Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Ar Rusija vis dar kelia grėsmę Lietuvai?

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #61
    Parašė NoBoDyX Rodyti pranešimą
    Nors ir netiesiogiai susiję su tema, tačiau scenarijus, ko gero, laukia tas pats:
    Rusija Kryme dalina pasus
    Kazi, ar Rusijai isdegs toks pat scenarijus su Ukraina. Ukrainoje toks "lengvas pasivaiksciojimas", koks buvo Gruzijoje, tikrai neisdegtu. Tai reikstu didelio masto kara, kurio Rusija vargu ar noretu.

    Comment


      #62
      Parašė John Rodyti pranešimą
      Kazi, ar Rusijai isdegs toks pat scenarijus su Ukraina. Ukrainoje toks "lengvas pasivaiksciojimas", koks buvo Gruzijoje, tikrai neisdegtu. Tai reikstu didelio masto kara, kurio Rusija vargu ar noretu.
      Dar labiau Rusija nenori dar vienos kaimynės NATO narės. Tada savo žmones į valdžią būtų pasodinti dar sunkiau. Faktas tik tas, kad bandys lysti ir į Ukrainos vidaus reikalus, stabdyti narystę NATO.

      Comment


        #63
        Parašė Mettal Rodyti pranešimą
        Kur tu matai pateisinimą. Aš jau senų seniausiai nusivyliau "lietuviška" demokratija. Visi tarpusavyje painioja "viešajį interesą", seka pasakas per rinkimus ir didinasi sau atlyginimus naujų mokesčių sąskaita.
        Pirma, tai eik pasisakyti į Politikos temą.

        Antra, pateik man pavyzdį pasaulyje, kai demokratija yra kokybiškesnė už Lietuvos. Aš tikiu, kad tokia yra, tačiau šito prašau su tam tikra logika. Nagi, pateik, tada aš pratęsiu šią mintį.

        Trečia, Lietuvos demokratija yra jauna. Ją kuria sovietinėje erdvėje formavęsi (pagrinde) žmonės, jie yra perėmę dalį sovietinio režimo ydų, kuriomis ne taip lengva atsikratyti. Korupcija ir biurokratizmas bei noras išlenkti taurelę darbe (kalbu apie politikus) būdingas turbūt visai postsovietinei erdvei. Reikia daugiau laiko, kad tai keistųsi. Ir tai keisis.

        Ketvirta, jei jau pateiki tai diskusijos, susijusios su Rusija, kontekste, tai šiuo atžvilgiu šios dvi šalys yra nesulyginamos. Kadangi galima kritikuoti vienos demokratiją, tačiau kita šiuo bruožu išvis nepasižymi.

        Iš tokių pasisakymų matau, kad lietuviai tikrai negerbia Rusijos piliečių, nors jie nėra kalti.
        Kiekvienas, kuris apatiškai stebi Rusijos nusikaltimus yra jos bendrininkas. Rusijos tauta nesipriešina arba beveik nesipriešina Rusijos autoritarizmui. Esu minėjęs, pateisinu tik tuos, kurie yra cenzūruoti arba įbauginti.

        Vis gi matosi, kad visi tiki tik tuo, kas ateina iš vakarų, o apie rytus nė nenori girdėti - "ten gyvena blogis ir jis mus vieną dieną užpuls". Kur gi ne.
        Vakarai nėra tiesiogiai šališki. Rusijos žiniasklaida žinoma, kaip pavaldi statytiniams. Tai yra faktas. Vakarų žiniasklaida neturi šališkumo motyvacijos, nes a) ją valdo nepriklausomi šaltiniai; b) tos valstybės nedalyvauja konflikte tiesiogiai; c) tose šalyse egzistuoja žodžio laisvė.

        Kiekvienas mūsų gali įvertinti pateikiamus faktus, nereikia būti šališkam tam, kad suprastum, jog valstybės okupacija yra nusikaltimas, jog vogimas iš Gruzijos miestų stambiu mastu, kurį Rusija turbūt toleruoja, kaip atlygį kariams, yra nusikaltimas. Kad kitos valstybės skaldymas yra nusikaltimas. Kad šantažavimas yra nusikaltimas. Kad žmogaus teisių negerbimas, laisvių varžymas yra nusikaltimas.

        Tai yra faktai, kurie nematomi nebent tuo suinteresuotiems. Kad ir etniniam rusui Lietuvoje. O kartais tiesiog cinikams, ieškantiems būdo išsiskirti savo laikysena iš minios ne laiku ir ne vietoje.

        Užgimstanti demokratija??? Kur tu ją matai??? Gruzijoje?? Ten, kur karinis biudžetas buvo didžiausias pasaulyje pagal valstybės dydį?
        Gruzija yra aiškiai deklaravusi provakarietiškas pažiūras ir kelią demokratijos link. Demokratija nėra daiktas, kurį gali eidamas tiesiog pakelti nuo žemės, ją reikia sukurti.

        Karinis biudžetas buvo sąlygotas Rusijos agresijos dar tris kartus iki šiol. Kaip jau esu minėjęs, Rusijos agresija Gruzijoje yra chroniška.

        Pasižiūrėk Rusijos TV(rtr yra pas daugelį,kurie naudojasi kabelinės TV paslaugomis, priešingai nei p.korėjos televizija, kurią su malonumu žiūri John), palygink faktus iš Rusijos ir JAV pusės ir daryk išvadas.
        Palyginęs faktus ir propagandą padariau išvadas, kiek Rusija yra degradavusi. Tik tiek, kad šias išvadas padaryti gebėjau jau anksčiau, visa tai tebėra gilesnis Rusijos smukimas ir eiliniai jos nuopolio įrodymai.

        Turtingas jautiesi tu, bet tikrai ne tie, kurie vos suduria galą su galu.
        Lietuvių pragyvenimo lygis geresnis nė gruzinų. Visada reikia padėti silpnesniam, o juo labiau, jei jis to vertas ir nukentėjo nuo nusikaltėlio.

        Prievartos nėra, nenori - tavo reikalas.

        Aš nedangstau Rusijos, bet mane jau rimtai užkniso begalinis varymas, kad ji yra viso blogio šaltinis.
        Sakai užkniso? Rusija bus kritikuojama tol, kol ten liks bent minimalus imperializmo ir autoritarizmo mentalitetas. Ji to nusipelno ir pagrįsta kritika pati neturi būti kritikuojama.

        Bloga logika. Jei tu jauti bent mažytę simpatiją Rusijai, jei, tai siek Rusijai gero ir inicijuok jos kaitą. Tada nebeliks pagrindo ją kritikuoti, nebegirdėsi to, kas tau nepatinka. Ir mums bus gerai - padori kaimynė, ir tau bus gerai - Rusija gerbiama.

        Tačiau dauguma Rusijai simpatiją prijaučiančiųjų (savais interesais) visada laikosi tokios logikos, kad Rusijos negalima kritikuoti vien todėl, kad tai Rusija.

        Jei tu manai, kad lietuvių tauta, kaip ir galybė kitų, tiesiog nekenčia Rusijos už istorinius jos nusikaltimus, kurie mus palietė, klysti. Visa kritika yra argumentuota ir objektyvi, tai tavo vidinis subjektyvumas neleidžia jos priimti.

        Mano tikslas yra parodyti, kad kaltos yra ABI pusės, ir Gruzija, pradėjusi Osetijos valymą ir Rusija, įsikišusi ten, kur jai nepriklauso.
        Gruzija gali kištis į P. Osetijos ir Abchazijos reikalus kiek tik nori, todėl kad tai ir yra Gruzija (jos dalys). Rusija, tuo tarpu, neturi jokios teisės, tačiau ne pirmą dešimtmetį tai daro.

        Gruzijos tankai gali maišyti Gruzijos teritoriją nuo pajūrio iki pajūrio, kiek jiems patinka. Rusijos tankų buvimas ten prieš Gruzijos valią yra jos okupacija.

        Rusija kišasi ne į savo reikalus.

        Gruzija pradėjo, Rusija prisidėjo.
        Gruzija pradėjo po nesiliaujančių provokacijų iš osetinų, remiamų rusų taikdarių, pusės. Geri taikdariai, kurie kursto karą.

        Dabar aš klausiu, nuo kada nusikaltėlis, pasirišęs žydrą mazgotę, yra nebe nusikaltėlis? Mat rusai atitraukia savo karius, bet palieka taikdarius.

        Rusijos taikdariai jau parodė, kad taikos palaikyti negeba, Rusija parodė, kad negeba blaiviai adekvačiai reaguoti. Pats laikas jiems iš ten nešdintis.

        Parašė NoBoDyX Rodyti pranešimą
        Nors ir netiesiogiai susiję su tema, tačiau scenarijus, ko gero, laukia tas pats:
        Rusija Kryme dalina pasus
        Ukrainos provakarietiškas prezidentas Viktoras Juščenko įvedė apribojimus Rusijos laivams, atplaukiantiems į Juodosios jūros laivyno bazę Sevastopolyje.
        Vis dėl to pažadą ištesėjo. Labai gerai.

        Ukraina dar labiau užrūstino Kremlių praėjusią savaitę pasiūliusi Europai ir Jungtinėms Valstijoms priėjimą prie jos įspėjimo dėl raketų sistemų.
        Paskutinis taisė ; 2008.08.18, 15:05.
        Įžvalgos.lt - FB - G+

        Comment


          #64
          Parašė NoBoDyX Rodyti pranešimą
          Nors ir netiesiogiai susiję su tema, tačiau scenarijus, ko gero, laukia tas pats:
          Rusija Kryme dalina pasus
          Visi matom kas vyksta, bet realiai ką mes galim?

          Rusijai kitokios vertybės yra pirminės, tokios kaip: "skaldyk ir valdyk". Demokratija jai nė motais. Nemanau, kad jai labai svarbu, kad kitos šalys ją vadins NEdemokratiška, žlugusia moraliai. Kaip matom, demokratijos siekis jai tai Vakarų propaganda, nesutampanti su savais interesais.

          Pastarieji įvykiai tiek Rusijos viduje, tiek užsienio politikoje rodo jos norą stiprinti savo pozicijas, įtaką pasaulio bendruomenėje.
          Kodėl tyli šalys turinčios didesnį politinį svorį? Tikrai ne dėl abejingumo, greičiausiai įvertina viską daug atsargiau, emocijos, tiesos ieškojimas čia nepadės. Tokios prabangos, kaip mes, jie sau leisti negali. Veikti reikia apgalvotai. Tai netgi gali pasireikšti Rusijos palaikymu.

          Dėl tos pačios priežasties neįvedamos ir taikos palaikymo grupės. Nes Rusija tai gali palaikyti, kaip kariniu veiksmu prieš ja, reakcija gali būti neprognozuojama.
          Vakarai karo nenori, šitai rusai žino, tuo ir naudojasi. Kuria planus kuriuos , kaip matom, stengiasi ir sėkmingai įgyvendinti. Bus proga rusai ja būtinai pasinaudos.

          Gaila, bet kiek praktika rodo dėl taikos gali būti paaukota šalis ir net ne viena.
          Belieka tikėtis, kad taip nebus, o viskas bus išspręsta taikiai. Didesnio konflikto geriau išvengti.
          Paskutinis taisė Irma; 2008.08.18, 14:10.
          *******
          Miestai.net Fb

          Comment


            #65
            Parašė Kecal Rodyti pranešimą
            Jei reikalavimas būtų pakankamai didelis ir stiprus, kad nebegalėtų būti nustumtas į politinės darbotvarkės pakraštį, kodėl gi ne? Netikiu, jog prievarta šiais laikais yra efektyvus būdas išspręsti ginčytinus klausimus. Tikiu, jog kol tuteišų nesaugos rusų "taikdariai", pasiekti kompromisą bus įmanoma... O rusų "taikdarių" čia tikrai nebus, kol būsime NATO ir ES, ir nedarysime nesąmonių.

            Kitas reikalas, jog a) tuteišai vis labiau integruojasi į Lietuvos visuomenę, b) turiu įtarimą, jog bent jau Vilniaus rajone pamažu keičiasi demografinis balansas, miesto gyventojams (daugeliu atvejų - lietuviams) keliantis į priemiesčius. Taigi Vilniaus rajonas po kurio laiko turėtų pakankamai "saugus". Jokio didesnio konflikto artimiausioje ateityje nematau, jaunesni tuteišai sėkmingai kalba lietuviškai, kai nori, serga už Lietuvos krepšininkus, laiko juos "mūsiškiais", ir apie jokias diversijas negalvoja (čia asmeninė patirtis Vilniaus rajone).

            Koks pagrindinis skirtumas nuo Kosovo? Ogi tas, kad mums turėtų užtekti proto nesiimti etninių valymų ir žudynių... (Ne, kosovarai taip pat nebuvo šventi; taip, pagrindinė kaltė krenta ant Miloševičiaus, nusprendusio apriboti Kosovo autonomiją).




            O kas čia?
            http://en.wikipedia.org/wiki/Balfour...ration_of_1917

            1917 metai... vis dar vyksta I pas. karas, o holokaustu dar net nekvepia... Kalbama ir apie sionistų organizaciją... Beje, dokumentas tikrai svarbus ir cituojamas kone visose akademinėse knygose, kuriose kalbama apie Palestinos klausimą.
            Nematau prasmės toliau ginčytis šiuo klausimu...

            Taigi ar kas siulo etninius valymus Vilniaus kraste. Taciau nuolaidziauti lenkams negalima, nes, patikek, bet kokios nuolaidos veda prie dar didesniu nuolaidu reikalavimo. Dabar pavardziu rasymo, paskui lenku kalbos kaip valstybines Vilniaus apskr. ir keliuose Utenos apskr. rajonuose...
            Taciau, jei grestu pavojus Lietuvos teritoriniams vientisumui del lenku mazumos veiksmu, jegos panaudojimas is valstybes puses butu teisetas.

            Del lenku integracijos - taip. Jaunimas sneka lietuviskai.
            Taciau to nepakanka.
            O keliantis lietuviams i Vilniaus rajona, Traku raj, tiksliau tik i arciau Vilniaus miesto esancias vietoves, demografine situacija is esmes nepasikeis lietuviu naudai. Gi kituose rajonuose (Salcininku, Svencioniu), kur lenku yra daug, lietuviu nedaugeja.

            Na ir kas tas zydu popieriukas? Juo maziausiai remesi sajungininkai steigdami Izraelio valstybe. Jei ne karas, holokaustas, tai kazin ar tokio popieriuko buvimas butu argumentas Izraelio valstybes ikurimui.
            Paskutinis taisė Al1; 2008.08.18, 18:52.

            Comment


              #66
              taip...ir manau daugiausiai netgi ne karine gresme.
              "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


              - George W. Bush President of the USA

              Comment


                #67
                Taip, nors NATO mus ir saugo, bet tai ne amžina.

                (Būtų galima šiai temai sukurti apklausą)

                Comment


                  #68
                  Savaime suprantama, kad pati didžiausia (ir turbūt vienintelė reali) grėsmė.Visų pirma reikia atsilaikyti prieš kultūrinę okupaciją.Boikotuoju viską kas rusiška jau 5 metus.
                  „O kūjis su pjautuvu - juk tai paprastos liaudies, darbininkų ir valstiečių simboliai. Dabar ženkliukus, pirktus Pilies gatvėje, ir kuriuos visą laiką iki uždraudimo nešiodavausi prisisegęs prie kuprinės, turėjau pasidėti į stalčių.“ - Tomizmas

                  Comment


                    #69
                    Grėsmė šiais požiūriais:
                    • politiniu;
                    • energetiniu;
                    • ekonominiu;
                    • socialiniu-vertybiniu;
                    • militaristiniu.
                    Visus be išimties teiginius galiu pagrįsti.

