Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Darnus judumas. Viešasis transportas ir dviračiai ar nuosavas automobilis

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė eigh Rodyti pranešimą

Įsivaizduoju pradinuką žingsniuojantį +20 minučių į mokyklą ir atgal. Ir po to tėvą/motiną stotelėje laukiant 11 autobuso, senamiesčio pakraščiu nuvešiančio į Žvėryną. O jei darbas kažkur kitur?

Nežinau, ką bandote įrodyti, bet su mokyklomis šikna ne tik bulvių laukuose, bet ir mieste. Taip, vienur didesnė, kitur mažesnė, bet jos neigti negalima. Ir aš jau nekalbu apie visokius Kalnėnus, kur jau seniai ne bulvių laukai, bet akivaizdžią paklausą sugebėjo atliepti tik privati Mortos mokykla.
    O gal dar reiktų pasvarstyti kaip nuvesti vaikus į mokyklą, jei darbas yra tarptautinėje kosminėje stotyje? Kokia išvis prasmė, kai susigalvojama situacija ir pateikiama tai kaip argumentas?

Man buvo užduotas klausimas kaip nueiti nuo Markučių iki mokyklos (suprask čia labai didelis iššūkis). Atsakiau - labai smagiai ir maloniai.

P.S. jei pradinukui 1.5 km yra neįveikiamas atstumas, tai reikėtų labai stipriai susirūpinti.

Comment

Parašė Skeptikas Rodyti pranešimą

O gal dar reiktų pasvarstyti kaip nuvesti vaikus į mokyklą, jei darbas yra tarptautinėje kosminėje stotyje? Kokia išvis prasmė, kai susigalvojama situacija ir pateikiama tai kaip argumentas?

Man buvo užduotas klausimas kaip nueiti nuo Markučių iki mokyklos (suprask čia labai didelis iššūkis). Atsakiau - labai smagiai ir maloniai.

P.S. jei pradinukui 1.5 km yra neįveikiamas atstumas, tai reikėtų labai stipriai susirūpinti.
      tingus žmonės gina savo konforto zona, jie prikurs argumentų, bet kokių, čia bergždžias dalykas su jais ginčytis.

Comment

Suburbijos idėja Lietuvoje ne tokia ir sudėtinga.

Valstybė yra blogis. Nieko teisingai nesureguliuos, "tik pavogs". Tada žmonės kaip sau gyvena, aceit statosi tuos priemiesčius ir važinėja iš bbž kur. Tokie kurie aceit "nieko nesugeba" ir gal reikalinga rimtesnė pagalba tai arba emigruoja, arba kenčia.

Įdomi kultūra. Išėję iš to rusiško chaotiško totalitarizmo, ateina į tą amerikietišką frontier "laimės kalvio" logiką, kuris bbž kiek suveiks Europos valstybėje, nors gali atrodyti romantiškai.

Suprantu, kad gali būti noras "gyventi kaime", bet kur tada karvės? ožkos? tvartas? nuosavas traktorius?
        Tai mano nuomone, gyventi galima mieste arba kaime, o tarpinis variantas, sorry, bet juda į fail. Bent taip nujaučiu.

Mintis iš interneto:
        Amerikos dvasia gimė iš naujakurių nuolatinio judėjimo į Vakarus („frontier“). Teritorijos, kartu ir galimybės, atrodė beribės. Iš čia kilo „amerikietiškos svajonės“ filosofija – veik ir pasieksi. Laisvė čia suprantama kaip negatyvioji laisvė: laisvė nuo valstybės, nuo apribojimų, nuo tradicijų. Tai beribių galimybių mąstymas.
        Paskutinis taisė PoDV; Vakar, 22:05.

Comment

Working...
        X