Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Bon Appétit. Diskusijos apie maistą ir kulinariją

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė enigma Rodyti pranešimą
    Kiek rekomenduotum?
    Dabar tiksliai nepamenu. Alkoholis turi taip vadinamą U formos kreivę. Iki tam tikro kiekio alkoholis pasižymi tegiamu poveikiu. O toliau didėjant dozei poveikis tampa neigiamu. Tiksliai dabar bepamenu, bet atrodo, kad maksimali teigiama dozė kažkur tarp 20 - 30 gryno alkoholio/parą. Bet kaip visada nereikia užmiršti, kad tai yra individualu, todėl vienprasmiškai teigti negalima. Kokiam japonui tokia dozė jau gali būti toksiška, be to priklauso nuo tokių faktorių kaip lytis, sergamos ligos ir t.t.

    Kas žino, gal jau ši info yra pasenusi Reikia patikrinti.
    Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

    Comment


      Gydymas neprasilenkia su naujausiais moksliniais tyrimais. Gydymo rekomenduojami algoritmai atnaujimi labai dažnai. Ypač kuomet atsiranda rimtų mokslinių studijų. O toliau tik prasideda tavo žinių trūkumas.
      Aš ne medikas ir apie algoritmus nenumanau - žiūriu iš paciento pozicijų. Bet nesu girdėjęs, kad gydytojai išgydytų astmą, artritą ar alergiją. Bet tos ligos juk išgydomos. Susidaro vaizdas, kad išgydyti net nesistengiama, pacientui tik nupiešiama gydymo iliuzija. Paciento įpročius pakeisti gal ir sunku, bet jei būtų aiškiai pasakoma, kad vaistai tik sušvelnins simptomus, o norint išgyti reikės kitokių pastangų, pacientai susimąstytų. Apskritai tradicinė medicina į netradicinius būdus dažniausiai žiūri kaip į šarlatanizmą, užuot pasiskolinusi tai, kas juose yra naudingo.
      Aišku dažniausiai ten rašomos alergijos vaistams, bet kiek valkiojausi su gydytojais jie klausia, ar esate alergiškas ir maistui.
      Tarkim, pieno produktams gal ir nejaučia alergijos, tačiau kovoti su alergija žiedadulkėms nuolat vartojant pieno produktus, tai panašiai kaip važiuoti su įjungtu rankiniu stabdžiu.
      Ir iš viso įdomu, ką tu turi omeny sakydamas, kad lėtinis uždegimas gydomas tabletėmis, o alergija - antihistaminiais?
      Kad tai nėra siekimas išgydyti, o tik simptomų švelninimas. Tas naujesnis būdas imunoterapija yra brangus, reikalaujantis kantrybės, ilgai trunkantis, bet poveikis irgi gana ribotas. Juk alergijos priežastis paprastai yra užsiteršęs organizmas, nusilpę antinksčiai, bloga žarnyno mikroflora, netinkama mityba ir pan. Tai pradėjus gydyti nuo šitų dalykų, brangios imunoterapijos gal ir neprireiktų. Ir ligonių kasoms tai nieko nekainuotų. Galų gale pacientui būtų visapusiška nauda. Ir nėra jokios rizikos ar pašalinio poveikio.
      Straipsnelis neišsamus ir gal net popsinis, tačiau tai nėra kažkoks išskirtinis atvejis:
      Vėžį pensininkas nugalėjo pakeitęs mitybos įpročius
      Garbaus amžiaus britas atsisakė raudonos mėsos ir pieno produktų, kuriuos pakeitė šviežiomis daržovėmis ir vaisiais. Į A. Tayloro mitybos racioną taip pat patenka seleno maisto papildas, aštrūs prieskoniai, abrikosų kauliukai ir daiginti miežiai. Mitybos programą pensininkas sudarė pats, remdamasis internete rasta informacija.
      Medikai turbūt pasakytų stebuklas arba taip nebūna. Man tai nesuprantama, kodėl kuriami visokie brangūs preparatai ir įranga, bet nesigilinama į tokius paprastus dalykus kaip maisto produktų poveikis. Juk visi medikų nurašyti, kurie išsigydo patys, iš esmės ir išsigydo specialiom dietom. Bet žmonėms dažnai pritrūksta spec. žinių, todėl būna, kad ir nusigydo.
      Dygsta juk alternatyvūs gydymo centrai, kuriuose tiriama pacientų medžiagų apykaita, visokie disbalansai, kokių medžiagų trūksta ir pan. Juk ligos paprastai ir prasideda dėl kokių nors disbalansų ar trūkumų. Tai pašalinus tuos trūkumus, gal nereikėtų ir nieko gydyti.
      Paskutinis taisė senasnamas; 2012.09.20, 10:01.

      Comment


        Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
        Straipsnelis neišsamus ir gal net popsinis, tačiau tai nėra kažkoks išskirtinis atvejis:
        Vėžį pensininkas nugalėjo pakeitęs mitybos įpročius

        Medikai turbūt pasakytų stebuklas arba taip nebūna. Man tai nesuprantama, kodėl kuriami visokie brangūs preparatai ir įranga, bet nesigilinama į tokius paprastus dalykus kaip maisto produktų poveikis. Juk visi medikų nurašyti, kurie išsigydo patys, iš esmės ir išsigydo specialiom dietom. Bet žmonėms dažnai pritrūksta spec. žinių, todėl būna, kad ir nusigydo.
        Dygsta juk alternatyvūs gydymo centrai, kuriuose tiriama pacientų medžiagų apykaita, visokie disbalansai, kokių medžiagų trūksta ir pan. Juk ligos paprastai ir prasideda dėl kokių nors disbalansų ar trūkumų.
        Pažįstau medikę, kuri dirba su pacientais sergančiais onkologinėmis ligomis, tai realybė tokia, kad žmonės prisiskaito visokių straipsnių apie alternatyvius gydymo metodus, žodžiu kiekvienas kuris moka naudotis google šiais laikais jau yra medikas, ir kreipiasi pas tikrus medikus, tik kai situacija yra beviltiška, nors ankstyvoje stadijoje būtų buvę galima išgydyti su tradicine medicina gana lengvai, geriausias pavyzdys S. Jobsas:
        „Atsižvelgiant į aplinkybes, gana pagrįstai galima teigti, jog S. Jobsą į ankstyvą mirtį pastūmėjo būtent alternatyvioji medicina“, - mano mokslų daktaras.

        „Iš savo patirties galiu pasakyti, jog per pastaruosiuose dešimt metų tikimybė išgyventi susirgus kasos vėžiu siekia net 100 proc.“, - konstatuoja mokslų daktaras.
        http://mokslas.delfi.lt/technology/e....d?id=50703656

        Jeigu vienas iš 100 pacientų, besigydydančių alternatyvia medicina, pasveiksta, žiniasklaida rašys, kad tradicinė medicina neefektyvi, tik uždirbami pinigai ir t.t., nepaisant to, jog likę 99 miršta.
        Atitinkamai, jeigu vienam iš 100 besigydančių tradicine medicina įvyksta kokios nors komplikacijos, žiniasklaida vėl rašys tą patį...
        Paskutinis taisė Lettered; 2012.09.20, 10:10.
        Flickr

        Comment


          Čia reikia rasti pusiausvyrą. Tą padaryti turėtų padėti specialistai, tačiau dažniausiai pusiausvyros žmogus ieško savarankiškai. O ieško, nes medikais nepasitiki, nusivilia arba bijo. Kartais laimi, kartais pralaimi. Jobsas, kiek skaičiau, tai beeksperimentuodamas prarado brangaus laiko. Be to, ir vėžys vėžiui nelygus.

          Comment


            Vakarų žiniasklaida mirga pranešimais apie Prancūzijoje atliktą tyrimą, kurio metu žiurkės buvo maitinamos vien genetiškai modifikuotais kukurūzais. Nuo šio maisto jų kūnuose užaugo piktybiniai navikai, padidėjo jų mirtingumas. Tiesa, kai kurie mokslininkai abejoja tyrimo reikšmingumu.
            http://www.15min.lt/mokslasit/straip...ais-650-252630
            Čia gal pirmas nepriklausomas tyrimas?
            Londono Imperatoriškojo koledžo vėžio tyrimų specialistas, profesorius Mustafa Djamgozas teigia, kad tyrimo rezultatai jį nustebino. „Tampame tuo, ką valgome. Atlieku vėžio tyrimus molekulių lygmenyje. Yra įrodymų, kad tai, ką mes valgome, turi įtakos mūsų genų sandarai ir veiklai. Mes nekeliame panikos. Būtina atlikti daugiau tyrimų“, – sakė M.Djamgozas.

            Comment


              Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
              http://www.15min.lt/mokslasit/straip...ais-650-252630
              Čia gal pirmas nepriklausomas tyrimas?
              Slaptas tyrimas? Apie kurį rašo visa žiniasklaida? Daily mail? Ir dar tokia nuotrauka?

              Akivaizdu, kad pranešimo tikslas - šokiruoti, ir pritraukti skaitytoją apeliuojant į madingą baubą.

              Comment


                Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
                Slaptas tyrimas? Apie kurį rašo visa žiniasklaida? Daily mail? Ir dar tokia nuotrauka?

                Akivaizdu, kad pranešimo tikslas - šokiruoti, ir pritraukti skaitytoją apeliuojant į madingą baubą.
                Žiniasklaidos toks darbas, o ar tai tiesa ar ne, jau reikia žiūrėti faktus, čia nepanašu į kažkokius gandus ar sąmokslo teorijas.
                Flickr

                Comment


                  Iš delfi komentarų:
                  Šį kartą tai ne pigus delfizmas. Tyrimo rezultatai buvo priimti ir publikuoti prestižiniame mokslo žurnale "Food and Chemical Toxicology" , kuris beje leidžiamas JAV. Panašius rezultatus su pelėmis (tik maitinant soja) prieš keletą metų gavo rusų mokslininkė I.Jermakova, tačiau GMO lobistai pasistengė, kad valdžia nebeleistų užbaigti šio tyrimo ir jis nepasiektų nė vieno rimto mokslinio žurnalo. Todėl kai kalbėdavom apie Jermakovos rezultatus, tai Lietuvos biotechnologai, ypač prof. Leonas Grinius (vienas didžiausių GMO stūmėjų Lietuvoje, anksčiau visą laiką gyvenęs JAV), pabrėždavo, kad tas tyrimas buvo "ne mokslinis". Šiandien visame pasaulyje aprašomas GMO tyrimas buvo slaptas ir apie jį GMO lobistai nieko nežinojo, todėl ir negalėjo sustabdyti publikavimo. GMO industrijai tai didelis pralaimėjimas. Tai pirmas ILGALAIKIS tyrimas, kuris įrodė, kad GMO visgi pavojingas sveikatai ir lemia vėžį bei ankstyvą mirtį. Ant naminių gyvulių, kurie masiškai ir Lietuvoje buvo šeriami šiais GM kukurūzais (NK603), mes to nepastebėdavome, nes intensyvios gyvulininkystės kompleksuose gyvuliai negyvena ilgiau nei vienerius metus. Tuo tarpu Šiaurės Vokietijoje nerimą sukėlė gaištančios karvių bandos. O mes geriame tokių karvių pieną. Vienintelė Turkija šiais metais įpareigojo gamintojus žymėti ant gyvulinės produkcijos etikečių, ar gyvuliai buvo šerti genetiškai modifikuotu pašaru. Lietuvai tą padaryti neleidžia Europos Sąjunga.
                  Tegu tyrimas ir būna ne visai moksliškas ar net tendencingas, tačiau didesnis dėmesys tam reikalui ne pro šalį. Nes pagrindiniu smuiku toje srityje griežia verslas. O jam sveikata arba ilgalaikis poveikis mažiausiai rūpi. Juk ankstesni tyrimai, jei gerai supratau, neviršydavo 3 mėn. Toks laikotarpis yra kaip akimirka.

                  Comment


                    Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                    Aš ne medikas ir apie algoritmus nenumanau - žiūriu iš paciento pozicijų. Bet nesu girdėjęs, kad gydytojai išgydytų astmą, artritą ar alergiją. Bet tos ligos juk išgydomos .Susidaro vaizdas, kad išgydyti net nesistengiama, pacientui tik nupiešiama gydymo iliuzija.
                    Jos yra gydomos, bet neišgydomos. Nebent sugebi pakeisti savo genus. Kas žino, gal ateityje ir atsiras efektyvesni būdai.
                    Paciento įpročius pakeisti gal ir sunku, bet jei būtų aiškiai pasakoma, kad vaistai tik sušvelnins simptomus, o norint išgyti reikės kitokių pastangų, pacientai susimąstytų.
                    Nereikia tik iliuzijų. Retas, kuris susimąsto (ir dėl tų džiaugiamės), bet dauguma yra tiesiog f* dumb, kad ir kiek jiems beaiškintum. Kodėl žmonės rūko, nors žino, kad tai yra gausybės ligų priežasitimi? A? Nes jie protingi? Ne, prasideda visokie savęs apgaudinėjimai: viena cigaretė man nepakenks, ką tie gydytojai išmano, vis tiek nuo kažko mirsim ir t.t. Kas rūpinasi savo sveikata ir taip retai atsiduria ligoninėje. Aukštesnis IQ tiesiogiai koreliuoja su ilgesne gyvenimo trukme.
                    Apskritai tradicinė medicina į netradicinius būdus dažniausiai žiūri kaip į šarlatanizmą, užuot pasiskolinusi tai, kas juose yra naudingo.
                    Netiesa. Šiuolaikinė medicina perima ir kai ką iš netradicinių būdų, bet tai kas yra įrodyta. Skausmams malšinti naudojama akupunktūra. Net ir vaistažolės yra registruotos. Net surašyta, kokios yra veikliosios medžiagos jose.

