Jis tą kalbėjo pakankamai seniai, tik anksčiau tie dalykai nebuvo tokie akivaizdūs. Neigiantiems realybę tai ir iki šiol neakivaizdūs.
Kai kas nors skelbia blogas prognozes, tačiau optimizmas (euroentuziazmas) liejasi per kraštus, tai tokios prognozės per daug nesureikšminamos. Tačiau kai po kurio laiko jos ima pildytis, tada siekiama užčiaupti tokius prognozuotojus, nes jų nepatogi nuomonė darosi vis svaresnė.
Nebūk žurnaliuga, kuris išima iš konteksto. Esminis akcentas buvo žodyje PRIVALOMAI:
Nuomonių gali būti švairių, bet nereiškia, kad turi būti PRIVALOMAI. Kuo jis toks išskirtinis patapo tik šiais metais?
Bet reikėtų pripažinti, kad jo kalbos apie ES viršūnėje esančius eurokomunistus ir neomarksistus turi racijos. Prisiminkime, ką sakė ES berods prezidentas padvėsus Castro.
Jis tą kalbėjo pakankamai seniai, tik anksčiau tie dalykai nebuvo tokie akivaizdūs. Neigiantiems realybę tai ir iki šiol neakivaizdūs.
Kuo jis toks išskirtinis patapo tik šiais metais?
Kai kas nors skelbia blogas prognozes, tačiau optimizmas (euroentuziazmas) liejasi per kraštus, tai tokios prognozės per daug nesureikšminamos. Tačiau kai po kurio laiko jos ima pildytis, tada siekiama užčiaupti tokius prognozuotojus, nes jų nepatogi nuomonė darosi vis svaresnė.
Aš irgi prisijungiau. Viskas, dabar jau nebegausiu vizos JEI norėsiu. Bet nemanau, kad prašysiu, kol tokio tipo santvarka ten yra. Čia panašiai, kaip žydui Hitlerio laikais važiuoti į Vokietiją.
Nemanau, kad neduos RUS vizos už tai, kad blogai įvertinai Rusijos URM FB paskyrą ar brūkštelėjai ten komentarą
Kas negirdėjot, vakar Tapinas truputį mobilizavo lietuviškus Feisbukus pareitinguoti oficialų Rusijos URM kanalą FB. Nuo 4+ reitingo iki 1 per vieną naktį: https://www.facebook.com/MIDRussia/
Aš irgi prisijungiau. Viskas, dabar jau nebegausiu vizos JEI norėsiu. Bet nemanau, kad prašysiu, kol tokio tipo santvarka ten yra. Čia panašiai, kaip žydui Hitlerio laikais važiuoti į Vokietiją.
Radžvilas yra marginalas ir nereiktų bandyti apsimetinėti, kad yra kitaip. Nieko keisto, kad studentai nenori privalomai klausytis jo paistalų. Pasirinktinai tiek jau to, nuomonių įvairovės reikia, bet nereikia to kišti per prievartą.
Radžvilas yra vienas stipriausių Lietuvos filosofų. Nieko nuostabaus kad akademinėje bendruomenėje yra jam pavydinčių vidutinybių. Nieko nuostabaus, kad išauklėta naujos lietuviškos mokyklos jaunoji karta nesugeba suvokti kas Radžvilo yra yra sakoma. Jiems elementariai trūksta išprusimo. Spinozą amžininkai irgi puolė.
Bet reikėtų pripažinti, kad jo kalbos apie ES viršūnėje esančius eurokomunistus ir neomarksistus turi racijos. Prisiminkime, ką sakė ES berods prezidentas padvėsus Castro.
Racijos turi ir kai kurie bomžai, prašinėjantys išmaldos Vilniaus senamiestyje. Nereiškia, kad jų paskaitos turi būti privalomos universitetuose.
Radžvilas yra marginalas ir nereiktų bandyti apsimetinėti, kad yra kitaip. Nieko keisto, kad studentai nenori privalomai klausytis jo paistalų. Pasirinktinai tiek jau to, nuomonių įvairovės reikia, bet nereikia to kišti per prievartą.
Kas negirdėjot, vakar Tapinas truputį mobilizavo lietuviškus Feisbukus pareitinguoti oficialų Rusijos URM kanalą FB. Nuo 4+ reitingo iki 1 per vieną naktį: https://www.facebook.com/MIDRussia/
Tu pabandyk taip pasakyti visiems Europos musulmonams Jei ir pavyktų su armija juos išvaryti, žinoma praliejant kraujo, tada atsirastų ekonominių problemų.
Prieš 50 metų (kai darbo rankų produkcijos vienetui reikėjo daug daugiau) problemų nebuvo, o dabar tuo labiau nebus.
Niuansas dėl Radžvilo tame, kad kažkodėl jo kursas buvo patvirtintas šiais metais kaip PRIVALOMAS, iš esmės studentai reikalavo grąžinti atgal kaip pasirenkamą. Ir tiek. O tada jau niekas niekam nedraudžia klausytis jo teorijos apie jau sugriuvusią ES.
Gaila , bet kuo toliau tuo labiau matosi tendencija, kad 30 mečių karta - dažniausiai gražiai kalbantys nesugebantys padaryti realių darbų nevykėliai....
Ndenorėčiau savęs sureikšminti, bet be mano paskaitų tas institutas liktų proftechninės mokyklos lygio aukštąja partine mokykla, kuri išleidžia tokius pat šaunuolius, kurie išeidavo iš mokslinio komunizmo ar komunistų partijos istorijos katedrų.
Čia jau nebe susireikšminimas, o galimai rimtesnė psichinės sveikatos būklė.
Dėl tokios administracinės smulkmenos nebūtų tiek triukšmo. Priežastys gilesnės ir senesnės.
V. Radžvilas, FB
Kai iš TSPMI vadovo posto pasitraukė vienas jo kūrėjų profesorius Raimundas Lopata, institutą užtvindė nekvalifikuoti, nieko bendro su politikos mokslais neturintys leftistai. Jų ir mano paskaitos skiriasi kaip diena ir naktis. Susidarė tam tikra grupelė, kuri bet kokia kaina nori mane išstumti iš instituto.
Viskas prasidėjo gal 2012 m., kai mane pradėjo pulti karštas Europos Sąjungos (ES) šalininkas, instituto dėstytojas Klaudijus Maniokas (buvęs vyriausiojo Lietuvos derybininko dėl stojimo į ES pavaduotojas – LRT.lt). Tada mane užstojo šviesios atminties filosofas, Kovo 11-osios Akto signataras Romualdas Ozolas....Skundą prieš mane parašiusi I. Galkytė dirba Europos Komisijos atstovybėje Lietuvoje. Už to stovi K. Manioko grupė, kuri jau dvidešimt metų įsisavina ES pinigus, gamindama šlamštą.... TSPMI institutas dėl kai kurių dėstomų dalykų jau tampa pavojingas. Pavyzdžiui, tokia fantastinė programa „Politika ir medijos“ buvo sukurta specialiai Natalijai Arlauskaitei, kuri disertaciją apsigynusi iš Sergejaus Jesenino poezijos. Kiek žinau, jos dėl nekompetencijos VU Filologijos fakultetas nepriėmė į darbą. Bet stebuklingu būdu ji atsidūrė TSPMI ir net tapo profesore. Studentai ja skundėsi kelerius metus, tačiau ji – nepajudinama. Instituto vadovas Ramūnas Vilpišauskas, mano galva – bevalis, nors mano atžvilgiu stengiasi išlikti korektiškas ir neutralus. Jam vis dėlto gėda, nes dar turi sąžinės, bet įklimpo, leisdamas kai kam žaisti tokius žaidimus. Nenorėčiau savęs sureikšminti, bet be mano paskaitų tas institutas liktų proftechninės mokyklos lygio aukštąja partine mokykla, kuri išleidžia tokius pat šaunuolius, kurie išeidavo iš mokslinio komunizmo ar komunistų partijos istorijos katedrų.
Ir A. Bačiulis buvo ne per seniausiai kurį laiką užblokuotas. Viskas dėl politikos . Zeppelinus užlokuotas dėl V. Radžvilo palaikymo. Pastarajį jau seniai norima išėsti iš instituto už tai, kad dėsto "neprogresyviai" ir nesilaiko ideologinės linijos. Pažangiems studentams reikia "teisingų" paskaitų.
Raimondas Navickas. Apie išmintingąją Miliūtę ir kvailąjį Radžvilą (papildyta)
Niuansas dėl Radžvilo tame, kad kažkodėl jo kursas buvo patvirtintas šiais metais kaip PRIVALOMAS, iš esmės studentai reikalavo grąžinti atgal kaip pasirenkamą. Ir tiek. O tada jau niekas niekam nedraudžia klausytis jo teorijos apie jau sugriuvusią ES.
Tu pabandyk taip pasakyti visiems Europos musulmonams Jei ir pavyktų su armija juos išvaryti, žinoma praliejant kraujo, tada atsirastų ekonominių problemų.
Ekonominės problemos yra visada, o neužilgo bus didelės ekonominės problemos dėl nevaldomo žmonių skaičiaus didėjimo.
Komentuoti: