Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Vilniaus plėtra

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #81
    Parašė praeivis
    Po 2 turi is mano pazistamu tik tos seimos ,kuriu pajamos virsija4500 litu menesiui, taip,kad daugumai infrastruktura bent jau siuo metu dar turi didele reiksme.
    Turiu nemažai pažįstamų, turinčių po 2 auto ir nėra jie jokie turčiai. Gauna kaip ir dauguma po 1500 tūkstančio į rankas ir norma. Na po vieną automobilį turi visi kas netingi, o po du dauguma turės artimiausioj perspektyvoj. Juk kiekvienas, vos sulaukęs 18 skuba gaut teises, o po kurio laiko ir pirktis ratus.

    Apie Pagirius ir aš girdėjau. Apie 9 km. nuo centro, vietinė trikalbė mokykla perpildyta, darželis irgi, didesnių parduotuvių nėra. Taigi... Statoma bet kur, nes paklausa yra.

    Comment


      #82
      Nereikia pamiršti, kad automobilio išlaikymo kaštai ateityje tik augs. Greit baigsis laikai, kai kiekvienas piemuo gali sau leisti dujom prasmirdusias audines 2,8l ir bmw 525-535. Augančios benzino, dujų, draudimo kainos + papildomi mokesčiai padarys savo ir 2-3 automobiliai šeimoje nebus savaime suprantamu dalyku.
      It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

      Comment


        #83
        Parašė farbrom
        Tai kad Kalnėnai prie pat Nemėžio (tik kitoj plento pusėj) tai susidarys geri 4-5 km nuo centro ir autobusu reik važiuoti 20-25 minutes, o ir ne taip dažnai jie ten važinėja. Infrastruktūra irgi išplėtota kol kas gana menkai. Didesnių parduotuvių nėr, darželių nėr, artimiausia mokykla Pavilny, o ir ta... Kaip čia pasakius... O vandentiekis man rods ten bus vietinis... Abejoju ar ten yra kanalizacija, nors... Netoli N. Vilnia, Nemėžis tai visko gali but...
        Taigi atstumas nuo miesto ar komunikacijos nevaidina tokio svarbaus vaidmens... Juolab, kad patys pirkėjai stveria bet kokį naujai pastatytą būstą...
        Vandentiekis kiek supratau yra is vietiniu greziniu, o del kanalizacijos, tai ji yra ir ne vietines duobikes, o normali miesto tinklu. Taip pat yra ir dujos. Atstumas iki centro apie 4 km. Del autobusu, tai iki stoteles nuo kalnenu reiktu nemazai dar paeiti, nors lyg ir planuoja, kad ateity vaziuos viesasis transportas ir arciau. Ten gyvenant be automobilio mano manymu butu nepatogu, nors galima ir su dviraciu.

        Comment


          #84
          Parašė farbrom
          Kiek žinau pirmajame pokario generaliniame plane buvo numatyta, jog miestas plėsis į Lydos pusę, todėl pirmaisiais pokario dešimtmečiais atsirado daug gyvenamųjų namų ir pramonės įmonių Naujamiestyje ir Naujininkuose, tačiau vėliau buvo suprasta, jog miesto plėtros kryptis buvo pasirinkta neteisingai ir miestas turi plėstis i Lietuvos gilumą, o ne į Baltarusijos pasienį. Kiti gen. planai numatė tik miesto plėtimąsi į šiaurę, vakarus ir šiaurės vakarus, tad turim tai, ką turim dabar. 1990 buvo kalbų, jog bus statomi naujieji gyv. rajonai Nemėžyje ir N. Vilnioje, tad miestas būtų plėtęsis ir rytų bei pietų kryptimi. Vėliau pasikeitus ekonominėms, politinėms ir kt. salygoms šie planai taip ir liko tik planais...
          Taip taip ir tai nebuvo blogas variantas, kadangi Visa Vilniaus pletra butu isejus i morenine plynaukste, kuri statyboms zymiai geresene(apie 8 balai) o buvo nueita i labiau rekraecines teritorijas(3-4balai), dabar ten apie Nemezi dykros, o ten nieks nebutu net zodzio galejes pasakyt apie pastatu aukstinguma. Beto dabartine pletra tolsta nuo gelezinkelio