                    Rusija yra grėsmė ne tik Lietuvai bet ir visam jos kaimyniniam Europos regionui.

                    Rusijos sulaikymo strategija. Kažkas panašaus turėtų būti išbaigta Europos lygmeniu apimant visas mano išvardintas grėsmes.
                    Paskutinis taisė ; 2008.08.18, 19:55.
                    Įžvalgos.lt - FB - G+

                    Comment


                      #70
                      Manyčiau Rusijai okupuoti ką nors kultūriškai yra beviltiška, jei jos kultūros lygis domintu aplinkinius kraštus ji galėtu būti rimta ES konkurentė. Ja besidomi tik vyresnė karta, augusi SSRS ir nemačiusi alternatyvų.

                      Comment


                        #71
                        /\ turėjo būti įgalinti keleriopi pasirinkimai. Jei pritari, pamėgink paprašyti administracijos pakoreguoti apklausą. Taip pat siūlau pridėti likusius mano įvardintus variantus bei padaryti apklausą vieša.

                        O diskusijos dalyviams siūlau kol kas neatsakinėti į apklausos klausimą.
                        Paskutinis taisė ; 2008.08.18, 20:05.
                        Įžvalgos.lt - FB - G+

                        Comment


                          #72
                          Parašė Himleris Rodyti pranešimą
                          Savaime suprantama, kad pati didžiausia (ir turbūt vienintelė reali) grėsmė.Visų pirma reikia atsilaikyti prieš kultūrinę okupaciją.Boikotuoju viską kas rusiška jau 5 metus.
                          Boikotuok toliau ir pirk kiniška slamsta

                          Comment


                            #73
                            Koki vertybiu geri mums siulo Vakarai?
                            Iskrypeliu tolerancija? Vartotojiska kultura? Prostitucija, prekyba zmonemis (pastarosios, beje, sovietiniais laikais nebuvo), egoizma, egocentrizma, smurto ir jegos propaganda? Kosmopolitizma? Ir t.t it pan.
                            Ar tai vertybes?
                            Paskutinis taisė Al1; 2008.08.18, 20:11.

                            Comment


                              #74
                              Parašė L33T Rodyti pranešimą
                              Boikotuok toliau ir pirk kiniška slamsta

                              /\ Tu kultūra suvoki kaip plataus vartojimo prekes?
                              Kultūra apima žmonių bendravimą ir savęs išreiškimą įvairiomis formomis.

                              Comment


                                #75
                                Parašė L33T Rodyti pranešimą
                                Boikotuok toliau ir pirk kiniška slamsta
                                Tikiu, jog sunku gyventi demokratijos forposte Rytuose. Teks priprasti.

                                Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                                Koki vertybiu geri mums siulo Vakarai?
                                Iskrypeliu tolerancija? Vartotojiska kultura? Prostitucija, prekyba zmonemis (pastarosios, beje, sovietiniais laikais nebuvo), egoizma, egocentrizma, smurto ir jegos propaganda? Kosmopolitizma? Ir t.t it pan.
                                Ar tai vertybes?
                                Jėgos ir brutalizmo kultas yra akivaizdžiai Rusijos bruožas. Egocentrizmas? Autoritariniam režimui kur kas labiau būdinga. Jis nebent gali skleisti viešojo intereso propagandą, tačiau su realybe tai neturi daug bendro. Mat Rusija siekia mums gerovės, Rusija - prasčiausia vieta altruizmo ieškoti.

                                Kosmopolitizmas nėra antivertybė.

                                Tokie dalykai, kaip prostitucija ar prekyba žmonėmis, sprendžiami ne atmetant teisingą pasaulėžiūrą ir priimant ydingą, bet užsiimant socialine politika. Šių dalykų vakarai nekelia kaip savo vertybių, todėl tokia sąlaja yra neadekvati. Tarsi nusikalstamumas neegzistuotų Rusijoje (o aš dar suabejočiau kur jis didesnis). Kalbėkime apie dviejų skirtingų pasaulėžiūrų vertybes, neišiminėdami sau parankių detalių iš konteksto.
                                Paskutinis taisė ; 2008.08.18, 20:24.
                                Įžvalgos.lt - FB - G+

                                Comment


                                  #76
                                  Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                                  Koki vertybiu geri mums siulo Vakarai?
                                  Iskrypeliu tolerancija? Vartotojiska kultura? Prostitucija, prekyba zmonemis (pastarosios, beje, sovietiniais laikais nebuvo), egoizma, egocentrizma, smurto ir jegos propaganda? Kosmopolitizma? Ir t.t it pan.
                                  Ar tai vertybes?
                                  Visos išvardintos blogybės ir dar daugiau egzistuoja ir Rusijoje. Bet čia jau atskira tema.
                                  Faktas, kad Rusija prie savęs gali pririšti tik baime ir pinigais, amžiais tautos bandė pabėgti iš jų priespaudos.

                                  Comment


                                    #77
                                    Pratęsiant temą apie rusų "taikdarius", verta prisiminti sovietinius "taikdarius" Lietuvoje (juk Rusija pati pasiskelbė TSRS teisių perėmėja). 1939m. spalio mėn. TSRS grąžino Lietuvai trečdalį Vilniaus krašto su sąlyga, kad ši įsileis 20.000 sovietinių kareivių kaip apsaugą nuo galimo Vokietijos puolimo. Palyginimui, į Latviją buvo įvesta 30.000, į Estiją - 20.000 karių (dėl to paties), tik Latvija bei Estija už tai nieko negavo. Kaip šie kariai 1940m. birželio 14-17 dienomis "užtikrino taiką ir apsaugą", puikiai žinome. Remiantis ta pačia logika, Suomija galėtų įsiveržti į Kareliją, motyvuodama savo tautiečių gynymu (o šie, žinodami suomių pragyvenimo lygį, mielai sutiktų). Adekvatus pavyzdys - Japonija ir Kurilų salos. Žinoma, nei Japonija, nei Suomija to nedarys, nes pagal 1975m. Helsinkio pasitarimo baigiamąjį aktą "sienos kariniu būdu nekeičiamos". Beje, šio dokumento viena iniciatorių buvo TSRS, kurios teisių (bet kažkodėl ne pareigų) perėmėja yra Rusija...
                                    I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                                    Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                                    Comment


                                      #78
                                      Parašė syle Rodyti pranešimą
                                      /\ Tu kultūra suvoki kaip plataus vartojimo prekes?
                                      Kultūra apima žmonių bendravimą ir savęs išreiškimą įvairiomis formomis.
                                      Gerai, bet tu man pasakyk, kodėl neturėčiau pvz. žiūrėti rusiškų filmų, jei jie yra geri?
                                      Flickr

                                      Comment


                                        #79
                                        Tikrai neraginu nežiūrėti gerų filmų(tokių apskritai neperdaugiausiai pasaulyje), pats mėgstu kelis rusiškus filmus, dainas, Dostojevskis vienas mėgemiausių rašytojų... bet čia tik kelios geros išimtys, kurių nedaugės siaurinant žmonių laisves. Taip pat kultūra man apima ir tarpusavio bendravimą, o rusai tikrai nėra sektinas pavizdys.
                                        Paskutinis taisė syle; 2008.08.18, 20:31.

                                        Comment


                                          #80
                                          O kas netvarkoje su bendravimu? Rusai durnesni ar nenuoširdesni už vakariečius?
                                          Flickr

                                          Comment

                                          Working...
                                          X