Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Lietuvos ekonomikos aktualijos

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Combat, provincijoj tikrai ne visi sugeba ta 1509 sumoket... Gal jau reiketu siek tiek prasiblaivyt nuo sviesios komunizmo saules ir pasipurtyt, nevisi net su diplomu yra protingi ir gebantys atlikti sudetingus ar gerai apmokamus darbus, kiekvienoj salyj yra nevykeliu, kurie geriausiai ko pasekia, tai yra minimumas ar siek tiek virs jo, cia ne valstybes problema, tokiu pilna ir jav ir pas mus. Problema yra mentalitete, nevykeliai jav, deda skersa ant prastai apmokamo darbo ir pabando savo daryt, mazu pavyks ir gaus daugiau, blogiausiu atveju - socialines garantijos porai menesiu iki darbo suradimo, o pas mus kas? Pas mus deda skersa ant darbo ir apskritai ant visko, tada issizioja, itempia balso stygas ir eina mitinguot, kad buktai jiems darbo reikia, pinigu reikia ir VALDZIA PRIVALO duoti... Tikrai nusibodo durnus argumentus skaityt, gal galu gale suaukim, valdzia neturi rupintis tuo, kiekvienas individas yra savo gyvenimo ir laimes kalvis, kad ir koks debilas bebutu, bet tik nuo jo priklauso ar ta minimuma gaus ar isvis sedes ant pasalpu. Gi niekas nelaiko net tu ugniagesiu priristu uz minimuma prie gaisrines, neuztenka pinigu? Dek skersa ant darbo gaisrinej uz minimuma, isikurk savo imone ir pvz gesintuvus platink importuotus is kinijos... Negi tai yra taip baisu? Geriau palot ant visko, ka tik pamatai aplink, bet paciam nieko gink dieve nedaryt, but nelaimingu juokinga alga, bet nieko nekeist, bele butu ant ko nukreipt visa pyktu uz savo "nevykeliskuma".

    Combat, kokio velnio loji ant kapitalizmo? Ar pats bent supranti kapitalizmo prasme? Kapitalistai nera kazkokia nematoma ar reta zmoniu rusis ar kasta, visi mes iki vieno esame kapitalistai. Kodel? Todel, kad kapitalizmas yra geroves akumuliavimas ir akumuliuotos perkamosios galios panaudojimas savo tolimesnei gerovei vystyt arba esamu poreikiu tenkinimui. Is kur povelniu puse pasaulio kapitalizma pradejo sieti su korporativizmu? Vel pasireiskia issilavinimo stoka, kai apie ekonomika pradeda diskutuot asmenys be jokio ekonomikos issilavinimo. Net tas pats komunizmas yra kapitalizmas, nes pinigai, kaip matas buvo akumuliuojami gerovei vystyti, tik tiek, kad principas daugiausiai cirkuliavo vyriausybes lygmenyje.

    Griztant prie minimumo, pas vokiecius tokio nera, ir ka? Labai jie blogai gyvena? Viena is valstybes funkciju yra jos pilieciu teise laisvai migruoti salies viduje, tai kas po paraliais laiko tada zmogu prastai apmokamam darbe? Baime kazka keist? O taip... Geriau palokim ant mistinio kapitalizmo, vakaru konspiraciju ir ant tu kostiumuociu, kuriem tai dienai nenuskilo ir jie atsirado valdzioj

    Nuosirdziai tikiuos, kad dabartine valdzia padarys minimuma 1509lt, tai turetu inesti toki kracha i viesuosius finansus ir apskritai i smulkuji versla, kad bus grazu ziuret, galbut tada runkeliai prareges ir prades biskeli aplinka vertint su mazesniu kiekiu vodkos kraujyje. Nes minimuma moka ne koks piktas dede Vyktaras Uspispiskichas, o dazniausiai moka smulkios imoneles-kiosko savininkas, nes tingedamas dirbt priime koki nevykeli uz minimuma... O kai jam minimuma reikes kone padvigubint, tai negi jis leis sau tokia prabanga? Ne, eis pats ir sedes uz to kiosko

    Sita tema kai paskaitai, tai net verkt ir juoktis noris, bet ne del komentaru, o del islendanciu Lietuvos svietimo sistemos spragu, kuomet mokyklos suole nebuvo priverstinai mokoma jokios ekonomikos ir didzioji zmoniu dalis "ekonomika" suvokia prisiziureje visokiu zeitgeist ir kitu konspiraciniu filmuku.

    Comment


      Parašė Combat Rodyti pranešimą
      Jeigu verslas negali sau leisti mokėti 1509, tai toks privalo bankrutuoti, nes dabar tikrai yra nenormalu, pvz., toks degalinių kiekis, prekybos centrų kiekis su tokiom nedideliom apyvartom.
      Kalbant faktais, o ne emocijom, tai prekybinio ploto vienam gyventojui skaicius yra tik vos virs ES vidurkio. O didelė apyvarta ar ne, tai yra tik išvedžiojimai, nes Europos mastu, tai aišku yra nedidelė, o Lietuvos nėra ir maža. Tai reiškiasi pagal tamstos logika visas smulkusis verslas turi bankrutuoti? Ar kaimuose mazas parduotuvėlės sugebės mokėti tokį minimumą nekeliant kainų? nes pagal kai kuriuos,juk infliacija nedidės arba didės labai mažai. Ir žmogus, kuris stengiasi, kuri bando kurti savo verslą, turi iš jo pasitraukti dėl žmonių, kurie nepajudina piršto?

