Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Klausimai apie forumą

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • Romas
    replied
    Malonu matyti, kad digital pasitaisė.
    "Pasitaisė" jam būdingu stiliumi.

    Aišku, ne jo jėgoms pripažinti, kad pasikarščiavo ir pataisyti pražangą į įspėjimą už šimašinės savivaldybės neveiklumo kritiką. ​​​​Tačiau jam nėra sunku pataisyti savo pranešimą - už nieką vis dėlto skirtas ne įspėjimas, o pražanga.
    Toks mažas diktatorius, tik tarakono ūsų trūksta.

    Rašyk toliau apie balutes ant dvirtakių ar apie virsuliškių šaligatvio plytelių nelygumus, ir toliau drausk kam nors net užsiminti apie kur kas didesnius nelygumus.

    Turbūt teks iš šio ​​​​​šimašinio kerštautojo laukti pašalinimo už šį pranešimą:

    Parašė Romas Rodyti pranešimą
    Turbūt tiks į šia temą apie Šimašiaus gatvių standartus.
    Viskas padaryta, kad nebūtų viršijamas mieste leistinas greitis ir būtų saugu pėstiesiems bei kitiem eismo dalyviams.
    O jei yra labiau tinkama tema - galima pranešimą perkelti.

    Delfi.lt 2023.03.16
    Kelio Pilaitėje būklė – tragiška, tačiau prisikviesti pagalbos nepavyksta
    ​​​​​​Pilaitės mikrorajone esanti Vorupės gatvė – tikrų tikriausia katastrofa vairuotojams, mat visas kelias nusėtas duobėmis, kurios, tirpstant sniegui, prisipildė vandens, todėl važiuoti šiuo keliu tampa dar labiau pavojinga.
    Tiesa, prireikus eiti pėsčiomis, kelias taip pat nedžiugina, mat dėl telkšančio vandens žvyrkelis patapęs kone purvo vonia.


    https://www.delfi.lt/auto/patarimai/...yksta-92807711
    Paskutinis taisė Romas; 2023.03.17, 07:25.

    Komentuoti:


  • sankauskas
    replied
    Prie Romo tokių dalykų nebūdavo.
    Ai, palauk...

    Komentuoti:


  • Romas
    replied
    Parašė digital Rodyti pranešimą
    Netiko, skirtas įspėjimas.
    Na ir kam reikia meluoti apie "įspėjimus" - iškart pražanga už digital nepatinkančią nuomonę apie šimašinę savivaldybę.

    Komentuoti:


  • Romas
    replied
    Kažkodėl niekas.neatsako, kas ten nutiko su PoDV.

    Komentuoti:


  • Romas
    replied
    Kodėl išmestas PoDV ?

    Komentuoti:


  • Tomizmas
    replied
    Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
    Kadangi sakai kad rimtai reaguojame dėl to kad buvome okupuoti, tai čia siūlai ir vakarams būti okupuotais kad ateitų į protą?
    Čia tavo fantazijos, o ne mano žodžiai.

    Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
    MedinisStrazdas yra forumo lunatikas, gyvenantis kažkokioje kitoje planetoje, kur fizikos dėsniai visai kiti. Tai gal būtų puse bėdos, bet jis savo fantazijas ne rašo, o spamina. Forumo taisyklėse turėtų būti punktas, kad spaminti forumą nesąmonėmis galima limituotą žinučių skaičių per dieną.
    Dar blogiau už spaminimą yra tai, kad jis pats sugalvoja, o paskui aiškina, kad kitas taip sakė. Bando priversti žmones teisintis "aš ne dramblys". Toks elgesys, nors ir nėra atviras užsipuolimas, yra labai panašus į pasyvią agresiją.

    Komentuoti:


  • MedinisStrazdas
    replied
    Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą

    Na, tai visai gerai. Reiškia, dabar forumai atfiltruoja žmones, kurie turi ką pasakyti daugiau nei 2 sakinius, ir nevengia paskaityti to, ką rašo kiti.
    Taip. Bet norėtųsi didesnės vartotojų įvairovės.

    Komentuoti:


  • Tomizmas
    replied
    Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
    Nes forumo bendravimas yra asinchroninis i dabartiniai internautai turi žiurkėno lygio kantrybę. Be to, daugiau nei 2 sakiniai jau yra teksto siena kurios niekas neskaito. Beje jeigu pasižiurėsi kokio reddito statistiką, tai 90%+ vartotojų žiūri tik nuotruakas/video, teksto iš vis neskaito.
    Na, tai visai gerai. Reiškia, dabar forumai atfiltruoja žmones, kurie turi ką pasakyti daugiau nei 2 sakinius, ir nevengia paskaityti to, ką rašo kiti.

    Komentuoti:


  • MedinisStrazdas
    replied
    Parašė RamasN Rodyti pranešimą

    O kaip nauji žmonės čia patenka ? Ar Tinderyje kaip hobį nurodom diskusijas šiame forume ? Atmetus juokus, panašu tie, kurie čia esame dar nuo Jakų žiedo planų ir statybų, visai toks jau ir hobis Platforma diskusijoms labiau tinkama, nei reklamomis apkrauta ir optimizuota trumpom žinutėm alternatyva. Moderavimas irgi geriau. nei daug kur kitur.
    Ironizuoji, bet yra profiliu kuriuose esu isidėjęs nuorodą į šitą forumą. O atradau ieškoamas informacijos apie šiaurinę gatvę, tai tuo metu čia buvo pati išsamiausia informacija.
    Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
    Bet tai kodėl forumai išėjo iš mados? Taip, dalyvauju FB diskusijose irgi, bet forumai yra patogesnė platforma. Soc. tinkluose vienintelis didesnis pliusas - daugiau auditorijos. Bet dažniausiai ta didelė auditorija neparodo geros komentarų kokybės ir argumentacijos, gal kokie 10% atsiranda įdomesnių nuomonių. Visokių Severiučių (nepriklausomai nuo lyties) diletantiškos "nuomonės" su 3 klaidomis žodyje, tai nebent pakelia nuotaiką.
    Nes forumo bendravimas yra asinchroninis i dabartiniai internautai turi žiurkėno lygio kantrybę. Be to, daugiau nei 2 sakiniai jau yra teksto siena kurios niekas neskaito. Beje jeigu pasižiurėsi kokio reddito statistiką, tai 90%+ vartotojų žiūri tik nuotruakas/video, teksto iš vis neskaito.

    Komentuoti:


  • Edd
    replied
    Jau nepamenu iš tiesų, su vienu moderatorium susipykom, buvom nepatenkinti jo moderavimu ir kolegų išbaninimu. Tas moderatorius lyg ir sirgo kažkokia rimta liga, nors mes to nežinojom ir tą faktą taip pat jis išnaudojo.. Vėliau po n metų net sukūrė tokią lyg ir atsiprašymo temą, tačiau jau bet kokiu atveju į SSC forumą niekas aktyviai nebegrįžo, nors aišku dalis grįžo susikūrę kitus accountus bet taip aktyviai nebedalyvauja. Apmirusi ten Lietuvos skiltis.

    Komentuoti:


  • Tomizmas
    replied
    Kokios konflikto priežastys, jeigu ne paslaptis?

    Komentuoti:


  • Edd
    replied
    Parašė bimbam Rodyti pranešimą
    Labai puiku kad yra šis forumas. Nuostabus dalykas. Abejoju ar kitose šalyse yra analogiškų forumų ir man labai dėl jų gaila. Ačiū!
    Mes čia persikėlėm iš SSC forumo kur tarp Nordic&Baltic lietuvių buvo palyginti labai daug (gerokai daugiau nei estų, latvių ir pan.), iš esmės kai susipykom su moderatoriais ten. Dalį forumiečių (įskaitant ir mane už solidarumą ) ten užbanino. Dar lygiagrečiai SSC buvo ir yra skyscraperpage, aš ten nelabai dalyvavau, jis mažiau populiarus. Po to kai susikūrėm forumą, mūsų pavyzdžiu pasekė ir suomiai, lyg ir iki šiol jie turi forumą. Manau yra ir daugiau pavyzdžių. Esmė tame kad ir kitos šalys turi analogiškus forumus, bent jau SSC kur yra daug šalių.

    Komentuoti:


  • Tomizmas
    replied
    Aš tai 2006 metais šitą forumą atradau per Google, ieškodamas info grynai savo įdomumui, apie kažkokias statybas ar tiesiamą gatvę. Apie SSC vėliau sužinojau, jau čia.

    Komentuoti:


  • manometras
    replied
    Aš, atsimenu, kažkaip atradau skyscrapercity. Ten buvo Mantas iš Utenos, kuris sukūrė lietuviams šitą forumą. Prisireginau, bet paskui nustojau lankytis, pamiršau slaptažodį. Vėliau teko susikurt naują (šitą) profilį.

    Komentuoti:


  • Tomizmas
    replied
    Dabar, kaip jai ne kartą buvo minėta, labai daug kabinėjimosi. Buvo ne kartą tokių situaciju, kai įkelia kas nors naują pastatą, ir kas nors pamato šalia (net ne to pastato teritorijoje) prastai atrodančią tvorelę (čia tik kaip pavyzdys - gali būti šaligatvio plytelė, bordiūras ar bet koks Š, bet tik ne nuotraukos esmė - pats pastatas). Ir prasideda dešimtys postų jau ne apie pastatą, o apie tvorelę, plytelę, bordiūrą, kaltinant viską nuo savivaldybės iki uošvienės. Kažkokio loginio paaiškinimo tam nėra. Sprendžiant pagal panašius nelogiškus kolegų protrūkius darbe dėl visai neesminių smulkmenų, kartais man atrodo, kad ne tie smulkūs trūkumai kalti, bet kažkoks vidinis negatyvas, kuris tik ir laukia kažkokio menko trigerio, kad galėtų išmušti saugiklius.
    Paskutinis taisė Tomizmas; 2023.01.31, 06:15.

    Komentuoti:


  • PoDV
    replied
    Parašė Zefyras Rodyti pranešimą

    Aš atradau forumą pagrinde dėl dažnai ir daug keliamų nuotraukų, kurias dažnai parodydavo Google paieškoje, nes buvo vienintelė vieta kur žmonės nuolat stebėdavo statybas, istorines miestų nuotraukas, žemėlapius ir labai daug autobusų/troleibusų, kad mane labai patraukė dar besimokant vidurinėje prieš 10-12 metų maždaug, po blogerių bet prieš vlogerių erą. Be to nuotraukų konkursai būdavo puikūs!
    Aš tai lygiai taip pat atradau, per Google paieška, reikia Romui, John ir dar keliems senbuviams dėkot. Tik tai kažkur buvo gal apie 2010 m. Paauglystėje pradėjau domėtis Lietuvos raida po savo pirmos kelionės į Čekiją, Vengriją ir pirmą kart už buv. gelež. uždangos Austriją. Iki kelionės maniau, kad tos posocialistinės šalys labiau bus panašesnės į buv. SSRS, bet nustebau, kad jos susitvarkymu labiau primena pačią Vakarų Europą.

    Kadangi esam vieno bloko nariai, Vakarų integracijos dalis, pradėjau domėtis kaip sekasi Lietuvai išpildyti reikalavimus tapt labiau panašia į tipinę Vakarų Europos šalį. Ambicinga, bet aš galiu kantriai stėbėti, kažkiek pats prisidėti. Šis forumas su savo diskusijom, foto tam tinka. Dar prisidėjo Street View, labai palengvina tą lyginimą ir galimybes susilyginti kur nesusilyginom. Pvz. nepagalvočiau, kad tokios smulkios detalės, kaip kažkokie parkovkių purvynai kažką lemia, dabar galima suprasti

    Beje skaitinėjau forumą ir apie 2010 m., toks jautėsi jaunatviškumas (iki 25 m. kategorija), lietuviškas raides daug kas pamiršdavo, kažkiek jaunatviško humoro buvo. Dabar rimtesnis, bet dėl to nepykstu, aš pats irgi rimtas būnu
    Paskutinis taisė PoDV; 2023.01.30, 23:57.

    Komentuoti:


  • bimbam
    replied
    Aš radau prieš porą metų nes domėjausi infrastruktūros projektais, kada jie vyko, kaip ir kokie planai ir per google images dažnai radau keletą projektų brėžinių. Jei neklystu, radau būtent per Jakų žiedo estakadų projektus. Taip ir atradau kad čia slypi galybę diskusijų ir info apie tai kas man įdomu. Labai puiku kad yra šis forumas. Nuostabus dalykas. Abejoju ar kitose šalyse yra analogiškų forumų ir man labai dėl jų gaila. Ačiū!

    Komentuoti:


  • Tomizmas
    replied
    Bet tai kodėl forumai išėjo iš mados? Taip, dalyvauju FB diskusijose irgi, bet forumai yra patogesnė platforma. Soc. tinkluose vienintelis didesnis pliusas - daugiau auditorijos. Bet dažniausiai ta didelė auditorija neparodo geros komentarų kokybės ir argumentacijos, gal kokie 10% atsiranda įdomesnių nuomonių. Visokių Severiučių (nepriklausomai nuo lyties) diletantiškos "nuomonės" su 3 klaidomis žodyje, tai nebent pakelia nuotaiką.
    Paskutinis taisė Tomizmas; 2023.01.30, 21:17.

    Komentuoti:


  • Zefyras
    replied
    Parašė RamasN Rodyti pranešimą

    O kaip nauji žmonės čia patenka ? Ar Tinderyje kaip hobį nurodom diskusijas šiame forume ? Atmetus juokus, panašu tie, kurie čia esame dar nuo Jakų žiedo planų ir statybų, visai toks jau ir hobis Platforma diskusijoms labiau tinkama, nei reklamomis apkrauta ir optimizuota trumpom žinutėm alternatyva. Moderavimas irgi geriau. nei daug kur kitur.
    Aš atradau forumą pagrinde dėl dažnai ir daug keliamų nuotraukų, kurias dažnai parodydavo Google paieškoje, nes buvo vienintelė vieta kur žmonės nuolat stebėdavo statybas, istorines miestų nuotraukas, žemėlapius ir labai daug autobusų/troleibusų, kad mane labai patraukė dar besimokant vidurinėje prieš 10-12 metų maždaug, po blogerių bet prieš vlogerių erą. Be to nuotraukų konkursai būdavo puikūs!

    Komentuoti:


  • RamasN
    replied
    Parašė John Rodyti pranešimą

    Diskusijos šiaip plinta paraleliai visokiuose FB puslapiuose ir, kaip matom, daeina ir iki Pakalnio. Raskevičius net savo rinkiminiuose debatuose jau sako, kad A juostos turi būti gatvės viduryje ((C) VLR ). O forumo narių skaičius neauga dėl kelių priežasčių: forumai kaip platforma yra legacy ir mažai kas šiais laikais juose bedalyvauja. Taip pat dėl kokybiško moderavimo stygiaus, kuris tikriausiai kyla iš pirmosios priežasties: tiesiog nelabai daug žmonių šiais laikais apskritai naudoja forumus.
    O kaip nauji žmonės čia patenka ? Ar Tinderyje kaip hobį nurodom diskusijas šiame forume ? Atmetus juokus, panašu tie, kurie čia esame dar nuo Jakų žiedo planų ir statybų, visai toks jau ir hobis Platforma diskusijoms labiau tinkama, nei reklamomis apkrauta ir optimizuota trumpom žinutėm alternatyva. Moderavimas irgi geriau. nei daug kur kitur.

    Komentuoti:

Working...
X