Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Viešosios erdvės ir mažoji Vilniaus architektūra

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Lrytas 2020.03.07
    Pakoreguotas Šnipiškių projektas: įspūdingą apžvalgos bokštą keis stoginė

    https://www.lrytas.lt/bustas/mano-er...gine-13911144/

    Comment


      Parašė Chatbot Rodyti pranešimą
      Man tai tie apvalumai atrodo savo vietoje, viskas funkcionalu. Buvom pripratę prie keistų sprendimų skverų projektuose, o čia viskas atrodo logiška.
      bet Jums atrodo tie apskritimai bus bent kažkam matomi kas nemato brėžinio?

      Comment


        Parašė Resutas Rodyti pranešimą

        bet Jums atrodo tie apskritimai bus bent kažkam matomi kas nemato brėžinio?
        Na šiaip tai čia nėra didelis plotas, tai bus matoma, ypač pasilipus ant pakylos. Bet dėl pačios minties tai sutinku. Turi erdvė užsipildyti veikla, o ne kažkokiomis geometrinėmis formomis vaizdui iš kosmoso.

        Comment


          Jei jau daro tokią pakylą, kodėl jos neišnaudoja bent minimaliai - vaikams nepadaro visokiausių čiuožynių / karstynių?
          Matyt dėl to, kad galvoj visokie falai, atsiprašau - meninės vertikalės... (pirminėje idėjoje buvo ir ne viename projekte...) O kur vertikalės kėlimas - ten potencija. Pinigai (neadekvačiai paskirstyti) sukasi, visa kita. O kur pinigai, ten galima ir įsisavinimus organizuoti.
          Paskutinis taisė spekas; 2020.03.09, 21:45.

          Comment


            Parašė Resutas Rodyti pranešimą

            bet Jums atrodo tie apskritimai bus bent kažkam matomi kas nemato brėžinio?
            Sutinku, kad nebus, bet nepanašu, kad dėl gražių nuotraukų iš aukštai buvo atsisakyta funkcionalumo. Kitaip sakant - jei būtų kitokia forma, skveras nuo to geresnis nepasidarytų.

            Comment


              Jeigu jaučiates pavargęs, visada galite prisėsti ant puikiausių Vokiečių g. suoliukų:

              Click image for larger version

Name:	Vokiečių g..jpg
Views:	79
Size:	326,4 kB
ID:	1790445

              Comment


                Parašė R.D. Rodyti pranešimą
                Jeigu jaučiates pavargęs, visada galite prisėsti ant puikiausių Vokiečių g. suoliukų:

                Click image for larger version

Name:	Vokiečių g..jpg
Views:	79
Size:	326,4 kB
ID:	1790445
                Kitavertus privalumas jei esat su guminiais batais - jūsų suoliukas niekad neužimtas. O bet kodėl ten kito suoliuko dizainas visiškai kitoks? Ar nespėjo pakeist ar jiem tas dalykas visai OK ir no problem?

                Comment


                  Parašė evvt Rodyti pranešimą
                  O bet kodėl ten kito suoliuko dizainas visiškai kitoks? Ar nespėjo pakeist ar jiem tas dalykas visai OK ir no problem?
                  Vilniuje vieningas dizainas... kas tai?

                  Comment


                    Atėjo tas smagus metų laikas, kai "Kuriu Vilnių" skelbia konkurso laimėtojus ir parodo naujus šedevrus.

                    Labiausiai patiko šitas, nes toks pinigų plovimo verslo modelis sulauktų net Ostapo Benderio respekto: suvežam nemokamas šiukšles ir statybines atliekas (buvusių profsąjungos rūmų kolonos, medžio kamienas iš Vingio parko teritorijos ir pan.), pameninam (skaitykit biškį padažom), išmėtom jas po teritoriją ir sudarom skulptūrinių instaliacijų sodą - pasiemam už tai €79000.



                    Bet šiemet yra ir nemažai normalių:



                    Projektas „Bendruomenės sodas ir rotonda“ siekia šalia autobusų stoties esančią apleistą teritriją, kurioje anksčiau buvo J. Strumilos sodai, prikelti bendruomenei ir sukurti bendrų veiklų struktūrą – sodą, kūrybingus žaidimo objektus ir rotondą. Sutvarkyta teritorija bus pritaikyta vaikams, jaunimui, šeimų ir vyresnio amžiaus žmonių laisvalaikiui, augalų ir miesto istorijos pažinimui. €122478

                    Gal kas pažymės žemėlapyje apie kurią teritoriją čia kalbama?



                    Užupio, Krivių ir Polocko gatvių sankirtoje planuojama skulptūra „Užupio obeliskas“, kuri bus skirta vienam iškiliausių Lietuvos poetų Sigitui Gedai. €62803



                    Kėdainių ir Lydos gatvių sankryžoje atsiras pernai mirusio skulptoriaus Romualdo Kvinto skulptūra „Vandens nešėjas“. €50000



                    „Požeminės vaizdo struktūros“ siekia keturias Vilniaus požemines perėjas išnaudoti kūrybai ir paversti jas vienu iš miesto urbanistinio audinio simbolių. Kiekviena perėja bus kuriama kaip savarankiškas ir unikalus meno kūrinys su tema, garsine ir vaizdine atmosfera. Požeminėse perėjose bus jungiami tapybos ir fotografijos dekoro, šviesų instaliacijų, garsinės atmosferos elementai, juos papildys perėjų atidarymo renginiai. €83000

                    Beje, įdomu kodėl nebuvo įgyvendinti vieni įdomiausių 2019 metų konkurso projektai:




                    Comment


                      Sostinės daugiabučių rajonuose savivaldybė pradeda įrenginėti žaliąsias saleles

                      Kai karantino varžtai pagaliau bus atlaisvinti, ne vieno Vilniaus rajono gyventojai ras naujų vietų atgaivinti kaimyniškiems santykiams – rangovai jau ruošiasi įrengti pirmuosius iš 100 skverų, suplanuotų pagal Vilniaus miesto savivaldybės projektą „Žaliosios salelės“.

                      Projekto idėja – pasiūlyti daugiabučių gyventojams poilsio zonų arti namų, kad kiekvienas tokius mažuosius skverus atokvėpiui galėtų pasiekti lengvai ir greitai. Tai – toks pat daugiabučių namų aplinkos kokybės gerinimo projektas, kaip ir pastaraisiais metais visame mieste šimtais atnaujintos ar įrengtos vaikų žaidimų aikštelės. Tik šiuo atveju dėmesys skiriamas ieškantiems arčiau namų ramaus poilsio, stengiantis rasti lokacijų, patogių iškart kelių daugiabučių gyventojams.

                      „Nors Vilnius yra viena žaliausių Europos sostinių su savo parkais, miškais ir alėjomis, tačiau šios erdvės nemažai daliai gyventojų yra nutolusios ir sunkiau pasiekiamos, o juk žalio kampelio netoliese namų norisi kiekvienam. Todėl daugiabučių rajonuose pradedame kurti mini skverus – žaliąsias saleles, kurie bus ranka pasiekiami kvartalo gyventojams. Tokios žaliosios salelės, tikiuosi, ne tik atnaujins ir pagražins gyvenamąją aplinką, bet ir taps naujomis traukos vietomis, žaviais rajono akcentais“, – sakė Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

                      Įvairiais daugiamečiais augalais apželdintos maždaug aro ploto salelės bus skirtos ir norintiems pasišnekučiuoti, ir paskaityti ar pasvajoti. Jų patogumui korine danga išgrįstose erdvėse bus įrengta suoliukų, o užtenkant erdvės – ir daugiau mažosios architektūros elementų.

                      Siekiant optimizuoti šių sodelių sukūrimo procesą savivaldybės įmonės „Vilniaus planas“ architektai kartu su Vyriausiojo miesto architekto skyriaus Miestovaizdžio poskyriu parengė kelių kompozicinių variantų katalogą su siūlomų naudoti sudėtingos priežiūros nereikalaujančių augalų sąrašu, suoliukų ir kitos įrangos pavyzdžiais. Specialiai suformuotai darbo grupei drauge su seniūnijų atstovais parinkus geriausią konkrečioje teritorijoje vietą, pritaikomas ir tinkamiausias jai mažojo skvero variantas.

                      Projektuojant galvota pirmiausia apie tai, kad esant galimybei poilsio zonos būtų įrengiamos kuo atokiau nuo automobilių judėjimo ir stovėjimo vietų, pagyvintų labiau apleistas ar neišnaudotas kiemų erdves, prijungtų jau esamus želdinius. Įvertintos ir techninės galimybės – kad įrengti ir apželdinti žaliąsias saleles nesutrukdytų požeminių komunikacijų apsaugos zonos.

                      Parinkus pirmąsias 30 vietų Karoliniškėse, Viršuliškėse, Šeškinėje, Justiniškėse (jas rasti galite interaktyviame žemėlapyje https://maps.vilnius.lt/laisvalaikis#layers, pažymėję meniu sluoksnį „Žaliosios salelės“), jau rengiami žaliųjų salelių projektai.

                      Projekto rangovas, bendrovė „Grinda“, darbus pagal jau parengtus projektus Justiniškių, Karoliniškių, Viršuliškių seniūnijose pradės antroje balandžio pusėje. Jūsų klausimų ir pastabų laukiame ir iki darbų pradžios, ir jiems prasidėjus savivaldybės paštu zaliosios.saleles@vilnius.lt.

                      Koronaviruso pandemijai šiek tiek pakoregavus projekto laiką, didesniųjų želdinių sodinimas įrengiant pirmąsias žaliąsias saleles bus atidedamas tinkamesniam laikui rudenį, kai medžių galimybės prigyti geresnės nei vėlyvą pavasarį.

                      Planuojama, kad per keletą metų sostinės daugiabučių rajonuose bus įrengta 100 tokių mažųjų skverų – žaliųjų salelių, kuriose vilniečiai galės atsikvėpti, o susitinkančių kaimynų pokalbiuose galbūt gims ir naujų jų gyvenamosios aplinkos gerinimo iniciatyvų.

                      https://vilnius.lt/lt/2020/04/10/sos...asias-saleles/






                      Comment


                        Parašė ttttt Rodyti pranešimą

                        Būtent taip ir aš manau, padaryt maždaug taip:



                        Tada būtų ir patogūs praėjimai iš visų pusių ir atskiros vietos staliukams. Dar logiška būtų padaryt kažkokį su rajonu susijusį akcentą vidury aikštės, pvz didelę vandens kolonėlę, kuri vasara veiktų kaip "dušai" Ogmios mieste:



                        Rtyoj virtualus svarstymas, teikit siųlymus: https://www.facebook.com/events/692238671578381/

                        Kviečiame išreikšti savo nuomonę apie teritorijos tarp Giedraičių ir Kintų gatvių sutvarkymo projektinius pasiūlymus Šnipiškių seniūnijoje. Čia jau greitu metu gali atsirasti aikštė viešiems renginiams, universalios paskirties stoginė, pėsčiųjų takai, vaikų žaidimo ir sporto aikštelės, viešasis tualetas.

                        Dėl karantino apribojimų, teritorijos tarp Giedraičių ir Kintų gatvių sutvarkymo projektinių pasiūlymų viešas svarstymas bus rengiamas šių metų balandžio 15 d. 16 val. nuotolinės transliacijos būdu.

                        Transliacijos nuoroda http://teritorijostvarkymas.zoomtv.lt

                        Susipažinkite su jais čia: https://vilnius.lt/wp-content/uploads/2020/03/Giedrai%C4%i%C5%B3-Kint%C5%B3-byla-PP-vie%C5%A1inimui.pdf
                        ♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚

                        Comment


                          Neries Senvage

                          Comment


                            Parašė Creatium Rodyti pranešimą

                            koriai yra visiskai nereikalingi pesciuju takuose. Absoliuciai. Uz ju tik klius kojos ir bus sudetingiau isvalyti nuorukas, siuksles ir pan. Neasfaltuotu dangu technologijos jau istobulintos iki maksimumo, bet kazkam is VMS matyt butinai reikia prastumti korius kur nors.

                            Comment


                              Nuorūkos ir šiukšlės būtų pusė bėdos. Blogiau, kad akmenukai išsispardys ir bus tešlynas. Spėkit kas kiek laiko dapils naujų. Neužteko žvyruotų pėsčiųjų takų palei Nerį kur po pirmos žiemos tragedija...

                              Comment


                                Manes is vis labai dziugina senvagio gerbusis. Ir aplamai Vilniaus orientacija i vandieni po biski atnesa rezultatus. Kad tik tai toliau tokie darbai testuse.

                                Comment


                                  Parašė SoulMulticast Rodyti pranešimą

                                  koriai yra visiskai nereikalingi pesciuju takuose. Absoliuciai. Uz ju tik klius kojos ir bus sudetingiau isvalyti nuorukas, siuksles ir pan. Neasfaltuotu dangu technologijos jau istobulintos iki maksimumo, bet kazkam is VMS matyt butinai reikia prastumti korius kur nors.
                                  Išpopuliarėjo matyt, nes labai lengvai palenda po paprastuoju remontu, laikinumu ir pan Tai ir kiša kur sumąst...

                                  Comment


                                    Labai norėčiau, kad kas užsodintų (iš VMS nesitikiu, nes jie kaišo medžius vos ne belekur ir atrodo labiau suinteresuoti PRu nei naudingu želdinimu) šiuos plotus spygliuočiais (kad ir žiemą būtų siena), kurie būtų žalioji siena namams nuo gatvės.

                                    Click image for larger version

Name:	Capture.JPG
Views:	83
Size:	403,5 kB
ID:	1797158

                                    Comment


                                      Pilnai palaikau, kaip tik tas atvejis kada reikia daugiau medziu.

                                      Comment


                                        Greičiau sienelę pastatys.
                                        Aviate, navigate, communicate

                                        Comment


                                          Parašė spekas Rodyti pranešimą
                                          Labai norėčiau, kad kas užsodintų (iš VMS nesitikiu, nes jie kaišo medžius vos ne belekur ir atrodo labiau suinteresuoti PRu nei naudingu želdinimu) šiuos plotus spygliuočiais (kad ir žiemą būtų siena), kurie būtų žalioji siena namams nuo gatvės.

                                          Click image for larger version

Name:	Capture.JPG
Views:	83
Size:	403,5 kB
ID:	1797158
                                          Tai kad ten numatytas 5 aukstu administracine statyba

                                          Comment

                                          Working...
                                          X