žalią poilsio zoną – pirmąjį Vilniuje Japonišką sodą . Džiaugiamės kartu su profesionalų komanda sukūrę sodui gražų projektą – tai mūsų indėlis į ateities Vilnių . Jį padovanojome miestui linkėdami, kad jau netrukus šioje teritorijoje prasidėtų ilgai laukto sodo įrengimo darbai .

                      Iš viso paruošiamiesiems Japoniško sodo darbams „Darnu Group“ skyrė per 200 tūkstančių eurų paramos – buvo atliktos visos būtinos ekspertizės, paruoštas detalus 5 hektarų Japoniško sodo projektas, kuris kartu su paraiška jau pateiktas Europos Sąjungos finansavimui gauti. Vilniaus miesto savivaldybė žada kad Japoniškas sodas turėtų būti įrengtas 2022 metais.

                      Comment


                        Vieta: https://www.google.com/maps/@54.7188...!7i6720!8i3360

                        Click image for larger version

Name:	1.jpg
Views:	2695
Size:	159,9 kB
ID:	1812043

                        Click image for larger version

Name:	2.jpg
Views:	2683
Size:	174,2 kB
ID:	1812044
                        ♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚

                        Comment


                          Geras, kokie šaligatvio klodai - nors ardyk ir tiesk kur jo visai nėra. (Nebent kažko nežinau, kam galėtų reikėti tiek šaligatvio šioje vietoje)

                          Comment


                            Parašė spekas Rodyti pranešimą
                            Geras, kokie šaligatvio klodai - nors ardyk ir tiesk kur jo visai nėra. (Nebent kažko nežinau, kam galėtų reikėti tiek šaligatvio šioje vietoje)
                            Čia tokis šiaurinės Justiniškių dalies kompozicinis sumanymas - pėsčiųjų alėja: mokykla > vieša erdvė (nebeveikiantis fontanas) > vieša erdvė (S. Gedos skveras) > sporto aikštynas > visuomeninis centras > neįgyvendinta jungtis virš gatvės > prekybos centras / turgus > vieša erdvė (projektuojama) > vieša erdvė (nesutvarkyta) > mokykla. Faktas, kad trūksta kompleksinio sutvarkymo


                            Comment


                              Labai patinka tie užrašai "Vilnius" ir dizainas geras. Devyniasdešimtaisiais matydavom "USA", "NY", "L.A.". Vaikams tai buvo super kieta, o dabar savivaldybė tokius parašė. Mažos smulkmenos, dideli darbai!

                              Comment


                                Dar apie Justiniškių skverą:

                                Viešąją erdvę numatoma sutvarkyti įrengiant poilsio aikštelę su refleksoterapiniu taku, kuris papildys greta esančią aktyvaus laisvalaikio zoną. Taip bus sukurtas funkciškai visavertis poilsio kompleksas skirtingiems lankytojų poreikiams, o kontekstuali architektūrinė raiška teiks viešajai erdvei estetinio patrauklumo (architektas Aurimas Daunoravičius).

                                Skulptūrinė kompozicija aikštelės viršutinėje terasoje – skirta suteikti šiai vietai išskirtinumo ir atspindėti savitą Justiniškių mikrorajono bei jo gyventojų dvasią. Šiuolaikiška spalvota skulptūra iš bronzos vaizduos žmogų, tarp dviejų betoninių kolonų besiveržiantį aukštyn (skulptorius Vidas Simanavičius).

                                Modelį skulptūrai menininkas planuoja parinkti iš Justiniškių bendruomenės narių – tad kviečiame sekti naujienas autoriaus paskyroje socialiniame tinkle: facebook.com/hiperdaile.
                                https://www.facebook.com/groups/just...0623930672837/
                                ♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚

                                Comment


                                  Liepos 2 d. 17 val. Misionierių soduose (prie Tymo turgaus) esančiame Kūdrų parke vyks parko atnaujinimo projekto aptarimas, kuriame dalyvaus projekto užsakovai (Savivaldybės atstovai), rangovai ir suinteresuota visuomenė.

                                  Tai puiki galimybė ne vien išsakyti savo nuomonę apie šios vietos ateitį, bet ir praturtinti žinias apie gamtą: profesionalūs dendrologai ir ornitologai pakomentuos vietovės gamtos įvairovę, o padedami antropologų bandysime geriau suprasti natūralaus parko mieste reikšmę gyventojų gerovei.

                                  Tikimės, kad įsigilinę į šio unikalaus gamtos prieglobsčio ekologinę, rekreacinę ir kultūrinę vertę, prieisime ne komercializuotus, bet tvarius ir gamtai draugiškus sprendimus. Susitikimo pradinis taškas - tilteliai prie kūdrų.
                                  https://facebook.com/events/s/mision...3089296/?ti=as

                                  Comment


                                    Iniciatyva gera. Lavrinevic...jau numatau kai ką įdomaus. Man taip galvoje ir rezonuoja jos atsiliepimas apie klausimą ką ji mano apie Šnipiškių vandens pilnomis duobėmis nusėtus žvyrkelius: ,,pašokinėjimas po balas prideda miestui smagumo'' (ne citata, bet esmė buvo tokia)...

                                    Comment


                                      Kažkoks košmaras, nei vieno medžio, funkcinių zonų, net pagal žemus Vilniaus plano standartus čia pramuša dugna

                                      Comment


                                        Tiek vertybiškai, tiek kokybiškai amfiteatro pakeitimas refleksoterapinėmis plokštumomis yra praradimas-klaida

                                        Comment


                                          Iš savivaldybės komunikacijos dėl Misionierių sodų:

                                          Pastaraisiais metais jau galėjome analizuoti susiformavusias parko lankymo tradicijas ir papročius, kasdienio gyvenimo čia sukurtą elgesio scenarijų ir galiausiai tapo akivaizdu, kad kai kurie Misionierių sodų sutvarkymo projektinius pasiūlymus parengusio „Vilniaus plano“ sprendiniai nebeaktualūs – miestui teliko sukurti šios vietos lankytojams patogesnę infrastruktūrą.“

                                          „Norime, kad Misionierių sodų teritorija, esanti išskirtinėje Vilniaus vietoje, būtų atrasta dar didesnės dalies vilniečių. Ji išliks žalia ir prieinama visiems, o kūdrų dalis patrauklumu pasivaikščiojimams konkuruos su Bernardinų sodu“, – sakė Vilniaus vicemeras Vytautas Mitalas.

                                          Naujoji strategija reiškia, kad tvarkant teritoriją teks apsieiti be europinių fondų lėšų – miestas tvarkysis savo lėšomis. Finansavimo iššūkius palengvins sprendimas ne tik reikšmingai koreguoti projekto apimtis, bet ir planuoti darbus etapais.
                                          https://vilnius.lt/lt/2020/07/01/mis...os-tradicijos/

                                          Comment

                                          Working...
                                          X