Nausėda bando vaizduoti vienytoją, bet man tai kvepia nepamatuotu oportunizmu. Čia jau nesveiko Jeruzalės sindromo kvapelis. Man asmeniškai sunku įsivaizduoti kaip suvienyti lietuvių tautą, kuri man atrodo kaip sulipdyta iš skirtingų kultūrų (lenkų, rusų, vokiečių/skandinavų, anglosaksų/amerikiečių). Tai skirtingos mąstymo paradigmos, su savais trūkumais, savais konfliktais.
Taikant šią kultūrų mišrainės teoriją Lietuvoje, pvz. netgi grynai kultūrinės vakarietiškos integracijos šalininkai nesutaria dėl darnaus judumo Lietuvoje. Susipriešinęs amerikinis pro-automobilinis požiūrius su europietišku pro-dviračiai/VT požiūriu. Tam tikrais klausimais, su kitomis kultūrinėmis grupėmis, susipriešinimai dar gilesni, pvz. žmogaus teisės.
---
Kas liečia covid, grynai rytietiškas metodas būtų elementarus neigimas ar uždraudimas, kad tokia liga egzistuoja. Taikomas Turkmėnijoje, kažkuria dalimi Baltarusijoje (tiesa, ten gal žodis "covid" neuždraustas), galbūt tam tikrose Rusijos regionuose apie kuriuos niekas nekalba. Das lietuvių, iki 20%, gal to ir norėtų. Aš neįsivaizduoju, kokią mentalinę akrobatika turi užsiimti Nausėda, kad ir tiems įtiktų, ir visiškiems kasmėnesinės revakcinacijos šalinininkams įtiktų

Komentuoti: