Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Lietuvos ekonomikos aktualijos

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė vytauc Rodyti pranešimą
    Va tau dar: Joniškyje atidaroma didžiausia Lietuvos pieno ferma
    Irgi pasakysi dundukai? cituoju: "Gaminsime pieną, varškę, sūrį ir eisime į mažmeninę ir didmeninę rinkas. Mes sugebame akmenis nuo laukų parduoti, o kad neįstengtume realizuoti kokybiško produkto, mažai tikėtina"
    Štai kur dvasia!

    Jeigu žmogus augina 1 jautuką, tai čia ne ūkis, o hobis. Ir nesvarbu kur jį augins - prie Mažeikių ar Liono. Išgyvens ir bus konkurencingi tie, kurie augins ne 1, o 500. Kurie užsėjinės ne 10 ha, o 2000. Tu, tuo tarpu, mąstai kažkokiom XIX a. kategorijom. Šiais laikas žemės ūkis yra toks pats verslas ir sėkmę jame lemia profesionali vadyba, investicijos ir technologijos.
    Puiku! Pieno produktai mėgsta vėsą, Lietuvos klimatas jiems labai tinkamas, Suomijos – dar labiau, o ir galvijai, jei bus vienoj patalpoj, savo kūnu ją įšildys. Bet į šalis, kuriose energijos resursai yra pigesni, vargiai tą produkciją parduosi, jei ir ten bus plėtojamas ŽŪ. Nebent tik seno brendo ir atsiminimų pagrindu, pvz., kur nors Maskvoje „lietuvišką sūrį“.

    Ir nereikia manyt, kad kitur yra kvailiai, netaiko šiuolaikinio kompiuterizuoto gamybos procesų ir apskaitos valdymo, nedalyvauja parodose ir neperima inovatyviausių sprendinių, nelanko kursų ir seminarų bei nesusipažįsta su pažangiausiomis vadybos formomis. Bet galiausiai vis vien lems galutinė energijos nešėjų, vandens, darbo jėgos ir transportavimo kaina.
    Kapitalizmas – sistema atgyvenusi, vedanti į niekur.

    Comment


      /\ manau, vieninteliai motyvuoti balsuotojai yra pensininkai, balsuoja kad padidintų pensijas, perdalinti pyragą nėra sudėtinga. Visi kiti, bendrai paėmus, įsivaizduoju, kad nėra skaitę programų, domėjasi nuodugniai politikų ankstesne veikla, svarstė politikų programų pagrįstumą.
      P.S. tarp pastarujų esu ir aš

      Comment


        Parašė Combat Rodyti pranešimą

        Įmonėje 4 darbuotojai automatinėmis staklėmis per 2 savaites prigamino produkcijos tiek, kad jų daugiau nebereikia visus metus. Laukuose vynuogynų karpytojus greitai pakeis lauko robotai. Kaip ten bus toliau su tais žmonėmis? Sakysi – persikvalifikuoti, pakeisti profesiją. Bet esmė, kad visos sritys jau „produktyvuotos“ ir gamybos, paslaugų pasiūla susilygina su vartojimo poreikiais, o neužimtų žmonių – perteklius didžiulis. Tai kaip toliau? Koks scenarijus?
        Kaip su paslaugomis? Pats programavimo srityje dirbu, ir cia kasmet vis labiau truksta spaecialistu. Net Kinijoje. O atlyginimai auga po 10-15% per metus. Bet tai gal niekada nebus dominuojanti sritis kur visi dirba, yra daug kitu: medicinos seserys, radiologai (siaubingas trukumas, dabarnet kaimo ligonines turi tomografus, bet be radiologo jie beverciai). Elementariu senuku priziuretoju po 20 metu reikes KARTAIS daugiau. Manai robotai keis sauskelnes ar statys klizmas? Psiciatru, psichologu irgi truks, nes kuo toliau tuo daugiau zmoniu tures psichologiniu problemu. Cia tik keli pavyzdziai ateje i galva. Pagaliau duobiu lopymas irgi niekur nedings, netgi bussunkiau jas lopyti mokant didesni minimuma zvyro pilstytojui. Na o jei robotai jas lopys, manote juniekam nereikes priziureti? Ir dar labai neblogai apmokamas darbas ta prieziura bus!

