Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Automobiliai

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

• Kecal
    replied
    Parašė dziugas99 Rodyti pranešimą

Pikapai turi nišą kurioje yra naudingi ir pranašesni už kitus automobilius, kitaip nei parketiniai "visureigiai". Suprantu, kad miestuose jie užima daug vietos, bet ar sugniaužiate kumščius, kai gatvėje pamatote Renault Master arba MAN TGE?
    Turi nišą, tiesa. Toli, toli kaime. Mieste, kiek tenka matyti, važinėja tušti ir/arba naudojami vaikus į darželį/mokyklą pristatyti. Ir net jei mieste, kartą per mėnesį ar rečiau, prireiktų vežti tikrai didelį krovinį, kur pikapo pranašumas, lyginant, tarkime, su CityBee busiku? Ar bet kuriuo komerciniu „kabluku“? Apsunkintas manevravimas nėra pranašumas.

PS.: Ir, beje, čia ir yra esmė, kad komerciniai automobiliai dažniausiai užima mažiau vietos, spėju, mažiau teršia aplinką, ir yra gerokai dažniau (visada?) naudojami pagal paskirtį. Pikapai ateina pirmiausia kaip mados dalykas iš JAV.
    Paskutinis taisė Kecal; 2024.05.21, 14:04.

Komentuoti:

• Lettered
    replied
    Parašė Savitarnos kasa Rodyti pranešimą
    nesigauna kaip tik sunkiau dėl mažesnio sukrumo bei prastesnio matomumo?

užmesti mašinos priekį ant šaligatvio (nelegaliai) yra privalumas? žinoma netyčinio žioplumo pasitaiko, bet negi čia toks dažnas atvejis?
    Apsisukimo spindulys priklauso nuo tilto ilgio, ne aukščio, užtat aukštai sėdėti yra komfortabiliau ir maloniau vairuoti.
    Kalba eina apie manevravimą parkuojantis, kai nereikia bijoti su ratu atsiremti į bordiūrą ar išvažiuojant iš kokio kiemo užkabinti dugną.

Komentuoti:

• Panevezietis
    replied

nežinau, aš tai dominuoju visus su savo dviračiu važiuodamas pro kamštį 17:00
    Dominuojančių galvoje dviratininkai yra traškučiai

Komentuoti:

• Savitarnos kasa
    replied
    Parašė Panevezietis Rodyti pranešimą

Aukščiau sėdėdamas dominuoji gatvėje
    nežinau, aš tai dominuoju visus su savo dviračiu važiuodamas pro kamštį 17:00

Komentuoti:

• Panevezietis
    replied

Ta nuotrauka už SUV ar prieš SUV? Nes žinau kas tokius vežioja su Opel Vectra
    Aukščiau sėdėdamas dominuoji gatvėje

Komentuoti:

• dziugas99
    replied
    Parašė Kecal Rodyti pranešimą
    Aš labai džiaugiuosi, kad Europa neįsileidžia Cybertruckų, ir dar labiau džiaugčiausi, jei būtų uždraustas visų truck'ų importas. Pamatau Vilniaus gatvėje F-150, ar kažkokius ten GMC montrus, ir kumščiai patys gniaužiasi. O vairuotojus automatiškai nurašau, kaip paskutinius idiotus, prie kurių geriau net nesiartinti.
    Pikapai turi nišą kurioje yra naudingi ir pranašesni už kitus automobilius, kitaip nei parketiniai "visureigiai". Suprantu, kad miestuose jie užima daug vietos, bet ar sugniaužiate kumščius, kai gatvėje pamatote Renault Master arba MAN TGE?

Komentuoti:

• Savitarnos kasa
    replied
    Ta nuotrauka už SUV ar prieš SUV? Nes žinau kas tokius vežioja su Opel Vectra

Komentuoti:

• Panevezietis
    replied
    Metai praeina ir vėl apie tą pačią temą pradedat kalbėti.

~ 2023 06 buvo aptarta.

Automobiliai - Miestai ir architektūra

Paskutinis taisė Panevezietis; 2024.05.21, 11:46.

Komentuoti:

• Savitarnos kasa
    replied
    Parašė Lettered Rodyti pranešimą
    parkavimas mieste patogesnis
    nesigauna kaip tik sunkiau dėl mažesnio sukrumo bei prastesnio matomumo?

nereikia bijoti sulaužyti bamperių į aukštus bordiūrus
    užmesti mašinos priekį ant šaligatvio (nelegaliai) yra privalumas? žinoma netyčinio žioplumo pasitaiko, bet negi čia toks dažnas atvejis?

Komentuoti:

• mantasm
    replied
    Parašė booraz Rodyti pranešimą

Praktiškumas SUVe, tokiam kaip RAV4 tai tik 4 varomieji ratai, visa kita kaip tik nepraktiška, didesnis pasipriešinimas oro, didesnis salono garsas dėl didesnio pasipriešinimo, didesnės kuro sąnaudos, aukščiau įlipti reikia, žiemą sunku nuvalyti sniegą nuo stogą, jei esi žemesnis, didesnio diametro padangos brangesnės.
    Žiūrint į dėvėtus Rav4, tai 4 varomieji ratai ne toks ir dažnas pasirinkimas.

Komentuoti:

• Lettered
    replied
    Parašė booraz Rodyti pranešimą

Praktiškumas SUVe, tokiam kaip RAV4 tai tik 4 varomieji ratai, visa kita kaip tik nepraktiška, didesnis pasipriešinimas oro, didesnis salono garsas dėl didesnio pasipriešinimo, didesnės kuro sąnaudos, aukščiau įlipti reikia, žiemą sunku nuvalyti sniegą nuo stogą, jei esi žemesnis, didesnio diametro padangos brangesnės.
    Man asmeniškai 4 varamų kaip tik nelabai reikia, nes nevažinėju po pelkynus (turbūt kaip ir 99% vairuotojų), bet važiavimo komfortas, matomumas sėdint aukštai yra geresnis, parkavimas mieste patogesnis, nereikia bijoti sulaužyti bamperių į aukštus bordiūrus, todėl suvai tokie ir populiarūs visame pasaulyje, nors iš techninės pusės žiūrint neracionalu. Bet kaip sakiau, mažas suvas vis tiek ekonomiškiau nei didelis pikapas ar 5,5 m ilgio sedanas.
    Paskutinis taisė Lettered; 2024.05.21, 10:48.

Komentuoti:

• booraz
    replied
    O ir sėdėti kiekvienam skirtingai manau, man asmeniškai labiau patinka ištiesus kojas vairuoti, negu sėdėti kaip ant taburetės. Ypač su automatine greičių dėže labai patogu ištiesus kojas, nes nereikia sankabos minkyti ir nereikia būti prisislinkus arčiau vairo negu su mechanine pavarų dėže.

Komentuoti:

• booraz
    replied

SUV'as yra praktiškiau ir sėdynės patogesnės, čia tikslingiau būtų lyginti su corrola cross, bet su juom skirtumas labai nedidelis lyginant su F-150 bet kokiu atveju.

Komentuoti:

• Sula
    replied
    Nėra dabar normalios automobilių klasifikacijos.

Komentuoti:

• Kecal
    replied

Čia turbūt turi omeny jog RAV4 nėra tikras džipas? Nes SUVai niekada ir nebūna tikrais džipais.
    Kiek randu, įvardijami kaip „compact crossover SUV“. JAV masteliais, nykštukai.

Kiek pamenu, kažkur skaičiau, kad „tikri“ SUV realiai gaminami ant truck'ų/pikapų bazės. RAV4 kilęs iš mažesnių automobilių, toks ir skirtumas. Bet tuoj mane turbūt kažkas labiau nusimanantis paneigs

Komentuoti:

• Savitarnos kasa
    replied
    Parašė Kecal Rodyti pranešimą
    PS.: RAV4 net nėra tikras SUVas, kaip suprantu.
    Čia turbūt turi omeny jog RAV4 nėra tikras džipas? Nes SUVai niekada ir nebūna tikrais džipais.

Komentuoti:

• Kecal
    replied
    Su tom teorinėm galimybėm prieinama iki tokių nesąmonių, kaip amerikietiški truck'ai, kur iš pažiūros daug visko, bet realiai tik užima nežmoniškai daug vietos be jokios prasmės, ir dar kelia didelę grėsmę aplinkiniams.

Aš labai džiaugiuosi, kad Europa neįsileidžia Cybertruckų, ir dar labiau džiaugčiausi, jei būtų uždraustas visų truck'ų importas. Pamatau Vilniaus gatvėje F-150, ar kažkokius ten GMC montrus, ir kumščiai patys gniaužiasi. O vairuotojus automatiškai nurašau, kaip paskutinius idiotus, prie kurių geriau net nesiartinti.

Klaipėdoje, beje, jau buvo atvejis, kai truck'as sankryžoje visiškai suknežino moters automobilį. Kažkieno per mažas p******* (na, arba smegenys) kainavo gyvybę.

PS.: RAV4 net nėra tikras SUVas, kaip suprantu.

Komentuoti:

• Savitarnos kasa
    replied
    Parašė vaidasp Rodyti pranešimą

Coroloj 3 suaugę gale telpa tik iš didelės bėdos. RAVe jau galima ir toliau pavažiuot.
    Teko važiuoti RAV4 gale - į kažkokią kelionę gale trijų nepasodinsi. Tokiems reikalams yra minivenai. Tikriausiai su RAV4 galėtum daugiau nuvažiuoti penkiese negu su Corolla, bet negi mokėsi 10k daugiau dėl kažkokios teorinės galimybės kažkada kurnors kažką pavežti? Normaliai kelionei vis tiek gale trijų nepasodinsi į RAV4.
    Paskutinis taisė Savitarnos kasa; 2024.05.20, 15:46.

Komentuoti:

• vaidasp
    replied

Tai aš ir lyginu su normalia mašina, nes SUVai yra nesąmonė. Šlamšto prisidėti gali tiek pat į abu (iš kur tas didesnis praktiškumas??), o ir nesu neįgalus kad man reiktų sėdynės tokio aukščio kaip 2 metų vaikams restoranuose.
    Coroloj 3 suaugę gale telpa tik iš didelės bėdos. RAVe jau galima ir toliau pavažiuot.

Komentuoti:

• Savitarnos kasa
    replied

SUV'as yra praktiškiau ir sėdynės patogesnės, čia tikslingiau būtų lyginti su corrola cross, bet su juom skirtumas labai nedidelis lyginant su F-150 bet kokiu atveju.
    Tai aš ir lyginu su normalia mašina, nes SUVai yra nesąmonė. Šlamšto prisidėti gali tiek pat į abu (iš kur tas didesnis praktiškumas??), o ir nesu neįgalus kad man reiktų sėdynės tokio aukščio kaip 2 metų vaikams restoranuose.

Komentuoti:

Working...
X