Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Projektai Palangoje ir Šventojoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • Alfas Vingys
    replied
    Paminklo tai geriau nestatytų. Prastai gaunasi paskutiniu metu, bet alėja tvarkinga ir reikalinga

    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    Kurortas dabinasi dar viena sutvarkyta erdve – jau netrukus įsikurs Signatarų alėja

    Komentuoti:


  • R.D.
    replied
    Palanga perėmė merdintį Šventosios uostą: meras tiki, kad gaus 100 mln. eurų jo atstatymui
    https://www.15min.lt/verslas/naujien...ui-667-1036750

    Iki šiol Uosto direkcijos valdytu uostu nuo šiol rūpinsis Palangos savivaldybė. Ketvirtadienį Palangos miesto taryba pritarė šiam sprendimui ir nusprendė įsteigti Šventosios uosto direkciją. Penktadienį oficialiais parašais Uosto direkcija perdavė Šventosios uostą Palangos savivaldybei. Planuojama, kad pirmieji darbai uostelyje užvirs jau kitąmet.

    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    Iš Palangoje pertvarkomos gatvės pradingo kelininkai

    Šią vasarą statybviete virtusi įvažiavimo į Palangą gatvė, kurią keiksnoja ir poilsiautojai, staiga ištuštėjo, nors statybos darbų pabaigos dar nematyti.

    Neseniai netikėtai pradingo darbininkai, o jų palikta technika jau kelinta diena stovi apmirusi.

    Pagrindinio kurorto įvažiavimo rekonstrukcijos darbus stebintiems žmonėms jau dabar aišku, kad iki numatyto termino likus vos kiek daugiau nei mėnesiui Kretingos gatvės ir Klaipėdos plento išsišakojimų rekonstrukcija nebus baigta.

    Gatvėje ne visur sumontuoti borteliai, nebaigti kloti šaligatviai ir formuoti žiedai, atskiros gatvės atkarpos dar neužpiltos gruntu, o visos gatvės asfaltavimo darbų pradžios dar nematyti.

    Tad pastarosiomis dienomis iš čia pradingę kelininkai sukėlė įtarimų, ar sulaukus vėlyvo rudens, kai subjurs orai, rekonstruojamu keliu važiuojantiems palangiškiams ir poilsiautojams neteks mauroti per purvynus.

    ...

    Komentuoti:


  • R.D.
    replied
    Palangos Kurhauzo atstatymas prasidėjo: reikės apie 2 mln. eurų, kurių miestas dar neturi
    https://www.15min.lt/naujiena/aktual...uri-56-1006524

    Į daugybę metų po atviru dangumi nykusius Palangos medinio kurhauzo griuvėsius ketvirtadienį įžengę statybininkai ėmė lupti daugiau kaip šimtmetį skaičiuojančias plytas. Šis veiksmas buvo daugiau parodomasis, skirtas žiniasklaidai ir visuomenei parodyti, kad kurhauzo atgimimo laukti liko nedaug. Ketvirtadienį Palangos merui Šarūnui Vaitkui pasirašius sutartį dėl kurhauzo medinės dalies pamatų restauravimo, tikrieji darbai prasidės netrukus. Meras žada, kad įžengti į atstatytą pastatą bus galima po pusantrų metų.

    Komentuoti:


  • sankauskas
    replied
    „Apartamentai bus šildomi elektriniais radiatoriais, tačiau už papildomą kainą bus galimą įsigyti modulį, kurį naudojant, šildymą mobiliuoju telefonu bus galima reguliuoti ir iš Vilniaus ar Kauno“, – aiškino pašnekovas.

    Kokie įdomūs moduliai. O tai iš Kėdainių ar Biržų nebus galima reguliuoti?

    Komentuoti:


  • Sula
    replied
    Įdomu, ar yra kokių nors poslinkių, žinių dėl šių projektų?:

    Šventosios uoste išdygo naujas gyvenamųjų namų kvartalas
    https://www.madeinklaipeda.lt/palang...namu-kvartalas

    Nusitaikė į trokštančius būsto pajūryje: labai maži apartamentai – už 20 tūkst. eurų
    Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/verslas/nekilno....d?id=73487434

    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    Palangoje sutvarkytas vandens išplautas kopagūbris


    Palangoje baigti vandens išplauto kopagūbrio stabilizavimo darbai.

    „Atlikus darbus, kranto ruožo nuo Palangos tilto iki Rąžės upės žiočių tiek apsauginio kopagūbrio, tiek paplūdimio būklė gerokai pagerėjo bei nėra laikytina kritine. Ekstremali situacija Palangos paplūdimiuose atšaukta“, – skelbia Palangos savivaldybė.

    Ekstremalioji situacija dėl kopagūbrio erozijos kurorte paskelbta šių metų kovą. Ją skelbti nuspręsta įvertinus esamos situacijos rimtumą bei tai, kad darbus jai stabilizuoti norėta atlikti iki vasaros.

    Yrantis kopagūbris sudarė prastą estetinį vaizdą paplūdimyje, be to, jei kopagūbris būtų visiškai sugriautas, ateityje Palangai grėstų potvyniai.

    Siekiant stabilizuoti erozinių procesų paveiktą Baltijos jūros krantą, iš Šventosios valstybinio jūrų uosto teritorijos į centrinių Palangos paplūdimių ruožą pervežta 9 tūkst. kubinių metrų smėlio sąnašų bei suformuotas 3–4 metrais aukštesnis ir 5–7 metrais platesnis apsauginis kopagūbris.

    Siekiant užtikrinti apsauginio kopagūbrio stabilumą, jis sutvirtintas žabtvorėmis bei klojiniais, paklotos takų dangos.

    2019 metais savivaldybė planuoja įgyvendinti didesnį projektą, tuomet smėliu bus pildomi visi Palangos paplūdimiai. Tikimasi, kad tai ilgesniam laikui išspręs plaunamų krantų problemą.

    Komentuoti:


  • TheNewYork_er
    replied
    Šiek tiek žinių apie Marriot viešbutį Palangoje. Planuoja pradėti statyyti rudenį, bet atidarymo data (2020) lieka nepakitusi.

    Komentuoti:


  • justinas adam
    replied
    Dabartinis ženklas nebuvo toks ir blogas.

    Komentuoti:


  • Alfas Vingys
    replied
    Taip pasvajojus, kad nebūtų tas ženklas banalus iš pigių kičinių spalvų

    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    Palanga ruošiasi įrengti miesto ženklą


    Palanga ruošiasi įsigyti miesto ženklą: reprezentatyvus simbolis su miesto pavadinimu atsirastų naujai įrengiamoje sankryžoje.

    Tokio ženklo parengimo ir pagaminimo konkursą paskelbusi Palangos savivaldybė pageidauja, kad naujasis ženklas naudotų Palangos miesto simbolių spalvinę gamą ar jų elementus, o jame būtų įkomponuotas žodis „Palanga“.

    Tamsiu paros metu ženklas turėtų būti apšviestas.

    Jį ruošiamasi įrengti prie įvažiavimo į Palangą naujoje žiedinėje sankryžoje ties Valteriškės, Vasaros ir Kretingos gatvėmis.

    Konkursas vyksta iki liepos mėnesio pabaigos. Naują ženklą pagaminti laimėtojas turėtų per keturis mėnesius.

    Komentuoti:


  • Tylus
    replied
    Vėl bus mėginama privatizuoti „Baltiją“

    Valstybės valdomas Turto bankas planuoja skelbti devintą Palangos poilsio namų „Baltija“ pardavimo aukcioną.

    „Poilsio namai bus parduodami už 5,2 mln. eurų pradinę kainą – kaip ir per ankstesnį aukcioną. Tai bus devintasis mėginimas parduoti „Baltiją“, šįmet – penktas“, – BNS sakė Turto banko Privatizavimo ir sutarčių rengimo grupės vyresnioji specialistė Gražina Veželienė.

    Anot jos, pasiūlymus konkursui galima teikti iki liepos 27 dienos.

    Poilsio namai į privatizavimo sąrašą įtraukti nuo 2015 metų. Bendras jų pastatų plotas siekia daugiau nei 11,5 tūkst. kv. metrų, juose yra 470 vietų. Kompleksui priskirto valstybinio sklypo plotas sudaro 4,47 hektaro.

    Bendrovei priklauso dviejų žvaigždučių viešbutis „Vyturys“ su reabilitacijos centru ir trijų žvaigždučių viešbutis „Žilvinas“. Pastarąjį sudaro du viešbučio pastatai ir šešių blokuotų pastatų kotedžas „Žilvinėlis“, kuriuose yra 120 vietų.

    1969 metais pastatytas „Žilvino“ viešbutis, kurį suprojektavo architektas Algimantas Lėckas, yra pripažintas nekilnojamąja kultūros vertybe. Šalia esančiame komerciniame pastate įrengtas restoranas, SPA centras ir konferencijų salė.

    Komentuoti:


  • lukass
    replied
    Palanga svajoja žvilgtelėti į žvaigždes – dairosi tinkamos įrangos

    Vos įvažiavus į Palangą prieš akis išnyra apvalus bokštelis. „Observatorija“, – pagalvoja turbūt kiekvienas, tačiau vargu ar dažnas žino šio statinio istoriją ir dabartį. Pasirodo, observatorija, kuri glaudžiasi šalia pradinės mokyklos ir naujai statomo baseino, pastatyta dar devintojo dešimtmečio pradžioje, bet taip niekada ir neveikė. Dabartinė Palangos vadovybė tikisi jai įpūsti gyvybės.

    Observatorija Palangoje, pastatyta apie 1984 m., niekada neveikė. Kaip pasakoja šio miesto meras Šarūnas Vaitkus, sovietmečiu pastatyta observatorija taip ir nebuvo atidaryta lankytojams.

    „Kai pastatė kupolą, jis pradėjo deformuotis, jį užvirino, todėl observatorijos niekada neatidarė. Mes jau apsižiūrėjome, kur gamina kupolus. Yra ne viena Europos valstybė, kurioje yra gamintojų. Šitą kupolą nuimtume, atvežtų naują tokio dydžio, uždėtų, jis atsidarytų. Kitais metais bandysime šitą projektą įgyvendinti, kad būtų pramoga Palangoje“, – kalbėjo meras...

    Komentuoti:


  • Creatium
    replied
    Parašė sankauskas Rodyti pranešimą

    Tai gal tu chuliganas tada?

    Jo, čia dėl manęs meras nepatenkintas.

    Komentuoti:


  • digital
    replied
    Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
    Važiuoti pavojingai draudžia. O su elektriniu paspirtuku nepavojingai važiuoti tokiame intencyviame
    Intensyviame.

    Komentuoti:


  • sankauskas
    replied
    Parašė Creatium Rodyti pranešimą

    Nesunku. Srautas ten toks, kad nesunku net ir dviračiu gana normaliu greičiu važiuoti. Žinau, nes praleidžiu kiekvieną vasarą.
    Tai gal tu chuliganas tada?

    Komentuoti:


  • Creatium
    replied
    Parašė sankauskas Rodyti pranešimą

    Važiuoti pavojingai draudžia. O su elektriniu paspirtuku nepavojingai važiuoti tokiame intencyviame pėsčiųjų sraute ganėtinai sunku.
    Nesunku. Srautas ten toks, kad nesunku net ir dviračiu gana normaliu greičiu važiuoti. Žinau, nes praleidžiu kiekvieną vasarą.

    Komentuoti:


  • sankauskas
    replied
    Parašė Creatium Rodyti pranešimą

    Jeigu daužai pėsčiuosius - taip. Bet važiuoti niekas nedraudžia. Apie tai eina kalba, o ne apie pėsčiųjų spardymą važiuojant.
    Važiuoti pavojingai draudžia. O su elektriniu paspirtuku nepavojingai važiuoti tokiame intencyviame pėsčiųjų sraute ganėtinai sunku.

    Komentuoti:


  • Creatium
    replied
    Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
    Chuliganizmas, tai yra tyčiniai veiksmai, šiurkščiai pažeidžiantys viešąją tvarką ir rodantys aiškų negerbimą visuomenės

    Jei pavojingai važinėji su elektriniu paspirtuku Basanavičiaus gatve - tai aiškus visuomenės negerbimas ir viešosios tvarkos pažeidimas.
    Užtraukia bausmę - viešųjų darbų, bauda, arba mavašas.
    Jeigu daužai pėsčiuosius - taip. Bet važiuoti niekas nedraudžia. Apie tai eina kalba, o ne apie pėsčiųjų spardymą važiuojant.

    Komentuoti:

Working...
X