Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

LT-PL. Lietuvių - lenkų santykiai. Lenkiški užrašai ir pavardės Vilniaus krašte.

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Keista tik, kad Gintaras Songaila yra ne teisėjas, o kažkoks dalbajobas, kurio pezalos spausdina tik Propatria ir TieSOS.lt. Gal visgi tai kažką sako apie tokio žmogaus nuomonę ir poreikį tą nuomonę cituoti forume?

    Comment


      Vertingą valstybės turtą už nieką dalinantys valdžios atstovai tai tikrai nėra dalbajobai. Kai indėnai atėjūnams atiduodavo žemes, tai mainais bent kokių nors stiklinių karoliukų gaudavo. O čia gauna nekilnojamąjį turtą ir po to dar jėga (be teisėsaugos) tvarkosi su nuomininkais. O vietiniai "indėnai" ploja iš džiaugsmo, kad uždarė girdyklą (tai gal dabar pavyks prasiblaivyti) ir kad pavyko įsiteikti garbiam ir svarbiam kaimynui. Indėniškas mentalitetas kvadratu.
      Paskutinis taisė senasnamas; 2017.08.12, 23:08.

      Comment



        Vienuolių uždaryto sostinės baro „7 Fridays“ savininkas: tai tipinis reiderizmo atvejis

        Aišku, nieko nepeš, bet gerai, kad judina iš esmės.
        „7 fridays“ vienas savininkų įsitikinęs, kad visas vienuolyno kompleksas yra grąžintas neteisėtai, todėl Administraciniam teismui apskundė finansų ministro V.Šapokos įsakymą jį grąžinti. Šių metų kovo 13 d. finansų ministro įsakymu vienuolyno pastatai buvo grąžinti Mažesniųjų brolių konventualų ordino vienuolynui.
        Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/verslas/naujien...jis-663-838936

        Comment


          Reiktų tiems vienuolynams ir vienuoliams uždėti tokius pat mokesčius, kaip 7 fridays mokėjo ar visi kiti verslai ir darbuotojai moka, tada labai greitai baigtųsi tie visi išsip&@#$ėjimai.
          Paskutinis taisė Lettered; 2017.08.13, 10:47.
          Flickr

          Comment


            Kokie dar mokesčiai dievo tarnams . Jei Lietuvoje veikiantys vienuolynai priima nakvynei svečius ir gauna pajamų, tai mokesčių nemoka, nes tai vadinama auka. "7 Fridays" turėjo ir nedidelį viešbutį. Tai tikriausiai nekildavo klausimų, ar reikia mokėti mokesčius, nuo už nakvynę gautų pajamų.
            Šiaip įdomu, ką tie pranciškonai ketina iš tikrųjų daryti, siekdami iškraustyti įvairius nuomininkus, kurie neša vienuolynui pajamas.

            Comment


              Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
              Kokie dar mokesčiai dievo tarnams . Jei Lietuvoje veikiantys vienuolynai priima nakvynei svečius ir gauna pajamų, tai mokesčių nemoka, nes tai vadinama auka. "7 Fridays" turėjo ir nedidelį viešbutį. Tai tikriausiai nekildavo klausimų, ar reikia mokėti mokesčius, nuo už nakvynę gautų pajamų.
              Šiaip įdomu, ką tie pranciškonai ketina iš tikrųjų daryti, siekdami iškraustyti įvairius nuomininkus, kurie neša vienuolynui pajamas.
              Neabejoti reiktų tik dėl vieno. Jie bando ušgroPti Lėtuvą. Ką jau ir pamatėme
              Paskutinis taisė John; 2017.08.13, 12:27.

              Comment


                Man labai keista, kai, atrodo, protingi, išsilavinę, gyvenimo matę žmonės tiki tokiais marginaliais portalais kaip propatria.lt, alkas.lt, tiesos.lt ir pan., pasidavinėja violetinio judėjimo užkratui, visur įžvelgia sąmokslus ir klausinėja „o už ko tai slypi“, „kam tai naudinga“, „kiek tau sumokėjo“ (pačiam ne kartą teko girdėti tokius kaltinimus gyvai, savo adresu) ir t.t. Pats esu išklausęs Radžvilo kursą - vien tik sąmokslo teorijos, „tamsių jėgų“ ieškojimas ir suklaidintos sąmonės „demaskavimas“ - viskas pagal marksizmo-leninizmo vadovėlius. Tokie žmonės praeityje tikrai daug nuveikė, tačiau jie smarkiai pasikeitė (pats Radžvilas nuo Sąjūdžio laikų pasikeitė kardinaliai, koks Šliogeris mažiau, bet irgi). Užtenka aklai sekti tokiais autoritetais ir jų klapčiukais, kaip L. Šopauskas ir kiti. Galvokite savo galva, pagaliau. Kažkaip pastaruoju metu labai daug radikalėjimo Lietuvoje, lyg iš oro dygsta vis nauji kone identiško turinio portalai, vis mažiau skirtumų įžvelgiama tarp SSRS ir ES. Ar tai baigsis Orbano Lietuva, o gal nauju šiaurės - vakarių kraštu, nežinau. Kažkokie blėniai, atrodo, prieš kokius 10 metų taip nebuvo.
                Lietuva visiems.

                Comment


                  Parašė abruo Rodyti pranešimą
                  Kažkokie blėniai, atrodo, prieš kokius 10 metų taip nebuvo.
                  Buvo buvo. Dar labiau buvo. Tiesiog per tuos 10-15 metų tas kontingentas be rusiškų televizijų žiūrėjimo, išmoko naudotis ir internetu ir bent jau dviem pirštais rašyti klaviatūra. Tegul ir su klaidomis kiekviename žodyje. Dėl ko jų nuomonė geriau matosi. Bet proporcionaliai jų mažėja. Nepamirškim, kas ir kodėl buvo išrinktas Prezidento rinkimuose 2003. Arba Parlamento rinkimuose 2004. Šiandien tokie scenarijai jau sunkiai įmanomi.

                  Lietuvoje debilų vis dar tebėra labai daug, bet jų mažėja. Nors ir lėtai, bet mažėja.

                  Comment


                    Man labai keista, kai, atrodo, protingi, išsilavinę, gyvenimo matę žmonės tiki tokiais marginaliais portalais kaip propatria.lt, alkas.lt, tiesos.lt ir pan., pasidavinėja violetinio judėjimo užkratui, visur įžvelgia sąmokslus ir klausinėja „o už ko tai slypi“, „kam tai naudinga“, „kiek tau sumokėjo“
                    Taip, nes turi būti vienas kitas stambus oficiozinis leidinys, rašantis "tikrą tiesą", o visi kiti paskelbti marginaliais, nes kam gi čia reikia tiek daug tų leidinių ir nuomonių. Jei pakritikuoji oficialią ideologiją, tai radikalas, pakritikuoji valdžią, tai marginalas ir t. t. Ir tokie kažkodėl labai piktinasi lyginami su komjaunuoliais, nors įtikėjimu savo teisumu bei neapykanta kitokiai nuomonei labai juos primena. Daug kalba apie mąstymą, pažangą ir t. t., bet taip ir nepaaiškina, kodėl sovietmečiu drausti tautinio pobūdžio leidiniai turi būti marginalizuomami ir šiandien? Nes kažkas iš viršaus nuleido naują ir šaunią pakaitinę ideologiją, kurios privaloma laikytis?
                    Paskutinis taisė senasnamas; 2017.08.13, 12:52.

                    Comment


                      senasnamas vis tik žiaurus - kažin ar ne sąmoningai pastoviai cituodamas propatria.lt portalą, ko gero privers vieną kremliaus trolį galutinai nusividuriuoti iš pykčio ir nevilties

                      Parašė abruo Rodyti pranešimą
                      Kažkaip pastaruoju metu labai daug radikalėjimo Lietuvoje, lyg iš oro dygsta vis nauji kone identiško turinio portalai, vis mažiau skirtumų įžvelgiama tarp SSRS ir ES. Ar tai baigsis Orbano Lietuva, o gal nauju šiaurės - vakarių kraštu, nežinau.
                      Gal nereikėtų dėl to taip panikuoti - viskas gali pakrypti kur kas palankesne kryptimi: tai gali baigtis strateginio partnerio - Lenkijos, valdančiosios partijos idėjinio lyderio Kačynskio Lietuva. O tai nemažos dalies šios temos lankytojų nuomone, atrodo, būtų laikoma vos ne absoliučiu gėriu Lietuvai
                      Paskutinis taisė Jemelia; 2017.08.13, 12:55.

                      Comment


                        Kai kam WQX raidžių leidimas pavardės rašyme asmeniniame dokumente tolygu gauti drebulės kuolą tiesiai į širdį kaip kokiam vilkolakiui ir būti pamerktam į česnakų padažą.
                        Manyčiau gatvėje užrašius praeiviams ant kaktos W saulės šviesoje dalis iškart pavirstų į dulkes
                        Net V.Landsbergis kritiškai atsiliepdamas apie vyraujantį Lenkijos politikų elgesį nematė iš esmės jokios didelės blogybės, jei būtų leista rašyti W dokumentuose.
                        Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                        Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                        Comment


                          Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                          Net V.Landsbergis kritiškai atsiliepdamas apie vyraujantį Lenkijos politikų elgesį nematė iš esmės jokios didelės blogybės, jei būtų leista rašyti W dokumentuose.
                          Landsbergis gi prakišo savo anūką į pirmininkus, na ir šiaip, kolūkius sugriovė, tai radikaliems tautininkams jis seniai nebe autoritetas
                          Lietuva visiems.

                          Comment



                            A. Ažubalis. Kam atstovauja Lietuvos respublikos užsienio reikalų ministras
                            Užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus skambučiai Vilniaus savivaldybės vadovams dėl miesto švietimo reformą ilgą laiką ignoravusių kai kurių tautinių bendrijų mokyklų, bandant jas „apginti“, yra skaldantis signalas visiems įvairių tautybių Lietuvos piliečiams – iš esmės pritariama kremliniams tomaševskininkams, oponuojantiems Lietuvos švietimo pertvarkai, „pagrindžiami“ iš užsienio sklindantys virkavimai dėl skriaudžiamų „tėvynainių“.
                            Toliau dar blogiau. Ministras daromą spaudimą švietimo bendruomenei „pridengia“ nacionalinio saugumo klausimu, o tai – jau ne tik kad nesusipratimas. Tai atveria duris kai kuriems mūsų partneriams bandyti sieti nesusijusius klausimus ir kelti nepagrįstus reikalavimus. Tokio rango ir patirties asmuo turėtų suprasti, kad ne taip veikia 5 straipsnio mechanizmas, o į tautinių mokyklų (ir bendrijų) problemą per nacionalinio saugumo prizmę reikėtų žvelgti prisimenant ne vieną atvejį, kai mokiniai važiavo (ir tebevažiuoja!) į Rusijos sukarintas stovyklas. Ką čia esate nuveikęs, ministre?
                            Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/news/ringas/poli....d?id=75494301

                            A. Bužinskas. Kaip R. Šimašius su V. Tomaševskiu broliškai Vilniaus švietimo sistemą pertvarkė

                            Tam, kad būtų pagrįstas toks radikalus suartėjimas su V. Tomaševskiu, buvo mesta net nacionalinio saugumo korta. Esą, jei miesto taryba nedarys taip, kaip nori R. Šimašius ir V. Tomaševskis, pastarasis gali įtakoti, kad mūsų kaimynė Lenkija atsisakys padėti, kai kita, ne tokia draugiška Lietuvai, kaimynė mus užpuls.
                            Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/news/ringas/poli....d?id=75443427
                            Paskutinis taisė senasnamas; 2017.08.16, 14:11.

                            Comment


                              O kam atstovauja Senasnamas?

                              Comment


                                Parašė John Rodyti pranešimą
                                O kam atstovauja Senasnamas?
                                Manau valstybei.
                                Flickr

                                Comment


                                  Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                  Manau valstybei.
                                  Tai į Rytus

                                  Comment


                                    Johno nuomonė su Lenkija susijusiomis temomis stebėtinai panaši į Tomaševskio , tai belieka tik kabinėtis prie šaltinių, pašnekovų, trolinti bei nukreipinėti dėmesį į kremlių.

                                    Comment


                                      Jono nuomonė atspindi Vilniaus hipsteriukų drama burgeriu klientų pozicijas; laiko literatūrai, studijoms jis neturi (o kam, tik idiotai skaito...o pritingi skaito facebook, twitter ir visokius progresyvius žunalistus, ir galvoja, kad Tapinas yra kažkas tiesiog dieviško), tik kladėti pezalus ir įrodinėti, koks jis gudresnis už visus tikras neįvertintas talentas

                                      Va, dar vienas šposas: Lenkai staiga priminė: čia plyti Wielka Rzesza:
                                      http://lietuvosdiena.lrytas.lt/aktua...zesza-2244058/

                                      Pagal tekstą, gyventojai norėjo pagražinti aplinką
                                      Paskutinis taisė R.D.; 2017.08.17, 06:43.

                                      Comment


                                        Nu kuo jums tas Drama Burger taip kliūna? Burgeriai tikrai nuostabūs. Paragaukit, gal mažiau piktas būsit. Ir gal neapykanta lenkams sumažės po sotaus burgerio

                                        Comment


                                          Parašė John Rodyti pranešimą
                                          Nu kuo jums tas Drama Burger taip kliūna? Burgeriai tikrai nuostabūs. Paragaukit, gal mažiau piktas būsit. Ir gal neapykanta lenkams sumažės po sotaus burgerio
                                          Burgeriai yra indikatorius. Aš nesu piktas, tuo labiau lenkams, kai paties pusė šeimos yra lenkai ir Lenkijoje turiu giminių. Aš jums tą jau sakiau ir prašiau nejuokinti kačiukų savo rimtais "politologiniais" ir "istoriniais" paplepėjimais. Todėl, manau, galiu daryti prielaidas ir išvadas (tam tikras) dėl tam tikrų veiksmų, kaip kad užrašai Vilniau krašte, vardai ir pavardės pasuose

                                          Akmuo su pavadinimu Wielka Rzesza nėra geriausias pvz., Lietuvos-Lenkijos santykiuose, ar taip nemanote. Kas būtų, jeigu lietuviai sugalvotų prie Augustów parašyti Augustavas, prie Suwałki parašyti Suvalkai ir prie Sejny Seiniai? Matyt, net pagalvoti apie tai negali. O istoriškai tai būtų teisinga.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X