      Parašė Combat Rodyti pranešimą



      Nebūtinai kiekvieno, bet kad virš 0,5 mln išvažiavo iš Lietuvos, tai aš tikrai nepavadinčiau „kiekvienu“.
      Labai dabar mėgsta žmonės eskaluoti emigracijos temą. Kažkam tai aišku yra naudinga. Bet iš tų pusės milijono emigravusių, kaip Jūs sakot, kažko verti yra 13000. Tik tiek sugebėjo prabalsuoti. O galėjo ta padaryti paštu bent jau. O visi kiti yra tie patys piršto nepajudinantys žmonės. Beje, kurie daugiausiai visur ir reiškiasi.
      O šiaip VIR2 išsakė daugelį mano minčių. Lietuviai labai megsta pavaidnti aukomis, bet kaip reikia dirbti,tai kažkur dingsta. Daugeliui nėra suprantamas darbas, kuris tęsiasi daugiau nei 8 valandas. Nes juk jis pavėluos išeit. Jei netikit, pasižiūrėkit i darbo našumą, kuris yra dvigubai mažesnis už išsivysčiųsių šalių, bet nenoriu čia per daug plėstis, nes būsiu išvadintas robotuku. Ir čia kaip kai kurie siūlo permesti pinigus į gamybą, tai atrodo mažų mažiausiai keista, nes minimalus atlyginimas bus didžiausias iš posovietinių šalių, taip pat artimas kai kurioms senbuvems, o pagamintos produkcijos kiekis mažesnis. tai atleiskit kas tą produkciją pirks? kur konkurencingumas su kitomis šalimis?
      O galiausiai labai liūdna, kad nors mes esam viena iš jauniausių valstybių pagal žmonių sudėtį(eurostat), bet esam ir vieni iš neveiksniausių. Galima kaltinti viską aplinkui, bet pažiūrėjus realiai, mokesčiai vieni mažiausių dėl kurių čia visi verkia,ekonomika auganti sparčiausiai ir t.t ir t.t. Laikas suprasti,kad patys, o ne valstybė jumis turi pasirūpinti.

      Comment


        Parašė Combat Rodyti pranešimą
        Nebūtinai kiekvieno, bet kad virš 0,5 mln išvažiavo iš Lietuvos, tai aš tikrai nepavadinčiau „kiekvienu“.
        Aš tai nepavadinčiau dideliu netekimu. Lietuvoje ramiau gyventi patapo, o nuolat girdim, kad užsienio kalėjimai perpildyti lietuviais Ir mano giminės, kurie emigravo į JK, galima sakyti pašalpomis gyvena. Aišku yra dalis talentingų emigrantų, kurie tikrai pasižymi užsienyje. Jų tikrai gaila, bet kartu ir suprantama. Lietuva kolkas jiems tokių galimybių negalėtų pasiūlyti kaip užsienis.

        Ir kaip pasakė audrius2012, iš tų visų išvažiavusių kažko verti tėra 13000.
        Paskutinis taisė bebop; 2012.11.04, 08:46.
        Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

        Comment


          Parašė ViR2 Rodyti pranešimą

          Griztant prie minimumo, pas vokiecius tokio nera, ir ka? Labai jie blogai gyvena?
          Kaip nėra? Yra. Tik tas minimumas ne vienas bendras visiems, bet skiriasi pagal profesijas ir žemes.
          The minimum wage currently lies between 6.53 and 13 euros.
          http://www.cesifo-group.de/ifoHome/f...ndestlohn.html

          Comment


            Wycka:Tada atviras klausimas — kodėl mus spaudžia mokesčiai? Ogi kažkas „turi“ išlaikyti armijas veltėdžių, nes leisti jiems numirti badu yra nehumaniška, o mauti kelnes dirbančiąjam dar nuo sovietmečio yra suprantama kaip savaime suprantamas dalykas.
            Valdžios funkcija sumažinti piktnaudžiavimo galimybes ir užtikrinti kuo geresnį mokesčių surinkimą ir paskirstymą. Tačiau einama lengviausiu keliu - galvojama, ką čia dar papildomai apmokestinus, kad būtų surinkta daugiau lėšų. Tai apskritai atgraso mokėti mokesčius. Pasekmės - šešėlis, emigracija ir t. t. Tie, kurie dirba po 14 val. ir sąžiningai moka mokesčius, atsiduria kvailio vietoje, nes priversti išlaikyti ne tik veltėdžius, bet ir problemų nesprendžiančias institucijas.
            ViR2:Gi niekas nelaiko net tu ugniagesiu priristu uz minimuma prie gaisrines, neuztenka pinigu? Dek skersa ant darbo gaisrinej uz minimuma, isikurk savo imone ir pvz gesintuvus platink importuotus is kinijos... Negi tai yra taip baisu?
            O kas užgesins gaisrą, kai visi gaisrininkai dės skersą? Tikriausiai moki mokesčius, tai ir tikiesi šiokių tokių viešųjų paslaugų. Jei kiekvienas bus priverstas tapti pats sau gaisrininku, policininku ir gydytoju, tai kam išvis reikalinga valstybė ir kam mokėti mokesčius?
            audrius2012:Daugeliui nėra suprantamas darbas, kuris tęsiasi daugiau nei 8 valandas. Nes juk jis pavėluos išeit. Jei netikit, pasižiūrėkit i darbo našumą, kuris yra dvigubai mažesnis už išsivysčiųsių šalių.
            Užsienyje lietuviai paprastai laikomi darbščiais (tie kurie ne vogti išvažiavo, o dirbti). Esmė ne tingumas, o motyvacija. Lietuvoje dar pakanka darbdavių, kurie stengiasi motyvuoti ne sąžiningu priedu už viršvalandžius, o grasinimu atleisti iš darbo . Po to stebisi, kodėl darbuotojas nenori dirbti daugiau nei 8 val. Našumas paprastai priklauso nuo darbdavio, o ne nuo darbuotojo (investicijos į technologijas, modernizavimą ir t. t.). Verslo žiniose buvo rašyta, kad Lietuvos verslininkai per mažai į tai investuoja, pelningumą siekia didinti primityviu būdu - pigios darbo jėgos sąskaita.
            Paskutinis taisė senasnamas; 2012.11.04, 10:53.

            Comment


              Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
              Valdžios funkcija sumažinti piktnaudžiavimo galimybes ir užtikrinti kuo geresnį mokesčių surinkimą ir paskirstymą. Tačiau einama lengviausiu keliu - galvojama, ką čia dar papildomai apmokestinus, kad būtų surinkta daugiau lėšų. Tai apskritai atgraso mokėti mokesčius. Pasekmės - šešėlis, emigracija ir t. t. Tie, kurie dirba po 14 val. ir sąžiningai moka mokesčius, atsiduria kvailio vietoje, nes priversti išlaikyti ne tik veltėdžius, bet ir problemų nesprendžiančias institucijas.
              Pagaliau sutinku Ideali sistema yra tada, kai piliečiai patys nori mokėti mokesčius. Nemanau, kad tokia kažkur egzistuoja, tačiau kai kurios šalys toliau pažengė už kitas. Jau pamiršau kuris ekonomistas yra pasiūlęs sistemą, kuriai ir aš pritarčiau — valstybėje turi būti tik 5-6 mokesčiai, kurie būtų daugmaž vienodi visiems ir valstybės pareiga būtų užtikrinti, kad visi vienodai juos mokėtų. Tų mokesčių tarifai turėtų keistis ne dažniau kaip kas 3-5 metus. Stabilumas mokesčių sistemoje yra šalies privalumas. Kiekvienas mokesčių pasikeitimas reikalauja papildomo darbo ne tik iš valdininkų, bet ir paties verslo (reikia perskaičiuoti išlaidas, pajamas, rinkos prognozes, etc.), todėl bent jau iš pradžių tai duoda neigiamą efektą.
              Pagaliau mokesčių skaičiaus mažinimas ir stabilumas tarifuose ilgainiui leistų mažinti darbuotojų skaičių tokiose įstaigose kaip VMI, SoDra, FNTT ir panašiose. Sutaupyti pinigai galėtų būti panaudojami arba likusiųjų darbuotojų algų kėlimui, arba tų pačių mokesčių mažinimui.

              Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
              O kas užgesins gaisrą, kai visi gaisrininkai dės skersą? Tikriausiai moki mokesčius, tai ir tikiesi šiokių tokių viešųjų paslaugų. Jei kiekvienas bus priverstas tapti pats sau gaisrininku, policininku ir gydytoju, tai kam išvis reikalinga valstybė ir kam mokėti mokesčius?
              Netikiu, kad nebeliks kam gesinti gaisrų vien todėl, kad valstybė neturi už ką mokėti algų gaisrininkams. Kita vertus, pas mus Priešgaisrinė apsauga vis dar dirba pagal sovietinį modelį. Vakarų Europoje, ypač vidutinio dydžio ir mažesniuose miesteliuose dirba tik 3-4 profesionalūs gaisrininkai, visi kiti — apmokyti savanoriai. Tie savanoriai dirba savo įprastą darbą, tačiau kilus gaisrui gauna skubų iškvietimą, ir privalo per nustatytą laiką atvykti į postą. Darbdavys privalo juos išleisti, jam tai yra kompensuojama. Kai vienam austrui papasakojau, kad mano žiniomis Lietuvoje nėra tokios gaisrininkų savanoriškumo sistemos, jis tik nusišypsojo ir pasakė: „Tikriausiai jūs labai turtingai gyvenate“.
              I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
              Parama Siaurojo geležinkelio klubui

              Comment


                Parašė Wycka Rodyti pranešimą
                Tie savanoriai dirba savo įprastą darbą, tačiau kilus gaisrui gauna skubų iškvietimą, ir privalo per nustatytą laiką atvykti į postą. Darbdavys privalo juos išleisti, jam tai yra kompensuojama. Kai vienam austrui papasakojau, kad mano žiniomis Lietuvoje nėra tokios gaisrininkų savanoriškumo sistemos, jis tik nusišypsojo ir pasakė: „Tikriausiai jūs labai turtingai gyvenate“.
                Atvirkščiai. Tai yra skurdo sistema. Tų, kurie turi darbą, dabdavys neišleis iš darbo net prasidėjus termobranduoliniam karui. Likę patys nelinkę piršto pajudinti. Dega kaimyno troba - puiku - pasimėgaukim!
                Pagrindinė dabarties yda - sugriautos bendruomenės, savivaldos - įteigta, kad kiekvienas už save kaip džiunglėse ar net dar žiauriau. Liko mistinė bendruomenė - mistifikuota "VALDŽIA". Todėl ji yra vienintelė veiksni kol kas.

                Comment


                  Parašė Sula Rodyti pranešimą
                  Atvirkščiai. Tai yra skurdo sistema. Tų, kurie turi darbą, dabdavys neišleis iš darbo net prasidėjus termobranduoliniam karui. Likę patys nelinkę piršto pajudinti. Dega kaimyno troba - puiku - pasimėgaukim!
                  Pagrindinė dabarties yda - sugriautos bendruomenės, savivaldos - įteigta, kad kiekvienas už save kaip džiunglėse ar net dar žiauriau. Liko mistinė bendruomenė - mistifikuota "VALDŽIA". Todėl ji yra vienintelė veiksni kol kas.
                  Irgi taip. Sovietmečiu, kai buvo išguita religija, supriešinti tarpusavyje net giminaičiai (brolis įduodavo brolį, arba vaikai įskūsdavo tėvus), žmogus buvo paliktas vienas pats su savimi. Natūralu, kad vienintelis dalykas, kur jis dar galėdavo prisišlieti, buvo kompartija, arba dar kitaip valdžia (dažniausiai, deja, pseudovaldžia). Visi buvo kaip ir vieniši, ir tuo pačiu vienos didžiulės bendruomenės nariai. 'Sakldyk ir valdyk' veikė kone idealiai. Deja, mąstymas bei įprotis yra labai gajūs dalykai, per 20 metų neišnaikinami, nebent pridengiami kitais įpročiais. Kol kas vieninteliai konservatoriai per 2004 ir 2008 rinkimus garsiai kalbėjo apie bendruomenių sukūrimą. Tiesa, dar tarp eilučių apie tai užsimindavo valstiečiai-liaudininkai, kai Kazytė kvietė žemdirbius kooperuotis. Iš kitos pusės, galima ir suprasti — ne vienam per gerklę lenda tas dešimtmečius per prievartą sūdytas bendruomeniškumas (spėkit, kuo pavirto žodis 'community'?), ir kol nebus „išskalauta ta druska“, tol žaizdos negis...
                  I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                  Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                  Comment


                    Parašė ViR2 Rodyti pranešimą
                    Combat, provincijoj tikrai ne visi sugeba ta 1509 sumoket... Gal jau reiketu siek tiek prasiblaivyt nuo sviesios komunizmo saules ir pasipurtyt, nevisi net su diplomu yra protingi ir gebantys atlikti sudetingus ar gerai apmokamus darbus, kiekvienoj salyj yra nevykeliu, kurie geriausiai ko pasekia, tai yra minimumas ar siek tiek virs jo, cia ne valstybes problema, tokiu pilna ir jav ir pas mus. Problema yra mentalitete, nevykeliai jav, deda skersa ant prastai apmokamo darbo ir pabando savo daryt, mazu pavyks ir gaus daugiau, blogiausiu atveju - socialines garantijos porai menesiu iki darbo suradimo, o pas mus kas? Pas mus deda skersa ant darbo ir apskritai ant visko, tada issizioja, itempia balso stygas ir eina mitinguot, kad buktai jiems darbo reikia, pinigu reikia ir VALDZIA PRIVALO duoti... Tikrai nusibodo durnus argumentus skaityt, gal galu gale suaukim, valdzia neturi rupintis tuo, kiekvienas individas yra savo gyvenimo ir laimes kalvis, kad ir koks debilas bebutu, bet tik nuo jo priklauso ar ta minimuma gaus ar isvis sedes ant pasalpu. Gi niekas nelaiko net tu ugniagesiu priristu uz minimuma prie gaisrines, neuztenka pinigu? Dek skersa ant darbo gaisrinej uz minimuma, isikurk savo imone ir pvz gesintuvus platink importuotus is kinijos... Negi tai yra taip baisu? Geriau palot ant visko, ka tik pamatai aplink, bet paciam nieko gink dieve nedaryt, but nelaimingu juokinga alga, bet nieko nekeist, bele butu ant ko nukreipt visa pyktu uz savo "nevykeliskuma".

                    Combat, kokio velnio loji ant kapitalizmo? Ar pats bent supranti kapitalizmo prasme? Kapitalistai nera kazkokia nematoma ar reta zmoniu rusis ar kasta, visi mes iki vieno esame kapitalistai. Kodel? Todel, kad kapitalizmas yra geroves akumuliavimas ir akumuliuotos perkamosios galios panaudojimas savo tolimesnei gerovei vystyt arba esamu poreikiu tenkinimui. Is kur povelniu puse pasaulio kapitalizma pradejo sieti su korporativizmu? Vel pasireiskia issilavinimo stoka, kai apie ekonomika pradeda diskutuot asmenys be jokio ekonomikos issilavinimo. Net tas pats komunizmas yra kapitalizmas, nes pinigai, kaip matas buvo akumuliuojami gerovei vystyti, tik tiek, kad principas daugiausiai cirkuliavo vyriausybes lygmenyje.

                    Griztant prie minimumo, pas vokiecius tokio nera, ir ka? Labai jie blogai gyvena? Viena is valstybes funkciju yra jos pilieciu teise laisvai migruoti salies viduje, tai kas po paraliais laiko tada zmogu prastai apmokamam darbe? Baime kazka keist? O taip... Geriau palokim ant mistinio kapitalizmo, vakaru konspiraciju ir ant tu kostiumuociu, kuriem tai dienai nenuskilo ir jie atsirado valdzioj

                    Nuosirdziai tikiuos, kad dabartine valdzia padarys minimuma 1509lt, tai turetu inesti toki kracha i viesuosius finansus ir apskritai i smulkuji versla, kad bus grazu ziuret, galbut tada runkeliai prareges ir prades biskeli aplinka vertint su mazesniu kiekiu vodkos kraujyje. Nes minimuma moka ne koks piktas dede Vyktaras Uspispiskichas, o dazniausiai moka smulkios imoneles-kiosko savininkas, nes tingedamas dirbt priime koki nevykeli uz minimuma... O kai jam minimuma reikes kone padvigubint, tai negi jis leis sau tokia prabanga? Ne, eis pats ir sedes uz to kiosko

                    Sita tema kai paskaitai, tai net verkt ir juoktis noris, bet ne del komentaru, o del islendanciu Lietuvos svietimo sistemos spragu, kuomet mokyklos suole nebuvo priverstinai mokoma jokios ekonomikos ir didzioji zmoniu dalis "ekonomika" suvokia prisiziureje visokiu zeitgeist ir kitu konspiraciniu filmuku.
                    Visa ta tavo kalba– jau atidirbusi plokštelė, kuri žmonėms vis mažiau įdomi ir įtikinanti. Aišku, kai kokiame stalo tenise galime mėtytis „atsibodo“ to „atsibodo“, bet niekuom tu čia mane, tame tarpe turintį ekonomikos ir vadybos magistro laipsnį, neįtikinsi, ir tezėmis, kad ekonomikoje ničnieko nenutuokiu.

                    Wanncot'as, parašęs vadovėlių apie ekonomiką, dažnu atveju rėmėsi ekonominiais procesais tarp kalinių (cigaretės, degtukai ir pan.), bet tai niekaip nereiškia, kad „zoniniai“ santykiai turi būti perkelti į visuomeninę bendruomenę, kur „kiekvienas turi pasirūpinti pats savimi“ – mėgstamiausia kapitalistų ir jiems ištisos armijos valdininkų, mokslininkų, politikų, žurnalistų frazė.

                    „Verslininkai“/ kapitalistai yra reikšmingas visuomenės socialinis sluoksnis, kuris niekada ir jokiomis formomis neišnyks, kad ir esant griežčiausiems draudimams – visada atsiras tokių, kurie net esant sušaudymo grėsmei, spekuliuos, kažką pirks ir parduos, pirmieji pasinaudos gerovės sistemomis išsunkti naudą SAU. Todėl jiems turi būti uždėti „pakinktai“, jų energija ir veikla nukreipta taip, kad jie naudą krautų ne išimtinai SAU, bet visuomenės gerovei. Ir kodėl man turėtų būti įdomus tų verslininkų/ kapitalistų siekis praturtėti sistemos, aplinkinių sąskaita ir jų mėtomos frazės, kad „kiekvienas turi pasirūpinti pats savimi“? Mano siekis yra toks, kad sistema suskurtų sąlygas kiekvienam pasirūpinti savimi, o ne mestų už borto su teiginiu, kad jei nemoki plaukti, tai ir skęsk. t.y., jei žmogus turi verslumo požymių, jam turi būti sudarytos sąlygos tuom užsiimti eliminuojant norma tapusį reiškinį, kad „pirmasis milijonas uždirbamas nesąžiningu keliu“. Valstybė taip pat turi pasirūpinti tais, kurie gali dirbti tik samdomus darbus ir kitaip negali, bet tai neturi virsti patyčiomis tipo „atidirbimu už pašalpas“, nors tokia auklėjimo sistema, kad išguiti komformizmą, sukelti norą kovoti už save, išskalauti galvą nuo minčių, kad kažkas už juos pakovos arba atsiras koks tai išvaduotojas, „pašalpininkams“ turėtų išeiti į naudą. Arba jie yra amžina žmonių/„veršių“ kategorija. Apie tai išvadas padarysiu tik po kurio laiko, kai bus matyti, kaip jie elgsis, kai bus visiškai suriesti į „ožio ragą“.

                    Dabar aš matau, kad kapitalizmą galima palikti tik ten, kur jis jokiu būdu neįgautų monopolijos arba kartelinių susitarimų. Todėl tokiose socialiai reikšmingose srityse kaip, pvz., šiluminės energijos gamyba ir tiekimas, jis turi būti sunaikintas „į skudurus“, visi svertai perduoti į valstybės rankas + griežta kontrolė ne su valdžios skiriamu gen. prokuroru, o su žmonių renkamu.

                    Nežabojamas kapitalizmas priveda prie to, kad verslininkai/kapitalistai lips ant „žmonių sprando“ – jungsis į organizacijas, asociacijas, planuos, kaip pavieniui ar visiems bendrai išgauti SAU sau kuo didesnius pelnus bet kuriomis „neįkliūvančiomis“ priemonėmis, tame tarpe ir žmonių nuožmaus darbo sąskaita, krausis sau turtus ir „gręš“ žmones tol, kol nejaus tam prievartinių ribų, nes tokia yra jų esybė, natūra; jokiomis auklėjimo ir įtikinėjimo priemonėmis jų nepakeisi. Vienintelis dalykas, ko jie baidysis – prievarta ir rizika savo verslu, o „baudžiauninkai“, kaip žinia, nėra tokia ekspansyvūs, agresyvūs ir organizuoti (džiaučiausi, jei jie bent į mitingus rinktusi), todėl tos funkcijos turi imtis valstybė. Ji turi visą laiką laikyti „spaustuvus“ įveržtus, o jei koks kapitalistas pratrūks, kad „nebegaliu, bankrutuoju“, tai ir „skatertju doroga“ – jo nišą visada užims kitas: ar tai smulkaus pavidale, ar tai konsorciumo, ar tai valstybinės įmonės, jei tokia būtų reikalinga.

                    Kai jau paminėjai Vokietiją, tai ten sampratą apie kapitalizmą labai gerai Hitleris „prašlifavo“. Jei, pvz., Lietuvoje būtų hitlerinė santvarka, tai manau, iš dabar esamų verslininkų/ kapitalistų gal tik 1% gyvų bebūtų likę...Savanaudiškumas ir ne tai, kad piktnaudžiavimas, bet ir galimybė piktnaudžiauti, buvo baudžiami mirtimi – važiuodamas visuomeniniu transportu be bilieto rizikavai būti sušaudytas. Todėl, aš manau, ir po šiai dienai Vokietijoje dar kol kas yra išlikusios geros tradicijos, kur profsąjungoms pakanka susitarti su darbdaviais valstybei nesikišant su minimalių algų nustatymais; jos nustatomos ten, kur profsąjungos negali tai padaryti. Na, Lietuvos žmonių sąmonė yra ne tokia, todėl bandymas ją tįstelėti ant vokiškojo „kurpalio“ yra tiesiog nekorektiškas.

                    Pameni, min. atlygis kažkada buvo 400 LTl/mėn ir tokie patys argumentai, kad 800 LTL/mėn bus nepakeliama? Apskritai buvo tokių, kurie agitavo ir argumentavo už 200 LTL/mėn. Jei būtų leidžiama, jie būtų „daėję“ ir iki agrumentacijos, kad už darbą būtų galima atsilyginti ir paketuku manų kruopų.

                    Tai kas, po paraliais, laiko žmogų prastai apmokamame darbe? o ar tas žmogus, po paraliais, turi kitokį pasirinkimą, kai verslininkai/ kapitalistai daugeliu atvejų yra susitrę, kiek mokėti ir kiek – nemokėti? Kodėl yra visokios verslininkų organizacijos, asociacijos ir kitokios „–acijos“? Eik, jeigu nori, lauk iš darbo – užlipsi ant to pačio „grėblio“, o tai ir dar blogiau – prisistatys antstoliai už įsiskolinimus už komunalinius patarnavimus ir pan.

                    Kapitalistai padarys viską, kad tik nebūtų konkurencijos tarp jų, kad visada būtų kuom didesnė bedarbystė, kad žmogus būtų jiems kiek įmanoma paklusnesnis ir nuolankesnis, kad nekeltų jokių sąlygų ir nieko nereikalautų; jie niekada nepaliaus pilti pamazgų ant žmonių galvų, kad „anas šioks, toks, kitoks, pašalpinis, lodaris ir nevykėlis“, bet patys padarys viską, kad tokia sistema kuom ilgiau gyvuotų. Jie tam kurs institutus, finansuos „mokslinius“ veikalus ta kryptimi, rems tokią ideologiją („laisvoji rinka“), parankinių pagalba plaus smegenis moksleiviams ir studentams, kurs iliuzinį kapitalistinio pasaulio sampratą, kur vertinami gabumai, žinos, asmeninės kokybinės savybės, kurs iliuziją apie savo dosnumą ir nuoširdumą žmonėms švenčių proga pamėtėdami vieną kitą „bomžpaketą“, prikrautą maisto. Ir aišku, nepraleis progos to viešai išsireklamuoti.

                    Štai kodėl kapitalizmas iš visuomenė turi būti raunamas su šaknimis tiek, kiek tai įmanoma ir valstybė turi prie to prisidėti.
                    Kapitalizmas – sistema atgyvenusi, vedanti į niekur.

                    Comment


                      senasnamas: O kas užgesins gaisrą, kai visi gaisrininkai dės skersą? Tikriausiai moki mokesčius, tai ir tikiesi šiokių tokių viešųjų paslaugų. Jei kiekvienas bus priverstas tapti pats sau gaisrininku, policininku ir gydytoju, tai kam išvis reikalinga valstybė ir kam mokėti mokesčius?
                      Pasiula paklausa, sumazes gaisrininku - valstybe naturaliai privales didinti algas, kad atsirastu, kas dirba. Su gydytojais yra tas pats, seimos gydytojas Kaune, be ypatingu titulu ir dirbantis pilna etata gali gauti 2500-3500lt, priklausant privatus/valstybinis, o va pvz anyksciuose gauna 8000-10 000lt, priklausant nuo papildomu pliusu, taciau niekas ten nenori vaziuot, nes "provincija"

                      Combat: Visa ta tavo kalba– jau atidirbusi plokštelė, kuri žmonėms vis mažiau įdomi ir įtikinanti. Aišku, kai kokiame stalo tenise galime mėtytis „atsibodo“ to „atsibodo“, bet niekuom tu čia mane, tame tarpe turintį ekonomikos ir vadybos magistro laipsnį, neįtikinsi, ir tezėmis, kad ekonomikoje ničnieko nenutuokiu.
                      Na, as turiu bakalaura ir magistra ekonomikoj ir siuo metu judu link daktaro laipsnio, tai tiesa pasakius nelabai galiu patiketi, kai svaidaisi tokiais argumentais ir tokiom frazem turedamas toki issilavinima

                      Wanncot'as, parašęs vadovėlių apie ekonomiką, dažnu atveju rėmėsi ekonominiais procesais tarp kalinių (cigaretės, degtukai ir pan.), bet tai niekaip nereiškia, kad „zoniniai“ santykiai turi būti perkelti į visuomeninę bendruomenę, kur „kiekvienas turi pasirūpinti pats savimi“ – mėgstamiausia kapitalistų ir jiems ištisos armijos valdininkų, mokslininkų, politikų, žurnalistų frazė.
                      Galbut. Pavyzdys moralumo prasme gal ir nera geriausias ir kaip pagrindimas nera tinkamiausias, taciau... Tai yra lygiai tas pats pavyzdys apie uzdara sala, tik su kitais aktoriais. Realybej tie kaliniu santykiai gali but pakeisti kitais aktoriais, kita aplinka, taciau pacios transakcijos yra lygiai tokios pacios, tiek dazniausiai vietoj cigaretes-degtukai, dalyvauja treciasis kintamasis cigaretes-pinigai-degtukai.

                      Dabar aš matau, kad kapitalizmą galima palikti tik ten, kur jis jokiu būdu neįgautų monopolijos arba kartelinių susitarimų. Todėl tokiose socialiai reikšmingose srityse kaip, pvz., šiluminės energijos gamyba ir tiekimas, jis turi būti sunaikintas „į skudurus“, visi svertai perduoti į valstybės rankas + griežta kontrolė ne su valdžios skiriamu gen. prokuroru, o su žmonių renkamu.
                      Vel pas tave minciu suolis i rinkos socializmo modeli Valdant valstybei prasidetu neefektyvumas, grobstymas ir kadru statymas, nes kas yra ne mano - niekeno Sita sistema jau puikiai pasirode pas batka, kas nutinka, kai valstybe vaidina versla, taip pat mianmare, siaures korejoj...

                      Tai kas, po paraliais, laiko žmogų prastai apmokamame darbe? o ar tas žmogus, po paraliais, turi kitokį pasirinkimą, kai verslininkai/ kapitalistai daugeliu atvejų yra susitrę, kiek mokėti ir kiek – nemokėti? Kodėl yra visokios verslininkų organizacijos, asociacijos ir kitokios „–acijos“? Eik, jeigu nori, lauk iš darbo – užlipsi ant to pačio „grėblio“, o tai ir dar blogiau – prisistatys antstoliai už įsiskolinimus už komunalinius patarnavimus ir pan.
                      Nu jei jau tie "verslininkai" tokie zulikai, vagys ir vergvaldziai, nu tai gal rimtai tada reiketu tapti juo tam zmogeliui? Is tavosios argumentacijos suprantu, kad dirbi samdomu ir greiciausiai valstybiniam sektoriuj?

                      Jei visi "susitare" laikyti maza alga, tai tikrai geriau, tada eit ir kurt savo versla, gi niekas neduos su pagaliu per galva uz pabandyma

                      Comment


                        Parašė ViR2 Rodyti pranešimą


                        Vel pas tave minciu suolis i rinkos socializmo modeli Valdant valstybei prasidetu neefektyvumas, grobstymas ir kadru statymas, nes kas yra ne mano - niekeno Sita sistema jau puikiai pasirode pas batka, kas nutinka, kai valstybe vaidina versla, taip pat mianmare, siaures korejoj...

                        O kaip sistemos, kurios veikia Kinijoje? Singapūre? Ypač pastarąjame.

                        Comment


                          Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                          Lietuvoje juk pakanka žmonių, kurie turi dirbti po 10-14 val. per parą vien tam, kad pragyventų. Apie Ferrari jie nesvajoja, džiaugiasi, kad turi darbą. Tai tie, kurie nesutinka tokiom sąlygom plėšytis, nebūtinai yra lochai. Gal jie tiesiog nenori vergauti ir nešti ant savo sprando krūvos valdininkų ir monopolininkų. Valdžia tam ir yra, kad bent jau siektų padaryti, jog turint išsilavinimą 8 val. darbo dienos trukmė norint pragyventi neatrodytų utopija.
                          Vadinasi jie dirba už minimumą, moka berods 150lt pajamų mokestį.
                          Įdomu, kokia dalis šių pinigų nueina tiems valdininkų atlyginimams, nebus koks 50lt? Jeigu valstybiniai atlyginimai ir toliau bus maži, ten neis protingi žmonės, valdžioje nebus profesionalų, o tik kaip dabar - tinginiai, savo verslo proteguotojai, valstybės lėšų grobstytojai.

                          Comment


                            Singapuro sistema ir yra vadinama Singapuro modeliu nes joje yra centrinio planavimo, laisvos rinkos ir iprastinio kapitalizmo modeliai. Taciau daugelyje vietu yra privatus kapitalas, kuris "pavairuoja" valstybes valdyma (kaip pvz: musu Klaipedos Nafta).
                            Kinija irgi yra toks pat "stebuklas", tik ten centrinio planavimo gerokai maziau ir privatus kapitalas dar skaldomas i chinese/non-chinese.

                            Comment


                              Parašė ViR2 Rodyti pranešimą
                              Pasiula paklausa, sumazes gaisrininku - valstybe naturaliai privales didinti algas, kad atsirastu, kas dirba. Su gydytojais yra tas pats, seimos gydytojas Kaune, be ypatingu titulu ir dirbantis pilna etata gali gauti 2500-3500lt, priklausant privatus/valstybinis, o va pvz anyksciuose gauna 8000-10 000lt, priklausant nuo papildomu pliusu, taciau niekas ten nenori vaziuot, nes "provincija"
                              O kam? Tegu dega viskas.
                              Rinkėjai vis vien nieko neatsimena.

                              Jei visi "susitare" laikyti maza alga, tai tikrai geriau, tada eit ir kurt savo versla, gi niekas neduos su pagaliu per galva uz pabandyma
                              Alga dar ne viskas. Tiesiog nėra bazės - stimulo su kuo dirbti, kam dirbti, vystyti verslą. Pagrinde kalbant apie provinciją, aišku.

                              Comment


                                As priesingai, provincijoj matau geriausias perspektyvas vystyti gamyba, del pigios darbo jegos, zemu nt kainu ir dideles vietoviu pasiulos zinoma, gamyba butu ne aukstuju technologiju, taciau puikiai galima ir patraukli

                                Niekas taip akivaizdziai nedegina ir valstybes tarnyboj irgi galioja paklausa pasiula.

                                Comment


                                  Parašė ViR2 Rodyti pranešimą
                                  As priesingai, provincijoj matau geriausias perspektyvas vystyti gamyba, del pigios darbo jegos, zemu nt kainu ir dideles vietoviu pasiulos zinoma, gamyba butu ne aukstuju technologiju, taciau puikiai galima ir patraukli
                                  Kokie pavyzdziai butu ka siulytum galinti ten? Ir kiek zmoniu ten imone butu pajegi idarbinti?

