Parašė Lettered
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Energetika
Collapse
X
-
-
Parašė Savitarnos kasa Rodyti pranešimą
Vėlgi kalbam apie du skirtingus dalykus. Aš kalbu apie pasaugojimo mechanizmą, kuris krenta ant tiekėjų pečių. Žinoma jog saulės elektrinės mažina didmeninę kainą.
Komentuoti:
-
Vėlgi kalbam apie du skirtingus dalykus. Aš kalbu apie pasaugojimo mechanizmą, kuris krenta ant tiekėjų pečių. Žinoma jog saulės elektrinės mažina didmeninę kainą.
Komentuoti:
-
Parašė transpondster Rodyti pranešimą
būtų daugiau didelių parkų tiesiog tuščia rinka nebūtų, o šiandien kaina maža nes vėjas idealiai papildo saulę ir nėra šansų Igničiui šudo malt.Ypač su transporto elektrifikacija.
Komentuoti:
-
Parašė Riedutis Rodyti pranešimąAš gal idiotas esu, nu bet niekaip nesuprantu, kaip šimtai MW instaliuotos pasaugotojų saulinkų generacijos gali neįtakoti kainų. Gi pasaugotojai saulininkai su fūra neatvažiuoja ir savo energijos nesusirenka, kad po to ją po žeme užkasti ir niekam nenaudoti. Čia galimi tik du variantai:
1. Pasaugotojų saulininkų elektra patenka į rinką, t.y., didėja pasiūla, dėl ko turite geresnes kainas (o ne 220 Eur / MWh vidury dienos);
2. Pasaugotojų saulininkų elektra nepatenka į rinką (tarkime), bet dėl to mažėja vartotojų paklausa, dėl ko vis tiek bendros kainos turėtų kristi.
Vartyk nevartęs.
- 1 patinka
Komentuoti:
-
Parašė Riedutis Rodyti pranešimąAš gal idiotas esu, nu bet niekaip nesuprantu, kaip šimtai MW instaliuotos pasaugotojų saulinkų generacijos gali neįtakoti kainų. Gi pasaugotojai saulininkai su fūra neatvažiuoja ir savo energijos nesusirenka, kad po to ją po žeme užkasti ir niekam nenaudoti. Čia galimi tik du variantai:
1. Pasaugotojų saulininkų elektra patenka į rinką, t.y., didėja pasiūla, dėl ko turite geresnes kainas (o ne 220 Eur / MWh vidury dienos);
2. Pasaugotojų saulininkų elektra nepatenka į rinką (tarkime), bet dėl to mažėja vartotojų paklausa, dėl ko vis tiek bendros kainos turėtų kristi.
Vartyk nevartęs.
Komentuoti:
-
Parašė Savitarnos kasa Rodyti pranešimąPer tokią prizmę sutinku. Tik bėda tame, kad jie didmeninę kainą mažina, bet mažmeninę didinaįdomu ar į pliusą yra išeinama?
Komentuoti:
-
Aš gal idiotas esu, nu bet niekaip nesuprantu, kaip šimtai MW instaliuotos pasaugotojų saulinkų generacijos gali neįtakoti kainų. Gi pasaugotojai saulininkai su fūra neatvažiuoja ir savo energijos nesusirenka, kad po to ją po žeme užkasti ir niekam nenaudoti. Čia galimi tik du variantai:
Vartyk nevartęs.
- 2 patinka
Komentuoti:
-
Parašė mantasm Rodyti pranešimą
Galimybė būti pasaugotoju skatina atsirasti daugiau saulininkų-pasaugotojų. O augantis saulininkų kiekis mažina poreikį ir dar patys paduoda į tinklą. Sumoj veikia ir didmenines kainas.įdomu ar į pliusą yra išeinama?
- 1 patinka
Komentuoti:
-
Tai ir sakau, veikia, bet tik mažmenoje, nes tiekėjai už tą saugojimą atsakingi. Didmeninių kainų neveikia.
Komentuoti:
-
Galimybė pasaugotoju buvo (yra?) viena iš didelių motyvacijų saulininkų dauginimuisi. O tas jau veikia kainas. Tai logiškai imant ir pasaugotojai veikia kainas
Komentuoti:
-
Gali būti saulininku kuris nėra pasaugotojas. Saulininkus tikrai įskaito į elektros poreikį, tačiau pasaugotojai sėdi ant tiekėjo pečių, tad jų poveikį galima išvysti tik mažmeninėje kainoje, bet ne didmeninėje.
Komentuoti:
-
Parašė Riedutis Rodyti pranešimąSavitarnos kasa
Originalus postas:
Veiksnys: saulininkai.
Tu bandai išvartyti, jog teiginio veiksnys buvo "pasaugojimo sistema". Ar būtina taip "durnių išmetus" kito žmogaus žodžius kraipyti?
Komentuoti:
-
Savitarnos kasa
Originalus postas:
Parašė Riedutis Rodyti pranešimąJei ne tie supersti veltėdžiai pasaugotojai saulininkai...
Tu bandai išvartyti, jog teiginio veiksnys buvo "pasaugojimo sistema". Ar būtina taip "durnių išmetus" kito žmogaus žodžius kraipyti?Paskutinis taisė Riedutis; 2025.04.02, 08:13.
Komentuoti:
-
Parašė Riedutis Rodyti pranešimąČia, man atrodo, bandai išieškoti kažkokią semantiką, kur jos nėra. Puikiai supranti, ką turėjau omeny, ir kokia įtaka iš viso to yra.
Komentuoti:
-
Čia, man atrodo, bandai išieškoti kažkokią semantiką, kur jos nėra. Puikiai supranti, ką turėjau omeny, ir kokia įtaka iš viso to yra.
Komentuoti:
-
Ar galima būti pasaugotoju nebūnant saulininku?
Komentuoti:
-
Aš šiaip apie pasaugotojus kalbėjau, o ne apie saulininkus...
Komentuoti:
-
Kaip ne? Pasigamina sau numušdami viešą vartojimą ir dar kitiems tikėtina pagamina vėlgi numušdami perkamą kiekį. Su nordpool formule kiekvienas sutaupytas procentu kas gali ryškiai numušt kainą.
- 1 patinka
Komentuoti:
-
džiaugiuosi kad nesidedate pranašu, nes didmeninė elektros kaina nuo pasaugotųjų nepriklauso
- 1 patinka
Komentuoti:
Komentuoti: