Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Tvarkau miestą. Parkavimas

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

• Savitarnos kasa
    replied
    Spėčiau lengviau kai automobilis priklauso įmonei, kuri veikia ir Lietuvoje (Barbora, Citybee ir pan) - turi pas ką kreiptis.

Komentuoti:

• Nitro
    replied
    Parašė Vilkovalanda Rodyti pranešimą

Fotkinu citybee, sixt ir panašias mašinas su estiškais numeriais, patvirtindavo administacines.
    ne "patvirtindavo administracines", o pradeda adm. bylos teisena. Ar nubaudžia - nesižinosi, nebent nubaustasis pasigirs.

Komentuoti:

• Vilkovalanda
    replied
    Parašė Zygis Rodyti pranešimą
    Pastaruoju metu visos Barboros su lenkiškais numeriais. Čia viskas ok ir jokių ribojimų nėra? Nes žinant kaip mūsų policija ir VMS dirba, praktiškai nebaudžiami gali parkuotis bet kur. Būtų įdomu delfiui parašyt. Jau kelintą kartą matau priparkuotus draudžiamose vietose, bet “lenkus”
    Fotkinu citybee, sixt ir panašias mašinas su estiškais numeriais, patvirtindavo administacines.

Komentuoti:

• Suolas
    replied
    Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą

Kad pašviesinu ne, yra tik kad apkarpau kraštus ar užblurinu žmonių veidus jeigu patenka į kardrą. Jeigu taip tamsu kad nesimato, tai fotografuoju naktiniu režimu kur ilgas išlaikymas. Jeigu tas nepadeda tai tada ateisiu kitą kartą kai bus šveisiau.

Naudoju GIMP, nemokama open source fotošopo wannabe.
    Žiemą beveik viską, kas vakare šviesinu, kartais ir stipriai. Per daug metų nepamenu, jog būtų netikę.

Komentuoti:

• MedinisStrazdas
    replied
    Parašė kotofeich1 Rodyti pranešimą

Kiek girdėjau, su lenkiškais dėl to, kad Lietuvoje už tuos pačius pinigus išnuomoji Renault, o Lenkijoje - Mercedes. O parkavimas gaunasi papildomas bonusas...
    Nežinau dėl barboros sunkvežimių, bet paprasti automobiliai nuomuotis (Varšuva vs Vilnius) tai kainos labai panašios.

Komentuoti:

• Garbanius
    replied
    O tai su lenkiškais ne dėl to, kad Lenkijoj nutraukė veiklą ir perkėlė į LT? Ar nauji jau registruojami?
    Dėl MB ar Reno geriau, tai čia dar klausimas

Komentuoti:

• kotofeich1
    replied
    Parašė Zygis Rodyti pranešimą
    Pastaruoju metu visos Barboros su lenkiškais numeriais. Čia viskas ok ir jokių ribojimų nėra? Nes žinant kaip mūsų policija ir VMS dirba, praktiškai nebaudžiami gali parkuotis bet kur. Būtų įdomu delfiui parašyt. Jau kelintą kartą matau priparkuotus draudžiamose vietose, bet “lenkus”
    Kiek girdėjau, su lenkiškais dėl to, kad Lietuvoje už tuos pačius pinigus išnuomoji Renault, o Lenkijoje - Mercedes. O parkavimas gaunasi papildomas bonusas...

Komentuoti:

• MedinisStrazdas
    replied
    Parašė Fulgur Rodyti pranešimą

O yra buvę, kad padarote nuotrauką, ir nelabai ten matosi, nes rudens/žiemos vakaras - ir fotoshop pašviesinate? Ar kitu apps?
    Kad pašviesinu ne, yra tik kad apkarpau kraštus ar užblurinu žmonių veidus jeigu patenka į kardrą. Jeigu taip tamsu kad nesimato, tai fotografuoju naktiniu režimu kur ilgas išlaikymas. Jeigu tas nepadeda tai tada ateisiu kitą kartą kai bus šveisiau.

Naudoju GIMP, nemokama open source fotošopo wannabe.

