Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Viešosios erdvės ir mažoji Vilniaus architektūra

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Tikrai taip. Gedimino skverą (skveras išvis keistas pavadinimas - kodėl ne parkas pvz?) man norisi kuo greičiau praeiti, nes kur tankiausia sužėlę medžiai mane net slėgti pradeda. Beje, čia puikūs dar vaizdai palyginti sudėti Gedimino skvero. Kalbu apie žolę. Jūs matėte pvz dabar kaip atrodo žolės plotai? Susiformavę purvynų plotai dėl šviesos trūkumo.

    Beje, komentaras apie skvero sutvarkymą. Atkreipkite dėmesį, kad tvarkoma rotonda numatoma palikti apjuostą betonu. Reikia tik vienoje pusėje daryti priėjima, o kitoje prileisti gamtą prie pat sėdimų vietų: taip bus traukiami lankytojai, nes sėdėti ramiai nuošaliai nuo praeivių prie gamtos žymiai maloniau nei kai aplink zuja praeiviai.
    Paskutinis taisė spekas; 2020.02.27, 18:20.

    Comment


      Savivaldybė planuoja sutvarkyti Bazilijonų gatvę ir skverą

      .Aušros Vartai tai vienas svarbiausių istorinių, kultūrinių ir religinių monumentų Vilniuje, istorijos ir architektūros paminklas ir itin pamėgta turistų vieta. 2018 m. Aušros Vartų koplyčioje ir šalia esančioje Šv. Teresės bažnyčioje buvo pradėti tvarkymo darbai. Vilniaus miesto savivaldybė artimiausiu metu žada atnaujinti ir Aušros Vartų prieigas. Savivaldybė jau pradėjo rengti Bazilijonų gatvės (nuo Halės turgaus iki Aušrų Vartų arkos, kur prekiaujama suvenyrais) rekonstravimo projektinius pasiūlymus. Juose numatoma sutvarkyti ir šalia esantį Bazilijonų skverą. ,,Tikimės, kad šiemet, pavykus parengti projektinių pasiūlymų sprendinius, jis bus pristatytas ir visuomenei”, – komentuoja Vilniaus miesto savivaldybė. Visai neseniai Aušros Vartų koplyčioje galima buvo stebėti išskirtinį vaizdą – Aušros Vartų Marijos paveikslą be aptaisų. Tai – vienas koplyčios atnaujinimo elementų. Pilnai Aušros Vartų koplyčios atnaujinimą planuojama baigti iki 2020 m. pabaigos.''

      Skaityti daugiau: https://madeinvilnius.lt/naujienos/m...tve-ir-skvera/ .

      Comment


        Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
        Su tokiomis vietomis pagrindinė problema yra šiek tiek kita. Tame pačiame Bernardinų sode infrastruktūros prasme ten viskas super simple padaryta, net nėra plytelių. Esminis faktorius tokiuose vietose nėra kokios spalvos ar formos plytelėmis takus išgrįsim, o kaip bus realizuota žalioji augmenijos dalis. Bet norint ją tinkamai realizuoti - reikia suteikti galimybę tam tikrus netinkamus medžius pašalinti, kažkiek šviesos įleidžiant, kad ir kiti, daugiau egzotiniai augalai ir medžiai gyvuoti galėtų.

        Palyginimui, kaip skiriasi parkai, kai yra nekontroliuojamai sužėlęs šabakštynas ir kaip atrodo ten, kur yra praretinti medžiai, įleista šviesos ir atsiveria vaizdas ne 3 metrus į priekį.
        Gedimino skveras vs. Bernardinų sodas
        Gedimino skveras vs. Bernardinų sodas
        Gedimino skveras vs. Bernardinų sodas

        Tik kai kiekvienas medis yra sudievinamas ir nepaliekama įrankių augmenijos daliai įrengti - tai ir gaunasi tokie absurdai, kur tokiose vietose žaliosios erdvės rekonstrukcija suprantama kaip plytelių pakeitimas.
        Būčiau tik už jeigu šis skveras būtų sutvarkytas Bernardinų sodo simple stiliumi, problema yra kad 2020 metais smegenų VMS užtenka tik tam, kad padaryt sovietinio skvero remontą. Skvero, kuris nėra nei jaukus, nei gražus, nei kažkuo įsiminantis. Skvero, kuriame nesinori būti ir kuris iš esmės suprojektuotas tam, kad kuo greičiau jį praeit. Ir į visą tai sukišami 2 milijonai eurų. Ta prasme galima tiek visko sugalvot, padaryt kažką ypatingo tokioje svarbioje miestui (ir iš esmės šaliai, nes vieta labai reprezentacinė), o jie daro sovietinio skvero remontą... Čia grynai kaip Žirmūnų trikampio sutvarkymas, kur šitie klounai investuoja milijonus į sovietines klaidas. O kalbant apie nekontroliuojamus želdynus, tai miegokite ramiai, į Vilnių ateina tvarka, specialiai apmokytiems VMS debilams jau išduoti benzopjūklai, jau yra pirmi šių metų rezultatai:



        Comment


          Labai gerai, kad bus pažymėtos įtvirtinimų vietos prie Gedimino kalno.

