Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Žiniasklaida

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • AšNeRobotas
    replied
    Parašė cozzamarra Rodyti pranešimą
    [*]dominuoja liumpeninis paviršutiniškumas, kurį nepaliaujamai transliuoja įvairaus plauko įtakotukai;
    Pats Rachlevičius yra įtakotukas, marginalai turi savų įtakotukų, bet koks nuomonės reiškimas viešoj erdvėj yra įtakojimas. Įtakotukas yra pats įtakotas visuomenės. Tu vėl, kaip ir dauguma marginalų, į viską žiūri per populizmo prizmę - esi vargšas užpultas tamsiųjų politinių jėgų ir jų pakalikų įtakotukų. Tiesa yra ta, kad esi mažuma.

    [*]kitokią (tegul ir nepopuliarą) nuomonę turintys žmonės marginalizuojami, net stumiami į paraštes („cancel culture“);
    žmonės save susimarginalizuoja vaidindami aukas, nepripažindami, kad yra mažuma, kurdami sąmokslo teorijas, ieškodami išeities ne pačioje politinėje sistemoje, o už jos ribų t.y. kliedėdami apie valdžios nuvertimą ir driežažmogius Landsbergio pavidalu.

    [*]dažnas bijo išsakyti savo (nepopuliarią) nuomonę, dominuoja prisitaikėliškumas;
    niekas nebijo išsakyti savo nuomonės, nebent ji yra vatnikiška.

    [*]net po 30 su viršum metų Lietuvoje nėra bendruomeniškumo, noro burtis (kad ir į smulkiausiomis veiklomis užsiimančias) draugijas;
    kuo pagrįsta šita prielaida? Gal tiesiog Lietuvoje nėra tradicijos kurtis į draugijas.


    Komentuoti:


  • cozzamarra
    replied
    Toks įspūdis, kad koncentruojatės į Rachlevičiaus saviraiškos stilių (ypač taikau sankauskas ir AšNeRobotas ). Sutinku, kad Rachlevičius rašo taip, kad būtų skaitomas, komentuojamas – „aštriai“, „prieš valdžią“ ir pan, bet juk jis – žurnalistas, „Nuomonės“ skilties rašinėtojas. Toks (literatūros) žanras leidžia varyti plačią vagą, naudoti ironiją, net pašaipą ar piktumą, perkeltinę prasmę ir t.t.

    Vis dėlto jo iškeliamos problemos turėtų sulaukti pagrindinio dėmesio, nes išties yra aktualios:
    • kultūra – podukros vietoje;
    • dominuoja liumpeninis paviršutiniškumas, kurį nepaliaujamai transliuoja įvairaus plauko įtakotukai;
    • kitokią (tegul ir nepopuliarą) nuomonę turintys žmonės marginalizuojami, net stumiami į paraštes („cancel culture“);
    • dažnas bijo išsakyti savo (nepopuliarią) nuomonę, dominuoja prisitaikėliškumas;
    • net po 30 su viršum metų Lietuvoje nėra bendruomeniškumo, noro burtis (kad ir į smulkiausiomis veiklomis užsiimančias) draugijas;
    Apie tai reikėtų diskutuoti.


    Parašė manometras Rodyti pranešimą
    Kadangi nesidomėjau ir nemačiau visų tų skandaliukų, kuriuos mini ir bombomis vadina V. Rachlevičius, tai iš straipsnio net nesupratau, apie ką jis čia. Beveik nieko konkrečiai nepaaiškino, tik emocingai pasipiktino. Man atsiduoda sovietmečiu toks emocingas piktinimasis. Kaip komjaunuolis prakeikė konservatorius.
    Jeigu taip reziumavus jūsų komentarą, tai parašėte: nežinau, negirdėjau, kažkoks sovietas prieš konservatorius.
    Paskutinis taisė cozzamarra; 2023.04.06, 22:14. Priežastis: Robotą ne taip pavadinau

    Komentuoti:


  • manometras
    replied
    Kadangi nesidomėjau ir nemačiau visų tų skandaliukų, kuriuos mini ir bombomis vadina V. Rachlevičius, tai iš straipsnio net nesupratau, apie ką jis čia. Beveik nieko konkrečiai nepaaiškino, tik emocingai pasipiktino. Man atsiduoda sovietmečiu toks emocingas piktinimasis. Kaip komjaunuolis prakeikė konservatorius.

    Komentuoti:


  • sankauskas
    replied
    Parašė digital Rodyti pranešimą
    Po "Komjaunimo Tiesos" lyg dar Respublikoj dirbo, tada jo tai neskaičiau, bet paskui kažkur prieš 2-3 metus pradėjau vėl skaityti, pasirodė visai nieko.
    Kartais gerai visai rašo, tiek stilius stiprus, ir šiaip turi pakankamai intelektualinio gylio, galėtų būti stiprus alt-right'ių "pundit" (nežinau kaip lietuviškai).
    Bet koją kiša visos konspiracijų teorijos ir šiaip labai "loaded language".

    Komentuoti:


  • digital
    replied
    Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
    Straipsnį paskaitysiu, visada Rachlevičių paskaitau. Dažniausiai būna pikti, tulžingi pezalai ir angažuotas varymas ant dešiniųjų. Bet jį galima suprasti, žmogus buvo uolus partijos narys, "Komjaunimo Tiesos" skyriaus vedėjas, ir jau matavosi redaktoriaus kėdę, svajojo apie paskyrimą 4 kambarių butui ir netgi Volgą. O čia pyst atėjo lensbergistai sugriovė svajones, ir žmogus dabar turi Londėje emigranto plūgą tempti, gyvendamas imigrantų gete, kartu su babajais.
    Po "Komjaunimo Tiesos" lyg dar Respublikoj dirbo, tada jo tai neskaičiau, bet paskui kažkur prieš 2-3 metus pradėjau vėl skaityti, pasirodė visai nieko.

    Komentuoti:


  • sankauskas
    replied
    Panagrinėjam šitą straipsnį po pastraipą, kiek turiu laiko.

    Visuomenei ant galvos nuolat krinta skandalų bombos, bet viešojoje erdvėje nematau nei intelektinių pajėgumų, nei noro išaiškinti visuomenei, ką realiai visa tai reiškia ir kokios galimos pasekmės visuomenei ir valstybei
    Krinta skandalų bombos? Er, na tai kad nelabai - jokių skandalų jau 10 metų nevyksta. Visokie vietiniai skandaliukai, apie kuriuos tiesiog rašoma, nes nieko daugiau nėra ką rašyti. Net sunku sugalvoti, koks čia skandalas turėjo reikšmingas "galimas pasekmes visuomenei ir valstybei". Kad ten kažkas už kotletus politiko sumokėjo, ar sms'a parašė kolegai kad juo prokuratūra domisi, čia nei visuomeninių pokyčių įnešė, nei politinės reikšmės turėjo. Gal nebent skandalinga vaikų nepriežiūrą, ir iš to sekęs visuomenės požiūris į vaikų mušimą pasikeitė. Bet apie vaikų mušimą buvo krūvos pasisakymų, noro "išaiškinti visuomenei" buvo daugiau nei pakankamai.

    Visuomenės nesusigaudymą, visų pirma, formuoja įvairūs komentatoriai, apžvalgininkai bei politikai, kurie kalba belenką, o žmonės tuos niekus šliurpia nekramtę, kaip austres. Elementarus nusišnekėjimas tapo komunikacijos standartu. Štai po savivaldybių rinkimų viena žurnalistė feisbuke su patosu konstatuoja, kad „Vilnius pasirinko Europą. Nepraraskime vilties, kad vieną dieną ir Kaunas taip pasirinks.“ Tačiau net ir konservatorių elektoratas, praėjus vos kelioms dienoms po rinkimų, jau rašo feisbuke, kad „nė nepradėjęs, pil. Benkunskas jau demonstruojasi kaip fundamentalus biurokratinis menkysta.“ Žinomas politikas svaičioja, kad „Vilnius veda, reprezentuoja, Vilnius jau įsitvirtino ne tik kaip regiono, bet kaip pasaulio laisvės sostinė. Mes keičiame pasaulį, ir labai gerai, kad vilniečiai mus palaiko.“ Žinomas banko ekonomistas skelbia, kad „aplink visur siaučia ekonominė audra, tačiau Lietuvos gyventojai jos beveik nejaučia.“ Žiniasklaida aklai cituoja nupušusių Jungtinių Tautų ataskaitą, kad Lietuva yra tarp 20 laimingiausių pasaulio šalių. Ir niekas garsiai nesušunka: „Ar tamstoms viskas gerai su galva?“
    Čia nevisai aišku - jei feisbuke pilna skirtingų nuomonių, pvz vieni sako - "Vilnius pasirinko Europą (tipo Benkunskas reprezentuoja europines vertybes)", kiti sako "Benkunskas - funkcionieriškas menkysta", tai kuris komentaras čia "formuoja visuomenės nuomonę"? Kodėl JT ataskaita yra "nupušusi" nežinau, neskaičiau. Bet spėju kad ir Rachlevičius neskaitė, nes visų pirma ta ataskaita neturi nieko bendro su JT. O nupušusi ji todėl, kad neatitinka Rachlevičiaus nuomonės. Gi negali lietuviai būti laimingi.

    Dauguma sunkiai bet kokiu transportu pasiekiamo Europos užkampio gyventojų europietiškumą supranta kaip Polinezijos čiabuviai. Jie tai sieja tik su tam tikru gyvenimo komfortu, trinkelėmis išgrįstomis keliomis centrinėmis gatvėmis ir aikštėmis, parodomaisiais gėlynais bei įvairiais blizgučiais, pavyzdžiui, Kalėdų eglėmis, tačiau purvini kiemai, nevalytos gatvės, duobėti keliai ir griūvantys tiltai tarsi jokio vaidmens nevaidina.
    Kažkoks mindfuck'as. Lietuviai europietiškumą sieja su sutvarkytomis gatvėmis, tačiau jiems duobėtos gatvės europietiškumo suvokime "vaidmens nevaidina"? Šriodingerio katinas patenkintas murkia (arba ne, nes yra negyvas)...

    Juk europietiškumas – ne dekoracijos, bet, visų pirma, stiprios bendruomenės, o tikrasis vadinamųjų konservatorių tikslas yra naikinti savivaldą, tolinti valdžią nuo žmonių, nes jų ideologai teigia, kad Lietuvoje per daug savivaldybių, jos per mažos ir jas reikia naikinti, stambinti. Jų vizija – savotiškas politinių akropolių tinklas su valdžiai lojaliais savininkais.
    Po straipsnio įžangos Rachlevičius persimeta prie savo arkliuko - konspiracijų teorijų apie koncervatorius, kurių tikslas - sunaikinti Lietuvą.

    Europietiškumas – ir mentalitetas bei glaudūs bendruomenių santykiai su vietos valdžia. Gal matėte ką nors panašaus Vilniuje, Kaune ar Druskininkuose? Europa į Vilnių pradės eiti tada, kai miestiečiai trenks kumščiu į mero stalą ir pasakys, kad užteks niokoti miestą, kai vietos bendruomenė išeis į gatvę ir išvys mero siųstus jų gatvės siaurintojus bei medelių, kurie netrukus bus išrauti, sodintojus. Sostinės valdžia net nesugeba nustatyti paprastų europinių verslo standartų bei taisyklių. Pavyzdžiui, taksistų ir pavežėjų sektorius nusirito iki Vidurinės Azijos lygio, nes naujieji darbuotojai atsivežė savo kultūrą, rusų kalbą ir nevaržomi demonstruoja savo mentalitetą.
    To tak, europietiškumas pagal Rachlevičių ne medžiais apsodintos gatvės su šaligatviais, dviračių takais ir STR'ą atitinkančiais važiuojamosios dalies juostų pločiais, bet normalios, plačios 4 juostų magistralinės gatvės. Na, kad nebūtų kamščių. Ir taksistai aišku turėtų būti tik vietiniai, kaip pvz. Londone, o ne visokie Ahmedai ir Hasanai. Ai, palauk....

    Kažkada Lietuva turėjo vieną iš liberaliausių žiniasklaidos įstatymų, nebuvo jokių rimtesnių bandymų riboti žodžio laisvę. Tačiau dabartinė valdančioji neomarksistų koalicija per labai trumpą laiką sukūrė sistemą ir baime pagrįstą visuomeninę atmosferą, ir Lietuva tapo savotišku Iranu prie Baltijos. Jokia Europa čia net nekvepia. Jau susiformavo grupė gerai matomų vyriškos ir moteriškos lyties save „nepriklausomais“ pozicionuojančių ajatolų, kurie ir kurios budriai seka, kad visuomenė griežtai laikytųsi „konservatoriško šariato“ taisyklių. O juk palyginti neseniai vienas iš tų ajatolų savo komentare citavo Volterą: „Aš nesutinku su tuo, ką jūs sakote, bet aš pasiryžęs mirti už jūsų teisę tai pasakyti.“ Dabar jie su neslepiama neapykanta puola oponentus, kuriais tampa visi, kurie tik pradeda galvoti savo galva. Viešojoje erdvėje lietuviškiems ajatoloms yra suteikti aukščiausi minaretai, todėl jie tapo labai įtakingais visuomenės nuomonės formuotojais.
    Ahhh, štai ir "neomarksistai" išlindo. Kaip buvęs aktyvus komunistas, Rachlevičius dabar keistai patalogiškai bijo neomarksistų.




    Komentuoti:


  • Sula
    replied
    Parašė cozzamarra Rodyti pranešimą
    Vidas Rachlevičius. Lietuviškas šariatas arba Iranas prie Baltijos
    [/URL]

    Ypač domina AšNeRobotas, Sula, TrippleA, sankauskas ir digital komentarai.
    Nepatinka V.Rachlevičiaus straipsniai, bet šis, pripažįstu, gana objektyvus.

    Komentuoti:


  • sankauskas
    replied
    Parašė cozzamarra Rodyti pranešimą
    Vidas Rachlevičius. Lietuviškas šariatas arba Iranas prie Baltijos
    https://m.delfi.lt/ringas/article.php?id=92918853

    Keletas citatų iš puikaus ir taiklaus teksto:
    Straipsnį paskaitysiu, visada Rachlevičių paskaitau. Dažniausiai būna pikti, tulžingi pezalai ir angažuotas varymas ant dešiniųjų. Bet jį galima suprasti, žmogus buvo uolus partijos narys, "Komjaunimo Tiesos" skyriaus vedėjas, ir jau matavosi redaktoriaus kėdę, svajojo apie paskyrimą 4 kambarių butui ir netgi Volgą. O čia pyst atėjo lensbergistai sugriovė svajones, ir žmogus dabar turi Londėje emigranto plūgą tempti, gyvendamas imigrantų gete, kartu su babajais.

    Komentuoti:


  • digital
    replied
    Čia kadangi varymas į vienus vartus, tai kiek užsistosiu Rachlevičių. Aišku, kaip ir dauguma žurnalistų perspaudžia, bet šiaip jį skaityti tikrai galima. Ir šitas straipsnis OK, nors ne su viskuo sutinku, ypač apokaliptine pabaiga (bet čia irgi galima nurašyti "ant žurnalisto").

    Komentuoti:


  • AšNeRobotas
    replied
    Parašė cozzamarra Rodyti pranešimą
    Vidas Rachlevičius. Lietuviškas šariatas arba Iranas prie Baltijos
    https://m.delfi.lt/ringas/article.php?id=92918853

    Keletas citatų iš puikaus ir taiklaus teksto:

    Ypač domina AšNeRobotas, Sula, TrippleA, sankauskas ir digital komentarai.
    Rachlevičius gerai žinomas dalbajobas. Angažuotas, populistinis demagogas. Čia yra jo opinion piecas ir tiek.

    Dauguma sunkiai bet kokiu transportu pasiekiamo Europos užkampio gyventojų europietiškumą supranta kaip Polinezijos čiabuviai. Jie tai sieja tik su tam tikru gyvenimo komfortu, trinkelėmis išgrįstomis keliomis centrinėmis gatvėmis ir aikštėmis, parodomaisiais gėlynais bei įvairiais blizgučiais, pavyzdžiui, Kalėdų eglėmis, tačiau purvini kiemai, nevalytos gatvės, duobėti keliai ir griūvantys tiltai tarsi jokio vaidmens nevaidina.

    Juk europietiškumas – ne dekoracijos, bet, visų pirma, stiprios bendruomenės, o tikrasis vadinamųjų konservatorių tikslas yra naikinti savivaldą, tolinti valdžią nuo žmonių, nes jų ideologai teigia, kad Lietuvoje per daug savivaldybių, jos per mažos ir jas reikia naikinti, stambinti. Jų vizija – savotiškas politinių akropolių tinklas su valdžiai lojaliais savininkais.
    Tekste nulis substancijos. Pradeda nuo šiaudinės baidyklės, baigia.... irgi šiaudine baidykle.

    Štai laidų vedėjas Virginijus Savukynas dėl teisingumo ministrei Ewelinai Dobrowolskai nepalankaus įrašo feisbuke sulaukė didelių nemalonumų. Jis LRT etikos kontrolierės pripažintas pažeidęs 3 etikos kodekso straipsnius ir dėl to įpareigotas pašalinti įrašą, o LRT administracijai rekomenduota V. Savukynui skirti nuobaudą. Tokių draudimų nebuvo net vėlyvuoju sovietmečiu!
    Visiškas groteskas: Lietuvoje
    Neturiu ką komentuot nes nežinau apie ką eina kalba.

    Visiškas groteskas: Lietuvoje atsirado naujas vadinamųjų konservatorių, tarsi ir „kovojančių“ prieš rusišką kultūrą, sukurtas reiškinys, kurį galima pavadinti „šurajevščina“. Kelnes prieš kamerą besimaustęs ir banalius rusiškus anekdotus skaldęs jaunuolis nenusileido parašiutu, jis buvo atrastas, išugdytas ir tapo vienu iš ajatolų, kurio draugijos nevengė ir premjerė.
    Aš panašų, lengvai ironišką, vėmalų paragrafą galėčiau parašyt apie Rachlevičių ir taip pat pridėčiau, kad jis ne pats atsirado, o buvo išugdytas man nepatinkančios politinės jėgos.

    Turbūt nenorėdama atsilikti nuo įsibėgėjusio traukinio, naujai atsiskleidė ir premjerė Ingrida Šimonytė, pirmą kartą šalies politinėje arenoje prabilusi dar negirdėtais žodžiais. Dauguma vėl tyli, bet atsirado dvaro liokajų, kurie ėmė aiškinti, kad žodis „šūdas“ yra visai neblogas, net ir iš premjerės lūpų. Paradoksas: kuo didesniais patriotais ir Rusijos priešais dedasi valdantieji, tuo daugiau rusiško chamizmo visose gyvenimo srityse.
    Rachlevičius cherrypickina šūdus, necherrypickintų butų matęs jų daug daugiau.

    Paradoksas visai joks ne paradoksas kai supranti, kad chamizmas nėra a priori rusiškas dalykas.

    Komentuoti:


  • cozzamarra
    replied
    Vidas Rachlevičius. Lietuviškas šariatas arba Iranas prie Baltijos
    https://m.delfi.lt/ringas/article.php?id=92918853

    Keletas citatų iš puikaus ir taiklaus teksto:

    Dauguma sunkiai bet kokiu transportu pasiekiamo Europos užkampio gyventojų europietiškumą supranta kaip Polinezijos čiabuviai. Jie tai sieja tik su tam tikru gyvenimo komfortu, trinkelėmis išgrįstomis keliomis centrinėmis gatvėmis ir aikštėmis, parodomaisiais gėlynais bei įvairiais blizgučiais, pavyzdžiui, Kalėdų eglėmis, tačiau purvini kiemai, nevalytos gatvės, duobėti keliai ir griūvantys tiltai tarsi jokio vaidmens nevaidina.

    Juk europietiškumas – ne dekoracijos, bet, visų pirma, stiprios bendruomenės, o tikrasis vadinamųjų konservatorių tikslas yra naikinti savivaldą, tolinti valdžią nuo žmonių, nes jų ideologai teigia, kad Lietuvoje per daug savivaldybių, jos per mažos ir jas reikia naikinti, stambinti. Jų vizija – savotiškas politinių akropolių tinklas su valdžiai lojaliais savininkais.
    Štai laidų vedėjas Virginijus Savukynas dėl teisingumo ministrei Ewelinai Dobrowolskai nepalankaus įrašo feisbuke sulaukė didelių nemalonumų. Jis LRT etikos kontrolierės pripažintas pažeidęs 3 etikos kodekso straipsnius ir dėl to įpareigotas pašalinti įrašą, o LRT administracijai rekomenduota V. Savukynui skirti nuobaudą. Tokių draudimų nebuvo net vėlyvuoju sovietmečiu!
    Visiškas groteskas: Lietuvoje atsirado naujas vadinamųjų konservatorių, tarsi ir „kovojančių“ prieš rusišką kultūrą, sukurtas reiškinys, kurį galima pavadinti „šurajevščina“. Kelnes prieš kamerą besimaustęs ir banalius rusiškus anekdotus skaldęs jaunuolis nenusileido parašiutu, jis buvo atrastas, išugdytas ir tapo vienu iš ajatolų, kurio draugijos nevengė ir premjerė.

    Turbūt nenorėdama atsilikti nuo įsibėgėjusio traukinio, naujai atsiskleidė ir premjerė Ingrida Šimonytė, pirmą kartą šalies politinėje arenoje prabilusi dar negirdėtais žodžiais. Dauguma vėl tyli, bet atsirado dvaro liokajų, kurie ėmė aiškinti, kad žodis „šūdas“ yra visai neblogas, net ir iš premjerės lūpų. Paradoksas: kuo didesniais patriotais ir Rusijos priešais dedasi valdantieji, tuo daugiau rusiško chamizmo visose gyvenimo srityse.
    Ypač domina AšNeRobotas, Sula, TrippleA, sankauskas ir digital komentarai.

    Komentuoti:


  • spekas
    replied
    Parašė spekas Rodyti pranešimą
    2. LRT paskutiniu metu toli gražu nuo kokybiškos produkcijos ir švietimo. Mano siūlymą panaikinti jiems biudžetą jie užsidirbo patys. Aš nebūčiau to siūlęs, jei jie pateiktų kokybišką neutralią info ir švietimą, kuriam labai pritariu. Man skaudu matant į ką pavirto LRT.
    Andrius Gudaitis:

    LRT sukūrė precedentą – apskųsti visą eilę LRT globojamų žurnalistų, kurie pažeidė LRT žurnalistų etikos kodeksą!

    Virginijus Savukynas yra kaltinamas tokiais punktais:
    - 12 str. Žurnalistai negali išskirti ar akcentuoti nė vienos politinės organizacijos, valstybės institucijos ar kitų interesų grupių požiūrio, o skelbiama informacija privalo būti atribota nuo asmeninių pažiūrų ir interesų grupių įtakos;

    Aš turiu bent keturių LRT žurnalistų postų bei straipsnių kopijas, kuriose išskirta ir akcentuota viena politinė organizacija, valstybės institucija (pvz. Prezidentūra) ar interesų grupių požiūris, o skelbiama informacija nėra atribota nuo asmeninių pažiūrų ir interesų grupių įtakos.

    - 47 str. LRT viešąsias socialinių tinklų paskyras traktuoja kaip viešąją erdvę ir laisvai prieinamą informacijos šaltinį; juose žurnalistai veikia vadovaudamiesi šiuo kodeksu ir kitais teisės aktais;
    Mano turimų keturių LRT žurnalistų postų kopijos yra iš FB ir jie patvirtina, kad tie žurnalistai niekaip nesivadovauja „šiuo kodeksu“.

    - 50 str. LRT žurnalistai, asmeniškai pasisakydami ar komentuodami socialiniuose tinkluose, laikosi šio kodekso nuostatų.

    Mano turimų keturių LRT žurnalistų postų, komentarų kopijos yra iš FB ir jie patvirtina, kad tie žurnalistai niekaip nesilaiko „šio kodekso nuostatų“.

    Jei galutinis sprendimas nebus pakeistas, siūlau visiems pateikti LRT žurnalistų etikos komisijai skundus su analogišku kitų, LRT globojamų, žurnalistų pasisakymais nurodydami į V. Savukyno analogišką situaciją. Jei tie skundai NEBUS išnagrinėti analogiškai ir tie žurnalistai nenubausti, tai LRT žurnalistų etikos komisiją ir LRT apskųsti Christophe Deloire („Reporteriai be sienų“ (Reporters sans Frontières, RSF)), kad panaikintų LRT suteiktą „JTI patikimos žurnalistikos sertifikatą“.

    Tai skelbiam „medžioklės sezoną“ atidarytą?

    https://www.delfi.lt/.../laidu-vedejui-nemalonus-kirtis...

    Click image for larger version

Name:	Capture.JPG
Views:	276
Size:	43,2 kB
ID:	2037795
    PS.
    Atsiprašau už offtopic'ą, bet reikėjo tai paminėti. Daugiau neketinu šios temos tęsti.

    Komentuoti:


  • udrius
    replied
    Įdomi istorija, kaži kaip baigsis


    Lietuvos žurnalistų sąjungos valdyba kreipėsi į Vilniaus universitetą dėl Monikos Garbačiauskaitės-Budrienės taikomo mobingo dėstytojos atžvilgiu

    Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/m360/naujausi-s....d?id=92781593


    Komentuoti:


  • MedinisStrazdas
    replied
    Parašė Stadionas Rodyti pranešimą

    Komentarai: 1. Šimašius, jau ir prie avių lenda. 2. Kai tokia valdžia kur turės. 3. Nu va vaxeriai matot. 4. Užtai mūsų balvonai ukrainai visus pinigus siunčia. 5. Va prie ko Piš privedė.
    Trūksta tik komentaro apie tai kad ožkos matyt juodaodės.

