Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Tvarkau miestą. Parkavimas

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

• liudasbar
    replied
    Parašė transpondster Rodyti pranešimą

aš manau turėjo omeny jei jau užvažiavai ant žolės 2 ratais tai kokio velnio dar 70% šaligatvio, bent jau aš taip manyčiau tokį parkavimą pamatęs
    Vistiek forumiečiai būtų prisiknisę Ar nulis ar penki ratai ant šaligatvio

Komentuoti:

• mantasm
    replied
    Parašė Nitro Rodyti pranešimą
    Kitoje temoje buvo diskutuota apie parkavimą Vingio parke po ženklais ir/arba ant žolės, prelegentai bandė argumentuoti, kad "dažnai vaikštau, bet niekada nemačiau ten mašinų".

Prašau eilinio trečiadienio vakaro nuotrauka - eilė išsirikiavusi nuo šlagbaumo link išvažiavimo. Aš vis negaliu suprast ir logiškai paaiškint kodėl VMS reikėjo Vingio parko šlagbaumą perkelti nuo parko prieigų arčiau estrados. Perkėlus šlagbaumą dabar visas kelias tapo "parkofke" ir šiaip palyginus gana intensyvaus eismo gatve.
    Statau ¥1, kad darė sąmoningai norėdami pamaloninti „nera kur parkoci“ fauną. Galimai patys savivaldybės darbuotojai norėjo.

Komentuoti:

• John
    replied
    Vingio parke dar yra gudručių, apvažiuojančių šlagbaumą pėsčiųjų taku. Nežinau, kiek tokia praktika populiari, bet neseniai teko trumpai pabendrauti su tokiu vadyla.

Komentuoti:

• PredatorGTR
    replied
    Parašė Vinecko Rodyti pranešimą

Nesakau, kad reikia ieškoti legalaus parkingo tarnyboms, kurios užtikrina mūsų kasdieninį gyvenimą.
    Tiesiog keista, kad jeigu jau užvažiavo ant vejos, tai kodėl nesustoti ten pilnai? Nes tokiu atveju, koks buvo ten, žmogui reikia rinktis tarp eiti keliu nes šaligatvių netilpsi arba veja. Ir jeigu dar paprastas žmogus galėtų paeiti, tai neįgalus jau ne.
    Visi mes keisti, kiekvienas savaip... gal tuo momentu vairuotojui taip pasirodė, kad nieko blogo. Dabar bežiūrint jau į foto visokių minčių ir pasiūlymų galim priraityti. Faktas, kad čia ne šiaip tiesiog piktybiškai numestas automobilis, kaip daugeliu atvejų.
    Galima sutikt, kad galėjo labiau ant žolės lipt... bet iš kitos pusės vėl, kuo mažiau išvažinės, tuo geriau. Tai gal jau ant šaligatvio kraštinės plytelės logiškiau būtų vienais ratais minimaliai likt. Ir visos pusės mažiau tada nuskriaustos būtų.

Komentuoti:

• rmss
    replied
    Parašė Nitro Rodyti pranešimą
    Kitoje temoje buvo diskutuota apie parkavimą Vingio parke po ženklais ir/arba ant žolės, prelegentai bandė argumentuoti, kad "dažnai vaikštau, bet niekada nemačiau ten mašinų".

Prašau eilinio trečiadienio vakaro nuotrauka - eilė išsirikiavusi nuo šlagbaumo link išvažiavimo. Aš vis negaliu suprast ir logiškai paaiškint kodėl VMS reikėjo Vingio parko šlagbaumą perkelti nuo parko prieigų arčiau estrados. Perkėlus šlagbaumą dabar visas kelias tapo "parkofke" ir šiaip palyginus gana intensyvaus eismo gatve.
    ]
    Tai ten aš komentavau, ne dėl to, kad ginčiau nėra kur parkoci fauną, bet tik dėk faktinės info. Dabar specialiai atkreipdavau daugiau dėmesio, tai taip, sekmadienio popietę buvo 5 auto numesti prieš šlagbaumą, gaila, kad bėgioju be telefono, o tai mielu noru būčiau supaveikslavęs. Obettačiau, 5 auto 900 metrų atkarpoje iš mano perspektyvos nebūtų įvardijama "visi kampai nuparkuoti".

Tą patį ir minėjau dėl renginių, kas beje, tavo foto ir matosi. Kažkodėl oro balionai sutraukia labai daug žiūrovų. Tokiu atveju būtų geriausia viešąją tvarką kviesti, nes pačiam sufotkint ir reportuot biški užsiknisimas.

Komentuoti:

• Vinecko
    replied
    Parašė PredatorGTR Rodyti pranešimą
    Tik kitą kart neapsiverkit kai teks kokią valandėlę ilgiau be dingusios elektros pagyvent, su neveikiančiu šviesoforu ar sustojusiu troleibusu... gerai? Nes ESO tuo metu ieškos parkingo aikštelės...
    Nesakau, kad reikia ieškoti legalaus parkingo tarnyboms, kurios užtikrina mūsų kasdieninį gyvenimą.
    Tiesiog keista, kad jeigu jau užvažiavo ant vejos, tai kodėl nesustoti ten pilnai? Nes tokiu atveju, koks buvo ten, žmogui reikia rinktis tarp eiti keliu nes šaligatvių netilpsi arba veja. Ir jeigu dar paprastas žmogus galėtų paeiti, tai neįgalus jau ne.

Komentuoti:

• Nitro
    replied

Click image for larger version

Name:	Screenshot 2025-07-18 142147.jpg
Views:	168
Size:	167,2 kB
ID:	2210766

Komentuoti:

• John
    replied
    Kažkada panašiai aiškinau nelegaliems parkuotojams Žalgirio g. ant dviračių tako, kol ten dar nebuvo kuoliuk7, kuriuos i6kaulyjau i6 VMS. Žmogus, panašu, nuoširdžiai pradėjo kvestionuoti, kur kitur jam būtų galima prisiparkuoti, nes visos vietos šalia esančiam parkinge užimtos, o vaikus pasiimti iš kažkokio būrelio ar savaitgalinės mokyklos reikia. Tada tiesiog pirštu parodžiau į už kelių metrų esančią visiškai tuščią 5 juostų (toje vietoje) Žalgirio gatvę. Sutiko su manim, kad gal ir teisingai 2ia sakau ir iškart pasitraukė. O kiti, turbūt biškiuką gudresni, ir taip ten sustodavo lėtėjimo juostoje, kuri 99.999% laiko yra tuščia. Čia tiesiog toks psichologinis barjeras, kurio gera dalis žmonių net nesupranta ir net nepagalvoja.

Dar vienas, gal labiau kultūrinis lietuviams būdingas dalykas, pradėti visaip kvailai atsikalbinėti ir kvestionuoti jų pažeidimą pamačiusio žmogaus poziciją, kai yra literaliai pagriebti už rankos darantys pažeidimą. Iš serijos "ar tau trukdo" arba "O kas toks būsit?" ir, suprask, net negalvoju nusioleisti, pripažinti padaręs klaidą ir patraukti mašinos. Ta diskusija paprastai gali tęstis iki begalybės, pradėjus atsišaudyti pirmyn ir atgal, bet visais be išimties atvejais visos diskusijos iškart baigiasi, kai paaiškėja, kad aš tikrai nejuokauju, ne kaip nors grasinu ar gasdinu, bet iš tikrųjų skambinu 112 ir registruoju pranešimą, apibūdinu pažeidėją, lokaciją ir informuoju, kad pažeidėjas kategoriškai atsisako, pavyzdžiui, patraukti mašiną nuo šaligatvio ir kad reikalingas policijos ekipažas. Tada per maždaug 0,5 s nutinka kažkoks staigus psichologijos persijungimas tokių žmonių smegenyse, baigiasi visi atsikalbinėjimai, noras konfrontuoti ar "aiškintis", "kas aš toks esu", kam trukdo ir t.t. Aišku, gaila, kad išvis reikia iki to prieiti, bet kai tenka prieiti, veikia su 100% success rate be išimčių (kol kas).

Komentuoti:

• digital
    replied
    Parašė Nikas Rodyti pranešimą
    Gatvė trijų juostų, sustoji ir netrukdai pėstiesiems, negadini šaligatvio ir vejos.
    Būtent, pas mus matyt iš senų laikų kažkodėl likęs įsivaizdavimas, kad automobiliams geriau netrukdyti, o pėstiesiems - nieko tokio, apeis. Kai yra kaip tik atvirkščiai - vairuotojas sėdi patogiai, jam nesvarbu lietus ar pan.

Komentuoti:

• sleader
    replied
    Parašė Riedutis Rodyti pranešimą
    Šiaip keista, kai atrodo šalis jau "Europinė", bet standartizuotų procedūrų, kaip daryti elementarius dalykus vis dar nėra.
    Ne nuo šalies priklauso, nes procedūros kiekvienos įmonės vidaus tvarkose aprašomos. Lygiai taip, kaip mūsų Europinėje šalyje pastoviai važinėja berods Mano būstas su mirksinčiais švyturėliais visą dieną, visiškai nepriklausomai ką jie tuo metu daro. Nors šiaip švyturėlis turėtų būti naudojamas sustojus kelyje, ten kur negalima sustoti. Eso automobilis matosi tokį turi, tai pilnai galėjo stovėti važiuojamojoje dalyje.
    Paskutinis taisė sleader; 2025.07.18, 10:09.

Komentuoti:

• Riedutis
    replied
    Šiaip keista, kai atrodo šalis jau "Europinė", bet standartizuotų procedūrų, kaip daryti elementarius dalykus vis dar nėra.

Komentuoti:

• Nikas
    replied
    Gatvė trijų juostų, sustoji ir netrukdai pėstiesiems, negadini šaligatvio ir vejos.

Komentuoti:

• transpondster
    replied
    Parašė PredatorGTR Rodyti pranešimą
    Tik kitą kart neapsiverkit kai teks kokią valandėlę ilgiau be dingusios elektros pagyvent, su neveikiančiu šviesoforu ar sustojusiu troleibusu... gerai? Nes ESO tuo metu ieškos parkingo aikštelės...
    aš manau turėjo omeny jei jau užvažiavai ant žolės 2 ratais tai kokio velnio dar 70% šaligatvio, bent jau aš taip manyčiau tokį parkavimą pamatęs

Komentuoti:

• PredatorGTR
    replied

Komentuoti:

• Ignalina
    replied
    Parašė Romas Rodyti pranešimą
    Čia viešas pasiūlymas švelniai suklastoti duomenis?
    O nuo kada avarinis leidžia parkuot kur nori? T.y., kame čia klastojimas?

Komentuoti:

• Romas
    replied
    Parašė Julius.ste Rodyti pranešimą
    Kai būna su avariniais, visai pravartu fotografuoti serijomis (burst mode). Paskui išsirenki nuotrauką, kurioje posūkio lemputės nešviečia.
    Čia viešas pasiūlymas švelniai suklastoti duomenis?

Komentuoti:

• Julius.ste
    replied
    Kai būna su avariniais, visai pravartu fotografuoti serijomis (burst mode). Paskui išsirenki nuotrauką, kurioje posūkio lemputės nešviečia.

Komentuoti:

• Vinecko
    replied
    Parašė Savitarnos kasa Rodyti pranešimą
    suorganizuosi jeims baudelę?
    Turbūt nepaeis nes su “avarijke” sustojo ten. Krapštėsi nežinau kiek, bet tikrai daugiau 10 min.

Komentuoti:

• Savitarnos kasa
    replied
    suorganizuosi jeims baudelę?

Komentuoti:

• Vinecko
    replied
    Vilnius, prie Vilkpėdės st. link centro.
    ”Dėjau skersą ant visų, aš iš ESO, aš galiu”

Kodėl jeigu jau yra būtinybė sustoti, negalima sustoti pilnai ant vėjos? Sustodamas taip, neduoda praeiti taku, tenka rinktis: per žolę ar per “magistralę”

Komentuoti:

Working...
X