Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Tvarkau miestą. Parkavimas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Supratau, dekui. Bet klausimai nesibaigia O jus manote, kad siusti tiesiogiai tyrejams (kaip jus darote) yra patikimiau nei registruoti per epolicija - ar nera skirtumo? T.y. ar siunciant tiesiogiai tyrejams didesnis sansas, kad paskirs bauda nei registruojant epolicijos puslapyje, ar ne?

    Comment


      Parašė Pompadu Rodyti pranešimą
      Supratau, dekui. Bet klausimai nesibaigia O jus manote, kad siusti tiesiogiai tyrejams (kaip jus darote) yra patikimiau nei registruoti per epolicija - ar nera skirtumo? T.y. ar siunciat tiesiogiai tyrejams didesnis sansas, kad paskirs bauda nei registruojant epolicijos puslapyje, ar ne?
      Žiūrint koks tyrėjas - ar iš tų, kurie patys surašo protokolus tą pačią dieną, ar užšoksit ant tokio, kuris gali tik susisiekti su automobilio savininku, bet pats protokolo surašyti negali ir jūsų pateiktas nuotraukas persiųs pareigūnui, kuris užsiima būtent protokolų surašymu. Aš iš telefono numerių jau atskiriu, kurie yra tie patikimi, po kurių įrašai atsiranda visuomet, ir tų "netikrų" tyrėjų, kur atsiranda tik po kelių dienų ar neatsiranda išvis. Tik jei skambintumėte vidurnaktį, yra tikimybė, kad jūsų įvykį perims OVS, kurie taip pat pasiūlys kelt į epoliciją. Tiesa, jau nuo 2023 metų, bent jau dienos metu OVS šitų įvykių jau nebemato ir jie keliauja tiesiai tam skyriui, kurie priima nuotraukas iš karto. Bent jau žinosite tarnautoją, kuris apdorojo jūsų pranešimą.
      Paskutinis taisė Kristupas0220; 2024.02.02, 01:55. Priežastis: "i"

      Comment


        Atsiprasau, bet nesupratau atsakymo i savo klausima. Supratau, kad yra skirtingi tyrejai 'patikimi' ir 'nepatikimi'. Ok, aisku. O keliant i epolicijos puslapi online, ar patikima, kad uzregistruos ir israsys baudas? Jeigu turit patirties kelimo puslapyje klausimu, zinoma, nes virsuj rasete, kad skambinate ir siunciate tiesiogiai.

        Comment


          Patikimi - tai tie, kurie ir susisiekia su jumis, paėmę jūsų pranešimą ir patys surašo protokolus iškart, o nepatikimi - tai tie, kur tik priima nuotraukas, bet patys protokolų nesurašo. Tuomet įrašas atsiras tik po kelių dienų ar savaičių, bet ir tai ne visuomet. Bet sakau, net jei įrašo ir nebus, bent jau žinosite pavardę tyrėjo, kuris prisiėmė jūsų pranešimą.
          Pats turiu daug patirties, tad vos suskambus telefonui jau iš numerio matau, ar čia ta kategorija policininkų, kuriuos mėgstu, ar kažkas iš tų kitų, kurie persiunčia jūsų nuotraukas dar kažkam kitam. Galit pabandyti ir pamatysite pats, kaip tai vyksta.

          Comment


            Kaip ir sakau, mano strategija - kelti i epolicijos puslapi, ne skambinti.

            Comment


              Parašė Pompadu Rodyti pranešimą
              Padėkite!!
              Dabar toks standartinis atsakymas yra. Jeigu tokį gauni tai tikėtina kad nubaudė. Man visada tokius atsakymus rašo jau kokie 2 metai bet žinau kad baudos tikrai ateina nes pažeidėjai nervinasi mane pamatę.


              Comment


                IRD žemėlapyje yra neblogas atsilikimas, gali ir iki mėnesio užtrukti kol iki jo suvaikščios pažeidimas.

                Parašė digital Rodyti pranešimą
                Jei aš negaliu praeiti šaligatviu, manau, kad galėčiau būti pripažintas nukentėjusiu.
                visiška tiesa, bet nelabai galioja žmonėms kurie stato po ženklu ant gatvės.

                Comment


                  Iš ANK nesupratau tik šių dviejų sakinių: "Nustatęs, kad šis asmuo nukentėjusiuoju nepripažintas, pareigūnas jį pripažįsta nukentėjusiuoju ir šį sprendimą įrašo į administracinio nusižengimo protokolą. Protokolas surašomas dalyvaujant administracinėn atsakomybėn traukiamam asmeniui." Nesuprantu, kodėl nutarus neskirti nukentėjusiojo statuso – turi įrašyti tuo statusu tyrimo pabaigoje. Dėl baudos surašymo dalyvaujant, tai tie visi el. būdu foto persiųsti pažeidimai surašomi nedalyvaujant ir tyrėjas neastiklausia kaltinamojo ar jis nori, kad gyvai ar nuotoliu konferencijos būdu būtų surašoma. Galimai gaunasi policijos pažeidimas ir savivaliavimas pažeidžiant kaltininko teises, nes surašo nedalyvaujant, neatsiklausia, o baudą atsiunčia. Policija informujuoja apie galimybę atvykti į svarstymą, bet gaunasi, jog jie negali baudos išrašyti neatvykus.

                  Visgi, esmė ten aiški – pranešant parašai el. laišku / uždedi varnelę, kad esi nukentėjusysis. Tada tave pripažįsta nukentėjusiuoju arba ne. Jeigu pripažįsta, bet pvz. žodinio proceso tvarka ar el. būdu kaltinamasis pateikia paaišinimus ir teisena nutraukiama – net ir nukentėjusysis negauna tos informacijos apie tokią baigtį. Tais atvejais, kai kaltinamasis nubaudžiamas, tai nukentėjusysis privalo gauti irgi tą nutartį. Nepripažinus pranėšėjo nukentėjusiuoju – nutartis jam nesiunčiama. Jeigu pranešėjas mano esąs nukentėjusiuosju ir tą deklaravo, bet policininko nebuvo pripažintas nukentėjusiuoju, tą įrašo į tą protokolą. Tada pranešėjas gali tą protokolą apskųsti teismui, kad būtų pripažintas nukentėjusiuoju. Visgi kokia tada to nauda? Nebent nukentėjusysis nori prisiteisti žalą iš kaltininko. Bėda čia viena, kad pranešėjas negauna nutarties, nes nebuvo pripažintas neukentėjusiuoju – tada sunku tą nutartį apskųsti teismui, kai pranešėjui (galimam nukentėjusiajam) net nėra žinoma kada ta nutartis buvo surašyta.

                  Taigi, strategija tokia: pranėšėjas praneša el. būdu policijai apie pvz. parkavimo pažeidimą, jie per 20 d. d. turi surašyti protokolą. Jo aišku neatsiunčia nukentėjusiąjam, bet visi žinom, kad nutartį galima skųsti per mėnesį laiko, tai tada nukentėjusiajam reikia pakartotinai kreiptis į policiją lygiai po 20 d. d., kad nutartį atsiųstų, nes norima ją skųsti. Blogiausiu atveju liks 10 d. d. tą padaryti. Klausimas tik vienas, ar policija duos susipažinti su ta nuartimi net pakartotinai paprašius, bet teoriškai turi, nes pranešėjas gi skundžia patį plicijos veiksmą neskirti pranešėjui nukentėjusiojo statuso. Eini į teismą.