                    Tarkim, pieno produktams gal ir nejaučia alergijos, tačiau kovoti su alergija žiedadulkėms nuolat vartojant pieno produktus, tai panašiai kaip važiuoti su įjungtu rankiniu stabdžiu.
                    Tu čia apie ką iš viso?

                    Kad tai nėra siekimas išgydyti, o tik simptomų švelninimas.
                    Kai bus žinoma, kas sukelia, tada ir bus išgydyta. Gal. O kai nežinai, naudoji ką turi.
                    Tas naujesnis būdas imunoterapija yra brangus, reikalaujantis kantrybės, ilgai trunkantis, bet poveikis irgi gana ribotas.
                    Pasakyk tai reumatologiniams pacientams. Jiems imunoterpaija tarsi naują gyvenimą suteikia. Imunoterapija vos ne naują kvėpavimą šiai sričiai suteikė. Nors gydymas yra brangus ir skiriamas itin sunkiems pacientams, bet rezultatai yra laaabai geri. Žinių trūkumas strikes again.
                    Juk alergijos priežastis paprastai yra užsiteršęs organizmas, nusilpę antinksčiai, bloga žarnyno mikroflora, netinkama mityba ir pan. Tai pradėjus gydyti nuo šitų dalykų, brangios imunoterapijos gal ir neprireiktų. Ir ligonių kasoms tai nieko nekainuotų. Galų gale pacientui būtų visapusiška nauda. Ir nėra jokios rizikos ar pašalinio poveikio.
                    Čia kur perskaitei? Delfi? Alergijos priežastis yra žmogaus imuninė sistema. Ji per stipriai reaguoja su alergenu, kuris kontaktuoja su žmogaus imunines sistema. Dėl to kalti, deja, genai (bent kolkas taip manoma). Pagal tavo teoriją, vakarų pasaulyje turėjo likti sveiki tik trys žmonės: Combat, A|1, Tomizmas.
                    Straipsnelis neišsamus ir gal net popsinis, tačiau tai nėra kažkoks išskirtinis atvejis:
                    Vėžį pensininkas nugalėjo pakeitęs mitybos įpročius

                    Medikai turbūt pasakytų stebuklas arba taip nebūna. Man tai nesuprantama, kodėl kuriami visokie brangūs preparatai ir įranga, bet nesigilinama į tokius paprastus dalykus kaip maisto produktų poveikis. Juk visi medikų nurašyti, kurie išsigydo patys, iš esmės ir išsigydo specialiom dietom. Bet žmonėms dažnai pritrūksta spec. žinių, todėl būna, kad ir nusigydo.
                    Kaip tai nesigilina? Vyras pradėjo valgyti tai, ką gydytojai nuolatos rekomenduoja valgyti, kad nesusirgtų vėžiu (vos ne kiekvieną dieną rašoma apie tinkamos mitybos įpročius) Oho koks stebuklas! Gydytojai sako, kad taip reikia maitintis, žmogus nesimaitina ir suserga vėžiu, bet gydytojas vis tiek yra dėl to kaltas. Ir šiaip tikėti įvairiais tabloidų straipsniais (ypač mokslinėmis temomis) rimtam žmogui neverta. Na, dar yra parašoma apie išgijimo nuo vėžio atveju, kuomet žmonės ilgą laiką badauja. Tai turi savo mechanizmą. Jis dabar yra kaip tik tyrinėjamas.

                    Aš suprantu, kad tau atrodo viskas labai paprasta, kuomet pats su tai nesusiduręs.
                    Dygsta juk alternatyvūs gydymo centrai, kuriuose tiriama pacientų medžiagų apykaita, visokie disbalansai, kokių medžiagų trūksta ir pan. Juk ligos paprastai ir prasideda dėl kokių nors disbalansų ar trūkumų. Tai pašalinus tuos trūkumus, gal nereikėtų ir nieko gydyti.
                    Tokie centrai tėra pinigų iš naivių žmonių išgavimo vieta
                    Paskutinis taisė bebop; 2012.09.20, 15:24.
                    Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

                    Comment


                      Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                      Iš delfi komentarų:

                      Tegu tyrimas ir būna ne visai moksliškas ar net tendencingas, tačiau didesnis dėmesys tam reikalui ne pro šalį. Nes pagrindiniu smuiku toje srityje griežia verslas. O jam sveikata arba ilgalaikis poveikis mažiausiai rūpi. Juk ankstesni tyrimai, jei gerai supratau, neviršydavo 3 mėn. Toks laikotarpis yra kaip akimirka.
                      Šį kartą su tavim sutinku. Reikėtų ilgesnių tyrimų. Galėtų ištirti panašiai kaip vaistus.
                      Paskutinis taisė bebop; 2012.09.20, 14:07.
                      Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

                      Comment


                        Tu čia apie ką iš viso?
                        Taigi kai kurie produktai skatina alergijų/uždegimų simptomus. Pieno produktai pirmoje vietoje. Baltų miltų gaminiai lyg irgi prie tokių priskiriami.
                        Vieno vyruko blogas, kaip savarankiškai kovojo su astma:
                        http://jdmoyer.com/2010/07/17/how-i-...estyle-change/
                        Praėjo visus etapus: papildai, vaistai, alternatyvūs būdai, po to pradėjo eksperimentuoti su mityba, kol išbandė paleolitinę dietą (mėsa, žuvis, kiaušiniai, vaisiai, daržovės be krakmolo, riešutai). Jokių grūdų produktų, ankštinių, pieno ir apdoroto maisto. Rašo, kad simptomai iš esmės išnyko, o kentėdavo nuo jų kas dieną.
                        Visai nebloga dieta, taip maitinantis nereikia labai kankintis, yra daug baisesnių . Nėra tų naujų išvestų ir prigalvotų maisto produktų su krakmolu, gliuteinu, nekalbant jau apie cukrų. O jo alergijos maistui tyrimas rodė tik nedidelę alergiją medui. Atrodytų kaip ir galima valgyti viską ir maistas "ne prie ko".
                        Ko gero, jis nėra kažkoks unikumas ir tokia mityba padėtų daug kam. Juk pakanka straipsnių, ko gero yra ir tyrimų, kuriuose "tarkuojamas" gliuteinas, krakmolas, balti miltai, pienas. Labai abejoju, ar astmą gydantys gydytojai domisi paciento mityba. O eksperimentuoti su mityba juk daug saugiau ir pigiau nei su vaistais. Ir šalutinio poveikio nėra. Tik reikia kažkiek valios ir savikontrolės.
                        Paskutinis taisė senasnamas; 2012.09.20, 17:38.

                        Comment


                          Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                          Taigi kai kurie produktai skatina alergijų/uždegimų simptomus. Pieno produktai pirmoje vietoje. Baltų miltų gaminiai lyg irgi prie tokių priskiriami.
                          Vieno vyruko blogas, kaip savarankiškai kovojo su astma:
                          http://jdmoyer.com/2010/07/17/how-i-...estyle-change/
                          Praėjo visus etapus: papildai, vaistai, alternatyvūs būdai, po to pradėjo eksperimentuoti su mityba, kol išbandė paleolitinę dietą (mėsa, žuvis, kiaušiniai, vaisiai, daržovės be krakmolo, riešutai). Jokių grūdų produktų, ankštinių, pieno ir apdoroto maisto. Rašo, kad simptomai iš esmės išnyko, o kentėdavo nuo jų kas dieną.
                          Visai nebloga dieta, taip maitinantis nereikia labai kankintis, yra daug baisesnių . Nėra tų naujų išvestų ir prigalvotų maisto produktų su krakmolu, gliuteinu, nekalbant jau apie cukrų. O jo alergijos maistui tyrimas rodė tik nedidelę alergiją medui. Atrodytų kaip ir galima valgyti viską ir maistas "ne prie ko".
                          Ko gero, jis nėra kažkoks unikumas ir tokia mityba padėtų daug kam. Juk pakanka straipsnių, ko gero yra ir tyrimų, kuriuose "tarkuojamas" gliuteinas, krakmolas, balti miltai, pienas. Labai abejoju, ar astmą gydantys gydytojai domisi paciento mityba. O eksperimentuoti su mityba juk daug saugiau ir pigiau nei su vaistais. Ir šalutinio poveikio nėra. Tik reikia kažkiek valios ir savikontrolės.
                          Jau nuo pat pirmų pastraipų tampa tikėtina, kad jis "astmą" pats sau diagnozavo ir suklydo Žinai kodėl? Jis rašo "chest tightness, and the annoying feeling that when you take a deep breath it doesn’t “catch” — like you’re not actually getting the air". Ką jis turi omeny yra inspiracinis (įkvėpimo) dusulys. Bronchinei astmai yra ekspiracinis (iškvėpimo) dusulys. Kuomet oras patenka į plaučius, tačiau sunku iškvėpti. Jis rašo, kad jis iš viso negauna oro. Tai...
                          Paskutinis taisė bebop; 2012.09.20, 20:09.
                          Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

                          Comment


                            Taip išeina, kad gydytojai jam net ligos nesugebėjo diagnozuoti? Komentaruose jis rašo, kad lankėsi pas gydytojus. Kitų žmonių komentarai:
                            Your story has a lot of parallels with my own experience with asthma! I have also found that my symptoms have greatly improved by changing my eating habits. For years doctors told me that diet has nothing to do with asthma, but I always suspected that it might for me, and now I know that it definitely does.
                            In 2000 my life changed due to asthma diagnosis following suffering influenza. I was simply given inhalers and steroids by the doctor and told I was now asthmatic. I was only 37. I was eating pasta a lot and many of the other ‘evil’ foodstuffs too whilst I embarked on this new horrific ‘you are asthmatic now’ life path. It took bouts of determination (hard when you are lowered by the medication given so freely by the GP’s and labelled more or less to be crippled by the condition) and anger at being labelled as such and 12 years of self-investigation into my own causes, which are similar to JD Moyer. It is wheat wheat and wheat – every time with me and ALL the other stuff he mentions. Through elimination of asthma/anaphylactic resultant foods etc I am now comfortable, healthy, and NON-asthmatic!
                            Yra ten ir daugiau tvirtinančių, kad astmą suvaldė pakeitę mitybą. Tik nesakyk, kad visų jų diagnozė klaidinga .
                            Pasirodo med. dr. V. Stonkus, kuris dažnai rašo apie mediciną iš kitos pusės, yra išleidęs knygą apie bronchinę astmą:
                            V.Stonkus yra apsigynęs mokslinį darbą astmos gydymo klausimu. Neseniai pašnekovas savo lėšomis išleido knygą „Bronchinė astma: trumpa istorinė apžvalga ir komentarai“, kurioje pastebi, kad, gydant pagal dabartines gydymo schemas, ligoniai turi vartoti vaistus visą gyvenimą. Ši liga laikoma nepagydoma. Nežinoma, kodėl ji atsiranda, neaišku, kodėl vis daugiau žmonių serga sunkiomis jos formomis. Tvirtinama, kad kas 10 metų sergančiųjų ja skaičius padidės dvigubai.
                            Pats V.Stonkus priklauso kitai medikų grupei. Jie mano, kad, norint išvengti tokių prognozių, būtina pakeisti požiūrį į šią ligą. Ji laikytina ne tik plaučių liga, o viso organizmo negalia, kurią sukelia virškinimo trakto, endokrininės ir nervų sistemų sutrikimai. Bronchų spazmai, gleivinės paburkimas ir kosulys yra ne ligos priežastis, o apsauginės reakcijos nuo žalingų veiksnių.
                            V.Stonkus, gydydamas sergančius astma pacientus, pastebėjo įdomų dėsningumą – ištyrus pacientų virškinimo sistemą, nustačius ir išgydžius refliuksą, astma dažnai praeina savaime. Taip sostinės Geležinkelininkų ligoninėje, kurioje dirbo ir kuriai vadovavo, jis su kolegomis išgydė 200 astmatikų.
                            Trys ketvirtadaliai astmatikų pasveiksta pritaikius dietą ir refliuksą gydančius vaistus ar atlikus refliukso operaciją, nevartodami jokių ilgai veikiančių vaistų nuo astmos“, – teigia V.Stonkus, pabrėždamas, kad šios sudėtingos ligos priežastis dažnai būna virškinimo sistemos sutrikimai.
                            Gal jo nuomonė ir ne naujiena - apskritai apie mediciną:
                            42 metus praktinio darbo patirtį turįs specialistas teigia, kad farmacijos pramonė užvaldė mediciną – farmacijos įmonės skiria daug pinigų akademiniams sluoksniams, mokslininkams, šie atlieka jų užsakytus tyrimus ir pateikia palankius duomenis. Pagal juos patvirtinami gydymo metodai, šie įtraukiami į mokymosi programas, baigę studijas ar patobulinę žinias gydytojai turi juos naudoti.
                            „Manantys, kad gydytojai ir vaistai visagaliai – labai klysta. Išvystytos technologijos, labai atkakli vaistų reklama skatina žmonių įsitikinimą, kad prireikus jie bus tinkamai gydomi ir pasveiks. Tai apgaulė. Ūmios ligos atveju to galima tikėtis. O sergantieji lėtinėmis ligomis atsiduria aklavietėje dėl medikų specializacijos. Gydytojai mato keliolika atskirų organų, o nemato žmogaus kaip visumos. Nekreipia dėmesio į dvasinę žmogaus būklę, kuri turi labai daug įtakos sveikatai“, – pabrėžia V.Stonkus.
                            Šiuolaikinė medicina - verslo spąstuose
                            Paskutinis taisė senasnamas; 2012.09.20, 22:04.

                            Comment


                              /\ Na, pasistengiau paskaityti iki galo,nes turėjau mažai laiko aną kartą. Taip, vaikinas buvo diagnozuota astma gydytojų, nes tokių stiprių vaistų be recepto nebūtų gavęs. Šis vaikinas (ir tikėtina, tie kiti rašiusieji komentatoriai) priklauso tai grupei žmonių, kuriems rūpi jų sveikata. Vienas iš astmą sukeliančių dalykų yra gastroezofaginis refliuksas. Žinau, kad Santariškių ligoninėse sergantiems astma kartais tiria dėl refliukso. Bet iš karto nereikia pamiršti, kad refliuksas nėra vienintelis astmą provokuojantis veiksnys. Ir kaip pats skaitei pradžioje, jis atsisakė raudonos mėsos, kavos, alkoholio, grūdinių produktų ir kaip pats sakė, jam tai padėjo. Aišku vėliau jis leido sau šiek tiek jų vartoti, tik ne per daug, nes ji pats rašė, kad užvalgius didelius kiekius blogo maisto, jam pasidarydavo blogiau. Žmogus net numetė nereikalingų kilogramų. Žmogus subalansavo savo mitybą ir tikėtina, kad sumankino savo refliuksą (apie kuriuos jis gal net nežinojo). Žmogus padarė tai, ką dauguma žmonių tingi daryti.

                              Bet nereikia kartu užmiršti vieno dalyko, kas tinka vienam, nebūtinai tinka ir kitam. Yra daug priežasčių ir toks dalykas gali ir nepadėti. Todėl nereikia visko suabsoliutinti.

                              Kaip tik dar šiandien žiūrėjau statistiką, kiek ir kas finansuoja klinikinių tyrimų JAV. ~2800 NIH, ~1800 Universitetai ir kitos mokslo įstaigos, ~700 Kompanijos; ~200 - 300 Valdžia. Beveik 5000 prieš beveik 700. Galima pasvarstyti, kiek jau tos įtakos turi tos kompanijos. Ir jeigu neklystu, JAV jau yra priimtas įstatymas, kad reikia nurodyti, kas finansuoja tyrimą.

                              P.S. Stonkum geriau per daug nereikėtų remtis. Nelabai rimtai jis vertinamas. Jo pasisakymai dažnai prasilenkia su blaiviu protu. Žmogus turintis tokių genialių įdėjų slepia akademinei visuomenei jas. Vien tai, kad google scholar aptinka tik vieną jo neaiškios kokybės anglų kalba straipsnį, parašytą 1981 metais (o jis juk ieško kartu ir lietuviškus)
                              Paskutinis taisė bebop; 2012.09.21, 12:47.
                              Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

                              Comment


                                Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                Čia reikia rasti pusiausvyrą. Tą padaryti turėtų padėti specialistai, tačiau dažniausiai pusiausvyros žmogus ieško savarankiškai. O ieško, nes medikais nepasitiki, nusivilia arba bijo. Kartais laimi, kartais pralaimi. Jobsas, kiek skaičiau, tai beeksperimentuodamas prarado brangaus laiko. Be to, ir vėžys vėžiui nelygus.
                                Tu bent įsivaizduoji kokia atmosfera tvyro, kai yra diagnozuojamos tokios ligos? Čia tau tik vaistininkės gali parekomenduoti imperialistų žaislinių vitaminų žaisliniam gripui.
                                Paskutinis taisė andyour; 2012.09.20, 23:55.

                                Comment


                                  Vis užsuku pasižiūrėt, kas šioj temoj naujo, tačiau jau keli puslapiai nieko "apetitno", kas atitiktų temą, nėra... Turiu pastebėti, kad diskusijoms apie sveikatą ir mitybą yra atskira tema

                                  Comment


                                    Parašė Marukas Rodyti pranešimą
                                    Vis užsuku pasižiūrėt, kas šioj temoj naujo, tačiau jau keli puslapiai nieko "apetitno", kas atitiktų temą, nėra... Turiu pastebėti, kad diskusijoms apie sveikatą ir mitybą yra atskira tema
                                    Geras pastebėjimas. Visi, kuriems rūpi maisto sveikumas, marš į tam skirtą temą!

                                    O čia diskutuojame, ką, kaip ar kur skaniai ir gerai paėsti.

                                    Comment


                                      Kiauliena: 1 kg kaina (Lt.)
                                      Nugarinė b/k 15,50
                                      Nugarinė b/k s/o 13,80
                                      Išpjova 15,50
                                      Sprandinė 15,00
                                      Kumpis a/r 13,00
                                      Kumpis b/k 11,50

                                      Kas galetu ivardinti kuo skiriasi sprandine, nugarine, ispjova ir kumpis? Kas kur geriau tinka?

                                      Ir kodel kiaulienos ispjova kainuoja tiek pat kiek ir kitos dalys, o jautienos ispjova kainuoja daugiau nei dvigubai daugiau nei kitos mesos dalys?
                                      Jautienos išpjova 70,00
                                      Jautienos nugarinė 31,50
                                      Jautienos sprandinė 29,00
                                      Jautienos kumpinė b/k 31,50
                                      Jautienos kumpis 29,00

                                      Comment


                                        Parašė Gator Rodyti pranešimą
                                        Kiauliena: 1 kg kaina (Lt.)
                                        Nugarinė b/k 15,50
                                        Nugarinė b/k s/o 13,80
                                        Išpjova 15,50
                                        Sprandinė 15,00
                                        Kumpis a/r 13,00
                                        Kumpis b/k 11,50

                                        Kas galetu ivardinti kuo skiriasi sprandine, nugarine, ispjova ir kumpis? Kas kur geriau tinka?

                                        Ir kodel kiaulienos ispjova kainuoja tiek pat kiek ir kitos dalys, o jautienos ispjova kainuoja daugiau nei dvigubai daugiau nei kitos mesos dalys?
                                        Jautienos išpjova 70,00
                                        Jautienos nugarinė 31,50
                                        Jautienos sprandinė 29,00
                                        Jautienos kumpinė b/k 31,50
                                        Jautienos kumpis 29,00
                                        Kažin ar išpjovos mėsa nėra minkščiausia t.y. iš jos išeina geriausi steak'ai.
                                        Post in English - fight censorship!

                                        Comment


                                          Parašė Gator Rodyti pranešimą
                                          Kiauliena: 1 kg kaina (Lt.)
                                          Nugarinė b/k 15,50
                                          Nugarinė b/k s/o 13,80
                                          Išpjova 15,50
                                          Sprandinė 15,00
                                          Kumpis a/r 13,00
                                          Kumpis b/k 11,50

                                          Kas galetu ivardinti kuo skiriasi sprandine, nugarine, ispjova ir kumpis? Kas kur geriau tinka?
                                          Sprandinė - daug palyginti smulkių raumenų su riebalų intarpais. Geriausia mėsa šašlykui kepti.

                                          Nugarinė - karbonadams kepti.

                                          Kumpis - galingi kiaulės raumenys, labai neriebi, sausoka mėsa. Galima daug ką iš jo daryti, bet paprastai prašosi sudėtingesnio "tiuningo", būtent dėl sausumo ir neriebumo.
                                          It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                                          Comment

                                          Working...
                                          X