Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

2024-ųjų Lietuvos Prezidento rinkimai

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

• Gator
    replied
    Parašė Visdarlietus Rodyti pranešimą

Tai, kad ir taip viskas aišku, antras turas tik dėl vaizdo bus. Rezultaras bus apie 70-30. Tai manau jie net nesiruošė aukotis tik dėl patekimo į antrą turą. Tuo labiau Žemaitaitis manau tikrinosi dėl savo partijos galimybių.
    Anuose rinkimuose antram ture Ingrida gavo tik +1.5 punkto daugiau nei pirmam ture. Tai gali būt rinčiau nei 70-30 šįkart.

Komentuoti:

• Gator
    replied
    Parašė PoDV Rodyti pranešimą
    Dar buvo minčių, kad kažkiek geriau seksis Vaitkui, t.y. gaus balsų, kurie turbūt nuėjo Žemaitaičiui ar net Vėgėlei.
    Dabar panašu, kad Vaitkų labiau palaiko tautinių mažumų regionai prie Baltarusijos sienos.

plius, panašu, kad jau official Šimonytė antra, dar nesuskaičiuoti miestų balsai, kur Šimonytė greičiausiai eis antra.
    Vis dar greičiausiai ...

Komentuoti:

• John
    replied
    Parašė Tomas Rodyti pranešimą
    Kol kas mane labiausiai žavi Vilniaus skaičiai, kur putino lerva Vaitkus kol kas 2x lenkia Laisvės partijos kandidatą Žalimą.
    Apie Žalimą, beje, yra tekę girdėti dalykų. Negaliu smarkiai detalizuoti, nes nesu gavęs (ar net klausęs) savo pletkų šaltinio sutikimo, bet kalba eitų apie korupciją, teismo sprendimų įtakojimą, neištikimybę šeimos nariams, homofobiją, buvimą visišku išverstaskūriu ir panašius negerus dalykus. Pletkus teko girdėti ne šiaip tarpuvartyje, bet iš kažko, kuo sąlyginai pasitikiu.

Komentuoti:

• PoDV
    replied
    Spėju II ture bus 80-20 Nausėdos naudai. Mobilizuosis Žalimas+Šimonytė. Visi kiti Nausėda. Dalis nedalyvaus, kas gali būti judanti dalis, galbūt pagerinanti Šimonytės rezultatą.

Komentuoti:

• RokasLT
    replied
    Parašė Zygis Rodyti pranešimą
    Na išties Vaitkaus rezultatas nemaloniai stebina, negalvojau, kad 5% perliptų. Čia max.
    Naivių žmogelių arba vatnikų 2019 m. buvo 17,69 proc. iš dalivavusių balsavime. Dabar 33,99 proc., kol kas.
    Ingrida ŠIMONYTĖ 332082 114637 446719 31,31 17,96
    Gitanas NAUSĖDA 359961 81435 441396 30,94 17,75
    Saulius SKVERNELIS 225117 54296 279413 19,58 11,24
    Vytenis Povilas ANDRIUKAITIS 54356 13762 68118 4,77 2,74
    Arvydas JUOZAITIS 55412 11545 66957 4,69 2,69
    Valdemar TOMAŠEVSKI 46812 9664 56476 3,96 2,27
    Mindaugas PUIDOKAS 31116 5920 37036 2,60 1,49
    Naglis PUTEIKIS 8722 2580 11302 0,79 0,45
    Valentinas MAZURONIS 7358 1847 9205 0,65 0,37
    Iš viso 1120936 295686 1416622 99,29 56,96

Komentuoti:

• Visdarlietus
    replied
    Na išties Vaitkaus rezultatas nemaloniai stebina, negalvojau, kad 5% perliptų. Čia max.
    Tiesiog surinko protesto balsus. Iš jo apie 7% dabar turimų 5% buvo tų kurie prieš valdžią ir kuriems tarp Nausėdos ir Šimonytės yra lygybė, o kiti nežinomi arba dar "malaletkos" (Žemaitaitis ir Mazuronis). Likę 2% tie kuriems savi šaudo į savus.

Komentuoti:

• PoDV
    replied
    Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą

Kaip čia pasakyti: Žemaitaičio sėkmės paslaptis matyt ne tame. Aš tik paskutines tris dienas kiek paklausiau kandidatų, bet Žemaitaitis taikė iš esmės į visai kitą auditoriją nei Vėgėlė. Jei Vėgėlės pasisakymuose tikrai buvo vatnikiškų momentų, tai Žemaitaitis tuo kampu buvo labai kietas. Jis "antirusiškumu" ir "antiputiniškumu" neleido suabejoti. Jis taikė į tokio paprasto tradicinio "klasikinio" lietuvio patrioto (tokio nuo žagrės, iš kaimo) širdį, kuris "kenčia nuo elito", bet yra už Lietuvą ir t.t. Ir savo auditoriją matyt surinko.
    Su Vėgėle jau ten buvo sunkiau: jis visa eile klausimu labai liberalus demonstravosi ir nuo Žalimo nedaug skyrėsi Toks sunkiai Žemaitaičio auditorijai turėtų patikti, tik tiek, kad ta auditorija dažnai nelabai klausosi kas ką sako ir svarbiausia "prieš valdžią" kalba. O vat vatnikiškos pažiūros pas Vėgėlę lindo ("aš būdamas prezidentu neprovokuočiau kaimynų" ?).
    Todėl bijau, kad Vėgėlės šansas buvo ne tartis su Žemaitaičiu, bet pasiekti, kad Vaitkus ant kelio nesimaišytų
    Dėl Žemaitaičio man net regionalizmu kvepia. Tiesiog Žemaitija (ir bendrai vakarinė Lietuvos pusė toliau nuo didesnių miestų) labai jaučia Vilniaus centralizaciją. Lietuva iš vis gana smarkiai centralizuota, o nutolusiuose regionuose vertybės/pažiūros skriasi nuo Vilniaus. Norisi kažkokio nedidelio vietinio elituko arčiau namų (ir širdies), kuris Vilniaus ne visada klausys.
    Paskutinis taisė PoDV; 2024.05.12, 22:37.

Komentuoti:

• PoDV
    replied
    Aš kaip tik jūtūbei mačiau nemažai agitacijos, visokių recomendations ir net komentarų palaikančių Vaitkų.

Gal nustebino, kad gavo populiarumo tautinių mažumų regionuose.

Komentuoti:

• suoliuojantis
    replied
    Dar buvo minčių, kad kažkiek geriau seksis Vaitkui, t.y. gaus balsų, kurie turbūt nuėjo Žemaitaičiui ar net Vėgėlei.
    Dabar panašu, kad Vaitkų labiau palaiko tautinių mažumų regionai prie Baltarusijos sienos.
    Kaip čia pasakyti: Žemaitaičio sėkmės paslaptis matyt ne tame. Aš tik paskutines tris dienas kiek paklausiau kandidatų, bet Žemaitaitis taikė iš esmės į visai kitą auditoriją nei Vėgėlė. Jei Vėgėlės pasisakymuose tikrai buvo vatnikiškų momentų, tai Žemaitaitis tuo kampu buvo labai kietas. Jis "antirusiškumu" ir "antiputiniškumu" neleido suabejoti. Jis taikė į tokio paprasto tradicinio "klasikinio" lietuvio patrioto (tokio nuo žagrės, iš kaimo) širdį, kuris "kenčia nuo elito", bet yra už Lietuvą ir t.t. Ir savo auditoriją matyt surinko.
    Su Vėgėle jau ten buvo sunkiau: jis visa eile klausimu labai liberalus demonstravosi ir nuo Žalimo nedaug skyrėsi Toks sunkiai Žemaitaičio auditorijai turėtų patikti, tik tiek, kad ta auditorija dažnai nelabai klausosi kas ką sako ir svarbiausia "prieš valdžią" kalba. O vat vatnikiškos pažiūros pas Vėgėlę lindo ("aš būdamas prezidentu neprovokuočiau kaimynų" ?).
    Todėl bijau, kad Vėgėlės šansas buvo ne tartis su Žemaitaičiu, bet pasiekti, kad Vaitkus ant kelio nesimaišytų

Komentuoti:

• Zygis
    replied

Komentuoti:

• Visdarlietus
    replied
    Parašė John Rodyti pranešimą

Bet jei rimčiau, tai Žemaitaitis kartu su Vėgėlium vienas kitam, panašu, pakišo kiaulę. Pasitarti tarpusavyje ir vienam trauktis iš rinkimų matyt neužteko motyvacijos ar nuovokos.
    Tai, kad ir taip viskas aišku, antras turas tik dėl vaizdo bus. Rezultaras bus apie 70-30. Tai manau jie net nesiruošė aukotis tik dėl patekimo į antrą turą. Tuo labiau Žemaitaitis manau tikrinosi dėl savo partijos galimybių.

Komentuoti:

• rmss
    replied
    Parašė John Rodyti pranešimą

Į antrą turą Šimonytė patekti neturi net menkiausių šansų.
    Sveiki.

Komentuoti:

• Tomas
    replied
    Kol kas mane labiausiai žavi Vilniaus skaičiai, kur putino lerva Vaitkus kol kas 2x lenkia Laisvės partijos kandidatą Žalimą.

Komentuoti:

• suoliuojantis
    replied
    Parašė Egiuxz Rodyti pranešimą
    Nebus. Jeigu ten gandonaitis sugeba būti antroje vietoje, tas šliužas trečioje, tai reiškia, kad vatos yra per daig. Nebeliks nieko žinomesnio ir adekvatesnio, tai ir reiks rinktis iš vatos. Nebent įvyks stebuklas ir kažkas adekvataus prasisuks taip, kaip šliužas prasisuko
    Lietuvoje prieš kiekvienus rinkimus atsiranda naujų kandidatų. Prieš praeitus rinkimus, iki jų likus kokiems metams, apie tokį Nausėdą kaip kandidatą niekas ir nekalbėjo (buvo žinomas visuomenėje žmogus, bet ne politikas). Grybauskaitė savo metu irgi staiga atsirado beveik iš nieko. Tas pats bus ir kituose rinkimuose - būsimo kandidato kaip poltiko greičiausiai dar nežinom (nors šiaip tas žmogus jau visuomenėje yra žinomas greičiausiai).

Šiaip tai nėra blogai: daug geriau negu pas kaimynus, kur laaabai mėgstama pasamprotauti, nu nelabai geras dabartinis, bet kas daugiau nei jis (ir taip 30 metų iš eilės).

Komentuoti:

• PoDV
    replied

plius, panašu, kad jau official Šimonytė antra, dar nesuskaičiuoti miestų balsai, kur Šimonytė greičiausiai eis antra.

Komentuoti:

• John
    replied
    Parašė dts Rodyti pranešimą

Jonui nepatiks ;]
    Net apsivėmiau matydamas paskutinius rezultatus
    Bet jei rimčiau, tai Žemaitaitis kartu su Vėgėlium vienas kitam, panašu, pakišo kiaulę. Pasitarti tarpusavyje ir vienam trauktis iš rinkimų matyt neužteko motyvacijos ar nuovokos.

Komentuoti:

• Gator
    replied

Pradžioje nesijautė, kad jau aišku. Labai daug nepalankių Šimonytei vertinimų viešumoje ir taip toliau.
    Dabar jau ir aš pradedu matyt, kad Šimonytei yra šansas, ir man tas buvo netikėta.

Tiesiog maniau, kad Vėgėlę palaikys labiau nei Šimonytę visoje Lietuvoje. Galbūt Žemaitaičiui ne taip gerai seksis kai kuriose vietovėse.

...ir tai čia atsargus buvo mano vertinimas dėl Šimonytės
    Na jei dar dabar nematai kad ne "yra šansas", bet jau viskas garantuota, tai žinok sunkiai pas tave su galvojimo ir analizės pajėgumais, analitinio mąstymo 1/10

Komentuoti:

• Gator
    replied
    Parašė dts Rodyti pranešimą

Jonui nepatiks ;]
    Aś jau tada sakiau, kad neadekvatus jo teigiinys, kad "šimonytė neturi šansų" į antrą turą.
    Bet jis neretai mėgsta neadekvačius teiginius, nežinia ar specialiai apsimesdamas durniuni, ar dėl ko (nes kai kurie jo neadekvatūs teiginiai būna ant tiek neadekvatūs, kad net kavilys tiek kvailai neteigtų, o john tai protingesnis).
    Tai kažkoks trolinino principas matyt, bet sunkiai išnarpliojamas
    Arba kažkoks paichologinis momentas kai žmogaus smegenys užsiblokuoja ir pasako norimą rezuktatą kaip neišvengiamai įvyksiantį faktą.

Nes labai panašiu principu jis kalba ir apie dalykus, kurių jis nedaro, sakydamas, kad biekas nedaro arba kaip kažkas galėtų daryti.
    Tai manau kažkas į tą pusę su psichologiniu momentu ir realybės neigimu.

Komentuoti:

• PoDV
    replied
    Parašė Gator Rodyti pranešimą

Aš apakęs. Juk jau aišku 100proc, kad Ingrida antram ture, o čia dar kažką svarsto žmonės
    Pradžioje nesijautė, kad jau aišku. Labai daug nepalankių Šimonytei vertinimų viešumoje ir taip toliau.
    Dabar jau ir aš pradedu matyt, kad Šimonytei yra šansas, ir man tas buvo netikėta.

Tiesiog maniau, kad Vėgėlę palaikys labiau nei Šimonytę ir Žemaitaitį visoje Lietuvoje. Galbūt Žemaitaičiui ne taip gerai seksis kai kuriose vietovėse.

...ir tai čia atsargus buvo mano vertinimas dėl Šimonytės
    Paskutinis taisė PoDV; 2024.05.12, 22:01.

Komentuoti:

• dts
    replied
    Parašė Gator Rodyti pranešimą

Aš apakęs. Juk jau aišku 100proc, kad Ingrida antram ture, o čia dar kažką svarsto žmonės
    Jonui nepatiks ;]

Komentuoti:

Working...
X