Parašė Kaimai
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Emigracija ir imigracija Lietuvoje
Collapse
X
-
Aš manau, kad tu gyveni fantazijose, o tu manai, kad aš jose gyvenu. Skirtumas tarp mūsų tas, kad kai tu sakai, kad asimiliacija neįmanoma, tu tai pagrindi 'nes aš taip manau', o aš sakau: "pažiūrėkime į skaičius".Parašė KaimaiLietuva su 2,250,000 etninių lietuvių (kiekvienais metais mažėja) nieko neasimiliuos ir jokių veiksmų šiuo metu dėl to nesiima. Ateinanti atplaišų koalicija reikalų būklę dar pablogins. Sunku diskutuoti kai tu gyveni savo idealiame modelyje ir nematai kas vyksta tikrovėje.
Lietuvoje 90-aisias rusai sudarė 9%, 2001-aisiais 6.3%, o 2024-aisiais jau tik 5%. Kas tai, jei neasimiliacija? Jei tavo pagrindinis argumentas yra, kad 'mažoje šalyje žmonės neasimiliuojasi", tai kodėl jie asimiliuojasi Estioje, kurioje estų yra 2,5 karto mažiau, nei Lietuvoje lietuvių? Ten rusų dalis nuo 1990-ųjų nukrito nuo 30% iki 23%. Asimiliacija vyksta net nieko nedarant, bet Estijoje jinai dabar pajudės tikriausiai dvigubai sparčiau, nes buvo panaikintos rusų mokyklos. Jei rusakalbis vaikas mokosi mišrioje klasėje lietuvių kalba ir jei jis lietuviškai kalba dažniau, nei rusiškai - tai spėk kokia kalba jis kalbės užaugęs ir spėk, kokia kalba kalbės jo vaikai. Realybėje asimiliacija yra faktas, ar tai būtų Lietuva, ar Estija, ar Islandija su 300K islandų, čia tik tavo galvoje jinai neįmanoma atrodo.
- 3 patinka
Comment
-
Labai linksmos pasekmės (ne pasĖkmės, o nesėkmės) yra dabar Švedijoje, po 30 metų dėmesio nekreipimo į tai, nukreipinėjimo nuo to, kad migrantai iš ne ES ir net ne Europos šalių kultūrų yra pigi nekvalifikuota ir nepatenkinta švedų gyvenimo būdu ir savo gyvenimu pigiau negu jie arba išvis jokia darbo jėga, net nusikaltėliai, o ne stebuklai.Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
Lietuva tarp top 3 pasaulio šalių, kuriose per pastaruosius 20 metų labiausiai sumažėjo gyventojų skaičius. Tai - psyopas ar faktas? Kad ir kokie nemalonūs būtų faktai, bet jei juos ignoruosim, vadinas jų nesuprasim, o jei jų nesuprasim - vadinas neieškomis sprendimo būdų, O nesprendžiama problema gali privesti prie labai liūdnų pasėkmių.
Danija įvedė sienos su Švedija kontrolę, nes Danijos nusikaltėliai (daugiausia imigrantai) irgi pradėjo samdyti žudikais ir sprogdintojais Švedijos paauglius (daugiausia imigrantų vaikus). Norvegija svarsto daryti tą patį. Švedai bando sugalvoti, kaip sustabdyti paauglių, tampančių samdomais žudikais ir narkotikų platintojais, siautėjimą, klausia danų, ką daryti, o danai sako, kad daryti reikėjo jau prieš 20–30 metų.
Mes irgi labai gailėsimės, kai daugybė vatnikų ir musulmonų tarnaus savo mylimai turtingai rusijai, baltarusijai, “palestinai” ir masiškai kasdien darys Lietuvoje kremliaus užsakytus smurtinius ir ekonominius nusikaltimus, o ne dirbs sunkius arba superdarbus mokės DAUG mokesčių.
O šiaip, kai švedai pamatė, kokiomis baisiomis sąlygomis ten gyvena gastarbaiteriai, atvykstantys skinti uogų miškuose, ir uždraudė tai, vietoj juodadarbių iš bangladešų verslininkai pradėjo samdyti Švedijos jaunimą, priklausantį sporto draugijoms. Jauni stiprūs švedai mielai dirba ir gyvena normaliai, ne palapinėse, ne apleistuose namuose.Paskutinis taisė manometras; 2024.08.25, 11:44.ПТН ПНХ
«Русский военный корабль, иди нахуй!»
- 8 patinka
Comment
-
Emigracija iš į rytus nuo Lietuvos esančių šalių vyksta jau šimtus metų ir dideliais tempais. Kur galima rasti pavyzdžių, kur pvz. baltarusių palikuonys darė tokius dalykus? Nes nelabai suprantu, prie ko čia tokie lyginimai ir gąsdinimai. Kalbame apie šalį, kuri buvo toje pačioje šalyje su Lietuva gal 700 metų, o ne Dramblio Kaulo Krantą.Parašė manometras Rodyti pranešimą
Danija įvedė sienos su Švedija kontrolę, nes Danijos nusikaltėliai (daugiausia imigrantai) irgi pradėjo samdyti žudikais ir sprogdintojais Švedijos paauglius (daugiausia imigrantų vaikus). Norvegija svarsto daryti tą patį. Švedai bando sugalvoti, kaip sustabdyti paauglių, tampančių samdomais žudikais ir narkotikų platintojais, siautėjimą, klausia danų, ką daryti, o danai sako, kad daryti reikėjo jau prieš 20–30 metų.
Mes irgi labai gailėsimės, kai daugybė vatnikų ir musulmonų tarnaus savo mylimai turtingai rusijai, baltarusijai, “palestinai” ir masiškai kasdien darys Lietuvoje kremliaus užsakytus smurtinius ir ekonominius nusikaltimus, o ne dirbs sunkius arba superdarbus mokės DAUG mokesčių.
Reiktų dar turėti omeny, kad didžioji dalis rusų Baltijos šalyse nėra imigrantai, jie čia buvo atvežti kaip okupantai, tad jų santykis su šalimi ir požiūris į ją yra visiškai kitas nei naujai atvažiavusiųjų. Atvažiavę po karo tiesiog 'gavo' butus, kai naujai atvažiavę turi sunkiai dirbti vien tam, kad išgyventų, tai ir filtras dabar yra gerokai geresnis, net ir mažesnę pridėtinę vertę kuriantiems.
Būtų įdomu pamatyti šaltinių, nurodančių tiksliai kiek tokiuose darbuose dirbo imigrantų ir kelis iš jų pakeitė 'jauni ir stiprūs' švedai.Parašė manometras Rodyti pranešimąO šiaip, kai švedai pamatė, kokiomis baisiomis sąlygomis ten gyvena gastarbaiteriai, atvykstantys skinti uogų miškuose, ir uždraudė tai, vietoj juodadarbių iš bangladešų verslininkai pradėjo samdyti Švedijos jaunimą, priklausantį sporto draugijoms. Jauni stiprūs švedai mielai dirba ir gyvena normaliai, ne palapinėse, ne apleistuose namuose.
- 4 patinka
Comment
-
Įdomus tu, išpradžių sakai, kad Lietuvoje neįmanoma užsieniečių asimiliacija, nes šalis per maža, o kai pateikiu Estiją tu sakai, kad mes ne Estija, nes pas mus veikia rusiškos mokyklos ir nebus jokios asimiliacijos. Tik vienas trūkumas - Estijoje tik neseniai rusiškos mokyklos buvo panaikintos ir asimiliacija vyko ir su jomis, ir su kur kas didesne dalimi rusakalbių, nei jų yra pas mus, ir lygiai taip pat jiems dažnai gyvenant savo burbuluose. Emigravusieji, kad ir tie patys lietuviai, labai dažnai irgi gyvena savo burbuluose, bet ten gimę jų vaikai jau yra labiau norvegai ar brotai, nei kad lietuviai. Yra kvaila reikalauti imigranto, kad jis integruotųsi per du metus - tai kvaila, nes tai beveik neįmanoma. Tačiau, kad jo vaikai pilnai integruotųsi yra ne įmanoma, bet ir labai lengva, tiesiog panaikinta rusakalbes mokyklas ir jei tau rūpėtų jų integracija, tu forume keltus rusiškų mokyklų naikinimo klausimą, o ne kiekviename savo pranešime gąsdintum visus imigrantais.Parašė Kaimai
Tai kad yra vienas trūkumas - mes gyvename ne Estijoje, kur veikia rusiškos mokyklos ir artimiausius 4 metus 100% veiks,.
Mes šita tema jau diskutavom šimtus kartų, turbūt 50 iš tų kartų aš pabrėžiau, kad aš kalbu apie kokybišką imigraciją, o ne tokią kaip Švedijos, ne kartą daviau ir Silicio slėnio pavyzdį, JAV ekonomikos variklį, kuriame pusę darbuotojų yra imigrantai. Kaip manai, jei aš tą pakartočiau ne 50, o 100 kartų, ar to užtektų suprasti apie kokią imigraciją aš kalbu?Parašė manometras Rodyti pranešimą
Labai linksmos pasekmės (ne pasĖkmės, o nesėkmės) yra dabar Švedijoje, po 30 metų dėmesio nekreipimo į tai, nukreipinėjimo nuo to, kad migrantai iš ne ES ir net ne Europos šalių kultūrų yra pigi nekvalifikuota ir nepatenkinta švedų gyvenimo būdu ir savo gyvenimu pigiau negu jie arba išvis jokia darbo jėga, net nusikaltėliai, o ne stebuklai.
- 2 patinka
Comment
-

Apie tai, kad reikia uždaryti rusiškas mokyklas, aš forume rašiau turbūt net prieš 10 metų. Dėl to nelabai suprantu apie ką tavo klausimas, kai aš kelis kartus Estiją pateikiau kaip pavyzdį, kuri sugebėjo uždaryti rusiškas mokyklas ir po to tu man sakai 'ar žinai, kad estai uždarė rusiškas mokyklas ir ar jauti skirtumą'.
Comment
-
Tai pats turi atsakymą kuo mūsuose (ne)integracinė politika skiriasi. Ir ta pati Estija net ir uždarius mokyklas prisileidžia n kartų mažiau. Pats pateiki Estiją kaip pavyzdį, o tavo ginama mūsiška strategija gaunasi absoliučiai priešinga.Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
Apie tai, kad reikia uždaryti rusiškas mokyklas, aš forume rašiau turbūt net prieš 10 metų. Dėl to nelabai suprantu apie ką tavo klausimas, kai aš kelis kartus Estiją pateikiau kaip pavyzdį, kuri sugebėjo uždaryti rusiškas mokyklas ir po to tu man sakai 'ar žinai, kad estai uždarė rusiškas mokyklas ir ar jauti skirtumą'.
- 3 patinka
Comment
-
Dar vienas pvz. su uzbekišku restoranu Šiauliuose, kur nevartojama valstybinė kalba: https://youtu.be/jSffAGnraTo?t=976
Kai nusileidžiame kaip postsovietiniai aliošos, tą ir turime. Ateitis su kraštu, kur egzistuos 2-3 kalbos (getų "kultūra")?Paskutinis taisė RokasLT; 2024.08.25, 21:19.
- 1 patinka
Comment
-
Na tavo plika rusų statistika mažai, ką sako. Taip rusų % sumažėjo per nepriklausomybę, bet kodėl? Gal rusai buvo labiau linke emigruoti į ES ar į tą pačią Rusiją? Gal pas jų mažesnis gimstamumas?Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
- 2 patinka
Comment
-

Taip jau yra, kad tiek Lietuvoje, tiek Estijoje, tiek kitosė pasaulio šalyse paėmus statistiką, ji rodo, kad vyksta žmonių asimicialica ir aš pateikiau konkrečius skaičius kiek Lieutvoje ir Estijoje sumažėjo rusų per 30 metų. Jei tu nori pasakyti, kad Lietuvoje ir Estijoje yra kažkoks unikalus atvejis, skirtingai nei visur kitur, ir kad galbūt tai susiję su tuo, kad tarp tų rusų yra mažesnis gimstamumas - tai jei kažką teigi, būk mielas ir tą pagrįsk kažkokiais faktais ir duomenimis, o neprašyk kitų įrodyti, kad tavo teiginys neteisingas.
Comment
-
Na ir? Kai kuriose Vilniaus senamiesčio kavinėse irgi pasitaiko, kad darbuotojai, pavyzdžiui, iš Pietų amerikos nekalba lietuviškai, nors kalba, pavyzdžiui, angliškai ir ispaniškai. Čia nusileidžiame kam? Ispanijos imperijai? Kam nors dėl to karūna nukrito, kad kavos užsisakyti reikėjo angliškai, o ne lietuviškai? Pagrindinė problema čia nebent pačiam restoranui/kavinei, į kurią galbūt neis lankytojai, kuriems tai svarbu. Svarbu, kad yra iš ko rinktis.Parašė RokasLT Rodyti pranešimąDar vienas pvz. su uzbekišku restoranu Šiauliuose, kur nevartojama valstybinė kalba: https://youtu.be/jSffAGnraTo?t=976
Kai nusileidžiame kaip postsovietiniai aliošos, tą ir turime. Ateitis su kraštu, kur egzistuos 2-3 kalbos (getų "kultūra")?
- 1 patinka
Comment
-
Čia tie patys, kurie skundžiasi, kad lietuviškai jų restorane neaptarnauja, keliauja po užsienio šalis, kur tikrai daug kur, ypač neturistinėse vietose, ne tik angliškai nekalbama, bet ir angliško meniu nebūna, bet kažkaip užsisako ir badu nemiršta.Parašė John Rodyti pranešimą
Na ir? Kai kuriose Vilniaus senamiesčio kavinėse irgi pasitaiko, kad darbuotojai, pavyzdžiui, iš Pietų amerikos nekalba lietuviškai, nors kalba, pavyzdžiui, angliškai ir ispaniškai. Čia nusileidžiame kam? Ispanijos imperijai? Kam nors dėl to karūna nukrito, kad kavos užsisakyti reikėjo angliškai, o ne lietuviškai? Pagrindinė problema čia nebent pačiam restoranui/kavinei, į kurią galbūt neis lankytojai, kuriems tai svarbu. Svarbu, kad yra iš ko rinktis.
Comment
-
Aš suprantu, apie ką tu kalbi. Apie idealą — kokybiškus imigrantus, okupantiškų / pigių neprotingų rusakalbių perėjūnų nuolatinį laikinos imigracijos srautą ir agresyvių kaimynų agresiją skatinančius getus kuriančių mokyklų uždarymą.Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
Aš, ir ne tik aš, sakau, kad kol Lietuvos realioje politikoje (net politikų kalbų lygyje) ir realybėje to nėra, neturėtų būti leidžiamas ir didinamas rusakalbių migrantų srautas. Dabar vyksta taip, kad rusakalbiai migrantai iš Lietuvai priešiškų diktatūrų kelia sąlygas, o Lietuvos politikai jas tenkina, kaip people-pleaseriai, neturintys pasitikėjimo savimi ir todėl nedrįstantys niekam kelti savo sąlygų, tik nuolat spaudžiantys save ir savus people-pleasinti (pataikauti kitiems). Lietuvos politikai drįsta tik lietuviams aiškinti, kaip gyventi ir prisitaikyti prie migrantų arba emigruoti.
ПТН ПНХ
- 2 patinka
Comment
-
»Мужчина, подайте мне пиццу!»Parašė Lettered Rodyti pranešimą
Čia tie patys, kurie skundžiasi, kad lietuviškai jų restorane neaptarnauja, keliauja po užsienio šalis, kur tikrai daug kur, ypač neturistinėse vietose, ne tik angliškai nekalbama, bet ir angliško meniu nebūna, bet kažkaip užsisako ir badu nemiršta.
ПТН ПНХ
Comment
-
Tokia pat logika kaip kur parkoci marozų. Negi trukdo? O jei trukdo, negi sunku apeit? Ir šiaip normalu apeit gatve jei šaligatvis užstatytas. O jei kažkoks įstatymas nurodo, kad taip negalima dėl n priežasčių, tai visi draugiškai dedam skersą ant įstatymo, o kam nepatinka, tas ožiai, alpakos ir t.t.Parašė John Rodyti pranešimą
Na ir? Kai kuriose Vilniaus senamiesčio kavinėse irgi pasitaiko, kad darbuotojai, pavyzdžiui, iš Pietų amerikos nekalba lietuviškai, nors kalba, pavyzdžiui, angliškai ir ispaniškai. Čia nusileidžiame kam? Ispanijos imperijai? Kam nors dėl to karūna nukrito, kad kavos užsisakyti reikėjo angliškai, o ne lietuviškai? Pagrindinė problema čia nebent pačiam restoranui/kavinei, į kurią galbūt neis lankytojai, kuriems tai svarbu. Svarbu, kad yra iš ko rinktis.
- 9 patinka
Comment
-
Parkuoti bet kur neleidžia įstatymai, kokia kalba privataus restorano darbuotojai kalba lyg ir jokie įstatymai nereglamentuoja. Tokiame konkurencingame versle mažiausiai reiktų skųstis, kad klientai niekam nerūpi.Parašė mantasm Rodyti pranešimą
Tokia pat logika kaip kur parkoci marozų. Negi trukdo? O jei trukdo, negi sunku apeit? Ir šiaip normalu apeit gatve jei šaligatvis užstatytas. O jei kažkoks įstatymas nurodo, kad taip negalima dėl n priežasčių, tai visi draugiškai dedam skersą ant įstatymo, o kam nepatinka, tas ožiai, alpakos ir t.t.
Comment
-
Aptarnavime - reglamentuojama.Parašė Lettered Rodyti pranešimą
Parkuoti bet kur neleidžia įstatymai, kokia kalba privataus restorano darbuotojai kalba lyg ir jokie įstatymai nereglamentuoja. Tokiame konkurencingame versle mažiausiai reiktų skųstis, kad klientai niekam nerūpi.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė mantasm Rodyti pranešimą
Aptarnavime - reglamentuojama.Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekse yra nustatytos baudos už valstybinės kalbos vartojimo pažeidimus (pavyzdžiui, už valstybinės kalbos nevartojimą juridinių asmenų antspauduose, spauduose, blankuose, iškabose, tarnybinių patalpų ir kituose viešuose užrašuose, už valstybinės kalbos nevartojimą Lietuvos Respublikos gaminių ir paslaugų pavadinimuose ir jų aprašuose, Lietuvoje parduodamų prekių naudojimo (vartojimo) instrukcijose, už Valstybinės lietuvių kalbos komisijos nutarimų valstybinės kalbos vartojimo ir taisyklingumo klausimais ir Valstybinės kalbos inspekcijos pareigūnų nurodymų dėl valstybinės kalbos vartojimo nevykdymą, už valstybinės kalbos nevartojimą atliekant tarnybines pareigas (pagal nustatytą valstybinės kalbos mokėjimo kvalifikacinę kategoriją) valstybės ir savivaldybių institucijose ir įstaigose, kituose juridiniuose asmenyse) ir jos gali siekti iki 170 Eur.
„Tačiau vienareikšmiškos nuostatos, kurioje būtų nustatyta bauda už valstybinės kalbos nevartojimą žodžiu privačiame verslo subjekte, nėra. Todėl jei būtų paskirta tokia bauda, dėl jos pagrįstumo reikėtų spręsti kiekvienu konkrečiu atveju“, – sako advokatė.
Plačiau: https://www.vz.lt/paslaugos/2019/05/...#ixzz8jzZy66wk
- 1 patinka
Comment
-
Lettered pačio nukopijuotas tekstas rašo, kad baudos nėra. Bet prievolė yra. Rašo, kad nėra nurodytas baudos dydis.
Jei nebūtų jokio reguliavimo, nebūtų reikėję 2 metų laikotarpio kasininkėms iš Ukrainos. Ir nebūtų trydos kai kažkas priminė, kad tie 2 metai jau praėjo ir išimtis baigėsi.
- 2 patinka
Comment
Comment