Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Sveikata, medicina, mityba

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Gyvenimo trukmė neparodo žmonių sveikatos lygio. Jei žmogus atsilikusioje šalyje ilgai gyvena, vadinasi jis stiprios sveikatos, o jei ilgai gyvena išsivysčiusioje šalyje, taip gali būti dėl geros slaugos ir medicinos aparatūros. Žmogus gali būti ligotas ir nedarbingas nuo 50 m. ar dar anksčiau, tačiau gaudamas tinkamą priežiūrą, gali ištempti ir iki 80 m.
    Pagal gyvenimo trukmę amerikiečiai kaip išsivysčiusi ir daug tam išleidžianti šalis žemokai, bet šiaip normalioje vietoje:
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...ife_expectancy
    Pora vidurkio metų šen ar ten ne kažką keičia. Būtų įdomiau išmatuoti vidutinio šešiadešimtmečio lėtinių ligų ir suvartojamų vaistų kiekį.
    Paskutinis taisė senasnamas; 2014.09.23, 09:10.

    Comment


      Healthcare: Overserved or Underserved
      http://www.americanthinker.com/2014/...derserved.html
      For the vast majority of Americans, the cost of health insurance is unaffordable and the cost of healthcare is totally beyond their means. While corporate greed plays a role, it is minor compared to the spending created by government greed. Forty percent of all healthcare spending produces no healthcare at all. This 40%, representing over $1 trillion (!), is siphoned off to healthcare BARRC–bureaucracy, administration, rules, regulations, and compliance. The cost of BARRC is the primary reason why patients in the U.S. are under-served.
      In Canada, there are too few operating rooms, MRI machines, burn units, and chemotherapy drugs.
      Bet Kanada pagal gyvenimo trukmę 12-a, JAV - 34 . Protingas valstybės kišimasis reiškia daug.
      Šitas topas man dar labai patinka :
      http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...ercentenarians
      Jei medicina tikrai būtų efektyvi ir apsivaliusi nuo bet kokių interesų, išskyrus sveikatą, tai amžiaus vidurkis seniai būtų persiritęs 100 metų. Tik klausimas, ar to tikrai reikia? Esamas visuomenės žinių ir pažangos lygis tikrai gali padėti išvengti daug kvailų ligų. Tik reikia jas vykusiai pritaikyti masiniu būdu.
      Paskutinis taisė senasnamas; 2014.09.23, 16:53.

      Comment


        Parašė John Rodyti pranešimą
        Taip. Bet efektyvumą didele dalim rodo life expectancy. Kas bet kokiu atveju yra galutinis rezultatas. Kainos ir life expectancy santykis yra visai neblogas būdas matuoti sistemos gerumą.
        Svarbių parametrų galutiniam rezultatui matuoti yra daugiau nei gyvenimo trukmė - įskaitant žmonių (vaikų) nutukimo lygį, mažamečių mirtingumą, širdies ir kraujagyslių, vėžio ir kitų 'struktūrinių' ligų lygį/ilgį ir t.t. Svarbu ne tik kiek ilgai žmonės gyvena, bet ir ar jie sveiki, ar ligoti, gyvena.
        Paskutinis taisė nomad; 2014.09.23, 23:45.
        There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).

        Comment


          Parašė nomad Rodyti pranešimą

          Svarbių parametrų galutiniam rezultatui matuoti yra daugiau nei gyvenimo trukmė - įskaitant žmonių (vaikų) nutukimo lygį, mažamečių mirtingumą, širdies ir kraujagyslių, vėžio ir kitų 'struktūrinių' ligų lygį/ilgį ir t.t. Svarbu ne tik kiek ilgai žmonės gyvena, bet ir ar jie sveiki, ar ligoti, gyvena.
          Tai kažkokio tikslaus įvertinimo ir negali būti, nes net nėra labai aišku, kas ką apskritai laiko sveikumu.

          Visgi tas rankingas yra gana daug parodantis. T.y., kažko geresnio nelabai sugalvosime. Gal tik vertėtų atskirai lyginti išsivysčiusias ir besivystančas šalis.
          Paskutinis taisė John; 2014.09.24, 00:12.

          Comment


            Parašė John Rodyti pranešimą
            Pabandykit atspėti, kas čia ir iš kur (t.y. iš kokios žinomos kompanijos)
            Nežinau kas čia ir žinoti nenoriu, nes vos neapsivėmiau vien nuo vaizdo.

            Geriau padiskutuojam apie tai, kad nuo šiol mahometonys ir judėjai galės žudyti lietuviškus gyvulėlius be nuskausminimo elektros šoku ar kaukštelėjimu per makaule Kur Lietuva ritasi?
            It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

            Comment


              Baisu. Šitie nekrikštai žudys gyvulėlius panašiai kaip šimtus metų juos žudė Lietuvos kaimo gyventojai ir dar kartais dabar žudo pasislėpę nuo eurobiurokratų kontrolės.
              Post in English - fight censorship!

              Comment


                Visgi tas rankingas yra gana daug parodantis. T.y., kažko geresnio nelabai sugalvosime.
                Geras būtų tyrimas surinkti atsitiktinių, pvz., šešiasdešimtmečių, būrį ir liepti jiems kuo sparčiau (pagal galimybes) įveikti, tarkim, 3 km. Vieni eitų, kiti lėtai bėgtų, treti gal ir ne vieną keturiasdešimtmetį aplenktų. Vidurkis daug ką parodytų, nes kuo žmogus fiziškai stipresnis ir ištvermingesnis, tuo didesnė tikimybė, kad nėra nutukęs, kad viskas gerai su kraujotaka ir apskritai sveikesnis.

                Comment


                  Parašė index Rodyti pranešimą
                  Baisu. Šitie nekrikštai žudys gyvulėlius panašiai kaip šimtus metų juos žudė Lietuvos kaimo gyventojai ir dar kartais dabar žudo pasislėpę nuo eurobiurokratų kontrolės.
                  Mano uošvis kaime kiaulėms kraują nuleidinėja, galvojau įduosiu, o čia sasdemai pakišo man kiaulę, nebėra už ką skųst Nebent už tai, kad poterių prieš bakstelėdamas nesukalba ...
                  It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                  Comment


                    Švedijoje gimė pirmasis kūdykis moteriai su persodinta gimda. Tai pirmasis vaikas pasaulyje, gimęs moteriai su persodinta gimda.

                    Pirmą kartą pagimdė moteris su persodinta gimda

                    36-erių metų švedė tapo pirmąja pasaulyje moterimi, pagimdžiusia kūdikį po gimdos transplantacijos.
                    Kaip skelbia medicinos žurnalas „The Lancet“, kūdikis pasaulį išvydo rugsėjį. Tiek gimdyvė, tiek berniukas jaučiasi gerai.
                    Švedijos pilietė gimė be gimdos, tačiau jos kiaušidės buvo sveikos. Pernai jai buvo persodinta 64-erių metų moters, šeimos draugės, gimda, nes šiai menopauzė prasidėjo 7-iais metais anksčiau, nei įprasta.
                    Medikai sako, kad tai – gera žinia nevaisingoms moterims.
                    Paskutinis taisė Silber418; 2014.10.05, 02:58.

                    Comment


                      Sveiki. Gal kas žinote, ar tai rimtas cukrinio diabeto požymis, jeigu beveik parą burnoje jaučiu nenumalšinamą troškulį, o liežuvis lyg ištinęs, geriu labai daug skysčių (sau stebėtinai - visai nebenoriu vartoti nieko saldaus, cukraus) ir jaučiu dažną potraukį šlapintis? Bendrai, jaučiu silpnumą, kartkartėmis skauda galvą ir keistai trumpam silpsta rega. Tokį netikėtą bendros savijautos pablogėjimą jaučiu ne pirmą kartą, bet simptomai praeidavo gana greitai. Dažnai taip atsitikdavo, jeigu persistenkdavau valgyti saldumynų (esu smalyžius).
                      Paskutinis taisė Silber418; 2014.10.19, 00:40.

                      Comment



                        Požymis gali būti cukrinio diabeto, bet gali ir nebūti. Tokiais atvejais reikia kreiptis į gydytoją, kuris, mano įsivaizdavimu, skirtų kraujo testą, kuris turėtų parodyti, ar yra kažkokia problema, ar ne.

                        Comment


                          Galbūt vaistinėje pavyks atlikti greitą testą ir sužinoti cukraus kiekį kraujyje. Pirmą kartą tokia būklė tęsiasi ilgiau negu dieną.

                          Comment


                            Diabetas nustatomas ne pagal simptomatika, o pats diabetas yra gan uzslepta liga, todel taip lengvai jo pats nesuprastum

                            Comment


                              Būklė gali būti susijusi su gliukozės kiekio šokinėjimu. Verčiau bent savaitę pasimaitinti normaliai (be jokių perdirbtų angliavandenių) ir tada pasitikrinti. O kai savijauta bloga, tai ir tyrimai gali būti blogi. Tada dar labiau susinervinsi. Jei savijauta negerėja, aišku, protingiausia pasidaryti išsamesnius tyrimus ir pasikonsultuoti su specialistu. Bent jau bus ramiau ir aiškiau, kas yra. Bet jei tai susiję su gliukozės svyravimais, tai be mitybos keitimo niekur nedingsi. Todėl nėra ko delsti ir daryti tai kuo anksčiau, ypač jei ne pirmą kartą sulauki tokių "signalų".
                              Paskutinis taisė senasnamas; 2014.10.19, 15:12.

                              Comment


                                Parašė Silber418 Rodyti pranešimą
                                Galbūt vaistinėje pavyks atlikti greitą testą ir sužinoti cukraus kiekį kraujyje. Pirmą kartą tokia būklė tęsiasi ilgiau negu dieną.
                                Tokiais atvejais nei forumas nei vaistinė nėra pati geriausia vieta ieškoti atsakymų ir eksperimentuoti. Ar Švedijoje sunku patekti pas gydytoją?

                                Comment


                                  Patiks "ekologiškai švaraus", "be konservantų" ir kitokio "sveiko" maisto mylėtojams.

                                  Why do foodies love organics? Because they taste like McDonald’s!

                                  Comment


                                    /\ Eilinį kartą įrodo, kad dauguma žmonių yra dalbajobai, kurie neturi nei skonio, nei moka jo paaiškinti/atskirti. Tiek tie, kurie valgo McDo (ir ypač kurie tuo didžiuojasi), tiek tie, kurie McDo nekenčia, bet patys lengvai pasiduoda iš tikrųjų nelabai aiškiam 'organic' brandingui.

                                    Bet jei manai, kad patys savaime tokie testai diskredituoja gero, išieškoto ar natūralaus maisto idėją, tai klįsti. Taip visada bus, kad ta didesnė dauguma niekada neturėjo nei kantrybės, nei smegenų, kad per daug gilintųsi ir domėtųsi, ką kasdien deda į savo burną.
                                    Paskutinis taisė nomad; 2014.10.25, 23:14.
                                    There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).

                                    Comment


                                      Man asmeniškai tai neskanu makdonalde, tas kvapas tik įėjus jau nemaloniai nuteikia. Taigi yra pilna tų hamburgerinių iš normalaus maisto, kodėl visi įsikybę į tą makdonaldą? Reik suprasti, kad tik dėl kainos.

                                      Comment


                                        Parašė andyour Rodyti pranešimą
                                        Man asmeniškai tai neskanu makdonalde, tas kvapas tik įėjus jau nemaloniai nuteikia. Taigi yra pilna tų hamburgerinių iš normalaus maisto, kodėl visi įsikybę į tą makdonaldą? Reik suprasti, kad tik dėl kainos.
                                        O kas tau būtent neskanu McD? Kava? Sultys? Milkšeikai? BigMacas? Salotos? Ryžiai? Chicken nuggetsai? Dribsnių košė? Reiktų būti labiau specifiškiems.

                                        Comment


                                          Apskritai nepatinka tie plastmastiniai padėklai. Nėra įprastų šiaip jau stalo įrankių (nebūtinai McD, ir BK ar KFC panašiai)
                                          Nesolidumo atmosfera gryna.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X