          Comment


            #85
            Parašė Quack
            Taip taip ir tai nebuvo blogas variantas, kadangi Visa Vilniaus pletra butu isejus i morenine plynaukste, kuri statyboms zymiai geresene(apie 8 balai) o buvo nueita i labiau rekraecines teritorijas(3-4balai), dabar ten apie Nemezi dykros, o ten nieks nebutu net zodzio galejes pasakyt apie pastatu aukstinguma. Beto dabartine pletra tolsta nuo gelezinkelio
            Dar vienas pliusas pietuose - palankesnis reljefas susisiekimo sistemai, nušnaudotos galimybės, t.t. - geležinkelio.
            Pvz.: Dariaus ir Girėno gatvė-akligatvis (nors trūksta tik kelių šimtų metrų iki plento), Eišikių plentas - kaip šunkelis. Nors jau ryškėja Vilniaus pietinis apvažiavimas.

            Comment


              #86
              Deja tos žemės statybai nėra labai palankios, nes netoliese yra oro uostas. Ten kas kelias minutes kyla/leidžiasi lėktuvai, viršijamos triukšmo normos, be to, netoliese yra gamyklų kvartalai, taigi didelė oro tarša. Būsimo aplinkelio kaiminystė- taip pat daugeliui ne prie širdies. Tačiau susisiekimas su miestu- neblogas (nėra kamščių, arti centras), o ir oro uosto kilimo/tupimo takus ketina rekonstruot (pakeist jų kryptį), tad statyboms Nemėžio žemės ko gero tiktų.

              Comment


                #87
                Gal ne zemes o pati vieta? Zemes - pacios tinkamiausios statybai Aplink Vilniu. Morenines plynaukste gruntu ner net ka lyginti su Neries slenio ir fliuvioglacialines lygumos smeliais. Beto pozeminei infrastrukturai nesudaro problemu gruntiniai vandenys, kuriu Vilniaus senamiestyje daugiau nei pavirsiuje. Taip pat nekyla aplinkosauginiu, paveldosauginiu ir kitu problemu.. Galu nemanau, kad CVR trukdytu aerouosto artumas..

                Comment


                  #88
                  O tai gal jau rimtai pradės Pilaitės prospektą tiest, kad už jo žada namus statyt (o gal jau ir stato)?

                  Comment


                    #89
                    Pilaitės prospektas gi jau nutiestas (Narbuto g. tęsinys)
                    Mano galerija Flickr'yje

                    Comment


                      #90
                      Bet nenutiesta jo atkarpa Pilaitėje (ją turėjau omeny).

                      Comment


                        #91
                        Parašė PornStar
                        as tai siaip iki siol ir nesuprantu ar Vilnius yra miestas, ar kazkoks gamtos rezervatas. Miesto galvos/projektuotojai/etc, matyt, renkasi kazkoki tarpini varianta... Bet man tai juokinga. Jeigu jau Vilnius stovi ant tu "unikaliu" gamtos stebuklu, tai jau nieko nepadarysi, bala ju nemate... bet miestas turi urbanizuotis ir gyventoju tankumas turi dideti paciu miestieciu, gero ir efektyvaus viesojo transporto(metro), zmoniu laiko, pinigu ar dar kitokiu gerumu labui. Miestas negali plestis vien i sonus kaip kokia erke. Paziurekit kas jau dabar tam Vilniuj darosi? Miesto gyventoju tankumas vienam km2 jau turbut mazesnis nei Olandijos, tad apie metro ar kitokiu rimtesniu transporto projektu vystyma net ir negali but kalbos. Gaila, bet jei Vilnius ir toliau jos sita kryptim, tai is jo bus tik didelis zalias neefektyvus kaimas Lukasenkos pasoneje. Cia mano nuomone.
                        O kitiems, matyt, tai patinka(gyventi pusiau miske, pusiau mieste/kaime).
                        Yra tiesos tavo zodziuose!!!

                        Comment


                          #92
                          Pritarta Vilniaus miesto bendrojo plano iki 2015 metų koncepcijai


                          Atsižvelgdama į plačiai vykusį miesto bendrojo plano svarstymą ir jo metu pareikštas nuomones, Vilniaus miesto taryba šiandien pritarė Vilniaus miesto savivaldybės bendrojo plano iki 2015 metų koncepcijai, kuria numatoma strateginė miesto plėtros kryptis – decentralizuota koncentracija.
                          Bendrojo plano koncepcija skirta 20 metų laikotarpiui, iki 2025 metų. Pasirinkta koncepcija ir rengiamas miesto bendrasis planas užtikrins šiuo metu galiojančio plano tęstinumą, nustatys aiškius plėtros prioritetus ir užtikrins darnią miesto plėtrą. Jis taip pat nubrėš aiškias viešosios miesto infrastruktūros plėtros, vykdomos Savivaldybės lėšomis, kryptis.
                          „Naujas Vilniaus miesto bendrasis planas taps svarbiausiu miesto teritorijų planavimo dokumentu, sprendžiančiu darnios plėtros uždavinius, įgyvendinančiu miesto viziją ir plėtros prioritetus“, - sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas.
                          Mero teigimu, pasirinktas optimaliausias miesto plėtros koncepcijos variantas, kuriuo vadovaujantis išorinė plėtra palankiausiose teritorijose bus derinama su aktualiausių neefektyviai išnaudojamų miesto teritorijų konversija. Taip bus sukurtos galimybės investuoti ir miesto centre, ir periferijoje.
                          Pasirinktas miesto plėtros variantas užtikrins esamo miesto centro renovaciją, gyvenamųjų namų atnaujinimą, efektyvų esamos socialinės ir inžinerinės infrastruktūros panaudojimą bei efektyvią plėtrą, sukurs daugiacentrę integruotą miesto ir regiono struktūrą.
                          Išorinei plėtrai bus skiriamos teritorijos Vilniaus miesto vakaruose (Pilaitės zona) ir šiaurės vakaruose (Povilionių zona), kur yra palanki inžinerinė infrastruktūra, netoli miesto centro esanti Pavilnio zona, susisiekimą geležinkeliu leidžianti panaudoti Lentvario kryptis, numatomos tramvajaus linijos plėtrai palanki šiaurinė kryptis (Gulbinai).
                          Pagal bendrojo plano koncepciją Vilniaus miestas bus plėtojamas kaip vieninga socialinė, ekonominė ir urbanistinė erdvė. Koncepcija siūlo tolygiau paskirstyti darbo vietas, sumažinti urbanizacijos skirtumus tarp miesto centro ir periferijos, šiaurinės ir pietinės miesto dalies. Tai lems geresnį miesto socialinį klimatą. Be to, siekiama mažinti transporto srautų susitelkimą miesto centre ir užtikrinti sklandžią viešojo transporto plėtrą.
                          Decentralizuotos koncentracijos koncepcija buvo pasirinkta iš trijų alternatyvų, nes sulaukė geriausių visuomenės ir ekspertų įvertinimo, buvo palankiai įvertinta tarptautinėse konferencijose, seniūnijose, visuomeninių organizacijų susitikimuose.
                          Pagal patvirtintą koncepcijos variantą dar šiais metais bus parengti Vilniaus miesto bendrojo plano iki 2015 metų sprendiniai, su jais bus supažindinta visuomenė.

                          Daugiau informacijos: Mero patarėja Dalia Bardauskienė, tel. 211 2317
                          Miesto plėtros departamento direktorius Linas Naujokaitis, tel. 211 2528
                          Parašas :)

                          Comment


                            #93
                            Decentralizuota koncentracija Idomiai skamba. Neefektyviai išnaudojamų miesto teritorijų konversija - labai teigiamas dalykas. Tikiuosi, kad ji materializuosis tokiu, kaip Helios principu naujamiestyje

                            Comment


                              #94
                              Šiandien savo puslapyje skelbia Vilniaus savivaldybė:

                              Sostinės meras su Ministru Pirmininku aptarė aktualiausius miesto klausimus
                              Šiandien Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas susitikęs su Ministru Pirmininku Algirdu Brazausku aptarė svarbiausius sostinei klausimus.
                              Vilniaus meras su Premjeru šnekėjo apie Nacionalinio stadiono statybą, aptarė įvairius šio projekto įgyvendinimo būdus, tam reikalingus resursus. Miesto ir Vyriausybės vadovai sutarė, kad artimiausiu metu bus apsispręsta, kurioje vietoje – ant Šeškinės kalno ar Žalgirio stadione turėtų atsirasti nacionalinis stadionas.
                              Vilniui būtinai reikalingas naujas ir modernus stadionas, kuriame galėtų vykti didžiuliai sporto ir kultūros renginiai. Jau 2009 m. Vilnius taps Europos kultūros sostine, visa šalis švęs Lietuvos vardo paminėjimo tūkstantmetį. Todėl aš palaikyčiau greitesnį ir ekonomiškai pagrįstą šio projekto įgyvendinimo būdą“,- sakė sostinės meras Artūras Zuokas.
                              Meras taip pat supažindino premjerą su stambiausiais miesto transporto kelių infrastruktūros darbais. Šiemet Vilniaus transporto infrastruktūros gerinimo darbams iš viso numatoma skirti per 200 mln. Lt. Sostinėje tęsis ir prasidės naujų aplinkkelių statyba, tęsis estakados statyba, bus tiesiamos naujos bei rekonstruojamos senos gatvės, taip pat vyks intensyvūs gatvių ir kiemų asfaltbetonio dangos remonto darbai.
                              Meras susitarė artimiausiu metu vėl susitikti su Premjeru dėl Profesinių sąjungų rūmų likimo. Tiek sostinės, tiek Vyriausybės vadovo nuomone, šie rūmai turi būti išsaugoti visuomenės reikmėms. Toje vietoje galėtų būti įgyvendinta Tautos namų idėja, atsirasti klasikinės muzikos salė, talpinanti per 1,5 tūkst. žmonių.



                              Viešųjų ryšių tarnybos vyr. specialistė Rūta Diržanauskaitė
                              Konstitucijos pr. 3, Vilnius
                              Tel.: (8 5) 211 2326, 8 ~ 680 61 326
                              El. Paštas ruta.dirzanauskaite@vilnius.lt
                              Parašas :)

                              Comment


                                #95
                                m... Gal pagaliau prades siais metais nors pamatus padeti


                                Tai vat, tokios stokeles

                                Comment


                                  #96
                                  Tikėkimes
                                  You might surprise yourself.

                                  Miestai.net FB

                                  Comment


                                    #97
                                    Galit tikėtis, bet staybų darbų šiais metais tikrai nesulauksit.

                                    Comment


                                      #98
                                      Kazkaip maniau, del Seskines stadiono jau galutinai apsispresta, o dabar vel aptarineja kazka.

                                      Comment


                                        #99
                                        Gal kas buvot savivaldybėj pasižiūrėti Vilniaus bendrojo plano ruošimo vizijų ir norite pasidalinti savo jmintimis? Gal kas žinot iki kurios valandos galima ten užsukti? Manau po darbo jei dar dirbtų nulėkčiau.

                                        Comment


                                          Parašė Svecias
                                          Šiandien savo puslapyje skelbia Vilniaus savivaldybė:

                                          Sostinės meras su Ministru Pirmininku aptarė aktualiausius miesto klausimus
                                          Meras susitarė artimiausiu metu vėl susitikti su Premjeru dėl Profesinių sąjungų rūmų likimo. Tiek sostinės, tiek Vyriausybės vadovo nuomone, šie rūmai turi būti išsaugoti visuomenės reikmėms. Toje vietoje galėtų būti įgyvendinta Tautos namų idėja, atsirasti klasikinės muzikos salė, talpinanti per 1,5 tūkst. žmonių.

                                          Ši idėja man patinka

                                          Comment

                                          Working...
                                          X