          Comment


            Parašė ttttt Rodyti pranešimą
            O kalbant apie nekontroliuojamus želdynus, tai miegokite ramiai, į Vilnių ateina tvarka, specialiai apmokytiems VMS debilams jau išduoti benzopjūklai, jau yra pirmi šių metų rezultatai:
            O, būsimiems vystytojams net nebereikės leidimų išsiiminėti kirtimui...

            Comment


              Parašė Creatium Rodyti pranešimą
              Labai gerai, kad bus pažymėtos įtvirtinimų vietos prie Gedimino kalno.
              Šitas gerai, tik man labiau norėtųsi, kad buvusi gynybinė siena būtų ne tik pažymėta, bet ir iškelta bent kokį pusmetrį ar metrą į viršų, kas regis bus padaryta su buvusiais gynybiniais bokšteliais. Dar norėtųsi, kad ir senoji vilnelės vaga būtų nepažymėta plytelėmis, o jos vietoje atsirastų dirbtinė upė/vandens telkinys ar kaip jį bepavadinsi.

              Comment


                Nebloga idėja su Vilnelės vagą, bet čia turbūt jau per daug norim ir ne prie tokios VMS. Dar kirba mintis, kad naujai atrastose pilininko rūmų patalpose ką nors įdomaus suras. Jei ne Vytauto palaikus, tai gal bent daugiau medžiagos apie visą pilių kompleksą

                Comment


                  Gelbėkime Vilniaus medžius FB grupė rašo, kad to skvero prie Pylimo/Naugarduko sankryžos medžiai yra tuopos (pažiūrėjau streetview tai ne visi tuopos). Mano galva, Senamiestyje(!) tokiu medžius kaip tuopas ir uosialapius klevus reikia išvis šalinti be jokių ,,palauk''. Tuopos ir uosialapiai tokiame rajone kaip Senamiestis yra apsileidimo viršūnė. Vietoj jų pasodinama dideli sodinukai. Va, paieškojau ir per minutė radau kas parduoda 2-7 m aukščio sodinukus ir jie atrodo nėra brangūs.

                  Kaip šitas reikalas atrodė 2012 vasarą:

                  Click image for larger version  Name:	Capture.JPG Views:	1 Size:	426,3 kB ID:	1785591
                  Paskutinis taisė spekas; 2020.02.27, 22:35.

                  Comment


                    Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

                    Šitas gerai, tik man labiau norėtųsi, kad buvusi gynybinė siena būtų ne tik pažymėta, bet ir iškelta bent kokį pusmetrį ar metrą į viršų, kas regis bus padaryta su buvusiais gynybiniais bokšteliais. Dar norėtųsi, kad ir senoji vilnelės vaga būtų nepažymėta plytelėmis, o jos vietoje atsirastų dirbtinė upė/vandens telkinys ar kaip jį bepavadinsi.
                    Galėtų sieną padaryti apie 50 cm aukščio - tada būtų galima sėdėti.

                    Man patiko mintis ir dėl vandens. Pvz maždaug čia bent anksčiau būdavo šlapia net vasarą. Manau užtektų vos ne vamzdį įsmeigti ir būtų fontanėlis.

                    Click image for larger version

Name:	Capture.JPG
Views:	63
Size:	89,7 kB
ID:	1785595

                    Comment


                      Savivaldybė ruošiasi perimti miesto miškų valdymą

                      ,,Tačiau visų mieste esančių valstybinės reikšmės miškų užimtą žemę patikėjimo teise valdo Nacionalinė žemės tarnyba (NŽT) prie Žemės ūkio ministerijos. „Dėl šios priežasties savivaldybė negali tinkamai įgyvendinti miško administratoriaus teisių – kyla keblumų įrengiant miškuose takus, apšvietimą ir kitą infrastruktūrą, nes tam būtina gauti dabartinės valstybinės žemės patikėtinės – NŽT – pritarimą. Taigi daugeliu atvejų yra labai sudėtinga tinkamai pritaikyti miesto miškus gyventojų poreikiams, įrengti Europos sostinių standartus atitinkančią infrastruktūrą“, – sako sostinės vicemeras Vytautas Mitalas. Problemą galima būtų išspręsti savivaldybei perėmus miško sklypus valdyti patikėjimo teise. Tokiam žingsniui pritaria ir NŽT.''

                      kaityti daugiau: https://madeinvilnius.lt/naujienos/m...misku-valdyma/ .

