Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Vilniaus plėtra

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė John
    Gal ir reiktu, bet tas parkas man rodos labiau i miska panasus negu i parka. Ir nuo centro gan tolokai, todel siap sau pasivaikscioti ten mazai kas eina.
    Kur kas svarbiau butu padoriai sutvarkyti Sereikiskiu parka, kuriame iskrypelis su peiliu lygiai taip pat tyko vaikuciu ir atimineja is ju mobiliuosius (ar neduokdie dar ka nors piktesnio padaro). Man net keista, kad paciame centre ir tokioje puikioje vietoje esantis parkas taip apleistas
    Jo, Sereikiskiu parka reiketu sutvarkyti. O kad ten pilna iskrypeliu tai tiesa.Karta vienas iskrypelis man savo grozybes rode
    @ Skunk. Kokioj gatvej gyveni? As tai irgi salia Vingio parko gyvenau, galejau matyt pro savo langus.

Comment

Parašė chukchi
      Jo, Sereikiskiu parka reiketu sutvarkyti. O kad ten pilna iskrypeliu tai tiesa.Karta vienas iskrypelis man savo grozybes rode
      @ Skunk. Kokioj gatvej gyveni? As tai irgi salia Vingio parko gyvenau, galejau matyt pro savo langus.
      N as jo per langus negaliu matyt, gyvenu salia statomo Helios boksto
      Ne esme yra manyje. Muse, visuose musyse yra esme!

Comment

Ei, tai mes galima sakyti kaimynai

Comment

Parašė chukchi
          Ei, tai mes galima sakyti kaimynai
          Na kadangi sakiai kad gyvenai, tai galim sakyt buvom kaimynai
          Ne esme yra manyje. Muse, visuose musyse yra esme!

Comment

Man labiau patinka vingio parkas ten oras sviezesnis ir jauciasi tikra gamta... Be to yra keli futbolo stadionai puse velnio kur vaikai futbola zaidzia, todel, manau, apsimoka vingio parka parestauruoti...
            Our deepest fear is not that we are inadequate. It is that we are powerful beyond measure. Who are we to be brilliant, gorgeous, talented ? Actually, who are you not to be? As we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same.

Comment

@skunk. Gal tam name kaur Svajonė buvo? Aš ten vakar vakare buvau - iš 5 aukšto lb geras vaizdas

Comment

Parašė keen
                Man labiau patinka vingio parkas ten oras sviezesnis ir jauciasi tikra gamta... Be to yra keli futbolo stadionai puse velnio kur vaikai futbola zaidzia, todel, manau, apsimoka vingio parka parestauruoti...
                Nu va, o tie „big city feeling“ gerbėjai turbūt pasakys, kad nevieta mieste tokiam dideliam miškui (parkui) ir kad dalį jo galima apstatyt maximom ir daugiabučiais. O aš pasilieku prie minties, kad naujus pastatus pirma statyt reikia ten, kur netvarka, o ne kur miškas.

Comment

Atkelta iš temos
                  "Kvartalas prie savartyno"

Parašė Artas
                  Na sovietiniai, man bent, atrodo dar blogiau. Bet jei yra tokiu pasatu paklausa... automatiskai bus ir pasiula.... Pas mus Gedimimo prospeke baisesnius pastatus stato... o cia kazkur VLN kamputyje... tai sakyciau vissai dar neblogai.....
                  Zinoma sovietinis sovietiniui nelygus - Zirmunu ar Naujamiescio dezems nera ko lygintis, bet namai Seskineje ar Baltupiose man grazesni.
                  Nors gerai pastebeta, tokiems pastatams tai tik uzkampyje prie savartyno

Comment

Parašė 4,8mt
                    Zinoma sovietinis sovietiniui nelygus - Zirmunu ar Naujamiescio dezems nera ko lygintis, bet namai Seskineje ar Baltupiose man grazesni.
                    Nors gerai pastebeta, tokiems pastatams tai tik uzkampyje prie savartyno
                    Bet kai miestas pleciasi Ukmerges g. kryptimi daug geriau nei kokioje Pilaiteje. I ukmerges g. puse po truputi nusikelia visas centras ,parduotuves ,firmos ,o ten grynas uzkampis dar ilgiems metams. O gal as ir neteisus:-)

Comment

O ką blogai jei plėstųsi į Pilaitės pusę? Nutiestų Pilaitės prospektą, pristatytų namų Pilaitės šiaurėje (tik su salyga,jog ne trobelių) ir būtų viskas čiki. Dar galėtų pvz. troleibusų linijas nutiest ar tramvajų... Juk taip ir buvo sovietiniais laikais suplanuota, o Vilniaus plėtimasis į šiaurę turėjo sustoti... Na čia mano nuomonė..

Comment

Parašė farbrom
                        O ką blogai jei plėstųsi į Pilaitės pusę? Nutiestų Pilaitės prospektą, pristatytų namų Pilaitės šiaurėje (tik su salyga,jog ne trobelių) ir būtų viskas čiki. Dar galėtų pvz. troleibusų linijas nutiest ar tramvajų... Juk taip ir buvo sovietiniais laikais suplanuota, o Vilniaus plėtimasis į šiaurę turėjo sustoti... Na čia mano nuomonė..
                        Na bet kazkaip jau taip gavosi ,kad viskas susikele i Ukmerges gatve , dauguma taip vadinamu "traukos centru" : akropolis , senukai viti , iki , maximos , automobiliu pardavimo salonai.Be to ir susisiekimas siuo metu cia zymiai geresnis ir gausesnis.Nors kazkada snekejo,kad Vilnius turetu jungtis su Kaunu ( plestis lyg ir i ta puse ) , bet ten susikloste tks pramoninis rajonas ,be gyvenamuju namu. Nezinau kodel ,bet kazkaip taip gavosi matyt savaime, man atrodo,kad miesto valdzia neturi kazkokios miesto ateities vizijos.

Comment

Vizija tai turi,bet pinigeliai nuseda ten,kur jiems geriausia.Pagal ta vizija,miestas turejo plestis Lydos link,kas pinigui nelabai patiko.Bet Ukmerges g. ne beribe,nors ir zada plest kone iki Maisiagalos.Tad Pilaitei laikas tikrai ateis...

Comment

Parašė arturiux
                            Vizija tai turi,bet pinigeliai nuseda ten,kur jiems geriausia.Pagal ta vizija,miestas turejo plestis Lydos link,kas pinigui nelabai patiko.Bet Ukmerges g. ne beribe,nors ir zada plest kone iki Maisiagalos.Tad Pilaitei laikas tikrai ateis...
                            Lydos pusen ,i Baltarusija? Ten tas rajonas uz gelzkelio stoties ? Liepkalnio g. ten tai is vis tragiska butu , . Ten kelesi firmos ir pramoniniai objektai kiek zinau.

Comment

Taip,ta puse dabar gana baisoka,nors siandien pro ten pravaziavau-yra ir neblogu vietikiu.Manau,tom sukezusiom lusnom vistiek ateis galas.O Pilaitei izvelgiu sviesia ateiti-susisiekimas su centru geras,ne taip ir toli.Ukmerges g.jau baigia uzsistatyt,taip kad...

Comment

Ukmerges gatve turi viena dideli pranasuma pries Pilaite - ji yra viena pagrindiniu miesto arteriju. Ja pravaziuoja l. daug zmoniu i Anyksciu puse, Panevezi, Shiaulius, Ryga, Talina... ka jau kalbeti apie aplink ja besidriekiancius didziausius miesto rajonus ir sparciais statomas naujas gyvenvietes. Tuo tarpu pro Pilaite pralekia tik tie kurie joje gyvena, na dar i sodus ar Kernave. Todel daug tikimesne pletra i Maisiagalos puse, nei Pilaites.

Comment

Parašė arturiux
                                  Taip,ta puse dabar gana baisoka,nors siandien pro ten pravaziavau-yra ir neblogu vietikiu.Manau,tom sukezusiom lusnom vistiek ateis galas.O Pilaitei izvelgiu sviesia ateiti-susisiekimas su centru geras,ne taip ir toli.Ukmerges g.jau baigia uzsistatyt,taip kad...

Jei is Pilaites lengvai butu pasiekiamas ne tik centras ( be persedimu ) ,tuomet tas rajonas atrodytu patrauklesnis.

Comment

Parašė 4,8mt
                                    Ukmerges gatve turi viena dideli pranasuma pries Pilaite - ji yra viena pagrindiniu miesto arteriju. Ja pravaziuoja l. daug zmoniu i Anyksciu puse, Panevezi, Shiaulius, Ryga, Talina... ka jau kalbeti apie aplink ja besidriekiancius didziausius miesto rajonus ir sparciais statomas naujas gyvenvietes. Tuo tarpu pro Pilaite pralekia tik tie kurie joje gyvena, na dar i sodus ar Kernave. Todel daug tikimesne pletra i Maisiagalos puse, nei Pilaites.
                                    Pats tranzitinis srautas nėra pranašumas gyvenamajam rajonui.
                                    Pilaitė planuose buvo sujungta su Vilnius-Kaunas magistrale per naują tiltą už Grigiškių, kur eitų ir naujasis (tikrasis) miesto aplinkelis.
                                    Neskaitant Vakarinės, Šiaurinės gatvių, kurios iš esmės pagerintų susisiekimą su Pilaite.
                                    Gal tai Ukmergės g. verslo lobizmas?

Comment

Parašė praeivis
                                      Lydos pusen ,i Baltarusija? Ten tas rajonas uz gelzkelio stoties ? Liepkalnio g. ten tai is vis tragiska butu , . Ten kelesi firmos ir pramoniniai objektai kiek zinau.
                                      Ta kryptimi kol kas neaišku dėl Vilniaus oro uosto likimo. Gal teks griauti ir patį Lydos plentą
                                      Bet plotai stebėtinai didižiuliai ir neužstatyti. Kuprijoniškės yra vos už 3,5km nuo Gedimino pilies.

Comment

Parašė Sula
                                        Pats tranzitinis srautas nėra pranašumas gyvenamajam rajonui.
                                        Pilaitė planuose buvo sujungta su Vilnius-Kaunas magistrale per naują tiltą už Grigiškių, kur eitų ir naujasis (tikrasis) miesto aplinkelis.
                                        Neskaitant Vakarinės, Šiaurinės gatvių, kurios iš esmės pagerintų susisiekimą su Pilaite.
                                        Gal tai Ukmergės g. verslo lobizmas?

Na siaip jau gyvenamieji namai 9 Fabijoniskes) nera prie pat plento. Siaip jau tai aplamai tada mieste gyventi kenksminga . Paziurekit kaip gyvena zmones sakykim Kalvariju gatveje...

Comment

Kiek žinau pirmajame pokario generaliniame plane buvo numatyta, jog miestas plėsis į Lydos pusę, todėl pirmaisiais pokario dešimtmečiais atsirado daug gyvenamųjų namų ir pramonės įmonių Naujamiestyje ir Naujininkuose, tačiau vėliau buvo suprasta, jog miesto plėtros kryptis buvo pasirinkta neteisingai ir miestas turi plėstis i Lietuvos gilumą, o ne į Baltarusijos pasienį. Kiti gen. planai numatė tik miesto plėtimąsi į šiaurę, vakarus ir šiaurės vakarus, tad turim tai, ką turim dabar. 1990 buvo kalbų, jog bus statomi naujieji gyv. rajonai Nemėžyje ir N. Vilnioje, tad miestas būtų plėtęsis ir rytų bei pietų kryptimi. Vėliau pasikeitus ekonominėms, politinėms ir kt. salygoms šie planai taip ir liko tik planais...

Comment

Working...
                                          X