Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Bon Appétit. Diskusijos apie maistą ir kulinariją

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Lettered Rodyti pranešimą

    Kavoje ir arbatoje kofeino yra žymiai mažiau, taip pat nėra tokio kiekio cukraus, kas žymiai didesnė blogybė. Beto kava su arbata turi visą eilę teigiamų savybių, ko energetinis gėrimas neturi, taip, kad lyginti nelabai galima. Neveltui daug kur ribojama jo prekyba.
    Į kavą dedami maksimum keli tokie kubeliai:
    Ar tikrai mažiau?

    Comment


      Parašė John Rodyti pranešimą
      Ar tikrai mažiau?

      Atrodo, kad tai priklauso nuo konkretaus gėrimo ir dydžio. Bet turbūt cukraus kiekis energetiniuose gėrimuose kur kas didesnė žala nei kofeinas, kurio sveikas kiekis net naudingas (nebent žmogus turi problemų su kraujospūdžiu ir pan.).
      Flickr

      Comment


        Parašė Lettered Rodyti pranešimą

        Atrodo, kad tai priklauso nuo konkretaus gėrimo ir dydžio. Bet turbūt cukraus kiekis energetiniuose gėrimuose kur kas didesnė žala nei kofeinas, kurio sveikas kiekis net naudingas (nebent žmogus turi problemų su kraujospūdžiu ir pan.).
        Na iš tos diagramos galima suprasti, kad didelis McDonaldo kavos prilygsta beveik dviems standartiniams Red Bull. O didelis Starbucks kavos dar bene dvigubai tiek.

        Comment


          Parašė John Rodyti pranešimą

          Na iš tos diagramos galima suprasti, kad didelis McDonaldo kavos prilygsta beveik dviems standartiniams Red Bull. O didelis Starbucks kavos dar bene dvigubai tiek.
          Netgi standartinis kavos puodelis iš McD ar kitų kavinių turi daugiau kafeino, negu Red Bull skardinė.

          Comment


            Ne kofeinas yra didžiausias blogis, o jo kombinacija su papildomomis medžiagomis, tokiomis kaip taurinas ir pan. Neesu didelis dietologas, tačiau ne kartą ir ne vienam skirtingam šaltinyje esu skaitęs, kad tai nėra ką žmogus turėtų vartoti ir tikrai ne tokiais kiekiais, ne taip dažbau ir tuo labiau ne paaugliai. Didžiausia blogybė, kad energetiniai gėrimai vartojami tiesiog kaip vanduo, visiškai nesuprantant poveikio organizmui ar apskritai kas tai per gėrimas, taip paprasčiausiai žalojant save.

            Comment


              WSJ apie tai irgi rašo:

              Lithuania Bans Energy Drinks Sales to Minors
              Flickr

              Comment


                Nerealiai "skanios" pusryčių nuotraukos:

                This Instagram feed serves up deliciously symmetrical breakfasts every morning
                http://www.washingtonpost.com, 2015.06.08
                Paskutinis taisė Dadis; 2015.06.11, 16:23.

                Comment


                  Pbandykit atspėti, kokioje maitinimo įstaigoje ir kur pagrindiniame meniu patiekiamas toks maistas





                  Jeigu spėjot, kad pirmas yra KFC Kinijoje, o antras KFC Vietname, tai pataikėt
                  KFC eina extra mile taikydamiesi prie kai kurių rinkų. Ir, reikia pasakyti, tai bene skaniausias tokios rūšies užkandis (chicken rice), kokius teko valgyti.
                  Yra ir kitokių vietinių variacijų. McDonald'as daro panašiai. Net Burger King'as Vietname duoda vištos su ryžiais.
                  Paskutinis taisė John; 2015.10.11, 14:02.

                  Comment


                    Na o Lietuvoje Mcd taikosi duodami kebabų

                    Comment


                      O Ikea - šaltibarščių ...
                      It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                      Comment


                        Sveiki. Neseniai man buvo diagnozuotas padidėjęs rūgštingumas virškinimo sistemoje bei rekomenduojama laikytis tam tikros dietos (valgyti košes, virtą maistą ir pan.). Galbūt galite pasiūlyti skanių patiekalų, kurie mažina/nedidina rūgštingumo, receptų?
                        Kadangi anksčiau nebuvo tekę keisti mitybos įpročių dėl sveikatos sutrikimo, pradedu ieškoti tinkamų sprendimų. Mėgstu aštresnius patiekalus, gėriau nemažai kavos, o dabar reikia ieškoti alternatyvų.

                        Comment


                          O negalima tiesiog užvalgyti Rennies ar panašaus kalcio tablečių, kurios neutralizuoja rūgštingumą?

                          Comment


                            Parašė John Rodyti pranešimą
                            O negalima tiesiog užvalgyti Rennies ar panašaus kalcio tablečių, kurios neutralizuoja rūgštingumą?
                            Problema opesnė, nes pH pakitęs ne tik skrandyje. Dėl to netinkamai pavalgius paaštrėja skausmas ir jaučiamas diskomfortas visoje virškinimo sistemoje. Be vaistų reikia keisti mitybą ir tik po kelių mėnesių padėtis gali pagerėti.

                            Comment


                              Galbūt galite pasiūlyti skanių patiekalų, kurie mažina/nedidina rūgštingumo, receptų?
                              Norint atsikratyti tokių negalavimų reikia išvis keisti požiūrį į maistą: valgyti elementarius kuo mažiau apdorotus produktus ir galvoti ne apie skanumą, o apie sveikatą bei nežiūrėti į valgymą kaip į pramogą. Situacijai pagerėjus, galima per šventes ar savaitgaliais leisti sau daugiau, tačiau jei yra polinkis į tokius negalavimus, tada kasdienis maistas negali būti bet koks. Nepakeitus savo įpročių tos problemos grįš ir grįš.
                              Receptas: grikiai su rūgpieniu .
                              Pats turbūt geriau žinai, kokie produktai tave kaip veikia ir kurių reikėtų atsisakyti.

                              Comment


                                Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                Norint atsikratyti tokių negalavimų reikia išvis keisti požiūrį į maistą: valgyti elementarius kuo mažiau apdorotus produktus ir galvoti ne apie skanumą, o apie sveikatą bei nežiūrėti į valgymą kaip į pramogą. Situacijai pagerėjus, galima per šventes ar savaitgaliais leisti sau daugiau, tačiau jei yra polinkis į tokius negalavimus, tada kasdienis maistas negali būti bet koks. Nepakeitus savo įpročių tos problemos grįš ir grįš.
                                Receptas: grikiai su rūgpieniu .
                                Pats turbūt geriau žinai, kokie produktai tave kaip veikia ir kurių reikėtų atsisakyti.
                                Žinau, kad reikia valgyti daugiau košių bei virto maisto. Tačiau būtų smagu žinoti, kokius patiekalus galima gaminti, kad būtų daugiau įvairovės ir nedidėtų rūgštingumas virškinimo sistemoje?
                                Grikių košė yra geras variantas, bet pieno produktų taip pat reikėtų vengti.

                                Iš tiesų, situacija bus geresnė, jeigu kurį laiką laikysiuosi tinkamos dietos.
                                Paskutinis taisė Silber418; 2015.10.16, 08:45.

                                Comment


                                  Parašė Silber418 Rodyti pranešimą
                                  Žinau, kad reikia valgyti daugiau košių bei virto maisto. Tačiau būtų smagu žinoti, kokius patiekalus galima gaminti, kad būtų daugiau įvairovės ir nedidėtų rūgštingumas virškinimo sistemoje?
                                  Grikių košė yra geras variantas, bet pieno produktų taip pat reikėtų vengti.

                                  Iš tiesų, situacija bus geresnė, jeigu kurį laiką laikysiuosi tinkamos dietos.
                                  Kiek žinau, labai padeda mineralinis vanduo, aišku, reikia pasirinkti atitinkamos sudėties.

                                  Comment


                                    Parašė Sula Rodyti pranešimą
                                    Kiek žinau, labai padeda mineralinis vanduo, aišku, reikia pasirinkti atitinkamos sudėties.
                                    O kokios sudieties turėtų būti mineralinis vanduo?

                                    Comment


                                      Parašė Silber418 Rodyti pranešimą
                                      O kokios sudieties turėtų būti mineralinis vanduo?
                                      Borjomi geriausias, daugiausiai turi hidrokarbonatų, dėl kurių mažėja rūgštingumas. Bet mitybą bet kokiu atveju reikia keisti, kad išsigydyti priežastis, o ne kovoti su pasekmėmis.
                                      Flickr

                                      Comment


                                        Parašė Silber418 Rodyti pranešimą
                                        O kokios sudieties turėtų būti mineralinis vanduo?
                                        Čia kažkiek informacijos:
                                        Be to, svarbų vaidmenį mityboje vaidinantis vanduo irgi gali teigiamai paveikti skrandį. Klinikinių tyrimų metu įrodyta, jog tam tikros rūšies mineralinis vanduo ne tik naudingas dėl jame ištirpusių organizmui būtinų mikroelementų, bet ir dėl to, kad mažina skrandžio rūgščių sekreciją. Tačiau tokiu poveikiu pasižymi tik bikarbonatų turintis mineralinis vanduo. Jis padidina skrandžio pH, vadinasi, sumažina rūgštingumą. Taip pat tokios sudėties vanduo gerina skrandžio evakuaciją (išsituštinimą) ir taip sumažina pilnumo jausmą, teigiamai veikia skrandžio motoriką bei visą virškinimo sistemą – gerina žarnų sekrecinę ir motorinę funkcijas, padeda įsisavinti mikro ir makroelementus. Bikarbonatiniai natūralūs mineraliniai vandenys, skatina skrandžio sulčių gamybą, gerina virškinimą, mažina rūgštingumą. Vieni iš geriausiai žinomų bikarbonatinių vandenų pasaulyje yra šie: „Borjomi“ (Gruzija, 3880 mg bikarbonatų litre), „Gerolsteiners“ (Vokietija, 1815 mg bikarbonatų litre), „Campilho“ (Portugalija, 1479 mg bikarbonatų litre).
                                        Aš "Boržomį" gėriau - padeda, bet prieš gėrimą jį paruošdavau - išpildavau į dubenį ir palaikydavau, kad angliarūgštė išeitų.
                                        Bikarbonatiniai natūralūs mineraliniai vandenys, skatina skrandžio sulčių gamybą, gerina virškinimą, mažina rūgštingumą.
                                        Čia IMHO kiek nusišnekėta - kaip galima vienu metu skatinti skrandžio sulčių gamybą ir mažinti rūgštingumą?

                                        Comment


                                          Parašė Silber418 Rodyti pranešimą
                                          Žinau, kad reikia valgyti daugiau košių bei virto maisto. Tačiau būtų smagu žinoti, kokius patiekalus galima gaminti, kad būtų daugiau įvairovės ir nedidėtų rūgštingumas virškinimo sistemoje?
                                          Grikių košė yra geras variantas, bet pieno produktų taip pat reikėtų vengti.

                                          Iš tiesų, situacija bus geresnė, jeigu kurį laiką laikysiuosi tinkamos dietos.
                                          Nebloga priemonė yra ištirpinti vieną šaukštą maistinės sodos stiklinėje vandens ir išgerti. Neskanu, bet rūgštingumą sumažina.
                                          Taip pat atsisakyti kavos, šokolado, alkoholio, vengti stresų, nevalgyti prieš miegą, sportuoti, gerai miegoti.
                                          Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X