Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[VLN] Vilniaus senamiesčio eismo organizavimas ir gatvių tvarkymas

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Asvaldo tyrai paruošti anksčiau, dabar metas "Dyžuotam salelių Vilniui". Tiesiog paliksiu čia, nes komentaras apie atliekamus darbus tebūtų vien tik keiksmai.
    Stoties prieigos. Šopeno Seinių sankryža.

Click image for larger version  Name:	PXL_20250507_133153079_1.jpg Views:	0 Size:	909,1 kB ID:	2199481

Click image for larger version  Name:	PXL_20250507_133156957_1.jpg Views:	0 Size:	889,9 kB ID:	2199482
    Click image for larger version  Name:	PXL_20250507_133208358_1.jpg Views:	0 Size:	768,0 kB ID:	2199483

Comment

Tie užbrūkšniuoti beprasmiai plotai gal mažiau badytų akis, jei būtų sugebama bent tokių guminių blynų ir plastikinių ženklų prisukti juose
      26 Kazimierza Wielkiego - Google Maps
      Kazimierza Wielkiego - Google Maps

Comment

Parašė Zefyras Rodyti pranešimą

tai mes tokiame žemame lygyje esame, kad turėtumėme džiaugtis kad kažkas vykdo būtinus kosmetinius darbus vietoje to kad perdarytų gatves taip, kad jos atitiktų galiojančius gatvių standartus!?
        "Būtini kosmetiniai darbai" - šaligatvis praplatintas dvigubai.
        Mažau dejuokit.

Comment

Parašė Riedutis Rodyti pranešimą

"Būtini kosmetiniai darbai" - šaligatvis praplatintas dvigubai.
          Mažau dejuokit.
          Ten toliau nuotraukoje matosi, kaip šaligatvis iš pusantros plytelės praplatės iki trijų plytelių, gal net dviems priešprieša einantiems žmonėms pavyks prasilenkti nesusitrynus pilvais, tai skaitau kad reikia džiaugtis kiekviena maža pergale

Comment

Parašė Julius.ste Rodyti pranešimą
            Asvaldo tyrai paruošti anksčiau, dabar metas "Dyžuotam salelių Vilniui". Tiesiog paliksiu čia, nes komentaras apie atliekamus darbus tebūtų vien tik keiksmai.

Click image for larger version Name:	PXL_20250507_133156957_1.jpg Views:	0 Size:	889,9 kB ID:	2199482
            Čia kaip suprantu įrengė papildomą parkavimo vietą. Viskas dėl žmonių patogumo.

Comment

Aš tai matau teigiamą šio reikalo pusę: žmonės turės progą vizualiai asmeniškai pamatyti ir suvokti tuos perteklinius plotus ir kad jokio genocido neatsitiktų

Comment

Parašė Ginthus Rodyti pranešimą
                Aš tai matau teigiamą šio reikalo pusę: žmonės turės progą vizualiai asmeniškai pamatyti ir suvokti tuos perteklinius plotus ir kad jokio genocido neatsitiktų
                Norint suvokti tuos perteklinius plotus reiktų pirma supratimo, kad tie pertekliniai plotai yra pertekliniai. O dabar? Vo, ir gaisrinė gali pravažiuoti, ir lochovozą eitų aplenkti, ir kampščių nebus.

Comment

Parašė dziugas99 Rodyti pranešimą

Čia kaip suprantu įrengė papildomą parkavimo vietą. Viskas dėl žmonių patogumo.
                  parkuoti prie perejos draudziama
                  "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002

- George W. Bush President of the USA

Comment

Parašė DeSadas Rodyti pranešimą

Draudžiama, nedraudžiama... Neseniai juk vienas nusimetė savo parketinį ant posūkio senamiesty ir pusdieniui sustabdė lochovozų eismą - ir ką? Visi laukė, kol ponas susitvarkys reikalus.

Comment

Čia tik miestuose, kuriuose galioja KET. Vilniuje vadovaujamės KER (kelių eismo rekomendacijomis).

Comment

Parašė Julius.ste Rodyti pranešimą

Click image for larger version Name:	PXL_20250507_133156957_1.jpg Views:	0 Size:	889,9 kB ID:	2199482
                        Sankryžoje eismas turėtų būti pertvarkytas po stoties rajono rekonstrukcijos, aišku, jei tokia bus – bet visgi planų laikomasi. Tada galima bus iš Sodų g. važiuoti visomis kryptimis. Ar šiaip ar taip tas pralindimas į dešinę bus panaikintas ir turės būti sudėtos plytelės. Taigi susiaurinti dabar vienpusį įvažiavimą, tam, kad po kelių metų dar papildomai tektų rausinėti plyteles ir kloti kažkodėl panaikintą asfaltą būtų nepraktiška.