                  Galima nukentėti morališkai, bet tą reikia pagrįsti, geriau tą pagrindimą nurodyti ir pačio pranešimo metu, kad lengviau gauti tą nukentėjusiojo statusą. Pvz. mašina niekam netrukdo, bet stovi po ženklu. Sakai: "Oj, pamačiau pažeidimą, tai mane išgąsdino, nes prieš akis iškilo vaizdinys, kaip pavojingai stovi mašina, kadangi ji sudaro akląją zoną, iš kurios gali netikėtai išlysti kačiukas norintis kirsti gatvę, bet kačiukui blokuojamas vaizdas greitai atavažiuojančių mašinų. Mašina pamačiusi galimą kačiuką kelyje staigiai gali keisti važiavimo greitį ir kryptį taip sukeldama avarinę situaciją ir kelti pavojų man pačiam einančiam šalia. Išsigandau galimų padarinių, man galimai iki maksimalios ribos sukilo pulsas, išmušė prakaitas, padažnėjo kvėpavimas. Nejuokais išsigandau dėl savo sveikatos ir gyvybės. Tikrai jaučiuosi nukentėjusiuoju, man ir taip nelengva emociškai, patiriu daug streso, o čia dar gatvėje reikai bijoti dėl savo sveikatos ir gyvybės." P. S. Bauda už melavimą iki 830 €. P. P. S. Kad būtų legalu taip teigti, prieš fotografuojant turit įsivaziduoti, tai kas parašyta.

                  ---
                  Off topic (gal ban'o negausim): kiek maždaug kainuoja paduoti policiją, kaip instituciją į teismą? Suprantu susirandi advokatą (sumoki valandinį), tada sumoki kasacinį mokestį teismui (koks jis?) ir susimoki advokatui už antrą valandą teisme (ar gali trukti žymiai ilgiau?). Jei skundi procesinius policijos veiksmus, neturėtų turbūt būti sekančių posėdžių, tai kiek pinigais maždaug gali gautis? Nu pvz. Sel'o pavyzdys, kai jį laikinai sulaikė automobilyje. Ėjo į teismą, bet pralaimėjo (beje, į teismą galėjo eiti tik per 1 m. terminą).
                  ♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚

                  Comment


                    Parašė Pompadu Rodyti pranešimą
                    Kaip ir sakau, mano strategija - kelti i epolicijos puslapi, ne skambinti.
                    Dar kartą pasikartosiu - skambinant 112, policijai pranešimas įkrenta per kelias sekundes ir pažeidėjas bus nubaustas tą pačią dieną, jei tinkamai padarysite nuotraukas. Pats taip darau visuomet, kaip prie mano namų gatvėje po ženklu statomi automobiliai - nes tik skambinant skubios pagalbos numeriu bus galimybė paprašyti, kad vairuotojas perstatytų mašiną į kitą vietą. Būtent man tai yra svarbiausia - kad būtų patrauktas kuo skubiau, o ne kelti į epoliciją, kur tavo pranešimą išnagrinės tik po kelių savaičių, o per tą laiką automobilis stovės po ženklu ir rodys blogą pavyzdį kitiems. Mano tikslas yra būtent ne kelti kažkur, kur bus nubaustas tik po n laiko, bet, kad savininkas būtų informuotas iškart ir nubaustas tą pačią dieną. Nebent jums ok, kad pakol epolicijoje tas pranešimas kabės iki sprendimo priėmimo, automobilio savininkas tas kelias dienas toliau ramiai stovės dar nežinodamas, kad apie jį pranešta ir stovėdamas neleistinoje vietoje skatins nusižengti kitus.

                    Comment


                      Taigi tamstai sako, kad nenori skambinti. Aš, pvz., irgi nemėgstu skambinti, tik extra atveju.

                      Comment


                        Na, aisku. Pas mus tokia situacija, kad: geriau vienas automobilis visa diena stovi toje draudziamoje vietoje, nei 50 automobiliu po kelias minutes. Jei priparkuotas vienas, kuris uzima ta vieta - maziau ismetamuju duju, kurios eina pro langa i namus, bei maziau triuksmo. Blogiausias variantas, kai vieni is tos vietos isvyskta, kiti atvyksta
                        Siandien epolicijoje toks irasas: 'Įvertinus Jūsų pranešime nurodytas aplinkybes ir nustačius administracinio nusižengimo požymių, buvo priimtas sprendimas pradėti administracinio nusižengimo teiseną.' Tai, suprantu, baudos tiems netikeliams parkuotojams bus.

                        Comment


                          Tai tegu neskambina, tuomet mašina sėkmingai stovės dar kelias dienas, rodys blogą pavyzdį kitiems potencialiems pažeidėjams, kvies juos parkuotis, ir vairuotojas nė neįtars, kad apie jį jau pranešta, pakol po savaitės-dvejų negaus laiškelio į pašto dėžutę su 15 eurų bauda.
                          Konkrečiai šioje vietoje*, kur nuolat tikrinu, pamatęs iškart skambinu 112, nes šitoje vietoje po ženklu palikta mašina stovi pernelyg arti išvažiavimo iš teritorijos, tai ypač trukdo sunkvežimiams ar vilkikams (nepravažiuoja išvis), nes puspriekabei per mažai erdvės išsitiesinti, todėl nesvarbu, net jei ir savaitgalis, kai sandėliai nedirba - visais atvejais stengiuosi suorganizuoti skubų susisiekimą su vairuotoju, nes laiką, kol mašina prastovėjo po šiuo ženklu, aš padauginu iš pro šalį pravažiavusių automobilių skaičiaus, t.y. kiek tranzitu pro šalį pravažiavusių vairuotojų viena akimi pastebėjo kelio ženklo nesilaikantį automobilį, kas reiškia, kad kai tiems pro šalį važiuojantiems kada nors prireiks turėti kokių nors reikalų šioje gatvelėje, jie gali patys susigundyti prisiparkuoti po ženklu, nes gi "pats kažkada esu matęs čia paliktą automobilį", "taigi dabar jokia fūra nevažiuoja", "aš būsiu jau ne pirmas kuris stato" ir pan., t.y. blogas pavyzdys užkrečia pažeidinėti KET kitus, todėl reikia stengtis, kad neleistinoje vietoje stovinti mašina būtų kuo greičiau patraukta. Visa laimė, kad jokie patruliai gyvai nebesiunčiami, tavo nuotraukas priims ir nubaus tyrėja, sėdinti kur nors Anykščiuose ar Varėnoje. Be to, dar gali nutikti taip, kad vieną dieną pamatęs aš pranešiu per epoliciją, kur mano pranešimą nagrinėti paims tik po savaitės, o ta mašina palikta savaitei, ir štai jau po poros dienų kažkokiam vilkikui trukdo išvažiuoti. Tuomet fūristas skambins 112, jo policija paprašys nufotografuoti ir atsiųsti nuotraukas. Jis gi nežinos, kad apie šią mašiną prieš 2 dienas per epoliciją pranešė jau kažkoks kaimynas. Tai tuomet susidubliuos pranešimai - mano siųstas per neskubios pagalbos platformą, ir to vairuotojo, kuriam realiai trukdoma pravažiuoti atsiųstos nuotraukos, kurios savo kokybe tikrai neprilygs maniškėms - t.y. pažeidėjas bus nubaustas ne pagal mano kokybiškai iš visų pusių padarytas foto, bet pagal galimai kažkokio kreivarankio, kuris padarė vos 1 foto iš galo, kuomet priekyje galimai yra neįgalių asmenų statymo kortelė - šioje vietoje aš kaip niekas kitas gerai moku padaryti pažeidėjo foto iš kelių skirtingų kampų, ir be abejo, aš arti nufotografuotu priekiniu langu, kad tikrai nėra paliktos tos kortelės.

                          * - https://www.google.com/maps/@54.7027...8192?entry=ttu

                          Comment


                            Parašė dondc Rodyti pranešimą
                            Nu pvz. Sel'o pavyzdys, kai jį laikinai sulaikė automobilyje. Ėjo į teismą, bet pralaimėjo (beje, į teismą galėjo eiti tik per 1 m. terminą).
                            Kaip jis pralaimejo? Jis sparde mentus ir dabar laisvas yra renginius organizuoja...lol

                            Comment


                              Parašė dondc Rodyti pranešimą
                              : kiek maždaug kainuoja paduoti policiją, kaip instituciją į teismą? Suprantu susirandi advokatą (sumoki valandinį), tada sumoki kasacinį mokestį teismui (koks jis?) ir susimoki advokatui už antrą valandą teisme (ar gali trukti žymiai ilgiau?). Jei skundi procesinius policijos veiksmus, neturėtų turbūt būti sekančių posėdžių, tai kiek pinigais maždaug gali gautis?
                              Minimum 500

                              Comment


                                O kokio dydzio baudos praktiskai skiriamos uz parkavima ties 'draudziama sustoti' zenklu? Nes teoriskai parasyta 30-90eur. Tai pagal ka sprendziama kokio dydzio bauda?

                                Comment


                                  Pirmą kartą tik pusė minimalios - 15 eurų, padarius pakartotinai didėja iki pilnos minimalios - 30. Kaip ir už visus kitus ANK straipsnius. Beje, tai pabandėte registruoti įvykį skambindamas Bendrajam pagalbos centrui?

                                  Comment


                                    Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimą
                                    Pirmą kartą tik pusė minimalios - 15 eurų, padarius pakartotinai didėja iki pilnos minimalios - 30. Kaip ir už visus kitus ANK straipsnius. Beje, tai pabandėte registruoti įvykį skambindamas Bendrajam pagalbos centrui?
                                    Daugybę kartų buvo sakyta, kad jis skambint niekam nenori. Gal jau laikas sugrįžti į kliedesių temą ir ten kartotis kaip užsikirtusiai plokštelei?

                                    Comment


                                      Ne, neskambinau. Registravau epolicijos puslapyje. Galimai kazkada ir paskambinsiu. Iki siol registravau ir stebiu, ar ir kada atsiras IRD zemelapyje. O kada galima gauti 90eur bauda? (nes raso 30-90eur uz parkavima ties draudziamu zenklu)

                                      Comment


                                        Parašė Pompadu Rodyti pranešimą
                                        Ne, neskambinau. Registravau epolicijos puslapyje. Galimai kazkada ir paskambinsiu. Iki siol registravau ir stebiu, ar ir kada atsiras IRD zemelapyje. O kada galima gauti 90eur bauda? (nes raso 30-90eur uz parkavima ties draudziamu zenklu)
                                        Tai jei registruojate tenai, viskas turi atsirasti, ypač jei gavote automatinį atsakymą, kad pradėta administracinio nusižengimo teisena, ypač jei automobilis registruotas privataus fizinio asmens vardu. Šiaip bauda kaskart turi didėti kas tiek eurų, kiek yra pusė minimalios, t.y. jei šiuo atveju pusė minimalios būtų 15, tai nusižengus antrą kartą eina 30, tada 45, tada 60 ir taip didėja iki maksimalios 90 eurų ribos. Bent jau taip aiškino viena iš tyrėjų, kurios kontaktų nebūtų pavykę gauti, jei nebūčiau pranešinėjęs skubios pagalbos telefonu, per kur ji apdorojo mano pranešimą ir priėmė mano nuotraukas. O vat su epolicijomis ir tvarkaumiesta problema ir yra ta, kad ten, nenusiuntus specialios užklausos dėl susipažinimo su byla, nesudaroma galimybė sužinoti konkretaus tyrėjo, nagrinėjusio tavo pranešimą, pavardės. Aišku, liudininkui to žinoti kaip ir nepriklauso, jei nenukentėjai. Ir kaip konsultavausi su Asmens duomenų apsaugos inspekcija, nusiuntęs galimo pažeidimo nuotraukas institucijoms, privalai jas nedelsiant pašalinti iš savo įrenginio, nes neturi teisės tvarkyti tokių duomenų, kur matomas valstybinis numeris. Dar sakė, kad jokiose socialinių tinklų grupėse viešai platinti tų nusižengėlių mašinų nuotraukų irgi negali. Nusiuntei pareigūnui - ir ties tuo tavo darbas baigiasi.

                                        Comment


                                          Bullshit. Viešoje vietoje gali fotografuoti automobilius, kartu su jų valstybiniais numeriais, kiek tik nori.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X