    Komentuoti:


  • Evier
    replied
    Parašė Stadionas Rodyti pranešimą

    Komentarai: 1. Šimašius, jau ir prie avių lenda. 2. Kai tokia valdžia kur turės. 3. Nu va vaxeriai matot. 4. Užtai mūsų balvonai ukrainai visus pinigus siunčia. 5. Va prie ko Piš privedė.
    Tai va kodėl Madeinvilnius "atsinaujino" (tiksliau susigadino) puslapio dizainą, t.y. kad pritaptų prie naujos auditorijos

    Komentuoti:


  • Stadionas
    replied
    Parašė Pilaitis Rodyti pranešimą
    Click image for larger version

Name:	1.png
Views:	517
Size:	335,5 kB
ID:	2021655
    Komentarai: 1. Šimašius, jau ir prie avių lenda. 2. Kai tokia valdžia kur turės. 3. Nu va vaxeriai matot. 4. Užtai mūsų balvonai ukrainai visus pinigus siunčia. 5. Va prie ko Piš privedė.

    Komentuoti:


  • Pilaitis
    replied
    Click image for larger version

Name:	1.png
Views:	517
Size:	335,5 kB
ID:	2021655

    Komentuoti:


  • bato_usai
    replied
    „Delfi“ valdanti „Ekspress Grupp“ įsigijo Lietuvos naujienų portalą lrytas.lt
    https://www.delfi.lt/m360/medijos/ek....d?id=91987543

    2022 m. gruodžio 9 d., penktadienį, AS „Ekspress Grupp“ ir UAB „Lietuvos rytas“ pasirašė sutartį dėl dukterinės įmonės UAB „Lrytas“, kuri valdo interneto portalą lrytas.lt, 100% akcijų įsigijimo. 2006 m. įkurtas lrytas.lt yra vienas didžiausių vietinių naujienų portalų Lietuvoje, kasdien sulaukiantis 420 000 unikalių lankytojų („Gemius“ duomenimis), turintis daugiau nei 50 darbuotojų ir šiuo metu generuojantis apie 3 milijonus eurų per metus pajamų iš reklamos.

    Sandoris apima tik lrytas.lt internetinę platformą ir neįtraukia „Lietuvos ryto“ spausdintų leidinių. Lrytas.lt veikia su atskira redakcija nuo spausdinto laikraščio.

    „Ekspress Grupp“ „Delfi“ savininke tapo 2007 metais.

    Komentuoti:


  • MedinisStrazdas
    replied
    Bet mano teisė viešai meluoti skatinant paniką ir susiskaidymą? Taigi čia demokratijos pagrindas!

    Komentuoti:


  • bato_usai
    replied
    Čia apie Graikiją


    Kas nutiko spaudos laisvei demokratijos lopšyje?
    https://www.15min.lt/naujiena/aktual...yje-56-1971330

    According to the article, the centralized Greek intelligence service was closely monitoring the activities of people doing work related to refugees, and even tapping their phones. Mr. Malichudis was stunned. <...>He contacted the EFSYN reporters, who confirmed that the unnamed journalist in the story was, in fact, him.

    In the year since Mr. Malichudis first read about his own work in another news outlet, the scandal has snowballed. A financial journalist learned he had also been wiretapped. The government of Prime Minister Kyriakos Mitsotakis admitted that the state intelligence service was monitoring an opposition leader. Two government officials, including the prime minister’s nephew, have resigned.

    And yet last year, the New Democracy government passed a law making it even easier to arrest journalists. Ostensibly targeting “fake news,” this law threatens prison time to “anyone who publicly or via the internet spreads or disseminates in any way false news that is capable of causing concern or fear to the public or shattering public confidence in the national economy, the country’s defense capacity or public health.” According to Human Rights Watch, the sweeping language of this law means that journalists could face jail time for even appearing to criticize the government.

    The surveillance against journalists has caused Greece to drop from 70th to 108th place in the latest Reporters Without Borders press freedom report — the lowest ranking in all of Europe.

    Komentuoti:

Working...
X