                                  Comment


                                    Praktiskai viska, kas yra automtizuota ir reikalauja tik prieziuros Turiu draugu, kurie dirba vadovaujamaji darba masinu daliu gamykloj Ukmergej, plastiko gamykloj netoli Gargzdu, b2b chemijos gamykloj netoli Anyksciu... Tad dazniausiai ko reikia tokiom investicijom, tai minimalios informacijos is valdzios ir jos nesikisimo

                                    Comment


                                      Parašė ViR2 Rodyti pranešimą
                                      Praktiskai viska, kas yra automtizuota ir reikalauja tik prieziuros
                                      Taciau tokiu atveju idarbinta bus labai mazai zmoniu, kazkokios rimtos injekcijos i darbo rinka tas neines.

                                      Parašė ViR2 Rodyti pranešimą
                                      Tad dazniausiai ko reikia tokiom investicijom, tai minimalios informacijos is valdzios ir jos nesikisimo
                                      Ir dar investuotoju pinigu, tavo minetu imoniu stakles turbut kainavo rimtus pinigus

                                      Comment


                                        Parašė ViR2 Rodyti pranešimą
                                        Vel pas tave minciu suolis i rinkos socializmo modeli Valdant valstybei prasidetu neefektyvumas, grobstymas ir kadru statymas, nes kas yra ne mano - niekeno Sita sistema jau puikiai pasirode pas batka, kas nutinka, kai valstybe vaidina versla, taip pat mianmare, siaures korejoj...
                                        Deja, jau įsitikinta, kad valstybės valdomos įmonės dirba efektyviau, nei privačios. Jeigu to norima, aišku.

                                        Paimkime „Lietuvos geležinkelius“. Kiek ten yra privataus kapitalo? Dirba, nebankrutuoja, daugelis geidžia ten įsidarbinti. Nors kritikuotino ir keistino ten yra daug, bet galutinai paėmus, sąlygos vis dėl to geresnės nei „Senukuose“ ar „Maximoje“ atlyginimų ir soc. garantijų aspektu.

                                        Darbo santykiai ir klimatas „Lietuvos geležinkeliuose“, tiesa, dar reikalauja gerėjimo, bet apie esamus privačiame net nekalbu. Pakanka vien pasiskaityti skundai ar skusk.lt. Kad ir iš privačios praktikos: su įmone dar tik buvau pradėjęs kalbėtis dėl darbo, bet pastarieji tiek įsijautė, jog niekur nedingsiu, garantuotai dirbsiu pas juos, todėl jie su manim jautėsi jau galį kalbėti per „čiulpk“...Aišku, nebesidarbinau.

                                        Rusijoje taip pat jau nustatyta, kad valstybinės įmonės valdomos efektyviau. Privačių įmonių ir jų junginių savininkai nori greito pelno, „išsišluoja“ dividendus, reiinvesticijos – apgailėtinos.

                                        Todėl kalbos, kad valstybinės įmonės yra valdomos neefektyviai, yra niekuom, grįsti tauškalai. O grobstymas ir savų kadrų kaišiojimas yra būdingas bet kurios nuosavybės formos įmonei.

                                        O dabar einu žiūrėti filmą Система 2011 г. которая снесет вам башню! Įtariu, ten turėtų būti kapitalizmo ir imperializmo kritika.
                                        Kapitalizmas – sistema atgyvenusi, vedanti į niekur.

                                        Comment


                                          Parašė Combat Rodyti pranešimą
                                          Deja, jau įsitikinta, kad valstybės valdomos įmonės dirba efektyviau, nei privačios. Jeigu to norima, aišku.

                                          Paimkime „Lietuvos geležinkelius“. Kiek ten yra privataus kapitalo? Dirba, nebankrutuoja, daugelis geidžia ten įsidarbinti. Nors kritikuotino ir keistino ten yra daug, bet galutinai paėmus, sąlygos vis dėl to geresnės nei „Senukuose“ ar „Maximoje“ atlyginimų ir soc. garantijų aspektu.

                                          Darbo santykiai ir klimatas „Lietuvos geležinkeliuose“, tiesa, dar reikalauja gerėjimo, bet apie esamus privačiame net nekalbu. Pakanka vien pasiskaityti skundai ar skusk.lt. Kad ir iš privačios praktikos: su įmone dar tik buvau pradėjęs kalbėtis dėl darbo, bet pastarieji tiek įsijautė, jog niekur nedingsiu, garantuotai dirbsiu pas juos, todėl jie su manim jautėsi jau galį kalbėti per „čiulpk“...Aišku, nebesidarbinau.

                                          Rusijoje taip pat jau nustatyta, kad valstybinės įmonės valdomos efektyviau. Privačių įmonių ir jų junginių savininkai nori greito pelno, „išsišluoja“ dividendus, reiinvesticijos – apgailėtinos.

                                          Todėl kalbos, kad valstybinės įmonės yra valdomos neefektyviai, yra niekuom, grįsti tauškalai. O grobstymas ir savų kadrų kaišiojimas yra būdingas bet kurios nuosavybės formos įmonei.

                                          O dabar einu žiūrėti filmą Система 2011 г. которая снесет вам башню! Įtariu, ten turėtų būti kapitalizmo ir imperializmo kritika.
                                          LG dirba pelningai valdoma valstybes, dirbtu dar pelningiau valdoma privataus kapitalo.
                                          LG isidrabinti (jei skaityti tam dedikuotoje kitoje sio forumo temoje) galima labiau per pazintis nei siaip kaip vertingiausiam kandidatui.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X