Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Emigracija ir imigracija Lietuvoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • Laure23
    replied
    Parašė manometras Rodyti pranešimą
    Dedu čia. Pasakykit, kiek ir ką Sinica meluoja arba kur jis klysta.
    Pagal naudojamą terminologiją, kolonizacija vyksta absoliučiai visose Vakarų šalyse. How the tables have turned..

    Manau reikia pradėti vežtis banditus ir nusikaltėlius iš Šveicarijos, Liuksemburgo ir Norvegijos, nes jų tautybė atitinka mūsų lūkesčius.
    Paskutinis taisė Laure23; Vakar, 16:34.

    Komentuoti:


  • Eidvis
    replied

    Pirma - aš suprantu, kad reikia priimti nuo karo bėgančius ukrainiečius, to Kaimai nelabai supranta, tik aš sakau, kad IT'išnikas iš Baltarusijos kaip imigrantas Lietuvai yra daug kartų naudingiau visomis prasmėmis nei kasininkė iš Ukrainos. Užtenka vien palyginti kiek kas mokesčių į biudžetą sumoka, kaip prie LT ekonomikos ir to pačio karinio biudžeto prisideda, o tu čia kažką bandai įrodyti atvirkščiai. Jei iš emocinės pusės - aš aišku labiau suprantu nuo karo bėgančius ukrainiečius, bet jei būti savanaudžiu kas geriausiai Lietuvos ateičiai (o kartu ir man) - tai yra aukštos kvalifikacijos imigrantai, dar priedo ir jauni, kad integruotųsi lengviau ir kad jam pensijos nereikėtų iš to pačio biudžeto pradėti po 10 metų mokėti. Tai ciniška - bet tai yra šaliai labai naudinga, dėl ko kvalifikuotus darbuotojus bando pritraukti net labai turtingos šalys. Ir kai kažkas pradeda aiškinti, kad iš Lietuvos reikia išvaryti aukso kiaušinius dedančią vištą, nes 'užsieniečių labai daug' - tai aš ir parodau skaičius, kad liūto dalis tų užsieniečių yra karo pabėgeliai, kurių niekas neišvarinės visų pirma pagal ES teisę.

    Komentuoti:


  • Tomas
    replied
    Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

    Tu šiek tiek maišai ir pateiki bendrą išduotų laikinai gyventi Lietuvoje leidimų kiekį, o ne naujų.
    Gal ir taip, aš nesigilinau

    Lyginant su 2021 m. Lietuvoje išduotų gyventi leidimų baltarusių piliečiams padaugėjo 15K, ukrainiečių padaugėjo 53K. Jaučiasi skirtumas? Ir šiaip kas čia gero?
    Primeni Estijos ir Latvijos rusakalbius, kurie internetuose skundžiasi, kad "prileido čia xoxolų su savo žovto blakitnom triapkom, nebeįmanoma giventi".
    Beje, ar pats pritartum minčiai, kad su kaimynais reikia ne kariauti, o draugauti? Ir Ukrainoje ne viskas taip vienareikšmiška, geriausia pagalba UA pabėgėliams būtų ne prieglobsčio LT suteikimas, o taikos užtikrinimas? O taiką galima užtikrinti tik sėdant prie derybų stalo?

    Komentuoti:


  • manometras
    replied
    Dedu čia. Pasakykit, kiek ir ką Sinica meluoja arba kur jis klysta.

    Komentuoti:


  • Eidvis
    replied

    Tu šiek tiek maišai ir pateiki bendrą išduotų laikinai gyventi Lietuvoje leidimų kiekį, o ne naujų. Lyginant su 2021 m. Lietuvoje išduotų gyventi leidimų baltarusių piliečiams padaugėjo 15K, ukrainiečių padaugėjo 53K. Jaučiasi skirtumas? Ir šiaip kas čia gero? Baltarusių kasininkių parduotuvėje vargu ar kur sutiksi ir taip, lyginant koks procentas tarp baltarusių imigrantų yra visokie IT specialistai ir šiaip aukštos kvalifikacijos darbuotojai - tai nors tokios statistikos ir nėra, bet paskaičiavus Baltarusių IT kompanijas galima laisvai spėti, kad tas procentas yra dešimtimis kartų didesnis lyginant net ne su ukrainiečiais ar uzbekais, o ir su pačiais lietuviais. Lietuvai žiauriai pasisekė, kad savo demografines problemas gali bent iš dalies spręsti būtent tokiais imigrantais, tokiais, kurie neša milžinišką naudą ekonomikai, už kurių pinigus yra išlaikomi pensininkai, ligoninės ir kariuomenė ir kurie per kelias kartas be didesnių problemų pilnai integruosis į visuomenę, tame tarpe ir kalbos atžvilgiui. Va jeigu Lietuva nespręs savo demografinių problemų per kvalifikuotų specialistų pritraukimą, tai kaip sakoma vieta ilgai tuščia nestovės, galiausiai mūsų lauks visokių uzbekų ir tadžikų antplūdis ir dėl problemų išlaikyti pensininkų armiją nelabai bus pasirinkimo jų nepriimti. O su jų integracija bus kur kas sudėtingiau.

    Komentuoti:


  • Tomas
    replied
    Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
    Dar kartą - tavo minimame 'intensyvciausiame užsieniečių užvežime' absoliučią daugumą sudarė ukrainiečiai. Baltarusių nemažai ir prieš karą čia gyveno, naujų leidimų jiems čia gyventi buvo išduota kartais mažiau, nei ukrainiečiams.
    2022 BY - 31031 asm., UA - 84 018 asm.;
    2023 BY - 36 359 asm., UA - 72 699 asm.;

    Primenu, kad Ukrainoje vyksta karas, o iš jos į LT atbėgo tik 2x daugiau žmonių, nei importuota iš taikaus, bet nedasivysčiusio Maskvos furunkulo vadinamo Belarusija.

    Baltarusijos IT kompanijas
    Taip, ir visi tie 67390 per 2 metus iš BY importuotų asmenų yra IT specialistai.

    Primenu, kad demografiškai Lietuva yra viena sparčiausiai nykstančių pasaulio valstybių ir kad be imigracijos mes tos problemos niekaip nesušvelninsim, nekalbant apie jos išsprendimą. O tai reiškia, kad tai, ką tu siūlai, tai Lietuvai tapti failed state, su silpna ekonomika, dauguma gyventojų pensininkais, iš kurios bėga jaunimas ir kuri dėl savo silpnumo taptų lengvu kasniu Rusijos imperealistinėms ambicijoms.
    Ir dėl to per 2 Ukrainos karo metus Lietuvoje buvo be jokios filtracijos apgyvendinti 13504 maskvėnai?

    Priverk man upę.

    Komentuoti:


  • Eidvis
    replied
    Parašė Kaimai Rodyti pranešimą

    Bet Rusija neužpuolė Baltarusijos. Šiuo metu pagal galiojančius leidimus gyventi Lietuvoje baltarusiai lenkia ukrainiečius. Taip pat Rusija neužpuolė nei vienos Centrinės Azijos valstybės (23,000 leidimų).
    Dar kartą - tavo minimame 'intensyvciausiame užsieniečių užvežime' absoliučią daugumą sudarė ukrainiečiai. Baltarusių nemažai ir prieš karą čia gyveno, naujų leidimų jiems čia gyventi buvo išduota kartais mažiau, nei ukrainiečiams. Ir kaip Sula ir minėjo - konservatoriai nesukūrė jokių naujų įstatymų imigrantų pritraukimui, o atvirkščiai buvo sugriežtintos tvarkos, iš Centrinės Azijos valstybių imigrantų srautas pagrinde irgi dėl karo išaugo, nes rublis dvigubai nuvertėjo ir jiems Rusijoje sudėtingiau pasidarė darbą susirasti. Ir šitoj vietoj aš su tavim sutinku, kad žemos kvalifikacijos imigrantų mums reikėtų įsileisti kuo mažiau, bet tu į vieną krūvą sumeti visus - karo pabėgelius iš Ukrainos, Baltarusijos IT kompanijas ir žemos kvalifikacijos uzbekus. Jei prisileisim didelius kiekius imigrantų iš Tadžikistanų ir visų kitų stanų - Lietuvai galiausiai tai bus nieko gero, bet Lietuvai bus žymiai blogiau ir net pražūtinga, jei, kaip tu siūlai, imigraciją apskritai vos ne iki nulio apribosim. Primenu, kad demografiškai Lietuva yra viena sparčiausiai nykstančių pasaulio valstybių ir kad be imigracijos mes tos problemos niekaip nesušvelninsim, nekalbant apie jos išsprendimą. O tai reiškia, kad tai, ką tu siūlai, tai Lietuvai tapti failed state, su silpna ekonomika, dauguma gyventojų pensininkais, iš kurios bėga jaunimas ir kuri dėl savo silpnumo taptų lengvu kasniu Rusijos imperealistinėms ambicijoms.

    Komentuoti:


  • Sula
    replied
    Kiek žinau, tai imigracinės tvarkos palengvinimus tyliai įvedė net ne ši Vyriausybė, o dar praėjusi, Skvernelio.
    Dar iki visų karų.

    Komentuoti:


  • Kaimai
    replied
    Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

    Tik pastebėjimas, kad didžiausias svetimšalių užvežimas įvyko ne dėl to, kad kažkokie konervatoriai juos čia suvežė, o dėl to, kad Rusija užpuolė Ukrainą. Jokia ES šalis, net Vengrija, jų atvykimo neblokavo.
    Bet Rusija neužpuolė Baltarusijos. Šiuo metu pagal galiojančius leidimus gyventi Lietuvoje baltarusiai lenkia ukrainiečius. Taip pat Rusija neužpuolė nei vienos Centrinės Azijos valstybės (23,000 leidimų).
    Paskutinis taisė Kaimai; Vakar, 09:30.

    Komentuoti:


  • Eidvis
    replied

    Tik pastebėjimas, kad didžiausias svetimšalių užvežimas įvyko ne dėl to, kad kažkokie konervatoriai juos čia suvežė, o dėl to, kad Rusija užpuolė Ukrainą. Jokia ES šalis, net Vengrija, jų atvykimo neblokavo.

    Komentuoti:


  • Kaimai
    replied
    Parašė Romas Rodyti pranešimą
    Konservatorių frakcija svarsto savo frakcijos Seimo narį už konservatyvių vertybių ir šeimų su vaikais propagavimą.
    Konservatorių partija atsakinga už intensyviausią svetimšalių užvežimą į Lietuvą nuo 1918-ų vasario 16-os, ir akivaizdu kad Rakučio įtaka stabdant šį procesą yra nulinė. Pagal intensyvumą (bet ne absoliučius skaičius) tai lenkia net sovietinę kolonizaciją. Manau priežastinio ryšio tarp masinės imigracijos ir būsto prieinamumo aiškinti nereikia. Taip kad kol Rakutis yra tos partijos narys, ką jis ten kalba yra truputį nesvarbu. Linkiu užsiauginti stuburą ir prisijungti prie Nacionalinio susivienijimo. Gal pavyks įtikinti Radžvilą, kad anas nustotų rimtu veidu kalbėti apie Coudenhove-Kalergi konspiraciją ir prislopinti toje partijoje bujojantį ekonominį neraštingumą. Vargu.
    Paskutinis taisė Kaimai; Vakar, 09:25.

    Komentuoti:


  • arsiakas
    replied
    Parašė sankauskas Rodyti pranešimą

    Kuo čia dėti reikalavimai darbo vizoms gauti, su prievartiniu reikalavimu kad privačiame versle dirbantys žmonės būtinai kalbėtų lietuviškai.

    Ir kokia vis tik ironija, kad Lietuvių kalbą labiausiai ginantys nesugeba sakinio suregzti be dešimt rašybos klaidų, o tautinę savigarbą labiausiai gina kompleksuoti, nykūs, prasčiokiški nabagai.
    Ne privačiame versle, o aptarnavimo srityje. Tol, kol darbuotojui nereikia komunikuoti su paslaugas norinčiu gauti Lietuvos piliečiu, mokančiu tik valstybinę kalbą, jis gali kalbėti nors ir arabiškai.

    Komentuoti:


  • Eidvis
    replied

    Dėl imigraciijos aš turiu savitą požiūrį , t.y. kad mums būtina pritraukinėti talentus, nes tai ne paslauga jiems, o Lietuvos išgyvenimo ir ekonominio klestėjimo klausimas. Kas dėl Ukrainos pabėgelių - tai aš norėčiau, kad pas mus imigrantams būtų atranka, o ne tai, kad aš pabėgelis - dėl to turiu teisę čia gyvengti. Bet jie turi teisę čia gyventi, nes Lietuva - civilizuota šalis ir yra normalu priimti nuo karo bėgančius (jei tai iš Lietuvai istoriškai artimų teritorijų). Bet po karo daugma jų turėtų grįžti, išskyrus tuos, kurie sugebėjo integruotis. Aš einu į parduotuvę, kur viena iš pardavėjų yra ukrainietė. Aš tą puikiai žinau ir visada su ja kalbu lietuviškai. O tai yra 'sveiki', ir pan. Jei yra kėblesnių situacijų - aš sakau lietuviškai, o jei ji man atsako, kad nesupranta, pasakau rusiškai. Jei mes norim padėti integruotis - būtent tokia schema yra pati geriausia, sakyti lietuviškai, o jei nesupranta - išversti rusiškai (nes išgirsta lietuvišką sakinį ir vertimą). Sistema, kai sakom vien lietuviškai ir žeminam žmogų dėl to, kad jis nesupranta lietuviškai - nėra pati geriausia motyvacija mokytis, kaip ir vaikų mušimas mėginant juos išmokyti gramatikos.

    Komentuoti:


  • Tomizmas
    replied
    Straipsnis apie bendravimą su imigrantais rusų kalba

    Komentuoti:


  • mantasm
    replied
    Parašė Kitas Džiugas Rodyti pranešimą
    Ohmanas smerkia Hamas, bet palaiko Palestinos valstybingumo siekį.
    https://www.15min.lt/naujiena/aktual...yte-500-616705
    Bėda, kad pačiai Palestinai nepriimtinas „dviejų valstybių“ variantas su, pavyzdžiui, 1967 sienom.

    Parašė Kitas Džiugas Rodyti pranešimą
    Sovietų okupuotoje Lietuvoje gyventojų skaičius irgi augo.
    Dažniausiai tai būna atsakas į kalbas apie palestiniečių genocidą. Lietuvoje gyventojų skaičius nelabai augo Stalino laikais.

    Komentuoti:


  • Kitas Džiugas
    replied
    Parašė mantasm Rodyti pranešimą

    Tai ir ne Palestinos. Jei nuo 1967, tai reiškia nepalaiko „nuo upės iki jūros“ veikėjų.
    Ohmanas smerkia Hamas, bet palaiko Palestinos valstybingumo siekį.
    https://www.15min.lt/naujiena/aktual...yte-500-616705

    Kodėl okuopuotųjų gyventojų skaičius auga bene greičiausiai planetoje (tuomet buvo mažiau milijono, dabar - 6 mln.)?
    Sovietų okupuotoje Lietuvoje gyventojų skaičius irgi augo.

    Komentuoti:


  • Sula
    replied
    Parašė Kitas Džiugas Rodyti pranešimą

    Kad Izraelis nuo 1967 metų yra okupantai, besielgiantys labai panašiai kaip Rusija.
    Iš kur tuomet atsirado Gazos ruožas? Ir kas jame buvo iki 1967 m.? Kodėl okuopuotųjų gyventojų skaičius auga bene greičiausiai planetoje (tuomet buvo mažiau milijono, dabar - 6 mln.)?
    Paskutinis taisė Sula; 2024.04.15, 12:51.

    Komentuoti:


  • mantasm
    replied
    Parašė Kitas Džiugas Rodyti pranešimą

    Kad Izraelis nuo 1967 metų yra okupantai, besielgiantys labai panašiai kaip Rusija.
    Tai ir ne Palestinos. Jei nuo 1967, tai reiškia nepalaiko „nuo upės iki jūros“ veikėjų.

    Komentuoti:


  • Kitas Džiugas
    replied
    Parašė Bmweda Rodyti pranešimą
    Kokie jo argumentai?
    Kad Izraelis nuo 1967 metų yra okupantai, besielgiantys labai panašiai kaip Rusija.

    Komentuoti:


  • uzdvidesimt
    replied
    Parašė Bmweda Rodyti pranešimą
    Kokie jo argumentai?
    antivaxeris tikriausiai

    Komentuoti:

Working...
X