Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Sveikata, medicina, mityba

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Labai gerai kad jau drįstama kelti šį klausimą. Čia aš visiškai sutinku su gydytojais kad nereikia užsispyrėliškai gydyti kai nebėra vilties. Man jau nedaug beliko, bet nenorėčiau mirti ligoninės palatoje apkarstytas vamzdeliais kad tik dar pratempus keletą dienų.
    Gydytojai nebegali tylėti: technologijų ir užsispyrėliško gydymo kaina – nenatūrali mirtis

    Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/gyvenimas/nauji...is-1028-839908

    Comment


      Aš gydytojų vietoje geriau atkreipčiau dėmesį į visuomenės švietimą kaip gaivinti žmones, kai jiems blogai, o ne kaip juos greičiau marinti. Tą lietuviai ir taip gerai daro. Prisiminkim Donskio istoriją. Tie gydytojai ne nuo to galo pradeda.

      Comment


        Čia aš visiškai sutinku su gydytojais kad nereikia užsispyrėliškai gydyti kai nebėra vilties.
        Taip, tuo labiau, kad pasitaiko atvejų, kai gydytojų nurašyti pacientai ima ir pasveiksta. Tai jautri sritis, pilna visokio reglamentavimo ir per įstatymų gausą nelieka vietos sveikam protui. Lietuvoje žmonės ir šiaip pernelyg daug pasitiki gydytojais. Bet labiausiai pasitikintys paprastai ir tampa nuo jų labiausiai priklausomais.

        Gydytojas pacientui: tai ar norite gydytis, ar gyventi?

        Comment


          Stiprus ir argumentuotas straipsnis:

          Rezidentas ryžosi prabilti: kodėl Kauno klinikose medikai geria raminamuosius

          http://bendraukime.lrytas.lt/isklaus...osius-2293858/
          Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
          Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

          Comment


            Čia įdomu:
            Jau čia galima įžvelgti kuriozą – chirurgai atitolę nuo terapijos, terapeutai nuo chirurgijos. Pavyzdžiui, chirurgijos skyriuje gulinčiai pacientei užkyla AKS iki 150/90. Kviečiamas konsultantas terapeutas. Ginekologijos skyriuje gulinti pacientė pradeda sloguoti. Kviečiamas konsultantas terapeutas. Endokrinologijos skyriuje gulinčiam pacientui randama leukocitų (baltųjų kraujo kūnelių) šlapime. Kviečiamas konsultantas urologas (chirurgas).

            Visais atvejais kyla klausimas: „O kam?“ Kam kviečiamas konsultantas, jeigu visos situacijos ganėtinai elementarios ir išsprendžiamos vietoje? Taip, galbūt oficialiai chirurgo kompetencijoje nėra įrašytas slogos gydymas, taip chirurgai pagal kompetenciją hipertenzinės ligos negydo.

            Tačiau nepaisant to, ar tikrai tikslinga turėti sistemą, kurioje paprastų būklių sprendimas yra apsunkintas?
            Panašu, kad reikėtų nepersistengti reglamentavime.

            Comment


              Ar vaisiuose esantis cukrus trukdo mesti svorį?

              http://skonis.lrytas.lt/mitybos-abc/...vori--2329964/
              Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
              Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

              Comment


                Rodos, naujas padoresnis tyrimas išėjo.

                Tyrimas: atsisakydami riebaus maisto, ankstinate savo mirtį. Kiek ir kokių riebalų mums reikia?

                Tačiau naujausias tyrimas, pristatytas Barselonoje vykusiame Europos kardiologų draugijos kongrese, parodė, kad vartojant nedaug sočiųjų riebalų, ankstyvos mirties rizika padidėja 13%, palyginti su gausiu šių riebalų vartojimu. O gausus visų riebalų rūšių vartojimas sumažina mirtingumą net iki 23%.
                Nors daugelį metų mums įrodinėjo visai ką kita, tyrimai ir toliau patvirtina, kad širdies ligos (įskaitant vainikinių arterijų ligą, pagrindinę širdies smūgio priežastį) labiau susijusios su uždegimu nei su didelio riebalų ar cholesterolio vartojimu. Tai reiškia, kad mityba, kurioje gausu cukraus, rafinuotų angliavandenių, prastos kokybės baltymų ir apdorotų augalinės kilmės riebalų, širdžiai kenkia labiau nei riebaus maisto kupina mityba.
                Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/gyvenimas/nauji...ia-1030-847566

                Comment


                  Eskimai tūkstančius metų valgė ruonių riebalus ir kažkaip nesirgo širdies ligomis

                  Comment


                    Apskritai mėsą ir pieno produktus žmonės valgo šimtmečiais. Kai atsirado naujo pramoninio maisto (kurio amžius keli dešimtmečiai), kažkodėl imta galvoti, kad senas tradicinis maistas yra nesveikas. Čia net tyrimų nereikia, užtenka sveiko proto. Tos nevykusios mitybos rekomendacijos neatsitiktinai sutapo su naujais maisto pramonės "laimėjimais".

                    Comment


                      Turbūt daugelis yra girdėjęs apie "biodinaminį" Ilzenbergo dvaro ūkį. Savo tinklalapyje http://www.ilzenbergas.lt/harmonijoj...is-ilzenbergas rašoma štai kas:
                      Maisto produktai, išauginti šiame ūkyje, pirmiausia skirsis tuo, kad jie išauginti be jokių dirbtinių trąšų, pesticidų ir kitų priedų: trešiant tik mėšlu, mulčiu, natūraliasi puviniais ir silosais. Antra, produktai skirsti savo sudėtinėmis dalimis: juose nebus jokių konservantų, jokių sintetinių dažiklių, jokių skonio stipriklių, įvairių pakaitalų ir jokių kitų priedų naudojamų maiste, įsigyjamame iš prekybos tinklų. Trečia, tai yra maistas kuris yra stiprus energetiškai, gaminamas žmogaus rankomis, su meile ir atsidavimu.
                      Produkcijos kaina atatinkama. Bet Ilzenbergo ūkio sausainiai kepami su biodinaminiu margarinu Kaip ir fail'as tokiam plačiai išsireklamavusiam ūkiui:
                      Click image for larger version

Name:	ilz.jpg
Views:	37
Size:	140,5 kB
ID:	1581467

                      It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                      Comment


                        idomu ka reiskia "biodinaminis margarinas"?
                        "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


                        - George W. Bush President of the USA

                        Comment


                          Tai čia apie tą patį tyrimą - tik delfi nuo 15 min. atsilieka 4 dienom .

                          Comment


                            Opa opa opapa Grįžau iš atostogų ir tiek įdomybių užderėjo. Šio tyrimo vienas autorių beje yra pasaulio kardiologų asociacijos prezidentas. Jis nuoširdžiai nustebęs buvo, nes tikėjo dogma, ir tik dabar pradėjo kvescionuoti viską. Nežinojo nei apie Ancel Keys fake science, nei kitko. Čia video, kur jis kalba apie šitą tyrimą. https://www.youtube.com/watch?v=f2LYe4Gzmc4

                            Comment


                              Parašė andyour Rodyti pranešimą
                              Bet pamirštamas psichologinis faktorius, kad kanapės žmonių sąmonėje yra narkotikas. Jeigu vartoji narkotikus, tai neapsiribosi vienu. Kaip pvz. su alkoholiu, jei geri alų, tai dažniausiai gersi ar bent pabandysi degtinę. Palyginimas nėra gal labai adekvatus, bet jaunimui daug negalvojančiam pereiti prie stipresno narkotiko nebus didelio barjero.
                              Tai nėra visiška tiesa. Marihuana tikrai yra gateway drug, bet nedidelei daliai. Average Joe sutraukęs suktinę netaps priklausomu nuo heroino.


                              Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                              Yra pilna medikamentų, kurie sukelia priklausomybę ir turi daug šalutinių poveikių. Tačiau kažkodėl institucijos neskuba vadinti jų narkotikais. O natūralus augalas, kuris galėtų pakeisti daug medikamentų, apšauktas narkotiku. Absoliučiai nėra jokių argumentų nenaudoti kanapių medicinoje. Visi argumentai sugalvoti ir naudingi nebent farmacijos įmonėms.
                              Tai irgi nėra pilna teisybė. Tas natūralus augalas negalėtų pakeisti daugybės medikamentų. Jis tada pats taptų medikamentu. Taip veikia sveikatos apsauga - scientific method. Ar yra tyrimų, kur THC tabletės formoje RCT metu nugalėjo geriausią standartą arba bent placebą? Nemačiau. Kai bus įrodytą - tada gal ir galėsime taip teigti.

                              Ir realiai - pats THC ne tiek jau daug ir paveikia ligų. Daug yra placebo ir anti-anxiety poveikio. Aišku, kad skausmus nuima - nes skausmai smegenyse formuojasi, o nerimas juos stiprina. Kodėl buvo atrastas ryšys tarp THC ir šizos? Veryga aišku apkaltino, kad sukelia iš savo confirmation bias, bet realiai tai dauguma tų premorbide šizikų jaučia kliedesinę simptomatiką ir taip selfmedicatina save. Dėl farmos firmų senas name - pagalvok, jei kanapė ir THC ar CBD būtų taip jau zjbs, tai jie seniai būtų susintezavę ir padarę vaistus už daug pinigų. Tai, kad to nėra irgi kai ką sako.


                              Comment


                                Parašė Pedigree Rodyti pranešimą
                                Tai nėra visiška tiesa. Marihuana tikrai yra gateway drug, bet nedidelei daliai. Average Joe sutraukęs suktinę netaps priklausomu nuo heroino.
                                Būtų įdomūs duomenys kiek heroino vartotojų prieš tai vartojo marichuaną. Manau, kad dauguma, retas, kuris sugalvoja iškart heroiną griebti.

                                Comment


                                  Parašė Gator Rodyti pranešimą

                                  Būtų įdomūs duomenys kiek heroino vartotojų prieš tai vartojo marichuaną. Manau, kad dauguma, retas, kuris sugalvoja iškart heroiną griebti.
                                  Taip pat būtų įdomu pažiūrėti, kuri dalis heroino vartotojų pradėjo nuo alaus.

                                  Comment


                                    Tas natūralus augalas negalėtų pakeisti daugybės medikamentų. Jis tada pats taptų medikamentu. Taip veikia sveikatos apsauga - scientific method. Ar yra tyrimų, kur THC tabletės formoje RCT metu nugalėjo geriausią standartą arba bent placebą?
                                    seniai būtų susintezavę ir padarę vaistus už daug pinigų
                                    Daktaro mąstymas - vaistas būtinai turi būti tabletės pavidalo ir būtinai susintetintas . Kam sintetinti natūralų daiktą? Kanapės gali būti vartojamos aliejų, tinktūrų ir pan. pavidalais. Rūkymas nėra pats geriausias būdas. Nesigilinau į tyrimus, kurių neturėtų būti daug , bet veiksmingas augalas, kurį kiekvienas gali užsiauginti pats, kelia rimtą pavojų tabletėms, dėl kurių reikia eiti į vaistinę ir mokėti pinigus. Nemanau, kad tą spaudimą dėl kanapių įvairiose šalyse daro vien tik narkomanai, kuriems rūpi tik pramoginis vartojimas.
                                    Paskutinis taisė senasnamas; 2017.09.05, 08:49.

                                    Comment


                                      Parašė John Rodyti pranešimą
                                      Taip pat būtų įdomu pažiūrėti, kuri dalis heroino vartotojų pradėjo nuo alaus.
                                      Kalbame apie narkotikus, ne alkoholį.
                                      O jei tavo nesąmonę priimt tai galima ir dar labiau nusirist į kvailystes - pažiūrėti kas pradėjo nuo cigarečių, nuoi kavos, nuo koka kolos.

                                      Comment


                                        Aha, alkoholis tai nieko tokio, nes vadinamas ne narkotiku, o tik alkoholiu. Trys skardinės alaus kas vakarą smulkmena, čia tikrai nėra priklausomybė .

                                        Comment


                                          Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                          Aha, alkoholis tai nieko tokio, nes vadinamas ne narkotiku, o tik alkoholiu. Trys skardinės alaus kas vakarą smulkmena, čia tikrai nėra priklausomybė .
                                          Ką tu čia paistai? Kur aš sakiau, kad alkoholis neblogai? Jau ne primą kartą kažką prisikuri...


                                          Comment

                                          Working...
                                          X