Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Daugiabučių renovacija Vilniuje
Collapse
X
-
Dėl draudimo rūkyti balkonuose: gana sudėtinga įvertinti pokytį. Man, objektyviai, pagerėjo situacija, nes dūmai nebepasiekia. Gal tiesiog pasisekė, kad kaimynai nerūko bute. Bet žinau situacijų, kur dėl prastos ventiliacijos sistemos prieina į butą tiek dūmų smarvės, kiek niekaip neprieitų per balkoną/langą. Tai vieniems aiškiai geriau, kitiems aiškiai blogiau. Neišmatuojamas dalykas.
-
Parašė Maalinauskas Rodyti pranešimą
Kodėl neuždraus? Tik laiko klausimas, nes nemažai vakarų Europos šalių yra draudžiama. Gal ne visur įstatymiškai, bet namo taisyklėse (ar kaip jos vadinasi) dažniausiai nėra leidžiama rūkyti patalpose. Ir tai yra logiška - turtas tavo, bet tavo dūmai išeina iš tavo turto pas kitus. Čia kaip su garsia muzika - draudžiama, nepaisant kad tu ją leidi savo nuosavybėje.
Tai reikia apkrauti baudom tokius ir tos nesąmonės pasibaigs. Nes pas mus name pvz, visus dūminančius išgrūdome į lauką, kur jiems ir vieta. Nori nuodytis - nuodykis pats, nenuodydamas kitų.
Namo taisyklės pas mus yra neegzistuojantis dokumentas. Jeigu ir egzistuotų, kas kontroliuotų ar jų laikomasi? Atėjęs namo įgaliotinis ar koks kaimynas tau baudos neišrašys, tai bet kuris nekultūringas asmuo juos gali pasiūsti ant trijų raidžių ar išvis neatidaryti durų.
Rūkymas ir muzika yra kiek skirtingas dalykas, nes muzikos sklidimą ir šaltinį galima nesunkiai identifikuoti, ko nepavyks padaryti dėl rūkymo. Kurti kažkokius įstatymus, kurių kontrolė problematiška ir nebus kas kontroluoja - absurdas. Nejaugi dabar policija vietoje tikrai reikšmingų veiklų, turėtų kasdien po kelis kartus važinėti į kiekvieną namą, nes pasipils krūvos "įtariančių dėl nelegalios kaimynų veiklos" skambučių. Jau dabar senesniuose namuose gyvenantys kartais trukdomi dėl neadekvačių ir psichiškai nesveikų kaimynų skundų, pvz. "naktimis medieną frezuoja" arba "užsiima šaltkalvyste naktimis" (realios istorijos iš pažįstamų gyvenimo).
- 3 patinka
Komentuoti:
-
Parašė sleader Rodyti pranešimą
Šis draudimas yra absurdiškas, nes privačioje nuosavybėje rūkyti niekas neuždraus, o rūkymas viduje dar blogiau nei balkone.
Pas mus bendrijoje situacija analogiška kaip aprašė Ignalina. Pirmą pusmetį bendrijos grupėje FB buvo "grumojimai pirštu", kad rūkyti balkonuose negalima. Ir kas svarbiausia iš priešais esančio namo vykdoma "raganų medžioklė". Tada visi rūkantys persibazavo į vidų ir dabar vyksta pastovus verkimas, kad kas rūkote namie, smirda per ventiliaciją, smirda laiptinėje ir t.t. T.y. situacija pablogėjo keleriopai. Anksčiau asmeniškai man tai netrukdė tas rūkymas balkone, nors kaimynas greta ir kaimynai apačioje rūkydavo. Dabar kai smirda laiptinėje ir būna užneša per ventiliaciją ir tada visas butas prasmirdęs - jau ir man negerai. Tik čia aš nieko negaliu padaryti. Ir tai eilinis pavyzdys, kai durni, neapgalvoti veiksmai pablogina situaciją.
- 7 patinka
Komentuoti:
-
Parašė Maalinauskas Rodyti pranešimą
Labai gerai kad rūkyti balkonuose yra draudžiama, nes atsiranda nors koks teisinis instrumentas. Suprantu kad ne visiems čia bus aktualu (labai nuo namo priklauso), bet mūsų name pvz visi rūkalai iš karto kyla į viršų ir nešami aukščiau gyvenantiems gyventojams į kambarius (tame tarpe ir man). Šiltą vasaros dieną neįmanoma būti, nes kartą per valandą kambarys prisipildo dūmų. Ir dar gerai jei cigarečių dūmų (vienu tarpu dar pradėjo rūkyti žolę). Tai dabar nors kažkoks teisinis instrumentas su tuo kovoti yra, nes anksčiau tu net pagavęs kas rūko nieko jam negali pasakyti.
Beje, neteisinant įstiklintų balkonų (man pačiam jie nepatinka), nuo taip atnešamų rūkalų jie dažniausiai padeda.
Šis draudimas yra absurdiškas, nes privačioje nuosavybėje rūkyti niekas neuždraus, o rūkymas viduje dar blogiau nei balkone.
Pas mus bendrijoje situacija analogiška kaip aprašė Ignalina. Pirmą pusmetį bendrijos grupėje FB buvo "grumojimai pirštu", kad rūkyti balkonuose negalima. Ir kas svarbiausia iš priešais esančio namo vykdoma "raganų medžioklė". Tada visi rūkantys persibazavo į vidų ir dabar vyksta pastovus verkimas, kad kas rūkote namie, smirda per ventiliaciją, smirda laiptinėje ir t.t. T.y. situacija pablogėjo keleriopai. Anksčiau asmeniškai man tai netrukdė tas rūkymas balkone, nors kaimynas greta ir kaimynai apačioje rūkydavo. Dabar kai smirda laiptinėje ir būna užneša per ventiliaciją ir tada visas butas prasmirdęs - jau ir man negerai. Tik čia aš nieko negaliu padaryti. Ir tai eilinis pavyzdys, kai durni, neapgalvoti veiksmai pablogina situaciją.
Parašė Lazybones Rodyti pranešimą
Kodel blogiau? Gyveni virtuvej ir per ventiliacija eina dumai?Paskutinis taisė sleader; 2025.04.17, 08:14.
- 1 patinka
Komentuoti:
-
Parašė Ignalina Rodyti pranešimąMūsų name, vietinės davatkos dėka, uždraudė rūkyti balkonuose. Visi sulindo į tualetus ir virtuves. Tai ačiū, dabar 10 kartų blogiau.
Komentuoti:
-
O ką tai davatkai siūlote daryti, kentėti ir tyliai nuodytis? Čia klasikinė situacija kai sotus alkano neužjaučia.
- 8 patinka
Komentuoti:
-
Mūsų name, vietinės davatkos dėka, uždraudė rūkyti balkonuose. Visi sulindo į tualetus ir virtuves. Tai ačiū, dabar 10 kartų blogiau.
- 2 patinka
Komentuoti:
-
Parašė sleader Rodyti pranešimądidžiausias absurdas yra tas draudimas rūkyti balkonuose
Beje, neteisinant įstiklintų balkonų (man pačiam jie nepatinka), nuo taip atnešamų rūkalų jie dažniausiai padeda.
- 5 patinka
Komentuoti:
-
Na čia labai individualu matyt, nes man kažkokio nejaukumo nėra kažką balkone braukyti planšetkėje, dairytis, gurkšnoti ką nors ar kalbėtis. Kol nesistaipau nuogas, tai ir nesijaučiu lyg visi žiūrėtų. Aš tai nieko prieš kad mane mato, nes esu mielas ir charizmatiškas
Nors iš tikrųjų, žmonės mumis domisi mažiau, nei mums atrodo - tas "mane dabar čia visi mato ir vertina, greičiausiai neigiamai" yra 90% atvejų perdėtas įsivaizdavimas, nes žmonės didžiąja dalimi yra susidomėję savimi ir savo pačių atrodymu, o ne kitais.
- 4 patinka
Komentuoti:
-
Parašė Tomizmas Rodyti pranešimąKam ten privatumo trūksta balkonuose? Jie ir nėra skirti dideliam privatumui. Savo visokiais privačias veiklas geriu vykdyti kambaryje, o balkone kvėpuoti grynu oru, gerti arbatą ar kažką stipriau, kalbėtis, šiaip relaxuoti.
Gal būtų kitaip, jei rimtai gėlynais užsiimčiau ir apauginčiau tuos visus virbus. (Užsidėti kažkokias plokštes, kaip kai kurie kaimynai daro, nenoriu.) Arba šiaip, gal reikėtų daug kartų bandyti, kol įprasčiau. Bet yra tas nejaukumas, gal iš dalies ir dėl itin mažo ploto, per renovaciją uždėjus apšiltinimą.
- 1 patinka
Komentuoti:
-
Parašė sleader Rodyti pranešimąKai kurie įsistiklins, kiti - ne. Aš savo net neplanuoju stiklinti, nes man to šiltnamio už lango nereikia. Man reikia balkono, kuriame esant geram orui galėčiau išeiti išgerti kavos ir pasišnekučiuoti. Šiaip ką pastebėjau, tai iš kaimynų, kurie įsistiklinę, nelabai aš jų matau išeinančių į tuos balkonus, kai tuo tarpu nemaža dalis kitų juom naudojasi, kaip ir turėtų būti naudojamas balkonas.
Parašė MindesAcc Rodyti pranešimą
Tai cia tiesiog gyventoju b**bio dejimas ir savavaliska veikla kuri pazeidzia istatymus it tuo paciu statybos reglamentus. Visi istiklinimai ir kondicionieriu kabinimai turi buti sutarti su architektais ir statybos inspekcijas atliekancia istaiga (nepamenu tikro pavadinimo). jeigu visiem nusispjauti ant tokiu dalyku ir nesvarbu kaip ir kur bus kas istiklinta, vistiek po kiek metu visa aplinka bus nusikta.
<fabijoniškių nuotrauka>
O šie laikai kokią įtaką turi? Ar čia mes kokio uždarumo ir užsibarikadavimo amžiuje gyvenam?
Komentuoti:
-
Kam ten privatumo trūksta balkonuose? Jie ir nėra skirti dideliam privatumui. Savo visokiais privačias veiklas geriu vykdyti kambaryje, o balkone kvėpuoti grynu oru, gerti arbatą ar kažką stipriau, kalbėtis, šiaip relaxuoti.
Parašė faux Rodyti pranešimą
Nuotraukos ir detalės iš Gylytės įrašo Feisbuke: Apie Čekijos architektūrinius... - Gilma Teodora Gylyte | Facebook
- 5 patinka
Komentuoti:
-
Parašė TrippleA Rodyti pranešimą
As dar Lietuvoj pastebejau, kad vis dazniau yra salinama sena betonine pertvara ir dedamas naujas stiklinis balkono lango remas per vis auksti. Geras pavyzdys- namas Rinktines g. Tada gaunasi toks tarpinis variantas, tarp balkono su lengvas stumdomais langais ir balkono-sandeliuko su storo remo langais.
Apskritai tie didziuliai stori plastikiniai remai labai beskoniai. Vos atidaryti langai praleidzia mazokai oro, o i sonus juos darineti nepatogu. Svediski / suomiski beremiai variantai ir pigesni ir praktiskesni ir zymiai grazesni.
- 3 patinka
Komentuoti:
-
Parašė John Rodyti pranešimą
Balkonų stiklinimas populiarus ir, pavyzdžiui Švedijoje (foto žemiau), naudojant berėmį stiklą. Estai sėkmingai naudoja tokį metodą, bet lietuviai labiau mėgsta baltarusišką variantą su tais baisiais storais ir dažnai baltais plastmasiniais rėmais.
- 1 patinka
Komentuoti:
-
Parašė faux Rodyti pranešimąOi nemėgstu įstiklintų balkonų. Bent jau gyventojams po renovacijos daug kur suvienodina juos, kas kažkiek padeda, bet vis tiek nykuma. Tas pats su bunkerinėmis laiptinių durimis. Pats nuomojosi centre suremontuotą butą sovietiniame daugiabutyje, ir pats butas gražus ir modernus, tačiau liūdna, nes pats namas netvarkomas, o balkonas paliktas su senais langais, praktiškai nenaudojamas, apart keliems daiktams pasidėti. Galėtų sutvarkyti taip, kaip kai kur daro Čekijoje:
- 7 patinka
Komentuoti:
-
Apie balkonų praplėtimą kalbama ir savivaldybės parengtose renovacijos rekomendacijose. Kaip ir apie langų praplėtimą, kas irgi turėtų būti kaip ir defaultas. Tik va kol kaina yra pagrindinis faktorius, tai tol tokių dalykų niekas nesiims daryti.
- 4 patinka
Komentuoti:
-
Renovacijos metu reikėtų balkonus praplėsti, kad žmogus galėtų atsisėdęs bent kojas ištiesti į lauko pusę - kitaip tai poilsio reikmių neatliekanti erdvė.
Taip pat, jei stiklinti, vertėtų rinktis berėmę kosntrukciją, nes šiltu metu sustumi visus stiklus ir gauni lyg nestiklintą balkoną.
Šaltu metu dar stiklinto balkono pliusas kai šviečia saulė į jį tai pvz prie -20 balkone būna apie +2, net balkone kuriame tarp grindų ir stiklo sienutė nėra nei kiek šiltinta.
- 2 patinka
Komentuoti:
-
Oi nemėgstu įstiklintų balkonų. Bent jau gyventojams po renovacijos daug kur suvienodina juos, kas kažkiek padeda, bet vis tiek nykuma. Tas pats su bunkerinėmis laiptinių durimis. Pats nuomojosi centre suremontuotą butą sovietiniame daugiabutyje, ir pats butas gražus ir modernus, tačiau liūdna, nes pats namas netvarkomas, o balkonas paliktas su senais langais, praktiškai nenaudojamas, apart keliems daiktams pasidėti. Galėtų sutvarkyti taip, kaip kai kur daro Čekijoje:
Nuotraukos ir detalės iš Gylytės įrašo Feisbuke: Apie Čekijos architektūrinius... - Gilma Teodora Gylyte | Facebook
- 12 patinka
Komentuoti:
-
Kad balkonų stiklinimas yra daugiau ex. sovietų sąjungos šalių atributas ir kad Vakaruose niekas jų nestiklina tai yra faktas. Kyla klausimas, ar mes, ar jie protingesni. Aš matau kelis įstiklinto balkono tikslus: 1) daiktų sandėliavimas; 2) manymas, esą žiemą kambaryje su įstiklintu balkonu šilčiau. Kitų argumentų nelabai matau, tik minusus: nuo vizualinės taršos (ten, kur įstiklinti balkonai nėra defaultas) iki mažiau šviesos kambaryje ir šiltnamio efekto vis karštesnėmis vasaromis.
Šiaip jau, dabar statomuose naujos statybos butuose balkonai būna gana atviri, aptverti arba metaliniais turėklais, arba stiklinėmis permatomomis sienelėmis (manau, pastarasis būdas malonesnis). Teko lankytis pas kelis bičiulius, jie į nedidelius balkonus pasistatę krėslus, augina pomidorus, kartais parūko. Ką balkone reikia veikti, kad pritrūkti privatumo, jeigu jis nėra aklinai atitvertas?
Grįžtant prie renovacijos temos, manau, vienodai ir estetiškai įstiklinti balkonai vaizdo negadina. Bet žmonėms vertėtų pergalvoti, ar tikrai verta švaistyti pinigus papildomiems langams, o ne varyti iš inercijos.
- 4 patinka
Komentuoti:
-
Aš nerūkau, tai ir NIEKADA neišeinu į balkoną. Bandžiau, greitai pajutau absurdą, ir nustojau. Didesniame įstiklintame balkone, faktas, gerokai daugiau laiko praleisčiau, ir langai būtų didžiąją laiko dalį atidaryti. Pats užaugau sovietiniame bute su neįstiklinta lodžija, kurioje akivaizdžiai jaukiau buvo (beje, taip pat ir sandėliavimui sąlygos, su tuo sutinku).
Komentuoti:
Komentuoti: