Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Gelžk. Mažeikiai - Reņģe - Jelgava

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • Romas
    replied
    Mažeikių - Rengės geležinkelis buvo atstatytas ir visi apie jį pamiršo

    Parašė Ångstrom Rodyti pranešimą
    Planai dėl keleivinio traukinio Rengės ruožu užsimiršo: nauji bėgiai yra, tačiau jais leisti aplankyti „braliukų“ neplanuojama
    Kadaise dundėję keleiviniai traukiniai iš Mažeikių į Latvijos sostinę nutilo prieš daugiau nei dešimtmetį, kai buvo išardytas vadinamasis Rengės geležinkelio ruožas. Nepaisant to, kad vietos gyventojai iškart buvo pradėję rinkti parašus dėl keleivinių traukinių susisiekimo su Latvija atnaujinimo, o Rengės ruožas jau kelerius metus yra atstatytas, keleiviai naujais bėgiais pasiekti Rygos ir toliau neturi galimybės. „Lietuvos geležinkeliai“ tikina tam kol kas nematantys poreikio.

    Komentuoti:


  • manometras
    replied
    Gerai, kad sumažino.
    Namus jie irgi nujaukinėja. Nojaukšana reiškia nugriovimas, išgriovimas.

    Komentuoti:


  • Romas
    replied
    Lietuvai sumažinta EK bauda už Mažeikių- Rengėsi geležinkelio "nuojaukšaną" (paskutinis žodis turbūt reiškia išardymą). Suma mažėja nuo 27,873 iki 20,069 mln.EUR

    DELFI.lv 2020.11.18
    Lietuvai samazina naudassodu par Mažeiķu-Reņģes dzelzceļa posma nojaukšanu
    ​​https://www.delfi.lv/bizness/biznesa....d?id=52674309

    Komentuoti:


  • Al1
    replied
    Tiesa, lygtai vieną mėnesį važiuoja Lietuvos šilumvežiai, o kitą - Latvijos. Jei taip, tai rugsėjį važiuos mūsų šilumvežiai.

    Komentuoti:


  • Al1
    replied
    Tiltai (didelių nėra) ir tilteliai, prailaidos buvo rekonstruotos. Vienas iš tokių tiltelių, paskutinis Lietuvos teritorijoje, per griovį ar bevardį upelį.



    Išlikusios senos akmeninės atramos.




    Man apžiūrint tiltelį, pasigirdo triukšmas tolumoje. Greitai pasimatė sąstatas su kuru į Latviją. Jį tempė LDz Ritošā sastāva serviss 2TE10U-0218.



    Lietuvos ir Latvijos siena. Tiltas per Vadakstį. Vaizdas Latvijos link.



    Tiltas buvo neblogas, tik naujus turėklus sumontavo, nes seni buvo nuimti ir ant naujo balasto paklojo bėgius.




    Vaizdas iš Latvijos pusės.



    Latvijos pusėje prie tilto kabo tokia lentelė su informacija apie linijos išardymą ir Latvijos prezidento vizitą prie tilto.



    Einu Rengės stoties link.



    Rengės stoties vaizdas nuo pervažos. Seniau čia stovėjo daug nenaudojamų vagonų. Dabar nei vieno nėra.



    Rengės stotyje įvyko iš Lietuvos sąstatą cisternų vežusio traukinio apsilenkimas su šilumvežiu, važiuojančiu į Lietuvą. Vėl tai buvo LDz Ritošā sastāva serviss, bet 2TE10U-0220. Žodžiu, eismas vyksta. Bent porą sąstatų per dieną (o gal ir daugiau, bet gal ne kiekvieną darbo d.) yra gabenama.
    Kas nori pamedžioti. Traukinys su cisternomis į Latviją Mažeikius turi pravažiuoti apie 13.45, nes prie tiltelio aš jį pagavau apie 14 val +/- 5 min. Iš Rengės šilumvežis į Lietuvą išvyko apie 14.20.




    Komentuoti:


  • Al1
    replied
    Mažeikiai II arba Mitavos geležinkelio buvusi stotis Mažeikiuose. Vaizdas Laižuvos link.



    Kiek paėjus, vaizdas Laižuvos link.



    Buvusi Auksūdžio stotis ar stotelė.



    Laižuvos stotis. Vaizdas Latvijos link.



    Ties pervaža, vaizdas Mažeikių link.



    Ties paskutine pervaža Lietuvos teritorijoje. Vaizdas Latvijos link.

    Komentuoti:


  • Al1
    replied
    Fotoreportažas Mažeikiai - Rengė. Atstatytas geležinkelis.

    Mažeikiai.



    Vaizdas nuo pėsčiųjų tilto. Kairėn suka atstatyta linija į Rengę.



    Vaizdas į priešingą pusė. Tolumoje matosi statomas Algirdo g. viadukas.



    Laisvės g. pervaža. Vaizdas Rengės link.



    Ten pat, į priešingą pusę, Mažeikių stoties link.

    Komentuoti:


  • Romas
    replied
    Latviška laiko juosta
    Mažeiķu-Reņģes dzelzceļš

    https://www.lsm.lv/temas/mazeiku-renges-dzelzcels/

    Komentuoti:


  • lukass
    replied
    Atstatytu Rengės ruožu pajudėjo pirmasis krovininis traukinys
    ...„Mes kalbame apie naujus keleivių traukinius tarp Rygos ir Mažeikių, Vilniaus ir Rygos. Aš tikiu, kad ateityje galėsime suteikti platesnes ir geresnes galimybes mūsų žmonėms keliauti traukiniais tarp kaimyninių šalių“, – sakė „Lietuvos geležinkelius“ vadovas...
    Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=83544543

    Komentuoti:


  • lukass
    replied
    „ORLEN Lietuva“ produkcija pajudėjo Rengės ruožu
    Naujai atstatytu geležinkelio ruožu iš Mažeikių Lietuvoje į Rengę Latvijoje pajudėjo pirmasis krovininis traukinys. „Lietuvos geležinkeliai“ juo vežė „ORLEN Lietuva“ naftos produktų krovinį į Latviją...
    Plačiau: https://www.vz.lt/transportas-logist...#ixzz6E1sVHQxQ

    Komentuoti:


  • lukass
    replied
    Kad pačius latvius reik į teismą duot, kad pirmi išardė Mažeikių-Priekulės-Skuodo ruožą, trumpiausią kelią į Klaipėdą, nesudarant sąlygų konkurencijai.

    Komentuoti:


  • VNS
    replied
    Ruožas atstatytas, bauda sumokėta. Maža. Kokią nors nuolaidą naudotis autokeliais ar dar kažką bandyt prakišt.

    Komentuoti:


  • lukass
    replied
    37 mln. eurų kainavusi Rengės ruožo klaida gali pabrangti dar labiau
    Nors Mažeikius ir Rengę Latvijoje jungiantis ruožas jau atstatytas, taško šioje istorijoje dėti dar negalima. Šią savaitę Europos Sąjungos Bendrajame Teisme vyko klausymai dėl „Lietuvos geležinkelių“ prašymo sumažinti arba visai panaikinti Europos Komisijos skirtą beveik 28 mln. eurų baudą, kurią valstybės valdoma įmonė jau yra sumokėjusi...
    Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/verslas/transpo....d?id=83482659

    Komentuoti:


  • Audrys
    replied
    Baigtas atstatyti Rengės geležinkelio ruožas

    Baigti daugiau nei prieš dešimtmetį išardyto geležinkelio ruožo į Rengę atstatymo darbai. Prekinių traukinių eismas jame bus atnaujintas kitų metų pradžioje, pranešė bendrovė „Lietuvos geležinkeliai“.

    Mažeikius Lietuvoje ir Rengę Latvijoje jungiančiu geležinkeliu jau važiavo pirmasis bandomasis traukinys. Darbai 19 kilometro ilgio geležinkelyje kainavo 9,4 mln. eurų (be PVM), juos atliko Estijos kapitalo geležinkelių tiesimo įmonė „Vitras-S“.

    „Praeityje padaryta klaida pagaliau yra ištaisyta – geležinkelio bėgiai vėl sujungė Mažeikius Lietuvoje ir Rengę Latvijoje. Šis 19 km ruožas mums yra svarbesnis, nei vien tik 19 km geležinkelio linijos. Tai yra santykių tvirtumo ir verslo vystymo pamatas mums ir mūsų partneriams“, – pranešime sakė „Lietuvos geležinkelių“ generalinis direktorius Mantas Bartuška.

    Pasak bendrovės, Lenkijos naftos koncerno „Orlen“ valdoma „Orlen Lietuva“ į Latviją dabar galės gabenti produktus gerokai trumpesniu keliu. Iki šiol į Latviją jie buvo vežami per Šiaulius ir Joniškį.

    „Mūsų verslas bus sėkmingesnis, o tai reiškia papildomas pajamas tiek mums, tiek į Lietuvos valstybės biudžetą“, – pranešime sako „Orlen“ generalinis direktorius Danielis Obajtekas.

    Ruože atstatyti ne tik geležinkelio bėgiai, bet ir suremontuoti kiti kelio statiniai – 5 pervažos, 5 tiltai, 3 pralaidos, išvalyti vandens grioviai, atstatyta eismo valdymo sistemų ir susijusių ryšių sistema.

    2008 metais išardytą ruožą atstatyti iki šių metų pabaigos „Lietuvos geležinkeliai“ įsipareigojo Europos Komisijai, 2017 metais skyrusiai įmonei beveik 28 mln. eurų baudą.

    https://jp.lt/baigtas-atstatyti-reng...nkelio-ruozas/

    Komentuoti:


  • lukass
    replied
    Atstatytame Rengės geležinkelio ruože – pirmas traukinys
    „Lietuvos geležinkeliai“ baigė prieš keliolika metų išardyto Rengės ruožo atstatymo darbus. Mažeikius Lietuvoje ir Rengę Latvijoje jungiančiame geležinkelio ruože jau važiavo pirmasis bandomasis traukinys. Atstatymo darbai 19 km ilgio geležinkelyje kainavo 9,4 mln. eurų, skelbiama pranešime žiniasklaidai...

    Komentuoti:


  • Kėdainių Gs
    replied
    Įdomu, koks prekinių traukinių periodiškumas bus šiame ruože, kokia kelio blokuotė bus, kaip tarpstotis bus valdomas (jaučiu bus sujungta su EVC, bet tai užtruks)

    Komentuoti:


  • Al1
    replied
    Birželis. Mažeikiai. Vaizdas nuo naujojo pėsčiųjų tilto. Linija kairėn - atstatoma linija į Rengę.



    Kairėje stovi du sąstatai su ruožą atstatančia technika. Sąstatas su LG šilumvežiu netrukus išvyks, o kitas (kraštinis) liks nakvoti Mažeikiuose.



    Pralaida atstatomame ruože prie Laisvės g. pervažos.



    Ten pat šalia stovi toks informacinis skydas.



    Laisvės g. pervaža.



    Už pervažos.



    Vagonėlis.



    Kaip matyti, atstatymui naudojama jau naudota gardelė.



    "Gargždų geležinkelio" TGM6V-0053 dalyvauja atstatymo darbuose.




    Paskutinis taisė Al1; 2019.08.21, 11:58.

    Komentuoti:


  • lukass
    replied
    Rengės ruožo atstatymo darbai prasidės birželį
    Prieš dešimtmetį išardyto geležinkelio ruožo iš Mažeikių į Latvijos Rengę atstatymo darbai bus pradėti pirmąją birželio savaitę, o juos baigti numatoma, kaip planuota, – iki metų pabaigos.

    „Abejonių nėra, čia garbės reikalas baigti iki metų pabaigos. Jau baigiamas projektavimas, pateiktas užsakovui („Lietuvos geležinkeliams“ – BNS) suderinti projektas, dabar vyksta paruošiamieji darbai – valoma statybos aikštelė, įrengiama statybvietė. Pirmąją birželio savaitę pradėsime jau konkrečius darbus“, – penktadienį sakė Michailas Lipkinas, generalinės rangovės, Estijos geležinkelių paslaugų grupės „Skinest Rail“ valdomos geležinkelių tiesimo ir remonto įmonės „Vitras-S“ vadovas...

    Komentuoti:


  • lukass
    replied
    Atstatomame Rengės ruože geležinkelio sistemas diegs „Fima“
    Išmanios infrastruktūros sprendimų bendrovė „Fima“ pradėjo sistemų projektavimo darbus Rengės geležinkelio ruožo atstatymo projekte. Pagal sutartį su projekto generaline rangove šiame ruože FIMA įrengs arba atstatys geležinkelio eismo valdymo ir elektros teikimo sistemas, skelbiama pranešime žiniasklaidai.

    19 km ilgio geležinkelio ruože nuo Mažeikių iki valstybės sienos su Latvija FIMA atstatys tarpstočio pusiau automatinės kelio blokuotės sistemą, penkių geležinkelio pervažų signalizacijos sistemas bei elektros tiekimo, apšvietimo ir elektrinio iešmų šildymo įrenginius, pritaikys esamus Mažeikių geležinkelio stoties eismo valdymo įrenginius, nuo Mažeikių geležinkelio stoties iki valstybės sienos su Latvijos Respublika paklos magistralinį ryšių kabelį, skirtą signalizacijos įrenginių sąsajai su Latvijos geležinkelių signalizacijos įrenginiais bei signalizacijos įrenginių veikimui kontroliuoti.

    Rengės geležinkelio ruožo atstatymo projektą įgyvendinti planuojama iki metų pabaigos. Rengės geležinkelio ruožo atstatymo projekto generalinis rangovas – bendrovė „Vitras-S“...

    Komentuoti:


  • Al1
    replied
    Aš pakartosiu - kiekvienas žiūri savo kiemo ir tempia į jį: ta pati Lenkija ir Latvija šiuo atveju. Rezultatas matosi. O kaltė viso to Mažeikių naftos prichvatizacijoje.

    Komentuoti:

Working...
X