Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Sveikata, medicina, mityba

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Pedigree Rodyti pranešimą
    daugiausiai širdies ligų yra rytų europos regionuose, kas leidžia įtarti vieną kaltininką - stresą ir gliukokortikoidus.
    Strasas, deja...
    Kas per "žvėris" yra gliukokortikoidai ir su kuo jie gaunami?

    Comment


      Parašė Pedigree Rodyti pranešimą

      Bet ir man įdomu, kaip prancūzai pvz surūkydami daug cizų, vartodami nemažai vyno ir valgydami nemažai saldumynų sugeba taip ilgai ir kokybiškai gyventi. Mano teorija - mažai streso ir gliukokortikoidų. Makes sense. Kai dar buvo tikima, kad saturated fat sukelia širdies ligas, tai prancūzai gi buvo "french paradox", kaip jie tiek daug valgo saturated fat ir yra liekni. Aišku ta teorija nebuvo teisinga, tai čia vienas dalykas, bet kitas - daugiausiai širdies ligų yra rytų europos regionuose, kas leidžia įtarti vieną kaltininką - stresą ir gliukokortikoidus.

      "Chronic excessive activation of glucocorticoid receptors induces obesity, insulin resistance, glucose intolerance, dyslipidaemia and hypertension"

      https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17984234
      Prancūzai kaip tik valgo mažiau riebių kiaulių nei mes, užtat daugiau visokių raguolių ir saldumynų.
      Flickr

      Comment


        Parašė Pedigree Rodyti pranešimą

        https://gizmodo.com/life-expectancy-...n-d-1789823011

        Va tau naujesnis šaltinis.

        Genijau.

        Buvo sveikesni. Prieš 2 metus. Taigi techniškai tu neteisus ir čia, bet ir šiaip tu nesupranti apie ką šneki. Trukmė ilgėja gyvenimo, bet kokybiško gyvenimo trukmė pastoviai mažėja. Gyvenimo būdo ligos vis daugiau sukelia DALY's (pasidomėk, kas tai), diabeto care Amerikoje viršija 1mlrd per DIENĄ. To dar nėra buvę. O tai yra visiškai pagydoma liga, vien tiktai dieta ją per kelias savaites sutvarko. Vakaruose žmonės darosi vis nesveikesni, nelaimingesni ir t.t.

        Moderni medicina labai yra ištobulinusi acute care, bet chroninių ligų pagalba - labai nekaip sekasi.
        Och, tai JAV numatoma gyvenimo trukmė sumažėjo 0,1%. Tuo tarpu besivystančiose šalyse milijonams žmonių numatoma gyvenimo trukmė padidėjo dešimtimis procentų.
        Kad žmonija niekada per savo istoriją nebuvo tokia sveika, ir negyveno taip ilgai (ir sveikai) yra faktas.

        Skaityk dar kartą -
        Researchers from Harvard University report that there is some reason to be optimistic about our longevity. “Effectively, the period of time in which we’re in poor health is being compressed until just before the end of life. So where we used to see people who are very, very sick for the final six or seven years of their life, that’s now far less common. People are living to older ages and we are adding healthy years, not debilitated ones,” said David Cutler, the Otto Eckstein Professor of Applied Economics at Harvard University and author of the latest study, in a statement.
        If a lion could speak, we could not understand him.

        Comment


          Parašė Sula Rodyti pranešimą

          Strasas, deja...
          Kas per "žvėris" yra gliukokortikoidai ir su kuo jie gaunami?
          Čia tokie streso hormonai, kuriuos mes sekretuojama dabar dažnai labai, o istoriškai jų beveik nesekretuodavome. Panašiai, kaip ir su insulinu nutiko. Lietuviai jų sekretuoja ypač daug ir yra jiems rezistentiški netgi nuo to, kažkurioje temoje postinau prof. Kučinskienės tyrimą, kad mūsų jautrumas kortizoliui 4 kartus mažesnis nei švedų dėl per didelės bazinės jo sekrecijos. Jie susiję su daugybę metabolinių ir imuninių pažeidimų, bei vaidina svarbų vaidmenį įvairių ligų patogenezėje. Patys vieni pvz gali sukelti depresiją, nes veikia į hipokampą ir ten sukelia jo atrofiją, o tai yra vienas iš biologinių depresijos pagrindų.

          Comment


            Parašė Lettered Rodyti pranešimą

            Prancūzai kaip tik valgo mažiau riebių kiaulių nei mes, užtat daugiau visokių raguolių ir saldumynų.
            Jie vartoja overall daugiau riebalų nei mes. Kiaulių gal ir ne, nežinau, bet sviestas visur, alyvuogių aliejus visur ir t.t. Saldumynų lietuviai irgi daugiau suvartoja, mes vartojame juos pripuolamai ir nekokybiškai, pažiūrėkit į seseles ligoninėse. Prancūzai raguolius mėgsta pusryčiams, kas yra geriau nei vakarienei, o visokius savo skanėstus irgi valgo po real food turinčios vakarienės.

            Čia istoriškai taip, dabar ten jau panašiai darosi kaip ir visame vakarų pasaulyje, labai populiarėja McDonalds, greitas maistas ir t.t.

            Comment


              Parašė J.U. Rodyti pranešimą

              Aš tiesiog įsitikinęs kad prancūzų sėkmė yra tame, jog jie pietauja 2 valandas, bendrauja prie stalo kas nuima stresą ir padeda virškinimui neprigrūdant skrandžio. Mes gi praryjam per 10 minučių kaip šuva dešrą.
              Visiškai pritariu.

              Parašė Tomas Rodyti pranešimą
              Ar teisybė, kad Prancūzijoje daugiau nei kitur paplitusi kepenų cirozė?



              Teisybė, jie turi gana nemažai cirozės, nes gana daug vartoja alkoholio (tik nuo jo netampa degradais alkoholikais, kad ir su ciroze, bet gyvena kokybiškus gyvenimus).

              Didesnė problema yra nealkoholinis kepenų suriebėjimas nuo saldumynų, kuris pasaulyje įgauna epidemijos mastą.

              Comment


                Pas prancūzus daugiau socializmo ir jie mažiau gainiojami darbe (mažiau streso)
                Turbūt nevartoja kitokių aliejų, išskyrus alyvuogių (kaip ir kitos P. Europos šalys)
                Valgo mažiau pusfabrikačių nei anglosaksai, gilesnės maisto ruošimo tradicijos (kaip ir kitose P. Europos šalyse)
                Na o riebūs sūriai sugeba atsverti kruasanų ir kanelių daromą žalą . Kitaip sakant, jei ką nors ir daro nelabai gerai, tai sugeba kompensuoti.
                Manau, kad visoms šalims, kurios gali pasigirti gera sveikata, būdinga normali mityba. O visokios šiuo metu tradiciškai tebegyvenančios laukinių gentys (čia ne apie prancūzus ) neserga tomis ligomis, kurių labiausiai bijo išsivysčiusių šalių gyventojai.
                Paskutinis taisė senasnamas; 2017.10.26, 14:28.

                Comment


                  Gydytojas D. Barkauskas apie valstybės požiūrį į sportą: taip ir sakykime – mus tenkina, kad auga klipatėlės

                  Lietuvoje yra deklaruojama, kad žmogus turi būti sveikas, kad turime ugdyti jauną žmogų, bet tuo pačiu pasakoma, kad mes neturime sąlygų. Tai kam tada tai deklaruoti? Tai ir sakykime aiškiai – mus tenkina, kad auga klipatėlės, o mes formuojame sveikatos biudžetą taip, kad po to jas išgydytume. Ir viskas aišku.
                  Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/sportas/kitos-s....d?id=76177989

                  Comment


                    Lietuva - už glifosato naudojimą

                    Diskusijos dėl glifosato naudojimo kilo, kai 2015 m. kovo 20 d. Tarptautinė vėžio organizacija paskelbė išvadas, kad augalų apsaugos produktai, į kurių sudėtį įeina glifosatas, gali sukelti vėžį, tačiau tai nebuvo tyrimais paremtos išvados, bet viešos informacijos apibendrinimas. Vokietijai išsamiai įvertinus veikliosios medžiagos glifosato tyrimus, Europos maisto saugos agentūra (EFSA) pateikė išvadas, nurodančias, kad glifosatas nepasižymi kancerogeninėmis, mutageninėmis ar turinčiomis poveikį reprodukcijai savybėmis. Šias išvadas patvirtino Europos cheminių medžiagų agentūra. Todėl atsižvelgdama į šias išvadas Europos Komisija pasiūlė leisti glifosatą naudoti ES dar 10 metų.
                    Iki šiol valstybėms narėms nepavyksta rasti vieningo sprendimo. Vakar Briuselyje vykusiame posėdyje išsiskyrė šalių nuomonės dėl glifosato naudojimo ir galimo naudojimo pratęsimo termino – trejiems, penkeriems, septyneriems ar dešimčiai metų. Glifosato patvirtinimo atnaujinimui 10 metų laikotarpiui pritartų 16 valstybių, tuo tarpu prieš pasisako 10, dvi valstybės linkusios susilaikyti.
                    Kitas balsavimas dėl glifosato patvirtinimo atnaujinimo numatytas lapkričio 9 d.
                    https://www.vz.lt/agroverslas/2017/1...sato-naudojima
                    p.s. roundapas.
                    Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                    Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                    Comment


                      Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                      Lietuva - už glifosato naudojimą

                      https://www.vz.lt/agroverslas/2017/1...sato-naudojima
                      p.s. roundapas.
                      Tai tik rodo didžiulę megakorporacijos Monsanto įtaką ES ir Lietuvos politikams. Tfu, kaip šlykštu.

                      Comment


                        Ne tik politikams, bet ir mokslininkams. Nes gi kitaip mokslininkai jau būtų seniai būtų įrodę glifosato kenksmingumą. Kaip ir chemtrail'ų.
                        If a lion could speak, we could not understand him.

                        Comment


                          Prirašyta apie tą Monsanto daugiau nei reikia. Bet kol kas užtenka pinigų ir teisininkams, ir politikams, ir mokslininkams.

                          Monsanto and the EPA have been lying to us for years about Roundup
                          In 2015, Monsanto made nearly $4.76 billion in sales of Roundup.
                          Regardless of Monsanto’s definition of safe, hundreds of studies have recently shown a wide variety of harm from glyphosate-based herbicides, including neurotoxicity, liver disease, thyroid disorders, endocrine disruption, birth defects, testes and sperm damage, growth of breast cancer cells, increased non Hodgkin’s Lymphoma, the destruction of gut bacteria which leads to numerous autoimmune diseases and autism symptoms, and more.
                          http://thehill.com/blogs/pundits-blo...o-us-for-years

                          Viena iš Europos šalių, besipriešinančių roundupui, yra Pranūzija. Prancūzų maistą ir sveikatą jau aptarėm. Lietuviai, kadangi yra supersveiki ir atsparūs, tai gali vartoti ir toliau.

                          Comment


                            Apie chemtrail'us irgi nemažai prirašyta. O apie ateivius kiek!!
                            If a lion could speak, we could not understand him.

                            Comment


                              Chemtrailai yra ne mitas, o realybė. Tik niekas jų ten kasdien nepurškia, kaip aiškina aktyvistai. Tačiau yra ir buvo daugybė metų vykdomos atmosferos, orų ir klimato valdymo programos, kurių metu purškiami įvairios sudėties chemikalai į atmosferą.

                              Comment


                                O šiaip tai rimtą šaltinį užrodei, šitą Zen Honeycutt.

                                http://americanloons.blogspot.lt/201...ycutt.html?m=1

                                Vietomis juokiausi balsu!

                                People who know anything about the topics disagree approach, of course, and Honeycutt’s approach to critics is to question their integrity (and even identity) and assume that they are bought by nefarious shadow organizations, since no one can disagree with her delusions without being corrupt and out to get her and ruin the world. And of course, since Honeycutt’s main scientific credential is being a mom she dismisses non-mom contributions as irrelevant (“You don’t have children. You don’t know what it’s like. You haven’t had a child come from your body”). Indeed, the motherhood angle really is the subterfuge on which her approach to biotech issues is based; science and evidence and cold facts matter little when up against the mommy instinct (Honeycutt and her group accuse critics of being “mommy shamers”). That, and – of course – shill accusations; when you don’t understand and therefore cannot engage with the science, dismiss the scientists as corrupt;
                                If a lion could speak, we could not understand him.

                                Comment


                                  Kapitalas ryšis bet kokiam nusikaltimui (papirkimui, melui, klastotėms, žmogžudystėms, karui), jei tik nusimato milžiniškas pelnas. Pelnas ir nieko daugiau. Taip kad nėra jokių "sąžiningų" Britanijos mokslininkų ar pan. Viskas daroma tik už pinigus, o kas moka, tas ir muziką užsako.

                                  Comment


                                    O šiaip tai rimtą šaltinį užrodei
                                    Gerai, kad domiesi, dar pasinagrinėk ir straipsnyje esančias tyrimų nuorodas

                                    Comment


                                      Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                      Gerai, kad domiesi, dar pasinagrinėk ir straipsnyje esančias tyrimų nuorodas
                                      O kam? Aš net neabejoju, kad jei atsirastų rimtų mokslinių įrodymų apie glifosato žalą žmonėms, apie tai praneštų rimtesnė žiniasklaida nei kažkoks marginalų konspiracininkų būrelis.

                                      Nebent, aišku, visa rimtoji žiniasklaida taip pat sėdi Monsanto kišenėje.
                                      If a lion could speak, we could not understand him.

                                      Comment


                                        Kad ta rimta žiniasklaida tokio pobūdžio dalykus praneša paskutinė. Sėkmės laukiant .

                                        Sveikatos portalai rašo seniausiai - kas nori, tas žino. Pvz., margarinas sukurtas 1869 m. ir iki šiol tebediskutuojama dėl jo "sveikumo". Tie, kam apsimoka, aiškina apie jo naudą. Monsanto Roundupą pradėjo pardavinėti 1974 m., tai gal kokiais 2100 m. jau bus atsiradę daugiau informacijos ir tyrimų.

                                        Is the Roundup Weed Killer (Glyphosate) Bad for You?
                                        https://www.healthline.com/nutrition...ealth#section1

                                        O čia apie tai, kaip Monsanto pagražindavo "nepriklausomų mokslininkų" apžvalgas

                                        Monsanto Was Its Own Ghostwriter for Some Safety Reviews

                                        Vėžio tyrimų agentūra paskelbė, kad galimai kancerogeninis. Ar to neužtenka? Geriau skaityti Monsanto užsakytus tyrimus, kad sveika ir pailgina gyvenimą?

                                        2015 assessment by the International Agency for Research on Cancer (IARC) that glyphosate is a probable human carcinogen. That finding by the cancer-research arm of the World Health Organization led California last month to list glyphosate as a known human carcinogen. It has also spurred more than 1,000 lawsuits in state and federal courts by plaintiffs who claim they contracted non-Hodgkin lymphoma from Roundup exposure.
                                        https://www.bloomberg.com/news/artic...safety-reviews

                                        Kodėl 10 Europos šalių jam priešinasi? Turbūt kad yra kvailos, suklaidintos ir nieko nenumano apie žemės ūkį?

                                        Comment


                                          Protarpinis badavimas – lengvas būdas numesti svorio

                                          http://www.lrt.lt/naujienos/lietuvoj...ration=1397000
                                          Unikauskas pirmas Lietuvoje deliverina intermittant fasting. Daug medikų bus skeptiški, bet ir aš buvau skeptiškas, kol iš tiesų neperskaičiau tyrimų ir studijų. Unikausko laida labai žiūrima ir žmonės juo tiki, paklausę šio patarimo taps sveikesni ir ačiū dievui, jis sutaupys daugiau sveikatos biudžeto nei bet kuri kvaila mokesčių mokėtojų pinigais finansuojama programa.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X