                      Comment


                        Po truputį juda link viešojo pirkimo. Dar kolkas tik techninė specifikacija:
                        Viešosios erdvės Pietinėje tikslinėje teritorijoje prie Amatų gatvės tvarkymo darbai su darbo projektu parengimu
                        Pirkimo vykdytojas: UAB "Vilniaus vystymo kompanija"
                        Skelbimo tipas: Skelbimas apie pirkimą
                        Pirkimo numeris: 476289
                        Skelbimo kodas: 2020-647367
                        Pasiūlymų pateikimo terminas: 2020-03-13
                        Paskelbimo data: 2020-03-04
                        https://cvpp.eviesiejipirkimai.lt/No...ls/2020-647367

                        Comment


                          Kas jiems su tais pirkimais yra? Po 3-4 pirkimus vienam projektui daro. Neries krantinių pirkimai jau 2 metus vyksta. Šito skvero jau bus trečias pirkimas.

                          Comment


                            Parašė Creatium Rodyti pranešimą
                            Kas jiems su tais pirkimais yra? Po 3-4 pirkimus vienam projektui daro. Neries krantinių pirkimai jau 2 metus vyksta. Šito skvero jau bus trečias pirkimas.
                            Kažkas lyg ir su elektros dalimi buvo negerai.

                            Comment


                              Giedraičių - Kintų g. skvero taisytas projektas (atsisakyta bokšto):







                              https://citify.eu/giedraiciu-kintu-g-skveras/

                              Comment


                                Atrodo tvarkingiau, nei praeita total piguva, bet nesuprantu kam reikalinga šita terasa tokioje vietoje. "Terasa ant stoginės suteikia galimybę apžvelti erdvę iš aukščiau" - vizualizacijose matosi, kad suplanuota gan tankiai prisodint medžių vidury skvero, tai ką iš jos bus galima apžvelgti? Trinkeles vidury skvero? Dar, jeigu jau nusprendė daryt terasą, būtų logiška dalį ervės po ja užstiklint ir padaryt komercine erdve kokiam Narvesen ar kažkam panašaus. Tokiu būdu būtų vis kažkoks atsiperkimas ir didelę beprasmišką trinkelėmis išklotą erdvę galima būtų išnaudoti pastačius kavinės lauko staliukus ir panašiai...

                                Comment


                                  Parašė ttttt Rodyti pranešimą
                                  Atrodo tvarkingiau, nei praeita total piguva, bet nesuprantu kam reikalinga šita terasa tokioje vietoje. "Terasa ant stoginės suteikia galimybę apžvelti erdvę iš aukščiau" - vizualizacijose matosi, kad suplanuota gan tankiai prisodint medžių vidury skvero, tai ką iš jos bus galima apžvelgti? Trinkeles vidury skvero? Dar, jeigu jau nusprendė daryt terasą, būtų logiška dalį ervės po ja užstiklint ir padaryt komercine erdve kokiam Narvesen ar kažkam panašaus. Tokiu būdu būtų vis kažkoks atsiperkimas ir didelę beprasmišką trinkelėmis išklotą erdvę galima būtų išnaudoti pastačius kavinės lauko staliukus ir panašiai...
                                  Parašyk projektuotojui. Aš tokias pastabas jau nusiunčiau.

                                  P.S. Visiškai aklinai gal nereik uždaryt tos stoginės. Bet 1-2 patalpas tikrai gali įrengt.

                                  Comment


                                    Kažkas vis bando tą bokštą iškišti

                                    Comment


                                      Parašė Creatium Rodyti pranešimą

                                      Parašyk projektuotojui. Aš tokias pastabas jau nusiunčiau.

                                      P.S. Visiškai aklinai gal nereik uždaryt tos stoginės. Bet 1-2 patalpas tikrai gali įrengt.
                                      Būtent taip ir aš manau, padaryt maždaug taip:



                                      Tada būtų ir patogūs praėjimai iš visų pusių ir atskiros vietos staliukams. Dar logiška būtų padaryt kažkokį su rajonu susijusį akcentą vidury aikštės, pvz didelę vandens kolonėlę, kuri vasara veiktų kaip "dušai" Ogmios mieste:



                                      Comment


                                        Nu bet kas yra su tais apskritimais, juk jie be brėžinių niekur nebus matomi. Iš žmogaus perspektyvos tos formos bevertės.
                                        Attached Files
                                        Paskutinis taisė Resutas; 2020.03.06, 14:07.

                                        Comment


                                          Man tai tie apvalumai atrodo savo vietoje, viskas funkcionalu. Buvom pripratę prie keistų sprendimų skverų projektuose, o čia viskas atrodo logiška.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X