Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Bon Appétit. Diskusijos apie maistą ir kulinariją

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė John Rodyti pranešimą
    Kaip tik sėdžiu BK ir kertu Whopper'į. Gaila nėra galimybės pasirinkti su tuo amonio hidroksidu, nes suintrigavo išbandyti.
    Kiek zinau amonis naudojamas mesos pramoneje nes yra nuodas ir zudo bakterijas, kitaip sakant dezinfekcijai. sita dezinfekcija labai ispopuliarejo del ecoli bakterijos kuria daznai infekuojamos milziniskos mesos partijos ir buna milziniski nuostoliai. ecoli atsiranda delto kad mesa gaminama mesos fabrikuose kur karves nemato jokio sieno, seriamos kukuruzais nuo kukuruzu jos greiciau auga ir atnesa didesni peina. Beda kad karves skrandis neprisitaikes kukuruzam ir skrandyje dauginasi ekoli bakterijos. sunku ismesineti karve kad skrandzio turinio nei laselis bent vienoje karveje nepatektu ant mesos. delto tenka visa mesa praplauti amoniu tai sumazina uzkrato tikimybe.

    galima butu problema ir kitaip spresti:
    maitinti karves sienu
    nesumaisyti visu karviu mesos i viena katila
    arbar koki kita ziauriai brangu pelna mazinanti buda

    Comment


      Šiaip šios temos pavadinimas yra Bon Appetit. Žmogus talpinantis tokius šlykščius straipsnius turbūt yra smarkiai sužalotos psichikos.

      Comment


        Kažkoks absurdas, gardaus

        Norėjau pasiklausti apie adžiką, bet, žiūriu, ne apie tai čia...

        Comment


          Gal kas galėtumėte sutvarkyti šį šiukšlynėlį temoje apie maistą?

          Comment


            Tema uždaryta valymui.
            Po nusiskundimų vieno nario diskutavimu jis trumpam išleistas atostogų.

            Comment


              Ištrinti trys puslapiai šiukšlių.

              Nedidelis pastebėjimas dėl diskusijų kultūros.
              Dauguma šios temos dalyvių porą dienų diskutavo su šiuo metu besiilsinčiu nariu apie mentalitetus, Vakarų supuvimą ir maistą iš (hmm..., kaip čia išsireiškus) neįprastų produktų.
              Nuo piktinimosi temos viduje, o ne pranešant apie nesąmones niekas nesikeičia.
              Nors diskutavimas su troliais kartais prilygo nusileidimui iki lygio trolių, kuriais piktinamasi.


              Šita tema bus atrakinta rytoj ryte.
              Nors iš tokio marazmo yra tokia nauda, kad "trafikas" nuo tokių nesąmonių tik auga. Bet čia jau kita tema.

              Comment


                Parašė Sula Rodyti pranešimą
                Kažkoks absurdas, gardaus

                Norėjau pasiklausti apie adžiką, bet, žiūriu, ne apie tai čia...
                O tau kokio aštrumo jos reikia?

                Comment


                  Parašė Kitas Džiugas Rodyti pranešimą
                  O tau kokio aštrumo jos reikia?
                  Tikiuosi kažko švelnesnio, nei pačios aitriosios paprikos
                  Turiu omenyje, gal jos su visais ingredientais ir su laiku praranda aštrumą?

                  Tikros gruziniškos adžikos receptas:
                  1 kg aitriųjų pipirų
                  500 g šviežių česnakų;
                  1/2 stiklinės druskos;
                  ryšulėlis smulkintų šviežių petražolių, kalendros (kinzos) lapų, krapų, šviežių bazilikų;
                  1 - 2 šaukštų maltos kalendros;
                  200 g graikinių riešutų

                  Comment


                    Pati adžika tik turi aštroką skonį nuo kalendros, tai aitriosios paprikos turėtų pridėti aštrumo.

                    Comment


                      Parašė Sula Rodyti pranešimą
                      Tikros gruziniškos adžikos receptas:
                      1 kg aitriųjų pipirų
                      500 g šviežių česnakų;
                      1/2 stiklinės druskos;
                      ryšulėlis smulkintų šviežių petražolių, kalendros (kinzos) lapų, krapų, šviežių bazilikų;
                      1 - 2 šaukštų maltos kalendros;
                      200 g graikinių riešutų
                      Iš kur čia toks receptas? Klausiu, nes internete pilna receptų su prierašu "tikra".
                      Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

                      Comment


                        Parašė bebop Rodyti pranešimą
                        Iš kur čia toks receptas? Klausiu, nes internete pilna receptų su prierašu "tikra".
                        Internete pilna receptų. Bet pažįstami gruzinai sako, kad ši versija yra arčiausiai originalo, išskyrus kai kuriuos prieskonius, kurių čia sunku gauti.
                        Bet net ne to klausiu - ar nėra per aštrus tokios receptūros padažas?
                        Teks mėginimo keliu eiti...

                        Comment


                          Parašė Sula Rodyti pranešimą
                          Bet net ne to klausiu - ar nėra per aštrus tokios receptūros padažas?
                          Teks mėginimo keliu eiti...
                          Šiaip atrodo itin aštriai. Pirmą kartą matau tokį receptą - 1kg pipirų ir 0,5kg česnako. Bomba. Tik klausimas, kaip apdirbti čili pipirus? Su visomis sėklomis gaminti ar jas prieš gaminant pašalint? Juk pagrindinį aštrumą ir suteikia tos sėklutės.

                          Labai sudomino tavo receptas, nes mėgstu labai aštriai valgyti
                          Paskutinis taisė bebop; 2013.08.16, 14:38.
                          Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

                          Comment


                            Parašė bebop Rodyti pranešimą
                            Šiaip atrodo itin aštriai. Pirmą kartą matau tokį receptą - 1kg pipirų ir 0,5kg česnako. Bomba. Tik klausimas, kaip apdirbti čili pipirus? Su visomis sėklomis gaminti ar jas prieš gaminant pašalint? Juk pagrindinį aštrumą ir suteikia tos sėklutės.

                            Labai sudomino tavo receptas, nes mėgstu labai aštriai valgyti
                            Sėklas reikia pašalinti. Dėsiu dar paprastos paprikos aštrumo sureguliavimui ir žiūrėsiu kas gaunasi.

                            Comment


                              Parašė Sula Rodyti pranešimą
                              Sėklas reikia pašalinti. Dėsiu dar paprastos paprikos aštrumo sureguliavimui ir žiūrėsiu kas gaunasi.
                              Tikiuosi, kad pasidalinsi įspūdžiais
                              Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

                              Comment


                                Parašė Sula Rodyti pranešimą
                                Sėklas reikia pašalinti. Dėsiu dar paprastos paprikos aštrumo sureguliavimui ir žiūrėsiu kas gaunasi.
                                Pačios sėklos aštrumo daug neturi, svarbiausia pašalinti membranas, laikančias sėklas, būtent ten visas aštrumas ir yra. O jei gruzinišką adžiką norit darytis, tai būtinai dėkit slyvų. Jų saldumas nuims paprikų aštruma ir subalansuos skonį
                                No one really knows
                                Which way the wind blows

                                Comment


                                  Parašė adebisi Rodyti pranešimą
                                  Pačios sėklos aštrumo daug neturi, svarbiausia pašalinti membranas, laikančias sėklas, būtent ten visas aštrumas ir yra. O jei gruzinišką adžiką norit darytis, tai būtinai dėkit slyvų. Jų saldumas nuims paprikų aštruma ir subalansuos skonį
                                  Aš darau iš šių komponentų; čili paprika, saldžioji paprika, pomidorai, morkos, obuoliai, česnakai, actas. Žodžių, kiek virėjų - tiek receptų. Skanaus.
                                  Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

                                  Comment


                                    Nežinau, kiek čia tiesos, bet, dėl japoniškos ir vietnamietiškos (na gal ir tailandietiškos) virtuvės mano požiūris tikrai sutampa,. Graikiškos, deja, neteko ragauti.

                                    Sveikiausių etninių virtuvių TOP 5
                                    http://gyvenimas.delfi.lt/grozis_ir_....d?id=62091341

                                    Nuo to, kas įdėta lėkštėje, priklauso net tik sveikata, bet ir išvaizda bei bendra organizmo savijauta. Tiesa, čia svarbu ir tai, kaip maistas paruoštas. Mitybos specialistai išrinko sveikiausių etninių virtuvių penketuką.
                                    Nors aš kaip ir pasigedau korėjietiškos virtuvės. Kaip ir galvojau, kad Kimchi ir visokios lengvos mėsytės bei jūros gėrybės su ryžiais turėtų būti visai tinkamas maistas sveikai mitybai.

                                    Comment


                                      Kimči dar reikia pripratimo prie aštraus maisto. Kita vertus, azijiečiai todėl ir sveiki, kad aštriai valgo.

                                      Comment


                                        Parašė Kitas Džiugas Rodyti pranešimą
                                        Kimči dar reikia pripratimo prie aštraus maisto. Kita vertus, azijiečiai todėl ir sveiki, kad aštriai valgo.
                                        Keisčiausia, kad mūsų dietologai draudžia aštrų maistą. Nors, mūsuose tas "aštrumas" kelis ar net keliolika kartų prėskesnis nei Rytuose. Gal šiauriečių organizmai tam nepritaikyti?

                                        Comment


                                          Kai dažniau valgai, taip nebesijaučia.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X