Komentuoti:

• Zygis
    replied

Komentuoti:

• Fulgur
    replied

Už klaidingą pranešimą gali pats gauti baudą. Kiek tai realiai veikia nežinau, nes specialiai klaidingų pranešimų neteikiu.
    O yra buvę, kad padarote nuotrauką, ir nelabai ten matosi, nes rudens/žiemos vakaras - ir fotoshop pašviesinate? Ar kitu apps?

Komentuoti:

• MedinisStrazdas
    replied

Sugalvojau kaimynui atkeršyti - išsigalvojau ir paskambinau. Baudos neskiria.

Sugalvojau kaimynui atkeršyti - išsigalvojau, pafotošopinau ir parašiau. Baudą skiria.

Dvi fantazijos - pasekmės skirtingos. Todėl ir sakau liko 2 metai, kai nebeskirs "pagal piliečio pranešimą".
    Nes anksčiau, kaip Jūs gerai pastebėjote, reikėjo gerai mokėti naudotis įrankiu. O 2028 užteks balsu "Mašina NZV203, tuoj įkeliu foto, padaryk, kad stovėtų ant vaikų aikštelės, foto įkelsiu".
    Viską padarys DI/AI.
    Už klaidingą pranešimą gali pats gauti baudą. Kiek tai realiai veikia nežinau, nes specialiai klaidingų pranešimų neteikiu.

Komentuoti:

• Fulgur
    replied

Skambinant baudos neskiria, arba siunčia ekipažą arba liepia fotografuoti ir siusti per e-policiją. Nuotraukas, kurių neįmanoma atskirti, su fotoshopu galima buvo padaryti prieš 10 metų, tik reikėjo mokėti naudotis įrankiu.
    Sugalvojau kaimynui atkeršyti - išsigalvojau ir paskambinau. Baudos neskiria.

Sugalvojau kaimynui atkeršyti - išsigalvojau, pafotošopinau ir parašiau. Baudą skiria.

Dvi fantazijos - pasekmės skirtingos. Todėl ir sakau liko 2 metai, kai nebeskirs "pagal piliečio pranešimą".
    Nes anksčiau, kaip Jūs gerai pastebėjote, reikėjo gerai mokėti naudotis įrankiu. O 2028 užteks balsu "Mašina NZV203, tuoj įkeliu foto, padaryk, kad stovėtų ant vaikų aikštelės, foto įkelsiu".
    Viską padarys DI/AI.

Komentuoti:

• MedinisStrazdas
    replied

Tai kam ta nuotrauka?
    Skambinama 112, operatorė pažiūri kokio asmens vardu numeris, užduoda kokį patikrinantį klausimą ir viskas - bauda. Kam ta nuotrauka? Lygiai tas pats - jeigu ką melagingi parodymai, šmeižtas.

"Labas vakaras. Mano vardas Jonas Petraitis, 2005-05-12, gyvenu Kalvarijų g. 2. Prie Kalvarijų g. 2 Vilnius stovi pilka Toyota Prius ZVG441 ant žolės visais 4 ratais. Skirkit baudą".

Kokia nuotraukos vertė, jei nuotrauka generuojama automatiškai jau dabar, o po dvejų metų bus neatskiriamos kokybės?
    Skambinant baudos neskiria, arba siunčia ekipažą arba liepia fotografuoti ir siusti per e-policiją. Nuotraukas, kurių neįmanoma atskirti, su fotoshopu galima buvo padaryti prieš 10 metų, tik reikėjo mokėti naudotis įrankiu.

Komentuoti:

• SoulMulticast
    replied

Tai kam ta nuotrauka?
    Skambinama 112, operatorė pažiūri kokio asmens vardu numeris, užduoda kokį patikrinantį klausimą ir viskas - bauda. Kam ta nuotrauka? Lygiai tas pats - jeigu ką melagingi parodymai, šmeižtas.

"Labas vakaras. Mano vardas Jonas Petraitis, 2005-05-12, gyvenu Kalvarijų g. 2. Prie Kalvarijų g. 2 Vilnius stovi pilka Toyota Prius ZVG441 ant žolės visais 4 ratais. Skirkit baudą".

Kokia nuotraukos vertė, jei nuotrauka generuojama automatiškai jau dabar, o po dvejų metų bus neatskiriamos kokybės?
    Nuotrauka reikalinga tam kad pareigunas skiriantis bauda pats ivertintu vizualiai aplinkybes ar pazeidimas padarytas. Todel ir praso dvieju nuotrauku, fotografuoti is toliau kad matytusi aplinkiniai zenklai ir tt.

Beje metaduomenys nebūtini, gali nuotraukas persaugoti juos isimant ir metaduomenu nebuvomas ne priezastis nuotrauku nepriimti.

Kalba eina apie tai kad samoningas klaidinimas pateikiant suklastotas ar isvis sugeneruotas nuotraukas yra melagingu ikalciu pateikimas su tikslu apsmeizti ir greiciausiai blogai baigsis jei kazkur grandyje atsiras asmuo,kuris kreipsis i teisma.

Komentuoti:

• gangstarr
    replied
    Bent anksčiau Tvarkau miesto apps'e iš nuotraukos paimdavo metaduomenis (data, laikas). Dabar vis dar privalu įkelti dvi nuotraukas, tai užtektų papildomo reikalavimo, padaryti foto iš priekio ir galo. Be to, per maža bauda už pažeidimą, kad atsirastų daug norinčiųjų rizikuoti.

Komentuoti:

• Fulgur
    replied
    Parašė SoulMulticast Rodyti pranešimą

Nemanau. Nes registruoti pazeidima galima tik saugiai patvirtinus savo tikraja tapatybe. Melagingas pranesimas, smeiztas ir foto padirbinejimas uztrauks galimai net ne vien bauda, o gal ir teistuma. Atsiras LT nebent vienas - du idiotai kurie ta pabandys padaryt.
    Tai kam ta nuotrauka?

Komentuoti:

• Ignalina
    replied
    Parašė Savitarnos kasa Rodyti pranešimą

Čia labiau šlapias sapnas o ne reali situacija.
    Bene kiekviena Fulgur kuriama situacija daug panašesnė į šlapią sapną nei realybę, nieko naujo.

Komentuoti:

• Savitarnos kasa
    replied

"Laba diena policininke Jonaiti. Jūs man paskyrėte baudą 20 Eur, kad su įmonės mašina stovėjau sekmadienį 2025-11-23 Giedraičių g. 23, Vilnius, ant vejos. Aš tuo metu buvau Palangoje, automobilis - viešbučio Pelynas garaže. Pridedu viešbučio kvitą. Kartu noriu pranešti, kad gavus baudą, man įmonės direktorius, kaip nepažangiam piliečiui, neskyrė 3500 eur metinės premijos. Dėl to, gerb. policininke Jonaiti, Vilniaus apylinkės teismui, mano samdytas teisininkas, suformulavo ieškinį, panaikinti 20 Eur baudą, ir priteisti iš Jūsų 3500 Eur žalą man.".

Manau kiekvienam policininkui užteks vieno tokio ieškinio, kad jis skippintų piliečių nuotraukas.
    Čia labiau šlapias sapnas o ne reali situacija.

Komentuoti:

• dondc
    replied

Tai tiesiog išrašys baudą ir tiek, pažeidėjo darbas įrodyti.
    Ne.

Komentuoti:

• Fulgur
    replied

Tai tiesiog išrašys baudą ir tiek, pažeidėjo darbas įrodyti.
    "Laba diena policininke Jonaiti. Jūs man paskyrėte baudą 20 Eur, kad su įmonės mašina stovėjau sekmadienį 2025-11-23 Giedraičių g. 23, Vilnius, ant vejos. Aš tuo metu buvau Palangoje, automobilis - viešbučio Pelynas garaže. Pridedu viešbučio kvitą. Kartu noriu pranešti, kad gavus baudą, man įmonės direktorius, kaip nepažangiam piliečiui, neskyrė 3500 eur metinės premijos. Dėl to, gerb. policininke Jonaiti, Vilniaus apylinkės teismui, mano samdytas teisininkas, suformulavo ieškinį, panaikinti 20 Eur baudą, ir priteisti iš Jūsų 3500 Eur žalą man.".

Manau kiekvienam policininkui užteks vieno tokio ieškinio, kad jis skippintų piliečių nuotraukas.

Komentuoti:

Working...
X