Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Vilniaus miesto tarybos ir mero rinkimai (2023 metai), II turo apklausa

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė mantasm Rodyti pranešimą

    Jei konservatoriai dabar gali būti koalicijoje su koloradiniais tomaševskininkais, kas sutrukdys dirbt su zuokula?
    Lietuvoje yra 60 savivaldybių ir visose jose yra skirtingos koalicijos, kur bendradarbiausiai absoliučiai priešingos partijos, nes savivaldybių tarybos yra ne tas pats, kas didžioji politika. Jeigu Tomaševskis yra koloradas, tai nereiškia, kad koloradai yra ir lenkų atstovai Vilniaus savivaldybėje. Aišku viena, kad jeigu Vilniaus savivaldybės lenkų partijos nariai pradėtų vaikščioti su kolorado juostelėmis kaip Tomaševskis - jie jau sekančią dieną būtų išmesti iš koalicijos. Lygiai taip pat ir su Zuoku, jeigu Zuokas dibtų kur nors seime, tai nei konservatoriams, nei Laisvės partijai nebūtų problemų būti koalicijoje su Zuoko partijos atstovais, žinoma jeigu jie neturėtų korupcinio šleifo kokį turi Zuokas. Zuokas yra vienas korumpuočiausių Lietuvos politikų, kuriam priklauso rekordas ne tik Vilniuje, bet ir visoje Lietuvoje kokį nuostolį žmonėms dėl savo korupcinių ryšių su Rubiconu jis yra padaręs. Iš visų partijų, kuriose jis buvo, jis buvo išmestas būtent už korupciją ir aš neįsivaizduoju kaip kokie konservatoriai, Laisvės partija ar netgi socdemais ar Skvernelio partija galėtų sudarinėti su juo koalicijas Vilniaus taryboje, lygiai taip pat kaip neįsivaizduočiau tokios koalicijos jeigu Vilniaus meru taptų Tomaševskis.

    Comment


      O tuo tarpu priežiūros institucijoms su Majausko reikalu pšistko požonku kaip pasakytų Vilniaus gyventojai

      VRK sulaukė skundo dėl M.Majausko gautų aukų rinkiminei kampanijai

      Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/naujiena/aktual...1989550?copied
      Paskutinis taisė udrius; 2023.01.04, 19:28.

      Comment


        Politinis klounas Buskevicius drumscia vandenis

        Comment


          Pražiūrėjau šitą perlą prieš porą dienų:

          Vytautas Sinica. Stabdyti gatvių gadinimą, plėtoti viešąjį transportą
          https://www.lrt.lt/naujienos/pozicij...aji-transporta

          Ką daryti?

          Visa gatvių „humanizavimo“, o iš tikrųjų gadinimo reforma turi būti kuo greičiau nutraukta. Kur jos pasekmės nepakenčiamos, teks atstatyti tai, kas sugadinta. Dėl to patirtų išlaidų, žinoma, niekas nesugrąžins. Tačiau labai svarbu, kad miesto lėšos keliautų ten, kur yra iš tiesų reikalingos miesto gyventojų patogumui.
          Kalbant apskritai – pirmiausia švietimo įstaigų tinklui. Kalbant apie gatves – prastos būklės gatvių tvarkymui ir asfaltavimui ten, kur tai dar nepadaryta.
          Tikslas skatinti viešojo transporto naudojimą yra geras ir teisingas. Tačiau jis negali ir neturi būti siekiamas bloginant vilniečių padėtį, bizūnu varant juos iš automobilių, bloginant vairavimo sąlygas, mažinant ir branginant parkavimo vietas ar (naujausia miesto valdžios idėja) uždraudžiant įvažiavimą į dalį miesto taršesniems automobiliams. Tai atskirties mieste didinimo, atviros segregacijos politika.
          Viešasis transportas turi būti skatinamas gerinant jo kokybę – plečiant maršrutų tinklą, didinant reisų dažnumą, atnaujinant autoparką (praėjo 8 valdymo metai ir dabar giriamasi pirkimu, kuris vis dar vyksta) ir, galbūt svarbiausia, užtikrinant geras darbo sąlygas miesto vairuotojams, dešimtmečius kentėjusiems atvirą žeminimą.
          Pagaliau, viešasis transportas tikrai gali būti nemokamas visiems vilniečiams. Tai kainuotų miestui, tačiau neabejotinai ir atsipirktu papildoma gyvybe mieste ir socialiai pažeidžiamų, vienatvę patiriančių, amžiumi vyriausių Vilniaus gyventojų įtraukimu. Turėtume svarstyti šį žingsnį – studijos rodo, kad jis daug paprastesnis nei atrodo iš pirmo žvilgsnio.
          Vakar šitie "kandidatai" kiaules ganė, o šiandien jie į merus eina. Taip ir gyvenam.

          Comment


            Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą

            Taip, tai tikrai yra rimtas korupcijos pavyzdys, kaip ir bet koks verslo rėmimas politinių kampanijų.

            Šiaip tia lietuvoje juridiniai asmenys negali remti rinkimo kampanijų pagal įstatymą (nuo 2012 metų).
            Su tokiais rimtais korupcijos pavyzdžiais... Na tai ir remia ne kaip juridiniai asmenys. Nesakau kad tai gerai, dėl manęs galėtų panaikinti tokius rėmimus išvis, tačiau jei tai dabar legalu, tuo ir naudojasi. Remia daug kandidatų, ne tik Majauską, todėl šiuo atveju matau šiokį tokį pučiamą burbuliuką. Akivaizdu kad jo ex partijos kolegos labai nepatenkinti jo kandidatavimu į Vilniaus merus.

            Comment


              Parašė VLR Rodyti pranešimą

              Turėjau vilčių dėl Majausko, bet, deja, taip, reikia braukti jį lauk. Nesitikėjau, kad bus taip blogai su juo.
              Kas tada lieka? Negi bus pirmi rinkimai mano gyvenime, kai tikrai nežinosiu už ką balsuoti Praeitus rinkimus buvo Kreivys su tikrai kieta VT programa ir strategija, bet šitam mikrorajonų kratiniui, dėl niekam nesuprantamų priežasčių vadinančiam save miestu, buvo per geras ir nesuprantamas variantas. Nebeturime gerų kandidatų, nes eiti su kieta ir veikiančia strategija į rinkimus čia neapsimoka, čia vietiniams čiabuviams reikia žadėti daugiau juostų ir platesnių sankryžų.
              Kreivys turėjo strategiją kažkokią? Pirmas savaites statė viską ant tramvajaus, nuo kurio nei šilta nei šalta. Po to pabandė apsimesti kvaileliu klausdamas, kam reikia to Nac. stadiono jeigu galima už tą pačią kainą pristatyti mažesnių aikštelių.. Vienu ar kitu atveju, pernai buvo aišku, kad į antrą turą išeis Šimašius su Zuoku, kažko jiems priešpastatyti Kreivys su paties ne per geriausia reputacija dėl Moki-Veži istorijų.

              Comment


                Nu vyyyrai


                Petras Gražulis kandidatuos į sostinės merus

                | Visą straipsnį galite rasti: https://www.tv3.lt/naujiena/lietuva/...O7d1LdQDLftTlY

                Comment


                  Parašė R.D. Rodyti pranešimą
                  Pražiūrėjau šitą perlą prieš porą dienų:

                  Vytautas Sinica. Stabdyti gatvių gadinimą, plėtoti viešąjį transportą
                  https://www.lrt.lt/naujienos/pozicij...aji-transporta



                  Vakar šitie "kandidatai" kiaules ganė, o šiandien jie į merus eina. Taip ir gyvenam.
                  Vat jeigu dauguma ir rinkėjai - dūšioj vakarykščiai kiauliaganiai ar pan. tai tada tokie františekai turi šansą į mero kėdę

                  Comment


                    Parašė Edd Rodyti pranešimą

                    Su tokiais rimtais korupcijos pavyzdžiais... Na tai ir remia ne kaip juridiniai asmenys. Nesakau kad tai gerai, dėl manęs galėtų panaikinti tokius rėmimus išvis, tačiau jei tai dabar legalu, tuo ir naudojasi. Remia daug kandidatų, ne tik Majauską, todėl šiuo atveju matau šiokį tokį pučiamą burbuliuką. Akivaizdu kad jo ex partijos kolegos labai nepatenkinti jo kandidatavimu į Vilniaus merus.
                    Legali korupcija vis tiek yra korupcija. Žiūrėti Masiulio dėžutę.
                    Parašė udrius Rodyti pranešimą
                    Nu vyyyrai


                    Petras Gražulis kandidatuos į sostinės merus

                    | Visą straipsnį galite rasti: https://www.tv3.lt/naujiena/lietuva/...O7d1LdQDLftTlY
                    Pasiūlys tramvajų ir visas forumas nubalsuos už jį.

                    Comment


                      Paskaičiau tikro kandidato į merus mintis ir džiugu, kad Artūras žvelgia į problemą praktiškai ir apskritai apie ją galvoja:

                      Artūras Zuokas. Į Ukrainą gabename paramą, iš jos parsivežame tik kare išmokstamas pamokas
                      https://www.delfi.lt/news/ringas/pol....d?id=92183841
                      Rusijos vykdomo karo Ukrainoje atveju aiškiai matome, kaip teroristinė valstybė, griebdamasi paskutinio šiaudo, taikosi į Ukrainos miestų infrastruktūrą ir siekia ją sugriauti. Tą matėme net Naujųjų metų naktį, kuomet Putino kariuomenė apšaudė Ukrainos miestus, taikydamasi į šilumos tinklus ir kitą kritinę infrastruktūrą. Ir iš tiesų, nesunku atakos metu pažeisti centrinį šilumos vamzdį ar susprogdinti šilumos gamybos įmonę, paliekant ištisus rajonus be šildymo. Ateities miestuose šiluma ir elektra turi būti gaminamos nepriklausomai nuo centrinio tiekėjo. Ateities mokyklos ir kiti viešieji pastatai turi turėti lokalų šildymo tiekimą: šilumos siurblius, geoterminį šildymą, saulės elementus, generatorius, kurie, įvykus nelaimei, užtikrintų gyventojams šildymą ir elektros tiekimą. Ir čia nereikia išradinėti dviračio – tai yra paprasti ir egzistuojantys techniniai sprendimai. Reikia tik proveržio ir vėlgi – jau minėto STR tikslinimų. Šiuo metu energijos tiekimo alternatyvas turi dauguma ligoninių.

                      Atskiri galingi generatoriai, stacionarūs ar kilnojami, turėtų būti numatomi ir gyvenamųjų pastatų kvartalams, kuriuos būtų galima aprūpinti elektra. Tokius suskubo įsirenginėti ukrainiečiai ir tai padeda gyventojams pergyventi šaltą žiemą.

                      Pats laikas Aplinkos ministerijai tikslinti Statybos techninius reikalavimus (STR), numatant prievolę visuose naujai statomuose viešuosiuose pastatuose įrengti elektros generatorius bei patalpas slėptuvėms. Kita Ukrainos miestų pamoka susijusi su viešuoju transportu. Jis tikrai visas negali būti varomas tik elektra, nes karo ar kitos ekstremalios situacijos atveju tik autobusai su vidaus degimo varikliais gali padėti būtinai evakuacijai.
                      Tik dabar niekas netrukdo Vyriausybės nutarimu valstybinius pastatus aprūpinti generatoriais ir pan. įranga, tik reikia politinės valios ir šiek tiek lėšų. Dėl transporto elektra - absoliuti tiesa. UA pirmą mėn. masiškai buvo paliekami el. mobiliai looteriams, kai tiesiog neįmanoma buvo jų įkrauti.

                      Jau nekalbėsiu, kad kiti kandidatai iš vis apie STR nėra girdėję nieko.

                      Comment


                        Geras:
                        Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                        Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                        Comment


                          Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                          Geras:
                          apie ką šitas m...as???

                          Comment


                            Parašė udrius Rodyti pranešimą

                            apie ką šitas m...as???
                            kauniečiams bajerių nesuprasti. Jie gi užsiėmę Gintui Petrui lievų laidų žvakėms pardavimu
                            Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                            Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                            Comment


                              Parašė Arunasx Rodyti pranešimą

                              kauniečiams bajerių nesuprasti. Jie gi užsiėmę Gintui Petrui lievų laidų žvakėms pardavimu
                              bet tie bajeriai skirti žemo intelekto, protingų minčių nesužalotiems, ir žmonėms be visiško išsilavinimo, tai yra tikriems buduliams ir patvortiniams.

                              Comment


                                Biškį awkward atrodo tas kandidatų dirbtinis non-stop šypsojimasis valandą laiko ir priverstinis juokas iš nelabai juokingų bajerių.

                                Comment


                                  Ale kaip tiksliai kažkada čia pataikiau parašyt apie studentų atstovybės narius kurie užaugo ir dabar eina į savivaldą.

                                  Bartuševičius visai juokingas, tho.

                                  Comment


                                    Ne mirtingiesiems suprasti roast'inimo užuomazgas, labai gera iniciatyva su rinkimais, trūko labai Zuoko tokiam formatui.

                                    Parašė udrius Rodyti pranešimą
                                    apie ką šitas m...as???
                                    Gitanai, čia Tu?
                                    Paskutinis taisė Riedis; 2023.01.08, 16:47.
                                    Vilniaus dviračių takų plėtros istorija

                                    Comment


                                      Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                                      Geras:
                                      „Labas vakaras, šiandien susirinkome į raustus. <...> Šiandien raustinsime“.

                                      Provincijos laidelė provincialams. Grynai primena populiarias „beždžioniukų diskotekas“ kažkada 90-taisiais. Keista, kad tas kaimietiškumas per 30 su virš metų dalies iš tautiečių galvų taip ir neišsivėdėjo.

                                      Comment


                                        Parašė cozzamarra Rodyti pranešimą
                                        „Labas vakaras, šiandien susirinkome į raustus. <...> Šiandien raustinsime“.
                                        Jawoll, tamsta Mokytojau. Užsisakiau metinę žurnalo Lietuvių kalbos kultūra prenumeratą.
                                        Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                        Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                        Comment


                                          Uj, aš ne apie vietinių čiabuvių išdarkytą anglų kalbą ir ne apie pasigailėjimą keliantį įsikalbėtą raustintojų šaunumą. Turiu omeny patį raustinimo formatą, nusižiūrėtą iš kažkurio vienintelio (lolz) SNL ir taikomą vietinių čiabuvių pagal tvirčiausias provincijos dogmas.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X