Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Ar Rusija vis dar kelia grėsmę Lietuvai?

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

• Sula
    replied
    Parašė booraz Rodyti pranešimą

Seku tas grupes, bet neužfiksavau, kad kažkas tokio ieškotų Labiau visi dabar ieško, kad būtų kažkoks angliškas žodis, pvz HUG 369, tai ir HUGE, ir HUG x69 gaunasi
    Net google išmeta tope bent penketą iešakančių BOP (įtariu, kad rusakalbiame dar labiau).

Bet čia jau totaliai mes į offtopą nusivažiavome.

Komentuoti:

• booraz
    replied
    Parašė Garbanius Rodyti pranešimą
    Yra FB grupės valstybinių numerių perekupų, ten BOP dažnai ieškomas derinys
    Seku tas grupes, bet neužfiksavau, kad kažkas tokio ieškotų Labiau visi dabar ieško, kad būtų kažkoks angliškas žodis, pvz HUG 369, tai ir HUGE, ir HUG x69 gaunasi

Komentuoti:

• gerietis
    replied
    Parašė Sula Rodyti pranešimą
    DI apžvalga
    Vardinis automobilio numeris su kombinacija BOP (pvz., BOP 1, BOP 111, BOP 625) yra populiarus pasirinkimas Lietuvoje tarp norinčiųjų individualizuoti savo transporto priemonę.
    Pagrindinė informacija apie vardinius numerius su "BOP":
    Paklausa: Tai vienas iš labiausiai ieškomų vardinių numerių derinių, dėl kurių kartais vyksta ir aukcionai.
    Kaina: Vardinio numerio komplektas lengvajam automobiliui kainuoja apie 1448,10 EUR
    DI fantazuoja, kaip įprasta.
    Pafantazuosiu ir aš :
    Vardinis tipo M0SKVA kainuoja 2500.
    BBB777 1500
    BOB777 350
    BOB727 150
    BOP777 150
    BOP627 nemokamas

Komentuoti:

• Tomizmas
    replied
    Tie vor v zakone, jeigu ten jau tipo paisyti tų visų paniatkių, turi nedirbti jokio oficialaus darbo, nes čia pasigaidinimas visiškas. Ir turi laikas nuo laiko sėsti į zoną, kad neišeitų iš to pasaulio.

Komentuoti:

• Garbanius
    replied
    Yra FB grupės valstybinių numerių perekupų, ten BOP dažnai ieškomas derinys

Komentuoti:

• Sula
    replied
    Parašė Savitarnos kasa Rodyti pranešimą

DI vaizduotėje taip, o realybėje kaip?
    Nedaug skiriasi nuo realybės.
    Mano kaimynų chebrantai. Pletkai sklando, kad seniau verslavo vogtų automobilių dalimis.
    O "vor v zakone" yra (buvo?) garbingiausias kriminalinis titulas.

Komentuoti:

• Savitarnos kasa
    replied
    DI apžvalga
    Vardinis automobilio numeris su kombinacija BOP (pvz., BOP 1, BOP 111, BOP 625) yra populiarus pasirinkimas Lietuvoje tarp norinčiųjų individualizuoti savo transporto priemonę.
    Paklausa: Tai vienas iš labiausiai ieškomų vardinių numerių derinių, dėl kurių kartais vyksta ir aukcionai.
    Kaina: Vardinio numerio komplektas lengvajam automobiliui kainuoja apie 1448,10 EUR
    DI vaizduotėje taip, o realybėje kaip?

Komentuoti:

• PoDV
    replied
    BOP ir perskaičiau kažką kaip mandresnis POP, tik iš dešimto karto pagavau, kad čia tipo VOR Tie kas nemoka rusų tai taip ir liko nesupratę

Vilniaus atmosferos slaviškoji komponentė tikrai specifinė man kaip kauniečiui (ar šiaip Vidurio (ale smetoninės kaunietiškos) Lietuvos dalies gyventojui).
    Kaune, Šiauliuose tik abstrakčiai gali suprast proputiniškumą, jaučiasi kad jei ir yra nostalgija LTSR tai nebūtinai prorusiškumas, o Vilniuje gali ir modeliuot galvoj elgesio ir bendravimo paternus kodėl Rusija > Ukraina+"supuvę Vakarai" ir t.t.. Pas mus Kaune rusiškumas yra daugiau popsas šalia balerinų, ušankių ir balalaikų suvenyrų, o ne kažkas giliau (dažniausiai).
    Paskutinis taisė PoDV; 2026.02.28, 14:38.

Komentuoti:

• Tomizmas
    replied
    DI apžvalga
    Oho, reiškia daug bankuose dirbančių, mėgstančių "Balance Of Payments".

Komentuoti:

• Sula
    replied
    DI apžvalga

Komentuoti:

• Tomizmas
    replied
    Na, jeigu numeryje yra tik raidės BOP ir jokių skaičių, tada čia tikrai pasirinkimas, kažką tam žmogui reiškiantis.

Bet man irgi nebūtų atėję į galvą BOP skaityti kaip kirilicos raidžių Na nebent jeigu kas duotų tokią užduotį ir nuo to priklausytų mano gyvenimas, tai kažkaip išmąstyčiau. Tai aš įsivaizduoju, kad daugybė žmonių realiai nesupranta ką tai reiškia (nepamirštant kiek apskritai rusų kalbos nemoka).

Komentuoti:

• MedinisStrazdas
    replied
    Aš tai BOP nebūčiau net asociaves su rusija. man BOP yra Balance of payments. Žmogus gal Lietuvos Banke dirba.

Komentuoti:

• Dundorfas
    replied
    Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą

Bet ar tas BOP negali būti tiesiog eilinės atsitiktinės numerio raidės? Nes man pamačius pirmiausiai kiltų tokia mintis. Buvo gi kažkada ir numeris GEJ
    Ten bop ne serija, o visas numeris rods, jei užmatysiu reikės nufotografuoti, jei gyvas liksiu įdėsiu čia

​​​​

Komentuoti:

• Tomizmas
    replied
    Parašė vaidasp Rodyti pranešimą
    Vor - vagis lietuviškai
    Bet ar tas BOP negali būti tiesiog eilinės atsitiktinės numerio raidės? Nes man pamačius pirmiausiai kiltų tokia mintis. Buvo gi kažkada ir numeris GEJ
    Paskutinis taisė Tomizmas; 2026.02.26, 21:47.

Komentuoti:

• Panevezietis
    replied
    Šiaip pas ką žalias gimimo liudijimas, tai ten vis dar įrašyta berods LTSR pilietis, simbolika (dabar draudžiama tam tikrais atvejais) ir kt.
    Bet nei keitimo į gražius lietuviškus (ne baltą A4 lapą, kokį duodą dabar gimusiems vaikams), nei deginimo akcijų dar nebuvo.

Pas Tapiną/Jakilaitį/Lansbergį manau tokie pat žali.
    Gal kas ką suorganizuos.

M. Berenis apie sovietinį gimimo liudijimą: net krūptelėjau pamatęs
    Paskutinis taisė Panevezietis; 2026.02.25, 14:58.

Komentuoti:

• Edd
    replied
    Neutraliai žiūrint, žmogelis yra diskriminuojamas ir skriaudžiamas, nusipirko sau svajonių numerį, suplojo 2000 litų ir po to Regitra jam kažką dar aiškina...

Komentuoti:

• Panevezietis
    replied
    Slaviškų (rusiškų) vardinių numerių kiekio procentas ryškiai viršyja tautinių mažumų dalį Lietuvoje.
    Tai tik įrodo, kiek daug yra mūsų valstybėje lietuviakalbių rusų, be jau žinomų "oficialių" (Juraitis, Ragelskis, etc.)

KOCMOC yra dažnas mano kaimynų svečias.
    Pati Regitra pridalino, po to - gražinkite. Neutraliai žiūrint - nelabai ką pažeidžia tie tekstai.

„Regitra“ panaikina registracijos numerius MOSCOW ir RUSSIA | Verslas | 15min.lt

Komentuoti:

• Dundorfas
    replied
    Prašau paaiškinkite kas tas BOP, kaip suprantu VOR iš kvadratinių raidžių išvertus, bet nežinau ar tai trumpinys ar žodis ruzziškas.
    Nežinau sudėjus juodas "gelikas" tas kaip pretenzija, kad automobilio savininkas yra kriminalinis autoritetas, "vor v zakone". Nežinau ar tikri tokie autoritetai laikytų protingu dalyku taip šviestis, bet reikia turėti kiaušinius važineti su tokiu numeriu, tiek dėl papildomo dėmėsio atkreipimo iš teisėsaugos institucijų, tiek dėl kriminalo pusės, gali ten koks 1 kitas manyti, kad tu čia ne pagal rangą.
    Šaip, Lietuvos teisėsaugos intitucijom, tai kaip ir išūkis turėtų būti.
    Paskutinis taisė Dundorfas; 2026.02.25, 11:45.

Komentuoti:

• vaidasp
    replied
    Prašau paaiškinkite kas tas BOP, kaip suprantu VOR iš kvadratinių raidžių išvertus, bet nežinau ar tai trumpinys ar žodis ruzziškas.
    Vor - vagis lietuviškai

Komentuoti:

• booraz
    replied

Komentuoti:

Working...
X