Kažkas forume minėjo, kad Žabolis įsigijo, bet projekto viešinimą būsiu praleidęs.
Basanavičiaus 9A argumentas netinka, nes parduoti tie butai senų seniausiai. Dėl to man ir atrodė kvailas tas besipriešinančių argumentas.
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Reformatų parkas
Collapse
X
-
Šiuo metu tik svarstomas leidimas archeologiniams tyrimams. Greitu metu turėtų būti išduotas.
Komentuoti:
-
/\ Tai šitai konspiracijai nereikia Sinodo pastato. Eika gi statė greta Basanavičiaus g. 9A daugiabučius.
Šiaip visai nesunku bet kam prikabinti tokį kaltinimą. Kas nenori, kad Reformatų parkas būtų sutvarkytas?
P.S. Sinodo projektas buvo viešintas savivaldybėje. Bijau sumeluot, bet ar ne Lords jį nupirkę? Tikrai ne Eika.
Komentuoti:
-
Po aptvėrimo tvora pačiam parke veiksmo lyg ir nematyti, tačiau pastebėjau, kad tvarkomas pats sinodo pastatas (išvalyta visa teritorija iki tvoros, taip pat aktyviai valomas vidus, atvežtas statybinis konteineris, pastatytas biotualetas). Gal tikrai Eika įsigijo šitą pastatą/sklypą ir opozicionieriai buvo teisūs sakydami kad Eika tik nori padidinti savo NT projekto kainą stumdama sutvarkymo projektą?
Komentuoti:
-
Tai gal dar ne vėlu
Kaip tik radau straipsnį su tų plakatų nuotraukomis:
http://www.diena.lt/naujienos/vilniu...akatais-882862
Parašė MindesAccGal jau pradejo pagaliau tvarkyti ta apleista parka?
Komentuoti:
-
Parašė vogtas agurkas. Rodyti pranešimą
Ant tos tvoros buvo nemažai iškabintų protestuotojų plakatų su verksmingais šūksniais. Šiandien planavau nufotografuoti, bet jau nurinko juos ir išmetė. Ech
Komentuoti:
-
Parašė Aukselis Rodyti pranešimąTveriama tvora ☺️
Komentuoti:
-
Parašė rmss Rodyti pranešimąFacebook'e tryda ir raginimai eiti rakintis. Man projektas irgi ne itin patiko, bet kaip ir būtų smagu pamatyt visus tuos naujausius paguonis, medelių paranojikus policijos susemiamus
Komentuoti:
-
Parašė Aukselis Rodyti pranešimąTveriama tvora ☺️
- 5 patinka
Komentuoti:
-
Aš tai tikrai manyčiau kad nereikėtų šio parko daryti kaip perenamojo. Nereikia lyginti su Lukiškių aikšte - ji yra apsupta svarbių gatvių, ten nemaži žmonių srautai. O čia yra pailgas parkas palei gatvę, iš 3 pusių apsuptas pastatų. Galima būtų tik atsižvelgti į 2 pagrindinius srautus (stotelė - teatras, poliklinika - Klaipėdos g.).
Dabar tai jame tikrai būti nesinori netgi dieną. Ir kaip jau kažkada minėjau - ne dėl laiptukų, o dėl absoliučios betvarkės ir gūdumos.
- 1 patinka
Komentuoti:
-
Parašė AudriusV
Įdomu, ar Jums teko stebėti, kokie dabartiniai pėsčiųjų srautai? Asmeniškai aš niekad neinu per Reformatų skverą, dėl tos antipatijos kurią šiuo metu jam jaučiu: jau geriau prasieiti Pylimo gatve, nekertant skverą.
Bet specialaus stebėjimo tikrai nerengiau
Komentuoti:
-
Aš kaip suprantu ta alėja yra naikinama dėl dviejų priežasčių - kad būtų pakankamai vietos sukurti eismą ratu (kas yra gerai) ir kad atiduoti pagarbą kapinėms, ko aš nelabai suprantu, nes prieš tai niekam tos kapinės nerūpėjo. Bet gal tai nėra didelė problema, nes tranzitiniui srautui šalia paralelei eina Pylimo gatvė, tiesą sakant jeigu man toje vietoje reikia patekti iš taško A į tašką B, tai aš iki šiol visada ėjau Pylimo gatve, o ne paralelei esančiu taku per Reformatų skverą/Zappos paminklą/Cvirkparkį, man tas kelias atrodė kaip greitesnis. Kadangi tranzitiniam srautui Pylimo gatvė yra šalia esanti alternatyva, tai gal ir nebūtina ten tiesios stygos kelio, nes rekreacijai ir pasivaikščiojimams tinkamesni yra visokie pavingiuojantys keliukai (kokie dažniausiai būna parkuose), o tranzitui - tiesūs, kokie maždaug yra Lukiškių aikštėje.
- 2 patinka
Komentuoti:
-
Tai jo, bet as nemanau kad nelogiskai isplanuoti takat. Jie nekerta skvero tiesia linija, nes norima atkurti skvera kaip individualu objekta, parka, poilsio erdve, o ne tranzitine trasa kuria visi srautai nori tiktai kirsti. Tranzitiniai skverai labiau kokiam nmc tiktu.
- 1 patinka
Komentuoti:
-
Parašė Eidvis Rodyti pranešimąAš pabraižiau mano supratimu labiau trnazitines kryptis, dėl Kalinausko gatvės labai suabejojai kad ta kryptimi vyksta kažkoks rimtesnis žmonių srautas.
Bet ko aš labiausiai norėčiau, tai kad Reformatų skveras būtų sujungtas su Cvirkos parku, tam reikėtų sutvarkyti erdvę šalia F. Zappos paminklo, o Cvirkparkis būtų sujungtas su Tauro kalnu (berods kažkur čia buvo planai pėsčiųjų tiltui), o Tauro kalnas jungiasi su parku šalia santuokų rūmų. Taip būtų sukurta tokia sinergija, kur galima būtų vaikščioti iš vieno parko į kitą, būtų tik viena perėja per gatvę. Jie puikiai vienas kitą papildytų, nes ilgesniems pasivaikščiojimams jie atskirai po vieną yra tiesiog per maži. Žinoma gerai būtų kartu ir infrastruktūra dviračiams įrengti, na ir žinoma jie turi būti rekonstruoti, nes taip, kaip dabar atrodo, tai žmones ne traukia, o baido.
O kad kuo greičiau sutvarkytu, tai savaime suprantama.
Papildžiau brėžiniu. Oranžinė kur manau eis pagrindiniai srautai. Dabar eina dauguma Teatro/Basanavičiaus link Palangos ir Kalinausko (link Kalinausko Centro Poliklinikos). Link Klaipėdos g. srautas mažesnis. Taip pat į Teatro gatvę yra antri laiptai, bet jais srautas mažas.
Paskutinis taisė ArtisLT; 2018.09.17, 11:56.
Komentuoti:
-
Aš pabraižiau mano supratimu labiau trnazitines kryptis, dėl Kalinausko gatvės labai suabejojai kad ta kryptimi vyksta kažkoks rimtesnis žmonių srautas.
Bet ko aš labiausiai norėčiau, tai kad Reformatų skveras būtų sujungtas su Cvirkos parku, tam reikėtų sutvarkyti erdvę šalia F. Zappos paminklo, o Cvirkparkis būtų sujungtas su Tauro kalnu (berods kažkur čia buvo planai pėsčiųjų tiltui), o Tauro kalnas jungiasi su parku šalia santuokų rūmų. Taip būtų sukurta tokia sinergija, kur galima būtų vaikščioti iš vieno parko į kitą, būtų tik viena perėja per gatvę. Jie puikiai vienas kitą papildytų, nes ilgesniems pasivaikščiojimams jie atskirai po vieną yra tiesiog per maži. Žinoma gerai būtų kartu ir infrastruktūra dviračiams įrengti, na ir žinoma jie turi būti rekonstruoti, nes taip, kaip dabar atrodo, tai žmones ne traukia, o baido.Paskutinis taisė Eidvis; 2018.09.17, 11:21.
- 1 patinka
Komentuoti:
-
Yra yra kryptis nuo Kalinausko g. Ji naujame projekte yra išlenkiama, bet aš tai nemanau, kad tai vers žmones eiti per pievas ar tarp medžių.
Kaip bebūtų naujai sutvarkytas parkas taps jaukesnis, todėl tikėtina net ir praeinantys žmonės eis lėčiau, norės ilgiau jame pabūti. Lyginant su dabartine situacija, kai kartais gali būti net ir baisu tame skvere būti (ypač tamsiu paros metu).
Komentuoti:
-
Tikrai sutinku, kad projektuojant viešąsias erdves žmonių srautai turėtų būti pagrindinis faktorius, į ką reiktų atsižvelgti. Bet improvizacijai šiek tiek vietos taip pat lieka, pvz. Lukiškių aikštės takai nėra viiškos stygos, jie turi menkus nuokrypius nuo srauto ir tai jokių problemų nesukelia. Jeigu reformatų skvero projektui reikia dėti didelį pliusą už tai, kad sukuriami takai pasivaikščiojimui, ne tik parko kirtimui, tai į kertančių srautų kryptis visgi nėra idealiai atsižvelgta. Pabraižiau kaip aš įsivaizduoju pagrindines srautų kryptis kaip buvo ir kaip bus po rekonstrukcijos, kryptys į rusų dramos teatrą, vingrių gatvę, autobusų stotelę ir Klaipėdos gatvę/centro kryptį.
Visgi lyginant su tuo, kas buvo prieš tai, tai padėtis smarkiai pagerėjusi, 3 iš 4 krypčių yra 'paklaidos ribose', vienintelė geltonoji kryptis, t.y. nuo rusų dramos teatro link Klaipėdos gatvės ir centro, yra šleiva ir kreiva, nors prieš tai taip pat tokia buvo. Čia gali būti, kad kapinės kažkiek pamaišė, nors galbūt ir galima buvo ten įsprausti dar vieną taką, antra vertus jeigu takai per daug tankiai išdėstyti ir juos skiria vos 20 metrų - tai irgi nėra labai gerai. Bet bendroje sumoje tai eismas dvejomis kryptis iš keturių pagerės (mėlyna / žalia), viena bus toks pats geras (raudona), na ir viena liks toks pats blogas (geltona).Paskutinis taisė Eidvis; 2018.09.17, 10:42.
Komentuoti:
-
Parašė Creatium Rodyti pranešimą
Gal gali paplėtoti dėl takų? Dėl ko?
- 1 patinka
Komentuoti:
Komentuoti: