Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Sveikata, medicina, mityba

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Gator: Kalbame apie narkotikus, ne alkoholį.
    Nuolat pabrėžiamas šitas skirtumas lyg čia būtų labai skirtingi dalykai.

    Comment


      Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
      Nuolat pabrėžiamas šitas skirtumas lyg čia būtų labai skirtingi dalykai.
      Jei būtų vienodi tai nebūtų dauguma priklausomų atskirai arba alkoholikai, arba narkomanai. Būtų kokie nors narkoalkoholikai, kurie vieną savaitę heroiną kala, kitą degtinę, po to heroniną, po to degtinę. Bet taip nėra - dažniausiai vini yra tik alkoholikai, kiti tik narkomanai. Taip, kad skirtingi dalykai.

      Comment


        Parašė Gator Rodyti pranešimą

        Kalbame apie narkotikus, ne alkoholį.
        O jei tavo nesąmonę priimt tai galima ir dar labiau nusirist į kvailystes - pažiūrėti kas pradėjo nuo cigarečių, nuoi kavos, nuo koka kolos.
        Alus by definition yra narkotikas. Gal turėjai omeny legalius narkotikus?

        Tiesiog alus istoriškai yra legalus ir socialiai priimtinas narkotikas. Tai aišku nekeičia paties fakto, kad tai yra vienas žalingiausių narkotikų.
        Paskutinis taisė John; 2017.09.05, 15:40.

        Comment


          Parašė Gator Rodyti pranešimą

          Jei būtų vienodi tai nebūtų dauguma priklausomų atskirai arba alkoholikai, arba narkomanai. Būtų kokie nors narkoalkoholikai, kurie vieną savaitę heroiną kala, kitą degtinę, po to heroniną, po to degtinę. Bet taip nėra - dažniausiai vini yra tik alkoholikai, kiti tik narkomanai. Taip, kad skirtingi dalykai.
          Taigi kam vieną savaitę vieną, o kitą savaitę kitą įkalinėti? Įkalinėja viską ir iš karto, ir kuo daugiau, tuo geriau.

          Comment


            Fitoterapeuto smūgis sveikuoliams: „Tai valgant vėžys vystosi dvigubai greičiau“

            http://sveikata.lrytas.lt/ligos-ir-g...ciau--2562667/
            Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
            Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

            Comment


              Diskutavome kodėl margarine nerandame etiketėse transriebalų, tai pasirodo Lietuvoje ne tik nedraudžiami šie riebalai, bet net juosdedant galima nerašyti etiketėje??? Vau.

              Vis dėlto, tikrindami bulvių traškučių, margarino ar sausainių etiketes, dažnai nerasime terminų „hidrinti“ arba „transriebalai“, nors be šių riebalų tokių produktų gamyba sunkiai įsivaizduojama. Įrodymų apie šių riebalų žalą sveikai širdies ir kraujagyslių sistemai nuolat daugėja, o etiketėse, bent jau Lietuvoje, nėra privaloma įvardyti, kiek transriebalų yra maisto produktuose. Apsiribojama būtinu bendruoju ir sočiųjų riebalų kiekių nurodymu.
              Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/gyvenimas/nauji...je-1030-688823

              Comment


                Slovakija ir kitos R. Europos šalys jau seniau kėlė triukšmą, kad R. Europa gauna prastesnės kokybės produktus. Šiek tiek pasijudino ir Lietuva.

                Tyrimas parodė: tie patys produktai Lietuvoje ir Vokietijoje skiriasi
                Laboratorijose ištyrus 33 rūšių maisto prekes, nustatyta, kad net 23 iš jų skiriasi ne tik sudėtimi, bet ir skoniu, spalva ar konsistencija. Taigi Lietuva patenka į sąrašą valstybių Rytų ir Vidurio Europoje, kurioje žinomi gamintojai parduoda kitokios sudėties produktus nei Vakarų Europoje.
                Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/verslas/naujien...asi-663-854916

                Comment


                  Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                  Fitoterapeuto smūgis sveikuoliams: „Tai valgant vėžys vystosi dvigubai greičiau“

                  http://sveikata.lrytas.lt/ligos-ir-g...ciau--2562667/
                  Dar jis teigė, kad cukrų būtina valgyti, nes gi kepenims gliukozė būtina. Tai vadinasi ją reikia valgyti. Vadinasi reikia valgyti iš cukraus.

                  Apie gliukoneogenezę negirdėjo turbūt. Kad kepenys gamina pačios gliukozę, hello world? O šiaip kad jos gali ir riebalais maitintis?

                  Diabetas 2 tipo yra liga, kai kepenys gamina PER DAUG gliukozės. 50% žmonių išsivysčiusiame pasaulyje serga prediabetu - sutrikusi gliukozės koncentracija, dėl intraceliulinių visokių lipidų kepenyse, kurie atsirado iš per daug angliavandenių turinčios dietos.

                  Ir jis siūlo dar valgyt cukraus.

                  O čia jis teigia, kad daigai sukelia vėžį? KPŠ? Negirdėjo apie sulforofanus ir kur jų daugiausiai randama?

                  Žodžiu. Raganius. Idiotas. Pritrenkti tokį maža.

                  P.S. Dar ir alkoholikas iš veido : D

                  Comment


                    Šiaip Ruolia vienas iš tų dažnai girdimų viešumoje ir kaip valdiškas gydytojas apie augalus šneka įdomiai, nes dažniausiai onkologai kalba tik apie chemoterapiją. Bet kai ima kalbėti, kad galvą gali skaudėti dėl gliukozės trūkumo ir kokia ta gliukozė (net ir cukraus pavidalu) nekalta, tai skamba kaip kaimo dieduko patarimai. Ypač kai tas "diedukas" turi akivaizdų pagurklį ir pilvą . Įdomu, kuriems čia šiuolaikiškai 5 kartus per dieną besimaitinantiems tos gliukozės trūksta. Verčiau pakalbėtų, kas būna nuo jos pertekliaus. Gydant vėžį leidžiamos lėšos brangiems tyrimams, naujiems vaistams, bet elementariausi medžiagų apykaitos dalykai, nuo kurių daug kas priklauso, yra tamsus miškas.

                    Comment


                      Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                      Šiaip Ruolia vienas iš tų dažnai girdimų viešumoje ir kaip valdiškas gydytojas apie augalus šneka įdomiai, nes dažniausiai onkologai kalba tik apie chemoterapiją. Bet kai ima kalbėti, kad galvą gali skaudėti dėl gliukozės trūkumo ir kokia ta gliukozė (net ir cukraus pavidalu) nekalta, tai skamba kaip kaimo dieduko patarimai. Ypač kai tas "diedukas" turi akivaizdų pagurklį ir pilvą . Įdomu, kuriems čia šiuolaikiškai 5 kartus per dieną besimaitinantiems tos gliukozės trūksta. Verčiau pakalbėtų, kas būna nuo jos pertekliaus. Gydant vėžį leidžiamos lėšos brangiems tyrimams, naujiems vaistams, bet elementariausi medžiagų apykaitos dalykai, nuo kurių daug kas priklauso, yra tamsus miškas.
                      Nes pinigų nėra iš tų dalykų, Šerlokai, dėl to ir tamsus miškas. Šiaip joks jis ne tamsus, daug kas žino viską, bet neuždirbsi iš to. Visuomenė nebegerbia niekur daktarų, dėl to daktarai susidėjo su farma. O jie kuria kuria naujus brangius diabeto vaistus, kurie po to pasirodo žudo žmones (žiūrėti Glaxosmithkline ir avandia), kai 2 tipo diabetas yra visiškai gyvenimo būdo liga ir low carb dieta jį labai greitai reversina.

                      Na Ruolia senas alkoholikas, gal ir turėjo įdomių pastebėjimų apie kokius česnakus, bet kitavertus, akivaizdūs nusišnekėjimai ir, kaip pats sakai, pilvukas diskredituoja jį ir visą "alternative" mediciną. Ir dar jis puola straipsniais tikrą mediciną, nu tai kaip galima reaguoti. Tiesa, kad mes įprasti daktarai dėl laiko trūkumo ar nenoro ne visada į viską pasigiliname ir yra rolė tokiems ale "fitoterapeutams" kaip pagalbinei priemonei, bet čia yra kliedesiukai ir tiek.

                      Comment


                        Daug triukšmelio dėl tų antrarūšių R. Europai tiekiamų produktų, bet ten ne tiek produktų skirtumai svarbūs (skiriasi dešimtosiomis procentinėmis dalimis), kiek pats faktas, kad jie egzistuoja. Ir daugiausia tirti pramoginiai produktai, ant kurių etikečių išvis turėtų būti parašyta pavojinga sveikatai

                        Tyrimas parodė, kad lietuviams parduodamas maistas – antrarūšis

                        „Nutella“ su lazdynų riešutais Vokietijoje turėjo 7,5 proc. nugriebto pieno miltelių, o Lietuvoje – 6,6 proc. nugriebto pieno miltelių / išrūgų miltelių. „Uncle Ben's Sweet & Sour“ Vokietijoje turėjo 2,7 proc. daržovių, Lietuvoje – 2,6 proc. daržovių. Jogurtas „Activia“ su braškėmis Vokietijoje turėjo 9 proc. braškių, taip pat buvo skirtingo skonio, spalvos, o Lietuvoje braškių buvo 8,2 proc., jogurtas buvo su tirštikliais, rūgštingumą reguliuojančiomis medžiagomis, dažikliais.
                        Ar tai dideli skirtumai?

                        Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/verslas/verslas....d?id=75800635

                        Iš kitos pusės žiūrint, tai gamintojų pasiteisinimai apie produktų pritaikymą vietiniam skoniui irgi juokingi. Atseit vieni vartotojai labiau mėgsta saulėgrąžų aliejų, o kiti palmių aliejų? Daugumos skirtumų išvis liežuviu neįmanoma pajusti - galima nustatyti tik laboratorijoje.
                        Paskutinis taisė senasnamas; 2017.09.20, 09:55.

                        Comment


                          Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                          Daug triukšmelio dėl tų antrarūšių R. Europai tiekiamų produktų, bet ten ne tiek produktų skirtumai svarbūs (skiriasi dešimtosiomis procentinėmis dalimis), kiek pats faktas, kad jie egzistuoja. Ir daugiausia tirti pramoginiai produktai, ant kurių etikečių išvis turėtų būti parašyta pavojinga sveikatai

                          Tyrimas parodė, kad lietuviams parduodamas maistas – antrarūšis



                          Ar tai dideli skirtumai?

                          Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/verslas/verslas....d?id=75800635

                          Iš kitos pusės žiūrint, tai gamintojų pasiteisinimai apie produktų pritaikymą vietiniam skoniui irgi juokingi. Atseit vieni vartotojai labiau mėgsta saulėgrąžų aliejų, o kiti palmių aliejų? Daugumos skirtumų išvis liežuviu neįmanoma pajusti - galima nustatyti tik laboratorijoje.
                          Paprastai tiesiog kai ateina prekės iš gamyklos ir yra daroma kokybės kontrolė - jei nelabai atitinka, tos prekės išvežamos į rytų rinkas ir tiek. Negi išmesi. Bet atvirai irgi nepripažinsi, tai tada suki kažką apie "pritaikymą skoniui".

                          Comment


                            Man rodos nebūtinai taip, nes yra prekių, kurios mūsų rinkoje ant etikečių pastoviai turi tam tikrus skirtingus kiekius. Žodžiu pastovai būtent tam tikros konsistencijos gaminami, o ne tai, kad pas mus ant etikečių visada būna tas pats kas vakaruose ir tik kartais pasirodo su mažesne konsistencija, kai kokybės kontrolė suklysta.

                            Comment


                              Aišku norėtųsi, kad kokybė būtų tokia pati, kaip Vakaruose, bet čia problema turbūt ne tik kompanijų požiūris į Rytų Europos šalių rinkas, bet ir mūsų pačių požiūris į maistą. Jau ne kartą buvo diskutuota apie tai, kaip patys Lietuvos gamintojai stumia šlamštą į rinką, o pirkėjai mielai tai perka. Šiaip anekdotinis pavyzdys pailiustravimui: teta (beje kartais mėgstanti man pamokslauti dėl "nesveiko maitinimosi") nupirko "lauktuvių" - porą pyragų. Lietuviškų kaip geltonos lietuvaitės kasos. Aš, būdamas ciniškas ir chamiškas sūnėnas pradėjau skaityti tų pyragų sudėtį ir man net pačiam iššoko akys ant kaktos, pamačius, kiek ten viskio šūdo pridėta. Turbūt 20+ visokių stabilizatorių, konservantų hidrontų IR pusiau hidrintų riebalų ir kitokių dalykų, kurių net nebuvau girdėjęs. Iki tokio lygio, kad tai atrodo komiškai. Tai teta ėmė teisintis, kad nemato mažų raidžių, dėl ko negalėjo perskaityti, o ir šiaip neturėjo laiko, nes tektų visą laiką tik skaityti etiketes krautuvėje. O realybėje neskaitė, nes tiesiog neturi tokio įpročio ir realiai tuo nesidomi. Ir, imho, tai labai gerai iliustruoja didžiąją dalį Lietuvos vartotojų rinkos. Niekas neprivers žmonių pirkti kokybiškų maisto produktų, jeigu patys to nedarys ir pirks pirmą pasitaikiusį mėšlą. Dar baisiau yra tai, kad vis dar pasitaiko glušpetrių, kuriems atrodo, kad maistas Lietuvoje "sveikesnis" ir "geresnis", negu Vakaruose, nes ten "visko prideda". Nors dabar tokių jau mažiau.

                              Įdomiausia tai, kad Lietuvoje yra normalių prekių. Yra net pyragų su grietine ir sviestu (be margarino ir hidrintų riebalų) ir jie net nekainuoja daugiau už tuos, kur man pirko teta. Tiesiog daugumai pirkėjų tai visiškai neįdomu.
                              Paskutinis taisė John; 2017.09.20, 20:02.

                              Comment


                                Parašė John Rodyti pranešimą
                                Dar baisiau yra tai, kad vis dar pasitaiko glušpetrių, kuriems atrodo, kad maistas Lietuvoje "sveikesnis" ir "geresnis", negu Vakaruose, nes ten "visko prideda".
                                Dauguma žmonių įsitikinę, kad gaminiai parduotuvėje yra kokybiški, nes tai firminė produkcija!!!. Tas pats ir su maistu kavinėje, negi kavinėje/restorane bus prasta kokybė?

                                Comment


                                  Parašė John Rodyti pranešimą
                                  Aišku norėtųsi, kad kokybė būtų tokia pati, kaip Vakaruose, bet čia problema turbūt ne tik kompanijų požiūris į Rytų Europos šalių rinkas, bet ir mūsų pačių požiūris į maistą. Jau ne kartą buvo diskutuota apie tai, kaip patys Lietuvos gamintojai stumia šlamštą į rinką, o pirkėjai mielai tai perka. Šiaip anekdotinis pavyzdys pailiustravimui: teta (beje kartais mėgstanti man pamokslauti dėl "nesveiko maitinimosi") nupirko "lauktuvių" - porą pyragų. Lietuviškų kaip geltonos lietuvaitės kasos. Aš, būdamas ciniškas ir chamiškas sūnėnas pradėjau skaityti tų pyragų sudėtį ir man net pačiam iššoko akys ant kaktos, pamačius, kiek ten viskio šūdo pridėta. Turbūt 20+ visokių stabilizatorių, konservantų hidrontų IR pusiau hidrintų riebalų ir kitokių dalykų, kurių net nebuvau girdėjęs. Iki tokio lygio, kad tai atrodo komiškai. Tai teta ėmė teisintis, kad nemato mažų raidžių, dėl ko negalėjo perskaityti, o ir šiaip neturėjo laiko, nes tektų visą laiką tik skaityti etiketes krautuvėje. O realybėje neskaitė, nes tiesiog neturi tokio įpročio ir realiai tuo nesidomi. Ir, imho, tai labai gerai iliustruoja didžiąją dalį Lietuvos vartotojų rinkos. Niekas neprivers žmonių pirkti kokybiškų maisto produktų, jeigu patys to nedarys ir pirks pirmą pasitaikiusį mėšlą. Dar baisiau yra tai, kad vis dar pasitaiko glušpetrių, kuriems atrodo, kad maistas Lietuvoje "sveikesnis" ir "geresnis", negu Vakaruose, nes ten "visko prideda". Nors dabar tokių jau mažiau.

                                  Įdomiausia tai, kad Lietuvoje yra normalių prekių. Yra net pyragų su grietine ir sviestu (be margarino ir hidrintų riebalų) ir jie net nekainuoja daugiau už tuos, kur man pirko teta. Tiesiog daugumai pirkėjų tai visiškai neįdomu.
                                  Čia ta teta tai iš serijos, kur bobulytė kasnakt vartojanti benzus miegui priekaištauja anūkui, kad jis kartą žolės pabandęs yra narkomanas : D

                                  Deja turiu pritarti tau - daugumai žmonių tiesiog neįdomu. Ir turiu nuliūdinti - daugumai daktarų irgi. Tiesiog žmonėms neįdomu. Gyvenimas plaukia pro šalį, o ta pilkoji masė tingiai stebi jį ir patys per daug nedalyvauja. Dirba darbą kurį gauna, valgo maistą, per daug nesigilindami ir t.t. Nėra atsakomybės jausmo už savo gyvenimą ir savo sveikatą. Nėra mąstymo - aš dabar atsisakysiu to torčiuko su transfat, kad metus ilgiau pagyvenčiau ir anūkus paauginčiau. Žmonės dėl streso ir hiperkortizolizmo siekia greitų malonumų, o tas dirbtinis maistas labai gerai nuhakina ir opioidines smegenų sistemas ir dopamino.

                                  Galimas kovos būdas - švietimas ir edukacija. Pasakyti, paaiškinti. Patarti. Nebūtinai pasiseks, bet pabandyti verta.

                                  Comment


                                    Parašė John Rodyti pranešimą
                                    Įdomiausia tai, kad Lietuvoje yra normalių prekių. Yra net pyragų su grietine ir sviestu (be margarino ir hidrintų riebalų) ir jie net nekainuoja daugiau už tuos, kur man pirko teta. Tiesiog daugumai pirkėjų tai visiškai neįdomu.
                                    Pyragai šiaip yra nelabai sveikas maistas, kurio reikėtų vengti (nepriklausomai nuo riebalų ir sviesto). Bet ar tikrai kaina panaši (ir skirtingus komponentus turintys analogai guli lentynose vienas šalia kito)? - pvz. "laisvai laikomi" kaušiniai kainuoja ~dvigubai brangiau nei kaiušiniai "ant kraiko" (2€ vs 1€).
                                    Parašė Pedigree Rodyti pranešimą
                                    Galimas kovos būdas - švietimas ir edukacija. Pasakyti, paaiškinti. Patarti. Nebūtinai pasiseks, bet pabandyti verta.
                                    Nereikia nieko aiškinti - reikia įstatymais tiesiog uždrausti kenksmingą maistą.
                                    Paskutinis taisė Aleksio; 2017.09.20, 21:33.
                                    Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

                                    Comment


                                      Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
                                      Pyragai šiaip yra nelabai sveikas maistas, kurio reikėtų vengti (nepriklausomai nuo riebalų ir sviesto). Bet ar tikrai kaina panaši (ir skirtingus komponentus turintys analogai guli lentynose vienas šalia kito)? - pvz. "laisvai laikomi" kaušiniai kainuoja ~dvigubai brangiau nei kaiušiniai "ant kraiko" (2€ vs 1€).
                                      Nereikia nieko aiškinti - reikia įstatymais tiesiog uždrausti kenksmingą maistą.
                                      Dėl kiaušinių tiesa. Bet visai atsitiktinai užmačiau pyragų (medaus) ir sausainių (sluoksniuotos tešlos), kuriuose tik miltai, cukrus, sviestas, medus, grietinė ir kažkoks karotino dažiklis. Aišku saldumynai iš principo nėra sveiki, bet geriau tokie, negu su trans riebalais ir krūvą stabilizatorių.

                                      Comment


                                        Nuolatiniai pyragų pirkėjai nėra tie, kuriems mityba labai rūpėtų. O perkantiems retkarčiais, ta sudėtis nėra labai aktuali. Jei žmogus valgo pyragą tik per Kalėdas, Velykas ir gimtadienį, tai tegu ten nors ir plastiko būna - išgyvens . Svarbiau kasdien vartojamų produktų sudėtis. Ir tą kokybę visi skirtingai suvokia: vieniems tai šviežumas, kitiems, kad produktas būtų lietuviškas, tretiems, kad nebūtų sočiųjų riebalų, ketvirtiems - konservantų ir t. t. Nes pilna prieštaringos informacijos, kas sveika, o kas ne. Bet šiaip domėjimasis maistu didėja, nes kitaip nedidėtų ekologiškų produktų pasiūla, nebūtų sveikesni produktai atskirai ženklinami visokiais žaliais ženklais. Ir gamintojai mėgsta ant pakuočių visaip pabrėžti sveikumą: be konservantų, be cukraus, natūralus, omega 3, viso grūdo ir t. t. Domėjimasis yra gerokai didesnis nei prieš kokius 10 m. Prekybos centruose yra atsiradę prekių, kurių seniau būdavo galima rasti tik specializuotose sveikų produktų parduotuvėse: visokios čia sėklos, bolivinės balandos, kviečių gemalai, grikių miltai, kokosų aliejus ir pan.

                                        Prieš kelis metus daryta apklausa. Jeigu ji normaliai atlikta, tai lietuviai neatrodo prastai. Pas mus ko gero įstatymai palankesni verslui, o ne vartotojui, todėl į prekybos centrus lengvai patenka tai, kas Vakarų šalyse negalėtų patekti vien dėl griežtesnio reguliavimo.
                                        Daugiau kaip 73% apklaustų mūsų šalies gyventojų maisto kokybę įvardino kaip labai svarbų rodiklį perkant maisto produktus (ES vidurkis – 65%). Tuo tarpu kainą, kaip svarbiausią faktorių renkantis maisto produktus, nurodė net 95% lietuvių. Kitose Europos valstybėse šis rodiklis svyravo nuo 98% Bulgarijoje ir Graikijoje iki 72% – Olandijoje.
                                        http://nevartok.lt/1-naudinga-zinoti...roduktu-kaina/
                                        Paskutinis taisė senasnamas; 2017.09.20, 22:25.

                                        Comment


                                          Parašė Pedigree Rodyti pranešimą

                                          Galimas kovos būdas - švietimas ir edukacija. Pasakyti, paaiškinti. Patarti. Nebūtinai pasiseks, bet pabandyti verta.
                                          Galėtų mokyklos kurse įvest kokią pamoką ape tai.


                                          Comment

                                          Working...
                                          X