Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Sveikata, medicina, mityba

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
    Johnui, kaip ir nuolat alkanam Užkalniui, tai yra Vakarų kultūros simbolis . Visi, kas sako, jog yra ir kitokio maisto, yra atsilikę prorusiški runkeliai . Nesvarbu, ar simbolis iš geros mėsos, ar tik iš mėsos atliekų, jo kritikuoti negalima. Taškas.
    Čia plačiau su iliustracijom .
    http://www.15min.lt/zmones/naujiena/...kingu-3-436455
    Šiaip tai burgeris turi būti pakankamai geras, kad jį Johnas valgytų. Senasnamas, on the other hand, prisirankiojęs nuvalkiotų klišių ir kaip kokia nupušusi rusiška televizija baubia ant visko, kas jam, pagal jo kuklią pasaulėžiūrą, asosijuojasi su "Vakarais".

    Ne visiems taip yra. Kai kurie žmonės mėgsta burgerius ne todėl, kad jie su kuo nors asocijuoasi, bet todėl, kad jie yra skanūs.

    Comment


      Parašė J.U. Rodyti pranešimą
      Gal galit populiariai paaiškinti man, atsilikusiam kokius 100 metų nuo šiuolaikiško gyvenimo, ką gero žmonės randa tuose burgeriuose?
      Pagaminti gerą burgerį yra išties labai sunku. Pirmiausia čia svarbus produktų suderinamumas. Jei bandelė prasta - prastas burgeris, jei męsa perkepta (skonio reikalas) - jis gali būti prastas, jei daržovės nežviežios, burgeryje jos jausis ir sugadins visą patiekalą. Tad taip, tai tikrai gali ūti rocket science sukurti labai gerą brugerį ir jį patiekti ant stalo.
      Be to, burgeris yra skanus. Siulyčiau pabandyti nueiti Vilniuje į naujai atsidarusią burgerinę ir tiesiog kartą paragauti. Gal patiks, gal ne, bet vaizdas (skonis) bus aiškesnis.

      Comment


        Teisybės dėlei, reiktų pripažinti, kad McD ko gero toli gražu nėra blogiausi fast food scenoje, nes turi gan griežtą tiekėjų atranką ir apskritai kokybės kontrolės mechanizmus. Bet galų gale, nereiktų turėti iliuzijų, kad už 3 EUR yra įmanoma restorane padaryti geros kokybės šviežią mėsos gabalą. Apskritai lyginti McD su Burger King'u ar Quick'u būtų tas pats, kas lyginti arklio šūdą su karvės ar šuns - kiekvienam pagal skonį, sakyčiau ...
        Paskutinis taisė nomad; 2014.10.26, 20:42.
        There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).

        Comment


          Parašė John Rodyti pranešimą
          Šiaip tai burgeris turi būti pakankamai geras, kad jį Johnas valgytų. Senasnamas, on the other hand, prisirankiojęs nuvalkiotų klišių ir kaip kokia nupušusi rusiška televizija baubia ant visko, kas jam, pagal jo kuklią pasaulėžiūrą, asosijuojasi su "Vakarais".

          Ne visiems taip yra. Kai kurie žmonės mėgsta burgerius ne todėl, kad jie su kuo nors asocijuoasi, bet todėl, kad jie yra skanūs.
          girdėjau, kad Rusijoje kaip tik mėgstama viską su duona valgyti

          Comment


            Parašė John Rodyti pranešimą
            Ar nepainiojame rinkos segmentu? Kokios geros burgerines siulo gerus (ne fast food) burgerius uz McD kaina (t.y. iki 20Lt uz viska)?

            20 Litų bent jau Viniuje yra normali kaina. Skanų ir gerai paruoštą burgerį gali gauti ir pigiau. Rinkos skiriasi, bet čia turi opciją rinktis: McDonaldas ar Studio 9. Produktas iš esmės skiriasi.
            Iš fast-food, man patinka Burger Kings. Gaila, Lietuvoje jo dar nėra.

            Beje, specializuotose burgerinėse tokie sumuštiniai neretai patiekami su padažais, ingridientais, kurie ne visada tūlam lietuviui yra prieinami ar net žinomi. Bet čia jau kalbame apie maisto kokybę.
            Paskutinis taisė D.P; 2014.10.26, 20:46.

            Comment


              Parašė D.P Rodyti pranešimą
              Pagaminti gerą burgerį yra išties labai sunku. Pirmiausia čia svarbus produktų suderinamumas. Jei bandelė prasta - prastas burgeris, jei męsa perkepta (skonio reikalas) - jis gali būti prastas, jei daržovės nežviežios, burgeryje jos jausis ir sugadins visą patiekalą. Tad taip, tai tikrai gali ūti rocket science sukurti labai gerą brugerį ir jį patiekti ant stalo.
              Be to, burgeris yra skanus. Siulyčiau pabandyti nueiti Vilniuje į naujai atsidarusią burgerinę ir tiesiog kartą paragauti. Gal patiks, gal ne, bet vaizdas (skonis) bus aiškesnis.
              Drama Burgeryje - kurie nėra tikras restoranas ir nedaro geriausių hamburgerių Vilniuje, bet kadangi specilizuojasi toje srityje gali būti laikomi tam tikru benchmarku - burgerio kainos varijuoja nuo 22 iki 28 litų (6-8 EUR), kiek pamenu. Tai iš tikrųjų yra pats minimumas, Lietuvos ekonominėmis sąlygomis, kiek gali kainuoti daugmaž pakenčiamos kokybės kotletas. Ir aš čia kalbu tik apie patį burgerį, o ne priedus. Visa kas kainuoja mažiau bus pasiekta procesinimo, prastos kokybės žaliavos, šaldymo ir kitų manipuliacijų pagalba ir dėl to nebus bent minimaliai kokybiška, mano skoniui. O šiaip Vilniuje galima rasti hamburgerių ir po 10 EUR+ (Zoe's, Town ar kituose restuose), kurie tikrai yra labai padorūs.
              Paskutinis taisė nomad; 2014.10.26, 20:56.
              There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).

              Comment


                Parašė nomad Rodyti pranešimą
                Drama Burgeryje - kurie nėra tikras restoranas ir nedaro geriausių hamburgerių Vilniuje, bet kadangi specilizuojasi toje srityje gali būti laikomi tam tikru benchmarku - burgerio kainos varijuoja nuo 22 iki 28 litų (6-8 EUR), kiek pamenu. Tai iš tikrųjų yra pats minimumas, Lietuvos ekonominėmis sąlygomis, kiek gali kainuoti daugmaž pakenčiamos kokybės kotletas. Visa kas kainuoja mažiau bus pasiekta procesinimo, prastos kokybės žaliavos, šaldymo ir kitų manipuliacijų pagalba ir dėl to nebus bent minimaliai kokybiška, mano skoniui. Vilniuje galima rasti hamburgerių ir po 10 EUR+ (Zoe's, Town ar kituose restuose), kurie tikrai yra gan padorūs.
                Taip pat Meat Lovers, Studio 9 ir kitur. Beje, įdomumo dėlei, burgerius gamina ir vieni geriausių pasaulyje restoranų. Šiaip, burgeris - urban dalykas.

                Jei kalbame apie burgerio giminaiti - sumuštinį - tai Olandijoje, kuri yra viena pažangiausių ir turtingiausių šalių, jis iki šiol yra kone tradicinis kasdienis maistas. Ir galiu pasakyti - nei karto nenusivyliau. Atskirai vertinti maisto produktus - tai kur kas sveikesnis maistas už dauguma kitų maist0 patiekalų, pvz, kad ir už tuos pačius cepelinus.
                Beje, Drama Burger gamina pastrami burgerį kas yra sveikintinas dalykas siekiant supažindnti visuomenę su iš esmės - maisto kultūros naujovėmis.
                Paskutinis taisė D.P; 2014.10.26, 20:57.

                Comment


                  Parašė John Rodyti pranešimą
                  McDonaldo burgeris karta ar du per savaite dar niekam nepakenke.
                  Nepakenkė gal ir ne, bet ar suteikė kokybės jausmą? Man bent jau tas jausmas yra svarbesnis, už alkio malšinimą, kurį aš laikau gan vulgariu parametru matuojant maisto 'gerumą'. Beje, šiais laikais pilna kokybiškų burgerių chainų (tokių kaip kad GBK Londone, ar tas pats Drama Burger Vilniuje) ir man tiesiog nesuprantama, kaip galima pagailėti kelių eurų, renkantis eilinį fast foodą kokybiškesnio fast foodo saskaita. Aš geriau nevalgysiu nieko ir pakentėsiu, nei valgysiu blogiau.
                  There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).

                  Comment


                    Parašė D.P Rodyti pranešimą
                    Pagaminti gerą burgerį yra išties labai sunku. Pirmiausia čia svarbus produktų suderinamumas. Jei bandelė prasta - prastas burgeris, jei męsa perkepta (skonio reikalas) - jis gali būti prastas, jei daržovės nežviežios, burgeryje jos jausis ir sugadins visą patiekalą. Tad taip, tai tikrai gali ūti rocket science sukurti labai gerą brugerį ir jį patiekti ant stalo.
                    Be to, burgeris yra skanus. Siulyčiau pabandyti nueiti Vilniuje į naujai atsidarusią burgerinę ir tiesiog kartą paragauti. Gal patiks, gal ne, bet vaizdas (skonis) bus aiškesnis.
                    Ir kas svarbiausia visuose jautienos patiekaluose (ar tai būtų steikas ar burgeris) - mėsa, mėsa ir dar kartą mėsa - jos kokybė. O tinkamai užauginti, išrinkti ir paruošti jautieną yra išvis atskiras mokslas. Ir gerai paruošta jautiena gali burgerį paversti aukštosios virtuvės patiekalu, o ne greitu maistu su šaldytais paplotėliais.
                    Post in English - fight censorship!

                    Comment


                      Parašė D.P Rodyti pranešimą
                      Taip pat Meat Lovers, Studio 9 ir kitur. Beje, įdomumo dėlei, burgerius gamina ir vieni geriausių pasaulyje restoranų. Šiaip, burgeris - urban dalykas.

                      Jei kalbame apie burgerio giminaiti - sumuštinį - tai Olandijoje, kuri yra viena pažangiausių ir turtingiausių šalių, jis iki šiol yra kone tradicinis kasdienis maistas. Ir galiu pasakyti - nei karto nenusivyliau. Atskirai vertinti maisto produktus - tai kur kas sveikesnis maistas už dauguma kitų maist0 patiekalų, pvz, kad ir už tuos pačius cepelinus.
                      Beje, Drama Burger gamina pastrami burgerį kas yra sveikintinas dalykas siekiant supažindnti visuomenę su iš esmės - maisto kultūros naujovėmis.
                      Hamburgeris turi gerą seną lietuvišką atitikmenį - 'kotletas'. Su bulkute ar kokiais kitais priedais, tai galima sakyti gan tradicinis maistas ir Lietuvoje.

                      O Drama tikrai yra malačiai kainos/kokybės santykio prasme, be to tikrai gali būti pagirti už vegetariškų burgerių opcijas (su Portobello grybu, tarkim). Tikiuosi jie toliau sėkmingai plėsis.
                      There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).

                      Comment


                        fastfooduose sakyciau labai neblogai kotiruojasi Hesburgeris. Maistas nepalyginamai geresnis uz mcd, o ir zalumos siek tiek daugiau

                        Comment


                          /\ Pritarčiau. Nors mėsą jie šaldo ir ilgą laiką, kiek teko girdėti.
                          There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).

                          Comment


                            Parašė ViR2 Rodyti pranešimą
                            fastfooduose sakyciau labai neblogai kotiruojasi Hesburgeris. Maistas nepalyginamai geresnis uz mcd, o ir zalumos siek tiek daugiau
                            Labai didelis jų trūkumas yra tas, kad jų burgeriai tiesiog plaukia majoneze (nors šiaip jau padažai, kai jų kiekis normalus, burgeriams tinka). Aišku, yra nemažai žmonių, kuriems tai yra privalumas.
                            Post in English - fight censorship!

                            Comment


                              Aš apskritai Vilniuje ir Lietuvoje norėčiau matyti daugiau mažų "sumuštininių" kaip juos vadinu. Nesvarbu, ar tai būtų open sandwiches - Smørrebrød - kaip tai yra Kopenhagoje (įdomus pastebėjimas - jie panašūs lietuviškus), kuriuos gamina tiek NOMA (sic!), tiek ir New York žinomiausi šefai, ar tai būtų olandiško stiliaus sumuštiniai - broodjes...

                              Comment


                                Kaip dėl kebabų? Gal jie yra geresnė alternatyva pigiems burgeriams?

                                Pats asmeniškai, jei neturiu laiko ir noriu nebrangiai/greitai pavalgyti renkuosi būtent juos, o ne sumuštinius.

                                Nors iš macdonaldo tikrai mėgstu bulvytes bei ledus.

                                Comment


                                  Parašė ViR2 Rodyti pranešimą
                                  fastfooduose sakyciau labai neblogai kotiruojasi Hesburgeris. Maistas nepalyginamai geresnis uz mcd, o ir zalumos siek tiek daugiau
                                  Kaip kažkas jau ir minėjo - iš esmės tiek vienas, tiek kitas yra tas pats š.
                                  Ir plius dar, kad ir kaip viskas pas juos standartizuota, bet vieną kartą gali gauti visai neblogą sumuštinį, o kitą - tokį, po kurio norisi užsisakyti dar daugiau kokakolos.

                                  Comment


                                    Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                    Johnui, kaip ir nuolat alkanam Užkalniui, tai yra Vakarų kultūros simbolis . Visi, kas sako, jog yra ir kitokio maisto, yra atsilikę prorusiški runkeliai . Nesvarbu, ar simbolis iš geros mėsos, ar tik iš mėsos atliekų, jo kritikuoti negalima. Taškas.
                                    Čia plačiau su iliustracijom .
                                    http://www.15min.lt/zmones/naujiena/...kingu-3-436455
                                    Jei tau nepatinka McD burgeriai, tai dar nereiškia kad visų normalių burgerinių burgeriai yra visiškas Š.
                                    You might surprise yourself.

                                    Miestai.net FB

                                    Comment


                                      Parašė nomad Rodyti pranešimą
                                      burgerio kainos varijuoja nuo 22 iki 28 litų (6-8 EUR), kiek pamenu. Tai iš tikrųjų yra pats minimumas, Lietuvos ekonominėmis sąlygomis, kiek gali kainuoti daugmaž pakenčiamos kokybės kotletas.
                                      Aš pateikiau tris vietas su gerais burgeriais, kur komplektas kainuoja iki 20Lt. 28Lt ne minimumas, o jau apiplėšimas už "prestižą".
                                      Esmė tokia, kad tarp geros kokybės mėsos ir blogos kokybės mėsos kainos skirtumas yra gal 1Lt, tarkim grubiai imam dar 1Lt kitų ingridientų kokybė. Taigi sutaupysi nebent 2Lt maximum darydamas "taupiai". Taupantieji pagamins už 4Lt, darantys gerai pagamins už 6Lt. Su tokiu pat antkainiu vieni parduos už 14, kiti už 16. Gali ir už 28, bet tai nereiškia, kad jo savikaina nebėra tie patys 6Lt..

                                      Comment


                                        John:Jie yra tiesiog dieviškai faking skanūs.
                                        Gerai, kad pasakei esmę, nes kai mėginant pateisinti savo priklausomybę imamas kritikuoti organinis/natūralus/ekologiškas maistas (tegu tame kartais ir daug komercijos) bei aiškinti, kad žvėriena nebūtinai geresnė už fermos gyvulių mėsą, tai jau panašu į susirgimą . Mėsainis irgi gali būti ir ekologiškas, ir iš žvėrienos, jį galima pritaikyti ir gurmanams, ir veganams, bet kalba, rodos, prasidėjo nuo McDonalds . O McDonalds nors ir stengiasi keistis abejoju, ar sugebės atsikratyti to savo pigaus perkaitintu aliejumi atsiduodančio įvaizdžio.
                                        Paskutinis taisė senasnamas; 2014.10.26, 23:32.

                                        Comment


                                          Parašė nomad Rodyti pranešimą

                                          Nepakenkė gal ir ne, bet ar suteikė kokybės jausmą? Man bent jau tas jausmas yra svarbesnis, už alkio malšinimą, kurį aš laikau gan vulgariu parametru matuojant maisto 'gerumą'. Beje, šiais laikais pilna kokybiškų burgerių chainų (tokių kaip kad GBK Londone, ar tas pats Drama Burger Vilniuje) ir man tiesiog nesuprantama, kaip galima pagailėti kelių eurų, renkantis eilinį fast foodą kokybiškesnio fast foodo saskaita. Aš geriau nevalgysiu nieko ir pakentėsiu, nei valgysiu blogiau.
                                          Todėl, kad ne visada norėsi eiti į gerą burgerinę ir mokėti 2x daugiau, kai šiaip užsinorėjai paėsti. Lygiai, kaip ir užtenka paprastos bandelės su sūriu ir namų sąlygomis darytos kavos iš ryto, vietoj ėjimo į Pret ar Starbucks.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X