Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Nusikalstamumas ir necivilizuotas elgesys Lietuvoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Chixx Rodyti pranešimą
    žiauruma...kątik atėjo pasvaly pas močiutę kažkokie žmonės ir tipo sako, tavo anūkas Benas (mano brolis) ligoninėj su praskelta kaukole ir jam skubiai reikia 5000lt... nu ir turbūt aptemo protas močiutei kai tai išgirdo ir atidave tuos 5k... po to skambina mums ir klausia "tai Benas ligoninej?"... krc ziauru.. abejoju ar besuras juos policija...
    Reikia būti atsakingiems ir seniems artimiems žmonėms bent kartą per 3 mėn. iš naujo paaiškinti kaip elgtis tokioje situacijoje - pirma skambinti, po to dalyti pinigus. Užuojauta.
    www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!

    Comment


      Parašė Chixx Rodyti pranešimą
      žiauruma...kątik atėjo pasvaly pas močiutę kažkokie žmonės ir tipo sako, tavo anūkas Benas (mano brolis) ligoninėj su praskelta kaukole ir jam skubiai reikia 5000lt... nu ir turbūt aptemo protas močiutei kai tai išgirdo ir atidave tuos 5k... po to skambina mums ir klausia "tai Benas ligoninej?"... krc ziauru.. abejoju ar besuras juos policija...
      O jie tikrai, sakydami, kad jis ligoninėj, pasakė jo varda? Jei taip, tai būtų galima iš brolio pusės bandyt kažką atsekt.
      You might surprise yourself.

      Miestai.net FB

      Comment


        Yra vienintelis būdas užraukti telefoninius sukčius - uždrausti išankstinio apmokėjimo korteles. Tuomet galės tik iš telefonų automatų skambinti... Arba iš vogtų mobiliųjų, kol dar neužblokuoti... Bet gi "verslo laisvė" ir pelnas telefonų bendrovėms yra svarbiau už visuomenės saugumą...
        Paskutinis taisė Al1; 2011.01.15, 23:46.

        Comment


          Parašė Al1 Rodyti pranešimą
          Yra vienintelis būdas užraukti telefoninius sukčius - uždrausti išankstinio apmokėjimo korteles.
          Nesąmonė. Pats tokia naudojuosi - kalbu beveik už dyką, t.y. sukaupiu tokią premiją, kad pasipildęs saskaitą 10 litų, gaunu keturiskart tiek. Labai patogu ir pigu. Tiek žmonėms, tiek zekams (galbūt).

          Comment


            Tai neverk, kai tavo močiutė už tavo "gydymą" atiduos paskutinius pinigus...
            Kovoti reikia su priežastimis, o ne pasekmėmis. Priežastis šiuo atveju yra visiškai nekontroliuojamos išankstinio apmokėjimo kortelės.
            Papildymo kortelės galėtų ir toliau išlikti, tik jos turėtų būti vardinės, t.y. jas įsigyjant pirmą kartą, reikėtų pasirašyti sutartį be jokių įsipareigojimų. Viską sutvarkyti įstatymų lygyje buvo galima jau seniai. Tik nėra politinės valios.
            Paskutinis taisė Al1; 2011.01.16, 00:26.

            Comment


              Parašė disident Rodyti pranešimą
              Baikit vėl tą Vilniaus - Kauno karą. Argumentai seni ir 10 kart skaityti kitose diskusijose, kurios vis išsiverždavo į Kns vs. Vln.
              Mano nuomone, šių miestų gyventojai mažai kuo skiriasi, nebent liestume tautinių mažumų problemas Vilniuje. Tai vienintelis miestų kultūrinis skirtumas, kad Vilnius "internacionališkesnis". Tačiau tas "internacionalas" labiau traukia link Rytų, o ne Vakarų, taip kad..
              Štai esminis skirtumas, daugiau nematau jokių istorinių/kultūrinių/antropologinių skirtumų šiuose miestuose. Kad iš šio skirtumo gali kilti problemų tiesa, tačiau turime vienytis, o ne skaldytis. Tas kas nori mus suskaldyti, nori ir valdyti
              Skirtumu yra. Viliuosi neisizeis kaunieciai, bet man studijuojant ir studentaujant teko susidurti su kaunieciais, ne karta ir pauliavoti Kaune. Turiu ten nemazai biciuliu.
              Vienas is skirtumu - vilnieciai atviresni. Atviresni kitiems. ta ne karta yra pripazine mano kolegos is Kauno.Matyt tai ir leme tas faktas,kad miestas - ne homogeniskos sudeties (turejau klasioka pusiau latvi, kaimyna vokieti ir zyda, tarp draugu ne vienas ir ne du rusai baltarusai (vieno is jo vardas - Vitoldas ir t.t. ir pan. Sakyciau bent jau jaunesnioji vilnieciu karta pakankamai gerai susibendravusi, ziurima kaip i zmones atsiribojant nuo tautiniu kategoriju ir neieskoma nematomu priesu. Tai prasideda dar nu kiemo ir smelio dezes. Aisku, yra pasitikejimo klausimas, bet tai bent jau mano atveju priklauso nuo kitu aplinkybiu.
              Ar internacionaliskumas labiau rytietiskas ar vakarietiskas...cia matyt Vilniaus desniai - miestas visalaik buvo kulturiska iir rytietiskas, ir vakarietiskas. ir man tas zymiai labiau patinka. kitas dalykas, "rytietiskumas" nera tikslu, nes tulas vietinis "rytietis" pagal mano patirti elgiasi civilizuociau, pagarbiau, atsakingiau nei tulas ryties Maskvoje...nepamisrk,kad ES, teigiami pavyzdziai pasiekia visus...

              Be jokios abejones, turistu srautai irgi prisideda prie to.
              Be kita ko, gyventoju Vilniuje Lietuvos mastu nemazai. Elgesys troleibuse gal ir ne visada buna is kulturingiausiu pavyzdziu, bet velgi..tos aplinkybes vercia tave elgtis atitinkamai. Pasakysiu "atsiprasau, ar lipsite", o ne begsiu pro pravertas duris strimgalviais, tai kitasyk taip pat taves paklaus. cia musu bendravimo rezultatas.

              Kitas i akis krentantis dalykas, ne esminis, bet ji teko pastebeti studijuojant - kaunieciai, gyvendami Vilniuje, uzsidaro tarp 4 savo buto sienu. Man keista, nes jei esi kitam mieste, praleidi cia 5/7dienu juk negi neidomu paklaidzioti po senamiesti? Kai kurie Vilniaus kulturini palikima priima kaip svetima ir nuo jo atsiriboja, ypac pabrezdami kaunietiska tapatybe. galbut cia uzsiroviau ntn ultra-miesto patriotu,bet toks poziuris man keistokas. Aisku, kalbu ne apie dauguma, o apie pavienius atvejus.
              Pamenu is mokyklos laiku turejau draugeli - vairavo kai kieciausias kiemo bachuras, zodziu, gazas-dugnas ir kitu nemate. Karta dare Eurotripa, teko jam vairuoti Vokietijoje. Grizes namo i Vilniu, vairuoja kaip kulturingas europietis, vokiska drausme patirtis is uzsienio - irgi svarbi. bet priklauso nuo to, kiek ja realizuosi.
              Kas susije del neformalu, sakykim, kitokios isvazdos zmonemis, pries 5-8m Vilniuje buvo panasiai. Dabar pastebejau situacija jei ne kardinaliai, tai labai stipriai pasikeite.Matyt tie "netoliarantiski" marozai iskeliavo po platuji pasauli... nors gerai pamenu Vilniuje esancius barbakano, Uzupio Galeros chebras ir pasisedejimus vakarais - buvo tie taskai, ir konflikteliu buta, bet dabar kiek matau gatveje, tai tampa normaliu reiskiniu.ir Aciu Dievui. Juk Vilniuje ir kunigaikstis Vilkgaudas, ir Rozyte yra nelieciamos ir sykiu KITOKIOS personos ))
              ar kaunieciai malonus? su kuriais teko studijuoti - normalus ir silti zmones. vienas is kito pasijuokdavome, bet tik tiek. o seses drauge vilniete, studijuojanti Kaune, tai pasakojo ivairiu istoriju. net is destytoju susilaukia specialiu repliku. Miestu bendruomenes skiria neretai stereotipines klises ir kartais pernelyg suabsoliutinami tam tikri dalykai, kurie igauna neigiama prasme. bet cia tikiu,kad laiko klausimas.
              man apsilankant Kaune krito i akis toks vaizdelis eina pana, speju, studente. laisves alejoj vidurdieny stovi 3 pacukai, ~18-22metu. jie kazka saukia tai panai.ji praeina nekreipdama demesio. po to pasipyle salves rusisku keiksmazodziu. Sakyciau, toks kai kuriu elgesys butent ir kuria mitus apie miesta ir miestiecius. o is lupu ir lupas ir visas epas parasytas. ir cia galioja ir Vilniui, ir Kaunui,ir kitiems miestams. viena is iliustraciju - http://www.millionreasonswhylithuani...1190871494.jpg

              rie nieko gero tai nepriveda. VLN vs.KNS - amzinas karas

              Comment


                Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                Tai neverk, kai tavo močiutė už tavo "gydymą" atiduos paskutinius pinigus...
                Kovoti reikia su priežastimis, o ne pasekmėmis. Priežastis šiuo atveju yra visiškai nekontroliuojamos išankstinio apmokėjimo kortelės.
                Papildymo kortelės galėtų ir toliau išlikti, tik jos turėtų būti vardinės, t.y. jas įsigyjant pirmą kartą, reikėtų pasirašyti sutartį be jokių įsipareigojimų. Viską sutvarkyti įstatymų lygyje buvo galima jau seniai. Tik nėra politinės valios.
                is patirties galiu pasakyti - tie,kurie skambina, pakankamai gerai pazista tave. mano tetai skmabino, neva vyras padare avarija.znojo ne tik automobilo numeri, bet ir pas ka vaziavo,ir kaip atrodo,ir gimimo data...o jos vyras telefona palikes buvo, isgascio buta, patikek.akimirka prigave buvo . o Chixx gaila,kad taip nutiko. mano senele jau ne karta rajono igaliotinis aplanke, ispejo, kaip ir kitus rajono pensininkus. bet visi pripazista - su jais kovoti beprasmiska, jei patys pilieciai nekovos.

                Comment


                  Kalbant apie draugiškumus, tai asmeninis pastebėjimas yra toks: jei Vilnietis atvažiuoja koks pažįstamas į Kauną, tai kaip ir nieko nevyksta, niekas nieko nesako, na nebent retais atvejais: "kaip portugalijoj sekasi?", bet kai pats nuvažiuoju į Vilnių, net pas bendradarbius (sritis IT) ar pažįstamus, tai klausinėja, kaip Kaunas dar negriūna? Ką KAVENSKAS? (Šitas man žiauriausias, specialiai surusina turbūt kad patrollint) Ir kitų nesamonių. Čia man vienam taip nesiseka? . Nors treningų nenešioju, gezas neesu.

                  Comment


                    Asmeninius duomenis susigooglint nesunkiai galima, niekas šiais laikais nebežino ką galima dėt į internetą, o ko ne. Gana viešai buvo pasklidę 1995 metų Klaipėdos surašymo duomenys elektroninėj formoj, kur parašyta žmogaus gimimo vieta, jo tėvų vardai ir pavardės, gyvenamoji vieta, telefono numeris, vaikų vardai, teistumai, gimimo datos ir t.t., dar vienas klasiokas dabar kompiuteryj priglaudęs laiko. Aišku, yra galimybė, kad zekai eina paprastesniu keliu - pasiklausia savo draugų policijoje...
                    Pasaulį reikia susprogdint, kad žmonės būtų laisvi, nes tada visos sienos išlėks į orą.

                    Comment


                      Parašė D.P Rodyti pranešimą
                      is patirties galiu pasakyti - tie,kurie skambina, pakankamai gerai pazista tave. mano tetai skmabino, neva vyras padare avarija.znojo ne tik automobilo numeri, bet ir pas ka vaziavo,ir kaip atrodo,ir gimimo data...o jos vyras telefona palikes buvo, isgascio buta, patikek.akimirka prigave buvo . o Chixx gaila,kad taip nutiko. mano senele jau ne karta rajono igaliotinis aplanke, ispejo, kaip ir kitus rajono pensininkus. bet visi pripazista - su jais kovoti beprasmiska, jei patys pilieciai nekovos.
                      Taip, žino. Bet tie žmonės, kuriems jie skambina, jų nežino ir nepažįsta. O nustatyti kas skambino nėra kaip. Tai kas, kad telefonas užfiksavo skambinusiojo numerį. Tai, kas, kad netgi į paprastą telefoną paskambinus, policija gali sužinoti skambinusiojo numerį, kreipdamasi į TEO ar kabelinį operatorių. O kaip piliečiai pakovos? Kaip? Kreipsis į policiją ir neš pinigus, o policija susems? Kam šitas hemorojus, jei būtų galima daug paprasčiau sugauti aferistą?
                      Senus žmones lengva apgauti. Tvarka turi būti, o teisėtvarka turi turėti galimybę nustatyti aferistų tapatybę. Ar visgi "verslo laisvė" yra aukščiau piliečių saugumo?

                      Comment


                        Nežinau kaip kitur, bet pvz. Vokietijoje išankstinio apmokėjimo kortelės parduodamos tik su asmens dokumentu ir yra fiksuojama koks asmuo įsigijo kokį tel. Nr. Bet tai Vokietija, šalis policinė, nedemokratiška, kur negerbiamos žmogaus laisvės ...
                        It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                        Comment


                          Registruoti SIM korteles būtų naudinga ir ne vien dėl telefoninių sukčių, bet ir naudojimo kitiems nusikalstamiems tikslams. Bet taip pat pasisakyčiau, kad būtų baudžiama ir vien už bandymą duoti kyšį (Nesvarbu, kad "kyšį" gavo sukčius). Tada gal atšoktų noras atiduoti pinigus tokiems "Mama, padariau avariją, užmušiau žmogų reikia duoti n tūkstančių policijai, kitaip pasodins".
                          Post in English - fight censorship!

                          Comment


                            Parašė index Rodyti pranešimą
                            Registruoti SIM korteles būtų naudinga ir ne vien dėl telefoninių sukčių, bet ir naudojimo kitiems nusikalstamiems tikslams. Bet taip pat pasisakyčiau, kad būtų baudžiama ir vien už bandymą duoti kyšį (Nesvarbu, kad "kyšį" gavo sukčius). Tada gal atšoktų noras atiduoti pinigus tokiems "Mama, padariau avariją, užmušiau žmogų reikia duoti n tūkstančių policijai, kitaip pasodins".
                            Tai tada dar ta bobutė gautų baudą antrą tiek, kiek sumokėjo pvz. už menamą operaciją, o sukčius greičiausiai liktų nepagautas?
                            Tiesiog tobula sistema
                            Flickr

                            Comment


                              Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                              Tai tada dar ta bobutė gautų baudą antrą tiek, kiek sumokėjo pvz. už menamą operaciją, o sukčius greičiausiai liktų nepagautas?
                              Tiesiog tobula sistema
                              Sukčių gaudyti taip pat reiktų, o bobutei gal atšoktų noras duoti pinigus sukčiams. Ir šiaip, vienaip ar kitaip, iš visuomenės reikia išgyvendinti požiūrį, kad viskas sutvarkoma kam nors "duodant".
                              Post in English - fight censorship!

                              Comment


                                Parašė index Rodyti pranešimą
                                Sukčių gaudyti taip pat reiktų, o bobutei gal atšoktų noras duoti pinigus sukčiams. Ir šiaip, vienaip ar kitaip, iš visuomenės reikia išgyvendinti požiūrį, kad viskas sutvarkoma kam nors "duodant".
                                O kaip iš tikrųjų yra? Viskas už dyką? Visuomenės požiūris yra toks, koks yra realius gyvenimas joje.
                                Bet kokiu atveju, tokie baudimai už naivumą ar patiklumą nieko neduodų, beto iš teisinės ir moralinės pusės yra neetiški, nes tai yra pasinaudojimas žmogumi.
                                Geriau griežtinti bausmes už tyčinius nusikaltimus.
                                Flickr

                                Comment


                                  Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                                  Nežinau kaip kitur, bet pvz. Vokietijoje išankstinio apmokėjimo kortelės parduodamos tik su asmens dokumentu ir yra fiksuojama koks asmuo įsigijo kokį tel. Nr. Bet tai Vokietija, šalis policinė, nedemokratiška, kur negerbiamos žmogaus laisvės ...
                                  Visgi yra tvarka. O pas mus maža kas - tai tik verslo žlugdymas, žmogaus teisių pažeidimas...

                                  Parašė index Rodyti pranešimą
                                  Registruoti SIM korteles būtų naudinga ir ne vien dėl telefoninių sukčių, bet ir naudojimo kitiems nusikalstamiems tikslams. Bet taip pat pasisakyčiau, kad būtų baudžiama ir vien už bandymą duoti kyšį (Nesvarbu, kad "kyšį" gavo sukčius). Tada gal atšoktų noras atiduoti pinigus tokiems "Mama, padariau avariją, užmušiau žmogų reikia duoti n tūkstančių policijai, kitaip pasodins".
                                  Ne visada sukčiai reikalauja pinigų neva tai "susimokėti" policijai. Reikalauja ir kitokiom formom, atseit, susimokėti, kad nebūtų kreiptasi į policiją ar pan.
                                  Bet kokiu atveju bausti reikia sukčius, o ne jų aukas. O kas dėl kyšių - tai reikia atsisakyti grynųjų pinigų ir kyšius bus duoti labai sunku. Ben jau eiliniams piliečiams žemo rango valdininkams nedidelius kyšius, gydytojams, mokytojams... Nebent tik natūra - buteliu, saldainiais Deja, bet tai nepanaikins stambesnės korupcijos. Jau neklabant apie ypač stambią.

                                  Comment


                                    Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                                    O kaip iš tikrųjų yra? Viskas už dyką? Visuomenės požiūris yra toks, koks yra realius gyvenimas joje.
                                    O, manai, kad korupcijos naikinti nereikia, ar tam užteks tik gražių žodžių ir socialinių reklamų?

                                    Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                                    Bet kokiu atveju, tokie baudimai už naivumą ar patiklumą nieko neduodų, beto iš teisinės ir moralinės pusės yra neetiški, nes tai yra pasinaudijimas žmogumi.
                                    O kodėl neetiškas? Žmogus juk duoda kyšį, manydamas, kad duoda pareigūnui. O kyšio davimas yra nusikaltimas.
                                    Post in English - fight censorship!

                                    Comment


                                      Parašė index Rodyti pranešimą
                                      O kodėl neetiškas? Žmogus juk duoda kyšį, manydamas, kad duoda pareigūnui. O kyšio davimas yra nusikaltimas.
                                      Deja, jis neduoda pareigūnui, o duoda sukčiui.

                                      Comment


                                        Parašė index Rodyti pranešimą
                                        O, manai, kad korupcijos naikinti nereikia, ar tam užteks tik gražių žodžių ir socialinių reklamų?

                                        O kodėl neetiškas? Žmogus juk duoda kyšį, manydamas, kad duoda pareigūnui. O kyšio davimas yra nusikaltimas.
                                        Tokias dalykais korupcijos tikrai nepanaikinsim, ypač stambios.
                                        O kodėl būtinai pareigūnui, kad ką nors ,,sutvarkytų''? Dažniausiai prašo už kokias nors medicinines paslaugas susimokėti ar kokiam nors draudimui. Mum tai lengva kritikuoti, bet pagalvok, juk ir pats būsi senas kada nors, o protas nebebus toks aštrus ir nuovokus
                                        Flickr

                                        Comment


                                          Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                                          Deja, jis neduoda pareigūnui, o duoda sukčiui.
                                          Bet jis tai nežino, kad duoda sukčiui. Kitą kartą lygiai taip pat duos ir tikram parigūnui...
                                          Post in English - fight censorship!

                                          Comment

                                          Working...
                                          X