        Comment


          Parašė Combat Rodyti pranešimą

          Dėl produktyvumo.

          Įmonėje 4 darbuotojai automatinėmis staklėmis per 2 savaites prigamino produkcijos tiek, kad jų daugiau nebereikia visus metus.
          Kompiuterio printeris be darbuotojų per dieną prispausdino tiek, kad daugiau knygrišių nebereikės visus metu.


          Parašė Combat Rodyti pranešimą
          Laukuose vynuogynų karpytojus greitai pakeis lauko robotai.
          Atsibudo
          Per 100 metų jau pakeista 95% žmonių žemės ūkyje.


          Parašė Combat Rodyti pranešimą
          Bet esmė, kad visos sritys jau „produktyvuotos“ ir gamybos, paslaugų pasiūla susilygina su vartojimo poreikiais, o neužimtų žmonių – perteklius didžiulis.
          Kokios tos visos sritys? Turizmas, viešas maitinimas, viešbučiai, nekiljonamas turtas? Tai daug svarbiau nei automobilis ar kompiuteris, tai labai gerai atsispindi šių paslaugų paklausoje, konkrečiai kainose. Kelios neilgos tolimos kelionės po pasaulį gali būti brangesnės nei naujas automobilis.
          O pasiūla visai nesusilygina su paklausa, priešingu atveju, bankuose nebūtų rekordinio indėlių kiekio.
          Paskutinis taisė andyour; 2012.10.26, 23:48.

          Comment


            Žinot vakar žiūrėjau per NTV filmą apie Rusijoje vykusį išbuožinimą. Keista, kad toks filmas iš vis išėjo , vertinant "nedemokratinę" padėtį Rusijoje. Kai kurios mintys kilusios filmo metu. Išbuožinimą vykdė kaimo lodoriai ir girtuokliai, nes jiems buvo suteikta valdžia. Sunaikinus vidurinijį sluoksnį praktiškai žlugo visas žemės ūkis.

            Taigi, nors ir visi Jūs varote apie runkelius ir bambalinius, apie nesuteikiamą darbą ir nenorą dirbti, tačiau turėkite tai omenyje, kad tik esant stipriai viduriniai klasei visuomenė bus stabili, bambalinių kartos sukūrimas - pašalpomis, ilgalaike bedarbyste, vargano atlyginimo mokėjimu, kurio dėka ne gyvenama, bet egzistuojama, veda tik prie dar vieno - prie nestabilios visuomenės, prie įvairių socialinių sprogimų ir etc. Jūs galite nematyti šios problemos, jūs galite sakyti kad tai gyvenimo šiukšlės, bet patikėkite, norėdami gyventi gerai - nieko nedaryti negalite

            Jūsų reikalas kaip tai spręsti ir kaip daryti - įvesti progresinius mokesčius turtuolias, monopolijoms dėti papildomus mokesčius , skatinti kaimo ir bambalinių kartos švietimą, etc.. Tačiau sisteminės partijos to niekada nedarys , ypač Jūsų mylimi konservatoriai ir liberalai.

            Comment


              Jei kada turėsite laiko raskite filmą "Duona Stalinui. Išbuožintųjų istorija".

              Comment


                Kubiliaus robotukai aišku nesupras, bet pacituosiu N.Mačiulį:

                pernai Lietuvos nominalus BVP augimas buvo 10 proc. ir prognozuojama, kad šiais metais jis sieks 6 proc. ir taip pat 6 proc. kitąmet, bei tai, kad šiais metais šalies biudžeto deficitas vis dar yra 3 proc. BVP, kas, iš tiesų, yra stimulas, to negalima pavadinti taupymu

                http://verslas.delfi.lt/business/eko...#ixzz2AW8bzucD
                It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                Comment


                  /\

                  O ko čia nesuprasti? Primenu, kad biudžeto deficitas yra skaičiuojamas nuo BVP. 3% nuo 100mlrd BVP yra ~3 mlrd. Lt. Tačiau tie 3 mlrd. Lt yra 10% nuo viso surenkamo biudžeto. O jeigu atmesime ES lėšas - tai dar daugiau. Taigi BVP pakilus 10% - biudžeto deficitą galima sumažinti ~3%.

                  Comment


                    Kaip ir sakiau - robotukai nesupras.
                    Mačiulis (kurio nemeile Kubiliui neapkaltinsi) labai aiškiai pasakė du dalykus:
                    1. Deficitinis biudžetas yra ekonomiką stimuliuojantis biudžetas (o pliusinis biudžetas atitinkamai ekonomiką slopinantis biudžetas).
                    2. Kubiliaus vyriasybės politikos taupymu pavadinti negalima.

                    Abu faktai prieštarauja Kubiliaus robotukų tikėjimui.
                    It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                    Comment



                      Pirmąjį pusmetį Lietuvos BVP padidėjus 3 proc., audito ir verslo konsultacijų bendrovė „Ernst & Young“ kartu su „Oxford Economics“ atliktoje ketvirtinėje 2012m. rudens euro zonos ir jai nepriklausančių ES narių prognozėje nežymiai pagerino šalies metinio BVP augimo prognozes — nuo 2 iki 2,4 procento.
                      (...)
                      I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                      Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                      Comment


                        Svarbiausios zinios forumo nepasiekia? Ernst & Young ka tik paskelbe prognoze jau gali ja koreaguoti.

                        Lietuvos BVP trečiąjį ketvirtį, palyginti su pernai tuo pat metu, augo 4,4%, pirminius duomenis paskelbė Statistikos departamentas. Ekonomistai tikėjosi 2-4% šuolio.

                        Per tris ketvirčius realus BVP pokytis, palyginti su atitinkamu 2011 m. laikotarpiu, sudaro 3,5%.


                        Plačiau: http://vz.lt/article/2012/10/29/bvp-...#ixzz2Aim3hSdc

                        Comment


                          Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                          Kaip ir sakiau - robotukai nesupras.
                          Mačiulis (kurio nemeile Kubiliui neapkaltinsi) labai aiškiai pasakė du dalykus:
                          1. Deficitinis biudžetas yra ekonomiką stimuliuojantis biudžetas (o pliusinis biudžetas atitinkamai ekonomiką slopinantis biudžetas).
                          2. Kubiliaus vyriasybės politikos taupymu pavadinti negalima.

                          Abu faktai prieštarauja Kubiliaus robotukų tikėjimui.
                          Olekas berods (ar kažkuris kitas iš socdemų) šiandien aiškino kažkokioj laidoj, kad Kubiliaus Vyriausybė per daug taupė. Nors jis gal irgi Kubiliaus robotukas, tik kad latentinis.
                          Got sun in my face, sleeping rough on the road

                          Comment


                            Parašė deep'as Rodyti pranešimą
                            Svarbiausios zinios forumo nepasiekia? Ernst & Young ka tik paskelbe prognoze jau gali ja koreaguoti.
                            Kodėl neskelbia Q/Q rezultato?
                            O šiaip labai geros naujienos.

                            Comment


                              Parašė Wycka Rodyti pranešimą
                              Negali pelnyti lito, jo iš ko nors neatimdamas. Kiek savų esi pasiruošęs laisvanoriškai atiduoti, jeigu žinai, kad nieko už tai tiesiogiai negausi?
                              Kad mano seneliai galėtų nusipirkt skanesnio maisto, nereikėtų pirkt lenkiškų produktų sutikčiau drąsiai. Kad mano buvusios darbovietės žmonėms nereikėtų vergauti už 850 + vokelis. Sutikčiau. Beje uždirbu keliais šimtais daugiau nei vidutinis Lietuvos darbo užmokestis.

                              Comment


                                Parašė Grillz Rodyti pranešimą
                                Kad mano seneliai galėtų nusipirkt skanesnio maisto, nereikėtų pirkt lenkiškų produktų sutikčiau drąsiai. Kad mano buvusios darbovietės žmonėms nereikėtų vergauti už 850 + vokelis. Sutikčiau. Beje uždirbu keliais šimtais daugiau nei vidutinis Lietuvos darbo užmokestis.
                                Tai ir dabar gali senelius paremti savais pinigais arba nupirkti jiems skanesnio maisto, kurio kaip nekeista gali rasti ir Lietuvoje. Tavo buvusios darbovietės žmonėms nereikės vergauti už 850 + vokelis, jeigu jie išeis dirbti kitur arba apie vokelius praneš VMI. Ir jeigu savo mintis, potencialą ir energiją suteiksi savo veiklai tobulinti, o ne mintims kaip per progresinius mokesčius slopinti asmeninę/privatinę iniciatyvą, nejučia ir pats pradėsi uždirbti dar daugiau, ir tavo seneliai dar skaniau valgys. Į sveikatą
                                I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                                Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                                Comment


                                  Parašė Grillz Rodyti pranešimą
                                  Kad mano seneliai galėtų nusipirkt skanesnio maisto, nereikėtų pirkt lenkiškų produktų sutikčiau drąsiai. Kad mano buvusios darbovietės žmonėms nereikėtų vergauti už 850 + vokelis. Sutikčiau. Beje uždirbu keliais šimtais daugiau nei vidutinis Lietuvos darbo užmokestis.
                                  Neatsakei į klausimą. Kiek litų esi pasiruošęs paaukoti asmeniiškai, kad seneliai galėtų valgyti skaniau?
                                  考纳斯, 立陶宛

                                  Comment


                                    Parašė Wycka Rodyti pranešimą
                                    Tai ir dabar gali senelius paremti savais pinigais arba nupirkti jiems skanesnio maisto, kurio kaip nekeista gali rasti ir Lietuvoje. Tavo buvusios darbovietės žmonėms nereikės vergauti už 850 + vokelis, jeigu jie išeis dirbti kitur arba apie vokelius praneš VMI. Ir jeigu savo mintis, potencialą ir energiją suteiksi savo veiklai tobulinti, o ne mintims kaip per progresinius mokesčius slopinti asmeninę/privatinę iniciatyvą, nejučia ir pats pradėsi uždirbti dar daugiau, ir tavo seneliai dar skaniau valgys. Į sveikatą
                                    Aš visiškai neabejoju, kad galima rasti tik bėda, kad ne visi gali skirti pakankama sumą pinigų tam. Aš dėl savęs nepergyvenu, nes esu dar studentas, ir esu įsitikinęs, kad baigęs mokslus tikrai sėkmingai savo realizuosiu darbo rinkoje. Na o dėl tos kitos darbovietės, tai amatą turintiems žmonėms tikrai nėra didelis pasirinkimas rasti kitas darbovietės, žinoma vilniuje situacija palankesnė, bet mažesniuose miestuose tai yra itin keblu. O dėl Surskio klausimo, kiek savo pinigų galėčiau skirt - neatsakysiu tamsta, nes tai nelogiškas klausimas.

                                    Comment


                                      Parašė Grillz Rodyti pranešimą
                                      O dėl Surskio klausimo, kiek savo pinigų galėčiau skirt - neatsakysiu tamsta, nes tai nelogiškas klausimas.
                                      Logiškas ir dar kaip. Prieš kokius metus buvo visuomenės apklausa, kurioje ~85% respondentų pareiškė, kad Lietuvoje reikia įvesti progresinių mokesčių sistemą. Toje pačioje apklausoje, ~85% respondentų pareiškė, kad jie neturėtų mokėti didesnių mokesčių, nei kiti. Tai pasakyk, kas suneš tuos mokesčius tada, ir kiek pats esi pasiruošęs prisidėti prie bendros gerovės?
                                      Beje, prisimink, kad Lietuvoje progresiniai mokesčiai praktiškai ir taip įvesti. Tik kitu pavadinimu - neapmokestinamasis pajamų dydis.

                                      P.S. Aš pats iš esmės pritariu protingam progresiniui apmokestinimui. Tiesiog kariųjų pažiūrų žmonės yra atsiprašant "gluši", jei nesugeba pagrįsti tokio paprasto teiginio. Pradedu įsivaizduoti bendraamžius socdemų rinkėjus su pasišiaušusia barzdele, L. Trockio akiniais ir raudona paladine su Che atvaizdu. Revoliucionieriai didieji.
                                      考纳斯, 立陶宛

                                      Comment


                                        Parašė Grillz Rodyti pranešimą
                                        Aš visiškai neabejoju, kad galima rasti tik bėda, kad ne visi gali skirti pakankama sumą pinigų tam. Aš dėl savęs nepergyvenu, nes esu dar studentas, ir esu įsitikinęs, kad baigęs mokslus tikrai sėkmingai savo realizuosiu darbo rinkoje. Na o dėl tos kitos darbovietės, tai amatą turintiems žmonėms tikrai nėra didelis pasirinkimas rasti kitas darbovietės, žinoma vilniuje situacija palankesnė, bet mažesniuose miestuose tai yra itin keblu.
                                        Kol vieni ieško išeičių, kiti ieško pasiteisinimų
                                        Aišku, jeigu poreikis yra kasdien maitintis natūralia ikra ir šampanu, tada ne visiems pakaks pajamų. Poreikiai yra neriboti, o galimybės ribotos. Jei esi studentas, tau turėtų būti dėstomas ekonomikos kursas. Pasiteirauk dėstytojo kaip uždirbami pinigai ir kaip geriausiai juos investuoti. Abejoju, ar jis tau patars skaniau pravalgyti Gabus žmogus niekur neprapuola, nesvarbu koks jo amatas ir kur jis gyvena. Problema rasti darbovietę — kurk savo verslą. Verslo liudijimas kainuoja nedaug, priklausomai nuo savivaldybės jis mėnesiui kainuos ~30Lt, + PSD ~71Lt + mokesčiai SoDrai (tai priklausys nuo gauto pelno). Aišku, gali būti, kad kairieji pakels mokesčius. Skirtumas nuo samdomo darbo tik tas, kad reikės daugiau mąstyti, daugiau domėtis rinkos aktualijomis ir kartą į metus „pa*ikr*št“ su pajamų deklaracijomis. Ai, tiesa, dar pildyt visokius popieriukus, pvz kasos pajamų orderius, bet įpratus tai didelių keblumų nebesudaro.

                                        Parašė Grillz Rodyti pranešimą
                                        O dėl Surskio klausimo, kiek savo pinigų galėčiau skirt - neatsakysiu tamsta, nes tai nelogiškas klausimas.
                                        surskis18 pakartojo mano klausimą. Klausimas net labai logiškas, nes kalbama apie TAVO INDĖLĮ į socialinę politiką, kurią tu paminėjai kaip šiuo metu Lietuvai reikalingiausią.
                                        I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                                        Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                                        Comment


                                          Klausimas, ar sutiktum atsidurti ant vieno aukštesnių progresinio apmokestinimo laiptelių? Klausiu, nes daugelis už juos agituojančių galvoja, kad progresiškai apmokestinti turėtų kitus, o jam asmeniškai jei ne pamažinti mokesčius tai bent jau nedidinti.
                                          Post in English - fight censorship!

                                          Comment

                                          Working...
                                          X