Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Tvarkau miestą. Parkavimas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Briedis Rodyti pranešimą
    Nemanau, kad ši situacija atitinka 150.15 punktą
    Kaip neatitinka? Gal gali plačiau?

    Comment


      Čia tinka 150.5, nes automobilis stovi vienu ratu ant vejos, kitais trimis ant šaligatvio:
      150. Sustoti ir stovėti draudžiama:
      150.5. ant vejos, šaligatvio (išskyrus tuos atvejus, kai ten stovėti leidžia stovėjimo būdą nurodantys kelio ženklai arba transporto priemonė nurodyta leidime, išduotame prekiauti viešoje vietoje renginių metu), taip pat sporto, vaikų žaidimo aikštelėse ir kitose transporto priemonių eismui (stovėjimui) neskirtose teritorijose;
      150.15 kalba apie važiuojamųjų dalių sankirtą. Šaligatvis nėra važiuojamoji dalis.
      150.15. kelio ir įvažiavimo (išvažiavimo) į (iš) šalia kelio esančią (-os) teritoriją (-os) važiuojamųjų dalių sankirtoje ir arčiau kaip 5 m atstumu nuo jos (toje kelio pusėje, kurioje yra nurodytas įvažiavimas (išvažiavimas) į (iš) šalia kelio esančią (-os) teritoriją (-os)), išskyrus tuos atvejus, kai ten stovėti leidžia stovėjimo vietą nurodantys kelio ženklai.

      Comment


        Ten yra įvažiavimas į vidinį kiemą. Situacija gerai atkartoja BMW - https://www.mapillary.com/app/?lat=5...4857284&zoom=0

        Ir taip, tai bus pažeidimas pagal 150.15

        Comment


          Parašė gangstarr Rodyti pranešimą
          Pasirodo, tenka kovoti ne tik su Teslos vairuotoju, bet ir pačia epolicija.

          Pranešimas dėl KET 150.6 ir 150.10
          <img>
          Sprendimas - surašytas ATPK protokolas

          Pranešimas dėl KET 150.6 ir 150.10
          <img>
          Sprendimas - Neužfiksuotas kelio ženklas kurio reikalavimus galimai pažeidė automobilio vairuotojas, todėl pranešėjo pateiktoje informacijoje dėl galbūt padaryto Kelių eismo taisyklių pažeidimo nepakanka objektyvių faktinių duomenų, kuriais remiantis įstatymo nustatyta tvarka galima būtų nustatyti ar automobilio vairuotojas pažeidė Kelių eismo taisykles ir ar buvo padarytas administracinis nusižengimas.

          Well... Nuo sausio 1d. bus pagal KET 150.15
          Kai pasninga visiems pareigūnams matyt akys išsijungia ir jie pažeidimų nebemato. Ta pati dainelė kiekvieną žiemą.

          Comment


            Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą

            Kai pasninga visiems pareigūnams matyt akys išsijungia ir jie pažeidimų nebemato. Ta pati dainelė kiekvieną žiemą.
            Policija ir be sniego nemato parkavimo pazeidimu.

            Comment


              Parašė MindesAcc Rodyti pranešimą

              Policija ir be sniego nemato parkavimo pazeidimu.
              Nebūtinai. Va šeštadienį papyškinau trejetą pažeidėjų ant žolytės ties naujai statomų daugiabučių projektu "Jomanto parkas" (buv. "Arkorama" vietoje), Baltupio gatvėje. Prasidėjus statyboms ten tapo labai madinga statytis ant žolės tarp statybinės tvoros bei šaligatvio. Prieš fotografuojant šiek tiek prastumdžiau sniegą aplink automobilius. Kadangi šalia matosi medžiai, pranešimo tekste paminėjau tai kaip įrodymą - na iš asfalto gal medžiai neauga? Ir ką, jau dėl 2 mašinyčių gavau atsakymus apie pažeidėjams įšvilptus protokolus. Vadinasi nukasus sniegą, įmanoma nubaduoti.

              Comment


                Parašė MindesAcc Rodyti pranešimą

                Policija ir be sniego nemato parkavimo pazeidimu.
                Na taip, bet paprastai kai pirštu pabaksnoji per epoliciją tai pradeda matyti, nebent yra pasnigę, tada šaligatviai tampa nematomi ir nesvarbu kad ten baudžia kas savaitę, dabar jau nebežino kas tai per vieta.

                Comment


                  Gal kas esate pats/turite pažįstamų gavusių baudas? Ar už parkavimą ar dar dėl ko nors. Man įdomu, kokia būna laiško pavadinimo antraštė, kai bauda ateina el. paštu. Ar tik ne "Pranešimas apie asmeniui ar jo atstovui suformuotą ATP protokolą" ar kažkaip panašiai? O jei popieriniu laišku? Turbūt tame langelyje viršutiniame kairiajame kampe, kur vietoj popieriaus yra ta permatoma plėvelė, matosi užrašas "Lietuvos policija" bei logotipas, ir tik atplėšęs pamatai, kuo nusidėjai.
                  Beje, ties mano dažniausiai fotografuojama vieta atsiranda vis daugiau žmonių pastebinčių, kad aš kažką fiksuoju, tai kaip keista, dauguma nepatenkintųjų yra ne tie agresyvūs kvadratiniai 40+ metų diedai, bet jaunos 199* m. gimimo kiaunės. Jos būna ypač aršios šiuo klausimu...
                  Paskutinis taisė Kristupas0220; 2021.12.06, 20:31.

                  Comment


                    O taip, kiaunių tipas pats aršiausias. Jeigu prisiminus visus karštesnius susidūrimus, kurių buvo gal viso kokie 4 per panašų skaičių metų, tai visais atvejais buvo moterys ir matyt dauguma iš jų buvo būtent tokio tipo. Nuo žadėjimo "pakviesti vyrą" iki bandymų išaiškinti, kad "privačios nuosavybės fotografuoti negalima", žinoma savo padrikas mintis dėstant kniaukiančiu pakeltu balsu, nepaisant mano išskirtinai mandagaus ir pagarbaus bendravimo. Iš pirmo žvilgsnio pikti ir agresyvūs diedai ir bachūrai paprastai tokiais momentais tampa labai sukalbami ir nusiteikę kooperuotis, su tikslu išvengti gresiančios baudos.

                    Comment


                      Kas keisčiausia, kad mano veikla nepatenkintos netgi tos, kurių mano veiksmai tiesiogiai neliečia, t.y. nė karto nebuvau nubaudavęs jų pačių vairuojamų mašinų. Nebent gal kada pakliuvo jų svečiai ar dar kažkas panašaus. Ir jos bando tai pateikti taip, lyg čia aš būčiau nenormalus. Ir nesupranta, kuomet bandau paaiškinti kuo mano "užsiėmimas" yra naudingas net ir joms. Aiškinu: per jūsų (ar kokio nors kito pusgalvio) po ženklu paliktą mašiną, fūra negalės atlikti posūkio. O tada įpykęs fūristas pradės signalizuoti, taip prižadindamas niekuo dėtus žmones, tame tarpe ir tave. Žinoma, tokių ryškių atvejų pamenu tik vieną, vairuotojas nesakė nė žodžio jokia kalba (vėliau kiek supratau, moldavas). Pamenu, neseniai paskambinau 112, tai kol laukiau policijos, pro šalį važiavo Mercedes`inė kiaunė, kurios mašiną buvau nušovęs ne per seniausiai, tai ji sakė, jog dar kartą pamačiusi "nukapos rankas". Ir aišku, tradiciškai sakė "kodėl tau tai svarbu, koks tau skirtumas". Panašiai klausė ir atvykę policininkai "Jūs būsite vilkiko vairuotojas, jums trukdo šiuo metu?" Tai aš ir sakau, kas reikia patraukti tol, kol neatvažiavo koks nors nelabai mąstantis vairuotojas ir neužsignalino viso rajono. Kita, taip pat su Mercedesu, tik baltu, man paaiškinus bandė melagingai teigti, jog "nevažiuoja čia jokie vilkikai" ar kažkaip taip. Ir tuomet supranti bei pilnai palaikai Ž. Pavilionį, t.y. kai tu žinai tikrąją tiesą, bet aplinkiniai bando įrodyti jog neva čia tu esi kažkoks nenormalus.

                      Comment


                        Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimą
                        Gal kas esate pats/turite pažįstamų gavusių baudas?
                        Per klaidą atsiųsti tinka?

                        Iš savivaldybės gaunamas laiškas su užstrigusiu capslock "DĖL ADMINISTRACINIO NUSIŽENGIMO PROTOKOLO SU ADMINISTRACINIU NURODYMU SURAŠYMO"

                        Laiške tiesiog informuoja kad siunčia priedus:

                        "1. Lydraštis (Registracijos Nr. <nuasmeninta>, registracijos data <nuasmeninta>)
                        2. Administracinio nusižengimo protokolas su administraciniu nurodymu (Registracijos Nr. <nuasmeninta>, registracijos data <nuasmeninta>)"

                        Nuasmeninimas mano.

                        Comment


                          Įdomu, per kiek laiko pareina realus laiškas su bauda nuo pridavimo per tvarkaumiestą? Ir ar yra skirtumas tuo požiūriu priduodant per Epoliciją?
                          Per kelis mėnesius pasimato labai aiškūs trendai su nelegaliais parkuotojais. Paprastai būna bent keli "etatiniai", kurių pažeidimai kartojasi. Bent keliems jau išrašiau po 5 ir daugiau baudų vos poros savaičių laikotarpyje.
                          Kitas klausimas, kas būna, jei tas baudas jie tiesiog ignoruoja? Kokie būna tolesni veiksmai? Ar įtraukiami antstoliai? Vėlgi, ar yra koks nors skirtumas tarp Tvarkaumiestą vs Epolicija?

                          Comment


                            Mano minėtu atveju nuo pranešimo iki protokolo surašymo buvo 8 dienų skirtumas. Kadangi iš epolicijos klaidingu adresatu nėra tekę sulaukti laiškų o pats baudų nesu gavęs tai palyginti negaliu.
                            Labai gaila kad tvarkaumiestą neberodo nuotraukų, nes esu pastebėjęs kad kai kuriuose vietose tik įkėlus pranešimus ten pradėdavo mažėti automobilių, t.y. vairuotojai patys stebi ir bijo. Didžiausias efektas būdavo kai apie fotografavimą kas parašydavo facebuke, kitą diena būdavo tuščia.
                            Transporto priemonių kurioms esu padaręs 5 ar daugiau pranešimų šiuo metu yra 40. Yra tiesiog piktybiškų, vienas pasakė kad sumokėjo 800 eur baudoms ir vis tiek ten statys.

                            Kas būna jeigu nemoka nežinau, bet protokole parašyta:
                            "Iki administraciniame nurodyme nurodytos datos nesumokėjus baudos ir (ar) negrąžinus specialiąją teisę patvirtinančių dokumentų, išskyrus dokumentų,patvirtinančiųteisę vairuoti transporto priemones, administracinis nurodymas bus laikomas negaliojančiu, o administracinio nusižengimo protokolas išsiunčiamas teismui ar kitai institucijai, kurios pareigūnas įgaliotas nagrinėti administracinio nusižengimo bylą ne teismo tvarka. Šiuo atveju administracinio nusižengimo byla bus nagrinėjama: <vieta, data, laikas>"

                            Comment


                              Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą

                              Per klaidą atsiųsti tinka?

                              Iš savivaldybės gaunamas laiškas su užstrigusiu capslock "DĖL ADMINISTRACINIO NUSIŽENGIMO PROTOKOLO SU ADMINISTRACINIU NURODYMU SURAŠYMO"

                              Laiške tiesiog informuoja kad siunčia priedus:

                              "1. Lydraštis (Registracijos Nr. <nuasmeninta>, registracijos data <nuasmeninta>)
                              2. Administracinio nusižengimo protokolas su administraciniu nurodymu (Registracijos Nr. <nuasmeninta>, registracijos data <nuasmeninta>)"

                              Nuasmeninimas mano.
                              Nesu gavęs protokolo per klaidą nė karto tad ir nežinau kaip atrodo. Labiau domina kaip atrodo laiškas gautas nuo policijos. Nes ji baudžia ne vien už parkavimą...

                              Comment


                                Kaip vairuotojams sekasi laikytis naujų taisyklių?

                                Comment


                                  John ir kiti pritariantys fotkina nuo ryto sake sius nuotraukas policijon ir ives tvarka snipiskese.
                                  "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


                                  - George W. Bush President of the USA

                                  Comment


                                    Taip pat kaip ir praeitais metais - visiems giliai dzin ant tų taisyklių.

                                    Comment


                                      Gal ir paradoksalu, bet tikslinės grupės ši info nepasiekė, turbūt koks 85 % besiparkuojančių prie išvažiavimų, net nežino apie KET pakeitimus.

                                      P.S. policija žadėjo kokį pusmetį nebausti.
                                      Aviate, navigate, communicate

                                      Comment


                                        Parašė Ciurlionis Rodyti pranešimą
                                        Gal ir paradoksalu, bet tikslinės grupės ši info nepasiekė, turbūt koks 85 % besiparkuojančių prie išvažiavimų, net nežino apie KET pakeitimus.

                                        P.S. policija žadėjo kokį pusmetį nebausti.
                                        Tai kad ta info pasiektų, reikia kiekvienam po protokolą. Aišku už pirmą kartą ten kažkokias nuolaidas galima pritaikyt. Bet jei tas nebaudimas pasireikš paprasčiausiu ignoravimu, tuomet bus eilinis įrodymas, kam gyvename zonoje

                                        Comment


                                          Parašė Ginthus Rodyti pranešimą

                                          Tai kad ta info pasiektų, reikia kiekvienam po protokolą. Aišku už pirmą kartą ten kažkokias nuolaidas galima pritaikyt. Bet jei tas nebaudimas pasireikš paprasčiausiu ignoravimu, tuomet bus eilinis įrodymas, kam gyvename zonoje
                                          Už pirmą kartą yra jau nuolaida - 50%. Tik 15 eurų kainuoja pirmas kartas.

                                          Policija čia gerą skėlė. Jau ir taip buvo aišku kad jie dėję ant KET, bet dabar tiesiog atvirai šneka kad galit nesilaikyti.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X