Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
[VLN] Vilniaus senamiesčio eismo organizavimas ir gatvių tvarkymas
Collapse
X
-
Tie užbrūkšniuoti beprasmiai plotai gal mažiau badytų akis, jei būtų sugebama bent tokių guminių blynų ir plastikinių ženklų prisukti juose
26 Kazimierza Wielkiego - Google Maps
Kazimierza Wielkiego - Google Maps
Comment
-
Parašė Zefyras Rodyti pranešimą
tai mes tokiame žemame lygyje esame, kad turėtumėme džiaugtis kad kažkas vykdo būtinus kosmetinius darbus vietoje to kad perdarytų gatves taip, kad jos atitiktų galiojančius gatvių standartus!?
Mažau dejuokit.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Riedutis Rodyti pranešimą
"Būtini kosmetiniai darbai" - šaligatvis praplatintas dvigubai.
Mažau dejuokit.
- 7 patinka
Comment
-
Parašė Julius.ste Rodyti pranešimą
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Ginthus Rodyti pranešimąAš tai matau teigiamą šio reikalo pusę: žmonės turės progą vizualiai asmeniškai pamatyti ir suvokti tuos perteklinius plotus ir kad jokio genocido neatsitiktų
- 13 patinka
Comment
-
Parašė dziugas99 Rodyti pranešimą
Čia kaip suprantu įrengė papildomą parkavimo vietą. Viskas dėl žmonių patogumo."I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002
- George W. Bush President of the USA
Comment
-
Parašė DeSadas Rodyti pranešimą
parkuoti prie perejos draudziama
- 10 patinka
Comment
-
parkuoti prie perejos draudziama
- 5 patinka
Comment
-
Parašė Julius.ste Rodyti pranešimą
Comment
-
Parašė lanxtot Rodyti pranešimą
Sankryžoje eismas turėtų būti pertvarkytas po stoties rajono rekonstrukcijos, aišku, jei tokia bus – bet visgi planų laikomasi. Tada galima bus iš Sodų g. važiuoti visomis kryptimis. Ar šiaip ar taip tas pralindimas į dešinę bus panaikintas ir turės būti sudėtos plytelės. Taigi susiaurinti dabar vienpusį įvažiavimą, tam, kad po kelių metų dar papildomai tektų rausinėti plyteles ir kloti kažkodėl panaikintą asfaltą būtų nepraktiška.?
"I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002
- George W. Bush President of the USA
Comment
-
o granitiniai bortai bus palikti Hadid rekonstrukcijos metu?
- 4 patinka
Comment
-
Parašė Riedutis Rodyti pranešimąJūs čia visi bambate, nes nevyksta revoliucija, o aš sėdžiu ir džiaugiuosi: atnaujintas šaligatvis platesnis - taip; šaligatvis ne iš betoninių trinkelių - taip.
Man nepanašu į revoliuciją siekis panaikinti didele dalimi sovietmečio žaizdas senamiestyje siekiant jį pritaikyti maksimaliai pėsčiajam ir humanizuoti bei galų gale jį paversti jaukiu kampeliu, o ne kažkokia lankstančių automobilių, nenaudojamų šaligatvių, lietvamzdžių, kanalizacijos šulinių, triukšmo, taršos, nejaukių koridorių mazgote, iš kurios norisi kuo greičiau dingti.
Jau praėjo apie 35 metus nuo sovietmečio žlugimo - kiek dar reikės elementariai susivokti?
Be to, valdininkai gyvena iš mokesčių mokėtojų pinigų ir darbus atlieka iš mokesčių mokėtojų pinigų.
PS.
Aš jau esu ne kartą sakęs, kad džiaugiuosi, kad pradėta naudoti granitiniai bordiūrai ir trinkelės. Už tai savivaldybei esu davęs 10 balų ir sakęs, kad tai bene vienas geriausių jų kada padarytų darbu. Bet tai nėra ir neturi būti priežastis nedaryti apskritai gerai ir /ar nereikalauti, kad būtų daroma gerai.
Tuo labau kai sutvarkoma, ar ''sutvarkoma'' tokiu principu, - kiek metų taip ir stovės nekeičiama? 30-50?Paskutinis taisė spekas; 2025.05.09, 16:36.
- 9 patinka
Comment
-
spekas
Jau buvo Šimašiaus revoliucija - Vilniaus gatvės standartas. Sugebėjo realiai vieną, Algirdo, gatvę padaryti, kol nulinčiavo jį visuomenė ir faktiškai nebeliko to standarto.
Labai revoliucinis, labai progresyvus buvo. Ir kas iš to?
Jūs čia revoliucionieriai bambekliai tą ir temokate - iš aukšto į mus visus lochus žiūrėti ir piktintis, kokie mes dalbajobai, nes nesuprantame jūsų aukštesnių ketinimų ir įžvalgos.
Pokyčiai visuomenėje matuojami dešimtmečiais. Susitaikyk su tuo. Amsterdamas Amsterdamu ne per dešimt metų virto. Turėjo praeiti daug skausmo metų, eksperimentavimo, visuomenės edukavimo ir mažų žingsnelių, kol atėjo laikas didelėms permainoms.
Išmok žiūrėti platesniu kampu ir ilgesniais laikotarpiais. Pokyčiai vyksta geri, bet visuomenės nuomonė ir poreikiai juda ledynų tempu. Ir bambėk tu nebambėjęs apie "gajų baudžiauninko sindromą", man ir visiems normaliems (taip, normaliems, nes jūs čia dauguma susirinkę esate praktiškai ekstremistai miestų infrastruktūros klausimais, savam burbule verdantys) nuo tokių epitetų nei šilta, nei šalta.Paskutinis taisė Riedutis; 2025.05.09, 21:34.
- 5 patinka
Comment
-
Parašė Riedutis Rodyti pranešimąspekas
Jau buvo Šimašiaus revoliucija - Vilniaus gatvės standartas. Sugebėjo realiai vieną, Algirdo, gatvę padaryti, kol nulinčiavo jį visuomenė ir faktiškai nebeliko to standarto.
Lietuva visiems.
- 2 patinka
Comment
-
Parašė Riedutis Rodyti pranešimąspekas
Jūs čia revoliucionieriai bambekliai tą ir temokate - iš aukšto į mus visus lochus žiūrėti ir piktintis, kokie mes dalbajobai, nes nesuprantame jūsų aukštesnių ketinimų ir įžvalgos.
Pokyčiai visuomenėje matuojami dešimtmečiais. Susitaikyk su tuo. Amsterdamas Amsterdamu ne per dešimt metų virto. Turėjo praeiti daug skausmo metų, eksperimentavimo, visuomenės edukavimo ir mažų žingsnelių, kol atėjo laikas didelėms permainoms.
Išmok žiūrėti platesniu kampu ir ilgesniais laikotarpiais. Pokyčiai vyksta geri, bet visuomenės nuomonė ir poreikiai juda ledynų tempu. Ir bambėk tu nebambėjęs apie "gajų baudžiauninko sindromą", man ir visiems normaliems (taip, normaliems, nes jūs čia dauguma susirinkę esate praktiškai ekstremistai miestų infrastruktūros klausimais, savam burbule verdantys) nuo tokių epitetų nei šilta, nei šalta.
Mano komentaras vietomis išėjo piktesnio tono - tai jokiu būdu neturi būti suprasta kaip asmeninis puolimas ant jūsų. Nieko panašaus. Aš nagrinėju mūsų kultūrą kaip tokią ir joje įžvelgiu šaknis mąstymui, kuris paplitęs ir per institucijas, ir per sociumą ir tt., ir iš to gimsta veiksmai, kuriuos mes matome bevykstančius jau kelis dešimtmečius ir mes visi esame tokio elgesio pasekmių dalyviai.
Ir jūsų kritika mano požiūriui yra laukiama, nes mes diskusijoje turime progą augti kartu. Man tiesiog kartais pasidaro pikta matant tai kas daroma su Vilniumi, kuris man rūpi tad dėl to parašau pikčiau, bet pasipiktinimas nėra nukreiptas į forumo dalyvius (juk ne jūs vykdote ar įtakojate tai kas daroma pvz su infra Vilniuje, taip?), bei dar kartą pabrėžiu ir prašau to nemaišyti, ar pagalvoti, kad mano tikslas jus ar ką nors kitą žeminti, įžeidinėti.
Tiesiu taikos ranką ir judėkime pirmyn : ).
PS.
Dėl ''revoliucinių'' minčių. Pvz. kultūros paveldo atstovų išsigalvojimai, kad reikia saugoti senamiestyje sovietinius bortus - tai normalu? Siekis / noras, kad būtų nustota sovietinius tvarinius ne tik laikyti paveldu, bet ir prisidengiant tokiu ''paveldu'' neleisti sutvarkyti infrastruktūros, kad ji pagaliau tarnautų žmonėms yra revoliuciniai, radikalūs tikslai / požiūriai? Ir tai tik vienas pavyzdys - yra ir daugiau.Paskutinis taisė spekas; 2025.05.10, 13:58.
- 3 patinka
Comment
-
spekas ... aš tiesiog konkrečiai džiaugiuosi matydamas tuos mažus teigiamus ir išliekančius pokyčius. Po truputį, kantriai, kryptingai. Taip, bus įmūryta dabar Tilto g. ateinantiems 20 m. tokia forma, bet tai - daug kartų geriau, negu tai, kas buvo pastaruosius 60 metų toje vietoje. O juk galėjo palikti tokius pačius šaligatvių pločius, nes "nu gi reikia projekto norint keisti parametrus", ar kaip ten atsikalbinėja. Prieš... +- 25 metus Zuokas pradėjo nuo to, jog dviračių takai atsirasdavo ant esamų šaligatvių nupiešus baltas juostas bet kaip bet kur, o dabar turime situaciją, jog praktiškai bet koks naujas gatvės projektas nebūna be dedikuoto dviračių tako. Prieš 25 metus nebuvo nei TvarkauMiestą, nei ePolicija, nei forumų, nei kažkokių projektų viešų svarstymų ar pristatymų. Nežinau, bet man atrodo, jog viskas juda pozityvia kryptimi.
- 3 patinka
Comment
Comment