Comment

Parašė lanxtot Rodyti pranešimą

Sankryžoje eismas turėtų būti pertvarkytas po stoties rajono rekonstrukcijos, aišku, jei tokia bus – bet visgi planų laikomasi. Tada galima bus iš Sodų g. važiuoti visomis kryptimis. Ar šiaip ar taip tas pralindimas į dešinę bus panaikintas ir turės būti sudėtos plytelės. Taigi susiaurinti dabar vienpusį įvažiavimą, tam, kad po kelių metų dar papildomai tektų rausinėti plyteles ir kloti kažkodėl panaikintą asfaltą būtų nepraktiška.
                          o granitiniai bortai bus palikti Hadid rekonstrukcijos metu ?
                          "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002

- George W. Bush President of the USA

Comment

o granitiniai bortai bus palikti Hadid rekonstrukcijos metu ?
                            Taip, nes tai paveldas, o paveldas pas mus saugomas. Senamiestyje gatvių pločiai ir asfaltai yra sovietinis paveldas. Šitie bortai yra Valdelio paveldas.

Comment

Jūs čia visi bambate, nes nevyksta revoliucija, o aš sėdžiu ir džiaugiuosi: atnaujintas šaligatvis platesnis - taip; šaligatvis ne iš betoninių trinkelių - taip.
                              Nesupykit, bet pailiustravote manyčiau Lietuvoje gajų baudžiauninko sindromą, kuris matomai suformuotas baudžiavos, o paskui sovietmečio - baudžiauninkui numetama nebaigta graužti obuolio nuograuža ir baudžiauninkas ją susiradęs atgailingu balseliu tarstėli: ,,et, pasisekė - džiaugiuosi, kad galiu atkąsti kasnelį...''.

Man nepanašu į revoliuciją siekis panaikinti didele dalimi sovietmečio žaizdas senamiestyje siekiant jį pritaikyti maksimaliai pėsčiajam ir humanizuoti bei galų gale jį paversti jaukiu kampeliu, o ne kažkokia lankstančių automobilių, nenaudojamų šaligatvių, lietvamzdžių, kanalizacijos šulinių, triukšmo, taršos, nejaukių koridorių mazgote, iš kurios norisi kuo greičiau dingti.
                              Jau praėjo apie 35 metus nuo sovietmečio žlugimo - kiek dar reikės elementariai susivokti?

Be to, valdininkai gyvena iš mokesčių mokėtojų pinigų ir darbus atlieka iš mokesčių mokėtojų pinigų.

PS.
                              Aš jau esu ne kartą sakęs, kad džiaugiuosi, kad pradėta naudoti granitiniai bordiūrai ir trinkelės. Už tai savivaldybei esu davęs 10 balų ir sakęs, kad tai bene vienas geriausių jų kada padarytų darbu. Bet tai nėra ir neturi būti priežastis nedaryti apskritai gerai ir /ar nereikalauti, kad būtų daroma gerai.

Tuo labau kai sutvarkoma, ar ''sutvarkoma'' tokiu principu, - kiek metų taip ir stovės nekeičiama? 30-50?
                              Paskutinis taisė spekas; 2025.05.09, 16:36.

Comment

spekas
                                Jau buvo Šimašiaus revoliucija - Vilniaus gatvės standartas. Sugebėjo realiai vieną, Algirdo, gatvę padaryti, kol nulinčiavo jį visuomenė ir faktiškai nebeliko to standarto.
                                Labai revoliucinis, labai progresyvus buvo. Ir kas iš to?
                                Jūs čia revoliucionieriai bambekliai tą ir temokate - iš aukšto į mus visus lochus žiūrėti ir piktintis, kokie mes dalbajobai, nes nesuprantame jūsų aukštesnių ketinimų ir įžvalgos.
                                Pokyčiai visuomenėje matuojami dešimtmečiais. Susitaikyk su tuo. Amsterdamas Amsterdamu ne per dešimt metų virto. Turėjo praeiti daug skausmo metų, eksperimentavimo, visuomenės edukavimo ir mažų žingsnelių, kol atėjo laikas didelėms permainoms.
                                Išmok žiūrėti platesniu kampu ir ilgesniais laikotarpiais. Pokyčiai vyksta geri, bet visuomenės nuomonė ir poreikiai juda ledynų tempu. Ir bambėk tu nebambėjęs apie "gajų baudžiauninko sindromą", man ir visiems normaliems (taip, normaliems, nes jūs čia dauguma susirinkę esate praktiškai ekstremistai miestų infrastruktūros klausimais, savam burbule verdantys) nuo tokių epitetų nei šilta, nei šalta.
                                Paskutinis taisė Riedutis; 2025.05.09, 21:34.

Comment

spekas
                                  Jau buvo Šimašiaus revoliucija - Vilniaus gatvės standartas. Sugebėjo realiai vieną, Algirdo, gatvę padaryti, kol nulinčiavo jį visuomenė ir faktiškai nebeliko to standarto.
                                  Todėl, kad nebuvo įgyvendintas iki galo. Gatvė turėjo būti dvipusio eismo, bet vietiniai labai norėjo savo skardines parkuoti būtent gatvėje. Rezultatas - vienpusio eismo gatvė, dėl ko nepasitenkinusiais tapo daug daugiau žmonų.
                                  Lietuva visiems.

