Parašė vytauc
Rodyti pranešimą
Ir t.t. Jei kas nežino: dažnai apie dvigubai daugiau uždirbdavo tie vadinami darbininkiškų profesijų žmonės.Bet tie vadinamieji inžinieriai tada dažnai darydavo darbus (neretai ir dabar) visai nereikalaujančius aukštos kvalifikacijos ir specializuotų studijų. Ir čia turbūt svarbiausias dalykas: praktiškai VISADA aukštesnės kvalifikacijos ir geresnius įgūdžius turintis darbuotojas uždirba daugiau. Bet daugelis visuomenės narių nu niekaip nesugeba suprasti, kad kvalifikacija nėra tiesiogiai susijusi su darbo pobūdžiu. Tas pats santechnikas ar automechanikas dažnai turi aukštesnę kvalifikaciją ir geresnius įgūdžius negu dažnas ofisinis, kurio ar kurios vienintelė kvalifikacija yra užpildyti kelias grafas dokumente ir atkartoti kelias išmoktas standartines frazes klientui.
P. S. Čia vienas iš mano pomėgių patraukti šiuo aspektu mano žmoną ir jos drauges, kurios mėgsta pasibėdavoti, kad vat tiek metų kažkas mokėsi, mokėsi ir tiek mažai uždirba. Tada aš mėgstu klausti: nu mokėsi, o ką išmoko ?
Komentuoti: