Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Bon Appétit. Diskusijos apie maistą ir kulinariją

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė rat
    Labai jau un-irish su bulvėm Tiksliau dėl buvlių... dar tiksliau be bulvių...
    Aš išpindėjusi ir valgau tik juoduosius ikrus, triufelius ir sraiges. Paprastų žmonių maistas - ne man

    Comment


      Jei tu esi alergiska ar kazkas tau asmeniskai negerai su bulvemis tai taip iskart ir reikejo rasyt, o ne aiskinti, kad kelia problemas paprastos bulves. Gerai cia kazkas pasake - jei jau bulves keltu problemas (kaip sakau atmetus asmeninius nesuderinamumus) tai beliktu tik vandeni su salotom valgyt

      Comment


        Parašė Gator Rodyti pranešimą
        Jei tu esi alergiska ar kazkas tau asmeniskai negerai su bulvemis tai taip iskart ir reikejo rasyt, o ne aiskinti, kad kelia problemas paprastos bulves. Gerai cia kazkas pasake - jei jau bulves keltu problemas (kaip sakau atmetus asmeninius nesuderinamumus) tai beliktu tik vandeni su salotom valgyt
        Ne alergiška, tiesiog netoleruoja skrandis ir tiek . Yra vietoj bulvių ryžiai, krupuos ir t.t.

        Comment


          Kadangi su kiaušiniene mėgstu įsimesti kelis gabaliukus rūkyto kumpio, parduotuvėse bandžiau ieškoti geresnio. Pastebėjau, kad praktiškai visi šalto rūkymo kiaulienos kumpiai turi skonio stipriklių, konservantų ir pan. Bet Rimi nusipirkau "UAB Teresės lelešienės mėsos perdirbimo įmonės" kompio, kur prie "Sudėtis" teparašyta "kiaulienos kumpis be odos, česnakai, juodieji pipirai, kvapieji pipirai.

          Ar gali būti, kad jame nebūtų konservantų ir skonio/kvapo priedų? Šiaip net neparašyta, kad sudėtyje yra druskos, dėl ko man kilo įtarimas, kad parašyti ne visi ingredientai. Ar tai nėra privaloma pagal kokius nors teisės aktus?

          Beje, prie to paties. Nusipirkau Varėnos kefyro maišelyje. Kaina Rimi 1,89Lt. Yra kitokių kefyro rūšių (visi 2,5% riebumo), bet kainos svyruoja iki 3,5Lt ar pan. Nejaugi tas kefyras kuo nors iš principo skiriasi, kad kaina skiriasi kone dvigubai?
          Paskutinis taisė John; 2011.06.15, 15:42.

          Comment


            Etiketė – pirkėjo pagalbininkė

            Maisto produktų ženklinimą reglamentuoja "Lietuvos Respublikoje parduodamų daiktų (prekių) ženklinimo ir kainų nurodymo taisyklės", Lietuvos higienos norma HN 119:2002 "Maisto produktų ženklinimas"
            2. Sudedamųjų dalių sąrašas yra ypač svarbus vartotojui, sudarant maitinimosi racioną. Išvardijamos visos sudedamosios dalys mažėjimo tvarka pagal kiekį, sunaudotą gaminant maisto produktą. Būtina nurodyti ir gaminant panaudotus maisto priedus: maisto priedo grupinį pavadinimą kartu su priedo pavadinimu arba pripažintu identifikaciniu numeriu, pvz., "antioksidantas askorbo rūgštis" arba "antioksidantas E 300"; "konservantas natrio benzoatas" arba "konservantas E 211". Jeigu sudėtinė dalis susideda iš kelių komponentų, šalia jos pavadinimo turi būti išvardyti ją sudarančių komponentų pavadinimai.Vanduo nurodomas, jeigu jis viršija 5 proc. galutinio produkto. Vandens nurodyti nereikia, kai gamybos metu jis vartojamas tik koncentruotos ar dehidratuortos būsenos sudedamosios dalies grąžinimui į pradinę būseną; kai vanduo vartojamas kaip terpė, paprastai nevartojama maistui, arba tokios terpės dalis (pvz., vanduo, marinatas, sūrymas ir pan.,).
            Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

            Comment


              Aišku. Visgi man įdomu, kaip su druska? Negi neprivaloma nurodyti druskos?

              Comment


                Na druska yra maisto priedas, todėl kaip ir reikia nebent ten tikrai nėra druskos...
                Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

                Comment


                  Parašė bebop Rodyti pranešimą
                  Na druska yra maisto priedas, todėl kaip ir reikia nebent ten tikrai nėra druskos...
                  Sprendžiant iš skonio, druskos ten tikrai yra nemažai. O ir šiaip rūkyti kumpiai negali būti paruošiami be druskos.

                  Dėl to ir kilo įtarimas, kad jei jau "pamiršo" nurodyti druską, galėjo lygiai taip pat "pamiršti" nurodyti ir sintetinius konservantus bei kvapo/skonio stipriklius. Tai kaip ir reiškia, kad jie nusižengia įstatymui.

                  Comment


                    O ką ant etiketės rašo? Aukščiausia rūšis, I ar ar II rūšis? Nuo to irgi priklauso produkto kokybė, bet nebūtinai skonis.
                    ______________
                    The Division Bell

                    Comment


                      Parašė enigma Rodyti pranešimą
                      O ką ant etiketės rašo? Aukščiausia rūšis, I ar ar II rūšis? Nuo to irgi priklauso produkto kokybė, bet nebūtinai skonis.
                      Parašyta, be abejo, "aukščiausia rūšis". Nors lygiai taip pat rašoma ir ant tų, kurių sudėtyje nurodyti konservantai ir pan.

                      Comment


                        Na šiaip maisto produktus tikrina ar viskas yra nurodyta etiketėje. Pamenu neseniai uždraudė pardavinėti kažkokį rusišką maistą, nes nebuvo etiketėje nurodyti kažkokie maisto priedai Tai arba jame tikrai nėra druskos (neseniai mano valgytame Ispaniškame šaltai rūkytame kumpyje irgi nebuvo druskos ), arba dar nespėjo patikrinti.
                        Paskutinis taisė bebop; 2011.06.16, 09:21.
                        Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

                        Comment


                          Parašė bebop Rodyti pranešimą
                          Na šiaip maisto produktus tikrina ar viskas yra nurodyta etiketėje. Pamenu neseniai uždraudė pardavinėti kažkokį rusišką maistą, nes nebuvo etiketėje nurodyti kažkokie maisto priedai Tai arba jame tikrai nėra druskos (neseniai mano valgytame Ispaniškame šaltai rūkytame kumpyje irgi nebuvo druskos ), arba dar nespėjo patikrinti.
                          Ar druskos yra ar nėra, aš tikrai atskiriu. Ten jos tiek, kad maža nepasirodys.
                          Tikriausiai dar nepatikrino.

                          Comment


                            Bet kodel turetu rizikuot ir nerasyt tokio rukyto kumpio pirkejams nebaisaus dalyko kaip druska?

                            Comment


                              Gal tiesiog pamiršo. Arba "pamiršo" neparašyti ir daugiau ingredientų (čia jau būtų rimčiau).

                              Comment


                                Maisto srityje neseniai įvyko šis tas pozityvaus. ES patvirtino naujas maisto žymėjimo taisykles, pagal kurias turės būti daugiau aiškumo ir informacijos, įskaitant mėsos kilmės šalį.

                                Comment


                                  Vakar pirmą kartą gyvenime iškepiau varškės apkepą.
                                  Puikiai pavyko, buvo suvalgytas net nespėjus jį nufotografuoti
                                  Galiu pasidalinti receptu
                                  Paskutinis taisė oranger; 2011.10.20, 18:47.

                                  Comment


                                    kulinarai ar šiaip mėgėjai pavalgyti - kokius prieskonius dažniausiai naudojate?

                                    Comment


                                      Druską, cukrų ir pipirus.
                                      It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                                      Comment


                                        Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                                        Druską, cukrų ir pipirus.
                                        + prieskonines žoleles - čiobreliai, rozmarinai, petražolės, krapai ir t.t.
                                        *******
                                        Miestai.net Fb

                                        Comment


                                          Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                                          Druską, cukrų ir pipirus.
                                          Sūru, saldu, aštru, dažniausiai to užtenka aš tai mėgstu beveik visur naudoti mėsos prieskonius, krapus....
                                          Tauro apygarda (Stirnos rinktinė)| 立陶宛

                                          Comment

                                          Working...
                                          X