Čia - https://lcva.maps.arcgis.com/apps/St...0f99af0487144# galite rasti Antrojo pasaulinio karo metu darytas aerofotonuotraukas.
Galima patyrinėti linijas Šiauliai - Kretinga/Vokietijos siena, Vokietijoje dalį Mėmelio ir Tilžės miestų, bet vaizdas neaiškus. Pavyko rasti dalį Ukmergės geležinkelio stoties, linijos Rubikiai - Utena atskiras dalis, atkarpą geležinkelio Skapiškis - Jēkabpils(Latvija). Žemėlapis bus atnaujinamas, tad įdomus ne tik besidomintiems geležinkeliais. Smagaus tyrinėjimo
Dyzelinis traukinys DP Naujosios Vilnios stotyje iš Molodečno (Minsko) kelyno pusės. 1953 m. Vaizdas irgi ta linkme.
Paspaudus atsidarys didelė nuotrauka.
Albertas Kazlauskas „Vilniaus gatvės gyvos. Gidas po miesto periferiją“, Gatvės gyvos, Vilnius, 2017
Geležinkelio tiltas per Vilnios upę, apie 1900 m. LDM
Naujosios Vilnios geležinkelio stotis tarpukariu. BN
Panerių tunelio statyba, 1860 m. (aut. Abdonas Korzonas. GM
Laikraštis „Vakarinės naujienos“ 1975 m. gruodžio 30 d. Po nuotrauka parašyta: "Pirmasis elektrinis traukinys Vilniaus stotyje", bet aš manau čia yra Kaunas.
Ne MAN, čia Maschinen-und Waggonbau-Fabrik in Simmering firmos (toks ilgas oficialus pavadinimas ir neturėjo jokio sutrumpinimo ar prekinio pavadinimo) automotrisė.
Nesekiau šios temos iš pradžių. Negaliu garantuoti, kad mano įkeltos nuotraukos nesikartos. Atsiprašau, jei kartojuosi...
Automotrisė Joniškėlio geležinkelio stotyje 1935 metais.
Komentuoti: