Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Bon Appétit. Diskusijos apie maistą ir kulinariją

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Kitas Džiugas Rodyti pranešimą
    Kimči dar reikia pripratimo prie aštraus maisto. Kita vertus, azijiečiai todėl ir sveiki, kad aštriai valgo.
    Ar kimchi būtinai turi būti aštrus? Juk galima rinktis neaštrų. Praktiškai tas pats, kaip ir rauginti kopūstai.

    Beje, Azijos šalių maisto "aštrumas" yra tam tikra prasme mitas. Taip, daugelis tenykščių žmonių valgo aštriai, bet beveik visose situacijose aštrūs prieskoniai dedami atskirai ir pagal poreikį. Kaip ir kokia druska ar pipirai. Kiek nori, tiek dediesi. Niekas aštriai valgyti neverčia.

    Comment


      Na, prie sveikiausių virtuvių (taipogi) reikia priskirti vadinamąją New Nordic Cuisine.
      Kita vertus, kiek kultūrų, tiek nuomonių. Italai vis tiek manys, kad jų virtuvė sveikiausia, o prancūzai teigs, kad jų ne tokia riebi kaip lietuvių

      Comment


        Parašė John Rodyti pranešimą
        Ar kimchi būtinai turi būti aštrus? Juk galima rinktis neaštrų. Praktiškai tas pats, kaip ir rauginti kopūstai.

        Beje, Azijos šalių maisto "aštrumas" yra tam tikra prasme mitas. Taip, daugelis tenykščių žmonių valgo aštriai, bet beveik visose situacijose aštrūs prieskoniai dedami atskirai ir pagal poreikį. Kaip ir kokia druska ar pipirai. Kiek nori, tiek dediesi. Niekas aštriai valgyti neverčia.
        Na, nežinau. Tailande ar Pietų Kinijoje gauni gatavus patiekalus. Kai kurie jų tikrai aštrūs, tai to jau nenuimsi. Tiesiog reiktų pasiteirauti prieš užsisakant. Yra ir tikrai prėskų.

        Comment


          Parašė John Rodyti pranešimą
          Nežinau, kiek čia tiesos, bet, dėl japoniškos ir vietnamietiškos (na gal ir tailandietiškos) virtuvės mano požiūris tikrai sutampa,. Graikiškos, deja, neteko ragauti.
          Daug keptų ir ne tik daržovių, daug grilintos mėsos, daug grilintos žuvies ir daug alyvų aliejaus. Sveika, jei valgai mažomis porcijomis kaip šiaurės europietis, o nekerti kaip vietinis dėl ko nemažai žmonių ten gana pilnoki.

          Šiaip, kaip matau sveikiausios tos virtuvės, kurios valgo daug daržovių, liesos mėsos, žuvies ir naudoja alyvų aliejų. Nesveikiausios būtų tos, kurios valgo daug riebios mėsos, bulvių ir šiaip visokio "processed food".

          Klausimas ne į temą, bet apie britiško maitinimosi ypatumus. Nesenai teko pabuvoti ir susidarė įspūdis, kad restoranuose visada patiekiamos milžiniškos porcijos. Pavyzdžiui, užsisakius žuvies jos gauni visą nemažos žuvies file, steiką gauni su kalnų bulvyčių. Aišku, taip kainos kokybės santykis geras, bet dažnai valgant tikriausiai sveikatos nepridėtų.
          Post in English - fight censorship!

          Comment


            Parašė Sula Rodyti pranešimą
            Na, nežinau. Tailande ar Pietų Kinijoje gauni gatavus patiekalus. Kai kurie jų tikrai aštrūs, tai to jau nenuimsi. Tiesiog reiktų pasiteirauti prieš užsisakant. Yra ir tikrai prėskų.
            Labai keista. Tailande (bent jau Bankoke) teko būti jau bene 8 kartus ir dar nė karto neteko su tuo susidurti. Visur yra čili ar kitokie aštrūs padažai, kurių dediesi pats, kiek nori. Arba išvis nesidedi. Tai galioja tiek prekybos centrų food-hall'ams, tiek gatvės turgams, tiek normaliems restoranams. O jei ne, tai visada patys paklausia, ar nori "spicy".

            Comment


              Parašė index Rodyti pranešimą

              Klausimas ne į temą, bet apie britiško maitinimosi ypatumus. Nesenai teko pabuvoti ir susidarė įspūdis, kad restoranuose visada patiekiamos milžiniškos porcijos. Pavyzdžiui, užsisakius žuvies jos gauni visą nemažos žuvies file, steiką gauni su kalnų bulvyčių. Aišku, taip kainos kokybės santykis geras, bet dažnai valgant tikriausiai sveikatos nepridėtų.
              Labai keista, nes man yra susidaręs priešingas įspūdis, t.y. kad UK porcijos kaip tik yra labai mažos. Užtat toks tavo apibūdinimas labai galiotų Vokietijai, kur porcijos visokiose bierhallėse ar tradiciniuose restoranuose dažnai būna dosnios su dideliu bliūdu salotų, bulvyčių ir rimtu kiaulės gabalu (kalbu apie šveinės šnicelį).

              O kur čia tokios didelės porcijos UK? Bematant įsidėsiu į savo "must visit" sąrašą.
              Paskutinis taisė John; 2013.08.18, 21:49.

              Comment


                Parašė John Rodyti pranešimą
                Labai keista, nes man yra susidaręs priešingas įspūdis, t.y. kad UK porcijos kaip tik yra labai mažos. Užtat toks tavo apibūdinimas labai galiotų Vokietijai, kur porcijos visokiose bierhallėse ar tradiciniuose restoranuose dažnai būna dosnios su dideliu bliūdu salotų, bulvyčių ir rimtu kiaulės gabalu (kalbu apie šveinės šnicelį).

                O kur čia tokios didelės porcijos UK? Bematant įsidėsiu į savo "must visit" sąrašą.
                Tai gal tik man pavyko užtaikyti ant tokių vietų (Čia buvo šiaurės Škotija: Aberdeen, Inverness, Fort William, tokie labai neišsiskiriantys vidutinės klasės restoranėliai), nors nustebino, kad tokios didelės porcijos buvo kaip taisyklė. Gal tada čia ir skirtumas tarp Anglijos ir Škotijos.

                Inverness (tuoj paieškosiu, gal surasiu tiksliau) teko dar pamatyti ir "cezario salotas" su kepta visa vištos krūtinėle.
                Post in English - fight censorship!

                Comment


                  Labai gali būti, kad tai Škotijos ar šiaip provincijos dalykas. Londone situacija yra priešinga ir tai žinau iš savo asmeninės patirties.

                  Comment


                    seip graiku virtuve gal ir tinkama sveikatai. taciau graiku maitinimosi ipociai ir apskritai gyvenimo budas nieko sveiko. Eda mesos kalnus kai cia pat yra labai geru svieziu geros kokybes salotu, su ta mesa dar eda kalnus baltos duos kuri tikrai skani bet tikrai nera sveikas dalykas, dar daug ruko ir nieko neveikia fiziskai o dauguma ir protiskai. Tingiu tikrinti ju gyvenimo trukme bet labai nustebsiu jei bus ilga turbut su Lietuva turetu but panasiai.

                    butu idomus suzinoti kuo rementis zmones aiskina kad astrus maistas yra sveika? labai megstu astru maista tai teigiamos naujienos nepakenktu. Abejoju kad astrus maistas yra sveika, pirma visa ta trui musu organizmas isvalyti, o kita astrus maistas skatina persivalgyma kas irgi nera gerai.

                    Comment


                      Šiaip niekas rimtai neįrodė, kad aštrus maistas yra nesveika. Kadangi pats mėgstu aštrų maistą tai pasidomėjau. Yra teorijų, kad jis gali sukelti skrandžio opas, vėžį, tačiau tyrimai šia tema yra prieštaraujantys. Vieni teigia, kad kenkia, kiti teigia, kad netgi daro teigiamą įtaką. Dar prie gerų tyrimų - sakoma, kad aštrus maistas veikia šiek tiek priešuždegimiškai, be to teigiama, kad mažina Alzhaimerio atsiradimo riziką Užteks? Šiaip su maistu susijusius tyrimu sunku tinkamai atlikti, todėl ir rezultatai dažnai būna netikslūs.

                      O norėdamas "apsivalyti" (labai keista pop sąvoka) tiesiog gerk daug skysčių. Ypač rūkantieji. Neduoda cigarečių toksinams užsibūti šlapimo pūslėje ir todėl mažina šlapimo pūslės vėžio riziką.
                      Paskutinis taisė bebop; 2013.08.20, 07:56.
                      Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

                      Comment


                        Linksmas straipsnis

                        Suvalgiau sukirmijusį obuolį. Kas man bus?
                        http://grynas.delfi.lt/gyvenimas/suv....d?id=62184891

                        Jie įsitikinę, kad jei vaisiumi ir daržove mėgaujasi kirmėlės, sumažėja tikimybė, kad rudeninės gėrybės buvo purkštos insekticidais, todėl jos yra sveikesnės už blizgančias daržves ar vaisius, gulinčius parduotuvių lentynose.
                        Leisiu sau pabūti pranašu. Nusibodus "ekologiško" (organic) maisto manijai, bus žengiama į naują lygmenį: sukirmijusio maisto. Bus sukirmijusių daržovių parduotuvės ir netgi ekologiški pieno produktai su kirminais. Kai kurie restoranai netgi papildomai pridės kirminų į lėkštę, kad atrodytų, jog jų maistas geresnis ir sveikesnis. Va čia tai sveiko maitinimosi indikatorius.
                        Po to dar bus "supuvęs maistas", nes, kaip žinia, chemikalais apdorotas maistas negenda, tai supuvęs maistas su kirminais turėtų būti aukščiausia siekiamybė "sveiko maitinimosi" entuziastams.
                        Paskutinis taisė John; 2013.08.28, 17:51.

                        Comment


                          Jonai, tai tik dar kartą įrodytu, kad viskame reikalingas balansas. Vienam kraštutinumui įsigalėjus dažniausiai atsiranda kitas - atsvara pirmąjam. Įvairių rūšių dirbtinis, sintetinis maistas Vs įvairių rūšių natūralus, su visom kirmelėm, puvėsiais (būdingi bruožai) ir pan.
                          *******
                          Miestai.net Fb

                          Comment


                            Parašė John Rodyti pranešimą
                            Linksmas straipsnis

                            Suvalgiau sukirmijusį obuolį. Kas man bus?
                            http://grynas.delfi.lt/gyvenimas/suv....d?id=62184891



                            Leisiu sau pabūti pranašu. Nusibodus "ekologiško" (organic) maisto manijai, bus žengiama į naują lygmenį: sukirmijusio maisto. Bus sukirmijusių daržovių parduotuvės ir netgi ekologiški pieno produktai su kirminais. Kai kurie restoranai netgi papildomai pridės kirminų į lėkštę, kad atrodytų, jog jų maistas geresnis ir sveikesnis. Va čia tai sveiko maitinimosi indikatorius.
                            Po to dar bus "supuvęs maistas", nes, kaip žinia, chemikalais apdorotas maistas negenda, tai supuvęs maistas su kirminais turėtų būti aukščiausia siekiamybė "sveiko maitinimosi" entuziastams.
                            Badaujančiose šalyse viską suvalgo. Bet miršta ne nuo suvalgytų kirmėlių.

                            Comment


                              Parašė John Rodyti pranešimą
                              Leisiu sau pabūti pranašu. Nusibodus "ekologiško" (organic) maisto manijai, bus žengiama į naują lygmenį: sukirmijusio maisto. Bus sukirmijusių daržovių parduotuvės ir netgi ekologiški pieno produktai su kirminais. Kai kurie restoranai netgi papildomai pridės kirminų į lėkštę, kad atrodytų, jog jų maistas geresnis ir sveikesnis. Va čia tai sveiko maitinimosi indikatorius.
                              Po to dar bus "supuvęs maistas", nes, kaip žinia, chemikalais apdorotas maistas negenda, tai supuvęs maistas su kirminais turėtų būti aukščiausia siekiamybė "sveiko maitinimosi" entuziastams.
                              Ne naujiena
                              http://en.wikipedia.org/wiki/Casu_marzu
                              It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                              Comment


                                Dėl to aštraus maisto ne tiek svarbu, kad būtų aštru, bet kad būtų prieskonių įvairovė. Pvz., lietuvių virtuvėje vyrauja druska ir pipirai. O juk yra visokie cinamonai, gvazdikėliai, kardamonai, imbierai ir t. t., kuriuose pilna naudingų medžiagų. Seniau jūros kelio į Indiją ne veltui buvo ieškoma .
                                Jų nebūtina dėti tiek, kad burna degtų. Jei skrandis ar žarnynas nėra kiauras, tai aštresnis maistas neturėtų kenkti. Kiek esu skaitęs, tai tokio tipo prieskoniai skatina virškinimą, turi dezinfekcinį poveikį ir t. t. Cinamonas padeda sumažinti gliukozės lygį kraujyje. Iš Lietuvoje labiau paplitusių galima paminėti krienus ir garstyčias. Turi krūvą naudingų savybių. Lietuvoje labai palankus klimatas auginti garstyčias, bet viduje jų paklausa maža, eksportuojamos į Prancūziją ir kitur.
                                Paskutinis taisė senasnamas; 2013.08.30, 13:34.

                                Comment


                                  Čia šioks toks akmenukas į McDonaldo (ir apskritai visų Amerikoniškų fast-food'ų) kritikų daržą.

                                  Pasirodo, kad McDonaldas gali būti ir ryžiai su kiaušinio ir vištienos gabaliukais (chicken fried rice), Kainuoja panašiai, kaip ir Big Mac'as. Čia McD Kinijoje. Kitur galima rinktis avižinių dribsnių košės ir visokių kitokių dalykų, nelygu, kokioje šalyje. Imho, tiesiog nerealiai gera marketingo strategija



                                  Lietuvoje tikrai nesuklystų pasiūlydami šaltibarščių.
                                  Paskutinis taisė John; 2013.09.22, 01:25.

                                  Comment


                                    Kokie dar kinai? Kalba eina apie McDonald'ą

                                    Comment


                                      Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                      Dėl to aštraus maisto ne tiek svarbu, kad būtų aštru, bet kad būtų prieskonių įvairovė. Pvz., lietuvių virtuvėje vyrauja druska ir pipirai. O juk yra visokie cinamonai, gvazdikėliai, kardamonai, imbierai ir t. t., kuriuose pilna naudingų medžiagų. Seniau jūros kelio į Indiją ne veltui buvo ieškoma .
                                      Jų nebūtina dėti tiek, kad burna degtų. Jei skrandis ar žarnynas nėra kiauras, tai aštresnis maistas neturėtų kenkti. Kiek esu skaitęs, tai tokio tipo prieskoniai skatina virškinimą, turi dezinfekcinį poveikį ir t. t. Cinamonas padeda sumažinti gliukozės lygį kraujyje. Iš Lietuvoje labiau paplitusių galima paminėti krienus ir garstyčias. Turi krūvą naudingų savybių. Lietuvoje labai palankus klimatas auginti garstyčias, bet viduje jų paklausa maža, eksportuojamos į Prancūziją ir kitur.
                                      Gerų krienų (lietuviškų, paieškoti reikia, prėska, net viso indelio neužtenka), garstyčios tik geriausiu atveju kažkokiu neaštriu mėšlu tampa. Eksportuojame iš Rusijos, geros, aštrios garstyčios, randamos tik tam tikro PC lentynose.
                                      ______________
                                      The Division Bell

                                      Comment


                                        Parašė rat
                                        Pridurkai
                                        Šiaip jau su duona UK gana prasta situacija, rasti skanios ir kokybiškos duonos gana sunku, net pas mus skaitoma "guminė" iš PC ten būtų jau nebloga. Keista, atsižvelginat į tai, jog rinka turtinga ir turėtų būti pasiūla kokybiška
                                        Flickr

                                        Comment


                                          Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                                          Šiaip jau su duona UK gana prasta situacija, rasti skanios ir kokybiškos duonos gana sunku, net pas mus skaitoma "guminė" iš PC ten būtų jau nebloga. Keista, atsižvelginat į tai, jog rinka turtinga ir turėtų būti pasiūla kokybiška
                                          Yra ten pas juos kazkoks keksas ,kuriame ziedas buna idetas. Kazkokia proga valgomas. Va ten tai nesaugu. Nesitikedamas kandau...visa laime nenuluzo dantis. Galima taip ir praryt netycia
                                          KAd ir kiek ponas ROMAS vaidintu teisingaji tolerasta, bet tikrai RUSAI - GALVIJU tauta ,kuri N amziu aklai seka savo apsisaukelius lyderius, turi N turtu, bet is meslo taip ir neislipa. Kada rusai gyveno gerai? Jeigu uz pasakyma "galviju tauta" uzdraudet diskutuot temon apie Ukraina, ismeskite mane visai . :)

                                          Comment

                                          Working...
                                          X