Comment

spekas
                                    Jūs čia revoliucionieriai bambekliai tą ir temokate - iš aukšto į mus visus lochus žiūrėti ir piktintis, kokie mes dalbajobai, nes nesuprantame jūsų aukštesnių ketinimų ir įžvalgos.
                                    Pokyčiai visuomenėje matuojami dešimtmečiais. Susitaikyk su tuo. Amsterdamas Amsterdamu ne per dešimt metų virto. Turėjo praeiti daug skausmo metų, eksperimentavimo, visuomenės edukavimo ir mažų žingsnelių, kol atėjo laikas didelėms permainoms.
                                    Išmok žiūrėti platesniu kampu ir ilgesniais laikotarpiais. Pokyčiai vyksta geri, bet visuomenės nuomonė ir poreikiai juda ledynų tempu. Ir bambėk tu nebambėjęs apie "gajų baudžiauninko sindromą", man ir visiems normaliems (taip, normaliems, nes jūs čia dauguma susirinkę esate praktiškai ekstremistai miestų infrastruktūros klausimais, savam burbule verdantys) nuo tokių epitetų nei šilta, nei šalta.
                                    Aš jūsų, kaip ir nei vieno kito žmogaus, nelaikau nei aukštesniu nei žemesniu už save. Žmones vertinu pagal jų darbus / elgesį. Jei žmogus padaro tarkim baisius nusikaltimus, aš ne pasikėlęs prieš jį jaučiuosi, o piktinuosi kokio velnio jis taip pasielgė.

Mano komentaras vietomis išėjo piktesnio tono - tai jokiu būdu neturi būti suprasta kaip asmeninis puolimas ant jūsų. Nieko panašaus. Aš nagrinėju mūsų kultūrą kaip tokią ir joje įžvelgiu šaknis mąstymui, kuris paplitęs ir per institucijas, ir per sociumą ir tt., ir iš to gimsta veiksmai, kuriuos mes matome bevykstančius jau kelis dešimtmečius ir mes visi esame tokio elgesio pasekmių dalyviai.

Ir jūsų kritika mano požiūriui yra laukiama, nes mes diskusijoje turime progą augti kartu. Man tiesiog kartais pasidaro pikta matant tai kas daroma su Vilniumi, kuris man rūpi tad dėl to parašau pikčiau, bet pasipiktinimas nėra nukreiptas į forumo dalyvius (juk ne jūs vykdote ar įtakojate tai kas daroma pvz su infra Vilniuje, taip?), bei dar kartą pabrėžiu ir prašau to nemaišyti, ar pagalvoti, kad mano tikslas jus ar ką nors kitą žeminti, įžeidinėti.

Tiesiu taikos ranką ir judėkime pirmyn : ).

PS.
                                    Dėl ''revoliucinių'' minčių. Pvz. kultūros paveldo atstovų išsigalvojimai, kad reikia saugoti senamiestyje sovietinius bortus - tai normalu? Siekis / noras, kad būtų nustota sovietinius tvarinius ne tik laikyti paveldu, bet ir prisidengiant tokiu ''paveldu'' neleisti sutvarkyti infrastruktūros, kad ji pagaliau tarnautų žmonėms yra revoliuciniai, radikalūs tikslai / požiūriai? Ir tai tik vienas pavyzdys - yra ir daugiau.
                                    Paskutinis taisė spekas; 2025.05.10, 13:58.

Comment

Dėl Šimašiaus administracijos veiksmų.
                                      Jie patys savo elgesiu sukompromitavo labai gerą ir reikalingą iniciatyvą.

Comment

spekas ... aš tiesiog konkrečiai džiaugiuosi matydamas tuos mažus teigiamus ir išliekančius pokyčius. Po truputį, kantriai, kryptingai. Taip, bus įmūryta dabar Tilto g. ateinantiems 20 m. tokia forma, bet tai - daug kartų geriau, negu tai, kas buvo pastaruosius 60 metų toje vietoje. O juk galėjo palikti tokius pačius šaligatvių pločius, nes "nu gi reikia projekto norint keisti parametrus", ar kaip ten atsikalbinėja. Prieš... +- 25 metus Zuokas pradėjo nuo to, jog dviračių takai atsirasdavo ant esamų šaligatvių nupiešus baltas juostas bet kaip bet kur, o dabar turime situaciją, jog praktiškai bet koks naujas gatvės projektas nebūna be dedikuoto dviračių tako. Prieš 25 metus nebuvo nei TvarkauMiestą, nei ePolicija, nei forumų, nei kažkokių projektų viešų svarstymų ar pristatymų. Nežinau, bet man atrodo, jog viskas juda pozityvia kryptimi.

Comment

Sunku skaityti tokius pezalus tiesiog... Gal mums ir medicinoj, pramonėj ir visur kitur reiktų pradėti nuo nulio ir po biškiuką viską patiems išbandyt, nes gi reikia pereiti visą procesą? Kaip čia dabar imsi ir remsies kitų šalių jau išmoktom pamokom ir įgyta patirtim.

Comment

Working...
                                          X