Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šiaip nesąmonės ir kliedesiai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Mukriuku prekių pristatymas mieste yra gerai, nes fūroms apkristai draudžiama važiuoti į kiemo teritoriją. O kai jos vis tiek atvažiuoja, po to reikia remonto

    Comment


      O kodėl daug ką šokiruoju, kuomet pribloškiu juos savo žiniomis apie jo/jos giminę, jos narius, profesijas ir panašiai? Dauguma gal net išsigąsta, sako, kad aš juos persekioju. Bet aš gi neturiu jokio priėjimo prie valstybės registrų ir duomenų bazių. Visa informacija, kurią apie juos susižinau - tai socialiniai tinklai, jų įrašai, nuotraukos, LinkedIn profiliai. Jei tai kaimynas - taip, natūraliai gaunasi pastebėti, kokia mašina važinėja, ar visados į namus grįžta tik vienas, ar su partneriu(-e). Matymas pro langą - ne nusikaltimas. Ką man, akis užsiklijuoti išėjus terason? Jei mašina su nelietuviškais numeriais arba numeriai gal ir LT, tačiau savo ekstrasensorinėmis nuojautomis nujaučiu, kad jo telefono numerio policija gali nerasti, tuomet yra dar viena gudrybė - kai žmogus įeina į laiptinę ir į liftą, stebiu, kuriame aukšte užsidegs koridoriaus šviesa - t.y. reiškia ten atsidarė lifto durys ir to ar to automobilio šeimininkas gyvens kažkuriame iš tų 4 (ar kiek ten jų yra), butų. Tai tikrai palengvintų paiešką dėl tokių dalykų, kaip signalizacija ar pan. Bet pvz. sutikus kone bet kokį klasioką, su kuriuo mokykloje dažniausiai tik pasisveikindavom ar persimesdavom vieną kitą žodį, dabar išbersiu jam viską ką žinau - kiek brolių/seserų turi, kuo dirba jo tėvai, kokiu adresu gyvena, ką studijuoja, kada pasikeitė mašiną į naujesnę, koks jo draugės vardas, ką jie mėgsta veikti kartu ir taip toliau. Gal net parašys pareiškimą, kad persekioju... Bet tai čia paties žmogaus sprendimas soc. tinkluose viešinti savo asmeninį gyvenimą. Ir tuo pasinaudodamas aš iškasiu iš po žemių, išgooglinsiu visą turimą, pabrėžiu, viešai prieinamą informaciją, kuri juos neabejotinai priblokš. Nes aš jiems gal nebuvau toks įdomus, kad googlintų mano pavardę, ieškotų facebooke, ieškotų nuotraukų. Man tikrai įdomu sužinoti apie žmogaus, su kuriuo asmeniškai esu bendravęs, politines pažiūras, dėstomas mintis ir t.t.

      Comment


        O kam tu juos stebi?

        Comment


          Kaimynus, kurie turi automobilius - dėl to, kad jei suveiktų kurio nors jų signalizacija - kad bent žinočiau kurioje gatvėje, kuriame name, kurioje laiptinėje nuėjo jo savininkas. Nes būna, kad policija duomenų bazėse neranda kai kurių žmonių kontaktų. Tai, kad kažkas rašė "policija turi kiekvieno tel. numerį" yra mitas. Jei prisiskambinti nepavyktų, galėčiau aš pats (arba su policijos pagalba) bent nurodyti laiptinę. Per visus gatvėje stovinčių namų aukštus eiti jie neapsiims dėl laiko sąnaudų, bet va jei nurodyčiau bent laiptinę, gal ir paieškotų.

          Klasiokus ir jų šeimos narius, profesijas googlinu šiaip iš smalsumo. Pvz. kur temoje Forumiečių kūryba aprašiau pusiau išgalvotą istoriją apie savo santykius su klasioke Dominyka, kuri varydavo vien dešimtukais, tai man buvo įdomu, kuo užsiima jos tėvai, kad jiems gimė tokia protinga mergaitė. Arba jei koks berniukas rūbinėje, kur persirenginėjama prieš kūno kultūros pamokas, kur būdavome be suaugusiųjų priežiūros, šnekėdamas su klasiokais ir vaizduodamas tikrą vyrą "numesdavo porą rusiškų ir vieną lenkišką" keiksmažodį, tai man irgi smalsu, iš kokios aplinkos gali būti kilęs toks nešvankuolis keikūnas. Ar jie namie šeimoje susėdę prie stalo per šv. Kūčias irgi keikiasi? Ar jis tik prieš draugus rodosi? Kas per mada? Kiek pamenu, tose rūbinėse aš vienintelis kalbėdamas (jei tik mane kas nors išvis kalbindavo) į sakinį neįterpdavau keiksmažodžių. Ai, bet kam tai įdomu, tie keikūnai visi kažkur studijuoja, o aš vienintelis užmušinėju laiką keliaudamas troleibusais ir plėšydama netinkamose vietose priklijuotus skelbimus apie dingusiu... (įrašykite patys).

          Comment


            Užtai toks keistuolis ir esi kad neišmokai keiktis kaip normalus žmogus.

            Comment


              Dar kažkada per žinias mačiau tokį reportažą, susijusį su naujai statoma Visagino AE. Ten buvo rodomas toksai stovintis baltas, savo konstrukcija ir ratų dydžiu į pusantrinį traktorių panašus mašinas, kurio dešiniajame šone pritvirtintas toks plokščiais galais, bet užapvalintais šonais ir dar su tokiomis kaip briaunomis, daiktas, kaip koks bumbulas, kuris į žemę stipriai, ritmingai kelis kartus STUKT STUKT STUKT STUKT STUKT!, o vaizdas už kadro sakė: ši Amerikoje pagaminta ir iš Vengrijos atvežta technika ... ... dirbtinai virpina žemę ir tikrina , ar atominė elektrinė atlaikys žemės drebėjimus. Gal kas numanote, kaip ir kur galėčiau rasti jos nuotraukas, kas tai per agregatas?

              Comment


                Šitas? https://www.carscoops.com/2022/09/th...s-earthquakes/

                Comment


                  Taip, atrodo šitas. O gal pamenate, kur toje savo odėje 2011 metų 2-ąjai daliai rašiau, kad Laisvės prospektu nuo Viršuliškių link Ateities g. prariedėdavo įmonės "Kerista" autocisterna mėlyna kabina ir oranžiniu baku likusioje dalyje, o o iš paskos prisikabinusi tempdavo kažkokią juodos spalvos, seną, aptekėjusią, smala ar kažkuo karštu pramoniniu skysčiu garuojančią statinę. Šių dienų Vilniuje tai pamatysi itin retai. Kad tai per daiktas? Gal karšto asfalto mišinys, kuris vežamas į objektą kaitinamas, kad neatauštų?

                  Comment



                    Parašė arturiux Rodyti pranešimą

                    Čia gal reiktų Kristupas0220 paklaust, visai įdomi tau jo nuomonė galėtų būti.


                    Nelabai turiu nuomonę dėl automobilio kėbulo tipo. Va šiandien važiavau 10 troleibusu Lizdeikos g. link namų (į Naujininkų pusę) ir toliau kur yra ta žemyn besileidžianti jungiamoji kilpa į O. Milašiaus g., dabar ten ne per seniausiai buvo atnaujinta ta sankryža, nubraižytos perėjos, įrengti greičio mažinimo kalneliai. Ir jau bebesileidžiant į tą jungiamąjį nuvažiavimą, lygiagrečiai kaip tik ėjo šunininkė. Tai kaip tik pačiu laiku spėjom pravažiuoti prieš ją - teoriškai buvo galima sustoti ir ją praleisti, bet racionalesnis sprendimas buvo nestabdyti, o ir toji moteris buvo dar ne taip arti perėjos, kad vėliau galėtų skųstis "uoj, nepraleido manęs per perėją". Bet tuomet aš susimąsčiau ir žinojau, kad apie tai parašysiu į forumą su pasvarstymu - žiūrėkite - mes pravažiavome, tai ta moteriškė ir jos šuo buvo priverstas "eiti per troleibuso ratai", t.y. savo mažas pėdutes statyti ant šviežių (nematomų) troleibuso padangų provėžų. Bet jeigu vairuotoja būtų sustojusi ją praleisti, irgi ne itin gerai gautųsi - tuomet ta moteriškė galėtų skųstis, kad jos šuniuko ant asfalto paliktus nematomus pėdsakus išniekino troleibuso ratai - t.y. per asfaltą perbėgo toks gležnas, bejėgis, mielas mano šunytis, o jau po kelių sekundžių tą asfalto tašką trypia seno, bet daug sveriančio griozdiško Škoda troleibuso padangos, kurios negrįžtamai užmindė, užlygino mano šventojo šunelio kojyčių pėdučių žymes. Kaip jums atrodo - kuris variantas geresn`s?

                    Comment


                      Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimą
                      Taip, atrodo šitas. O gal pamenate, kur toje savo odėje 2011 metų 2-ąjai daliai rašiau, kad Laisvės prospektu nuo Viršuliškių link Ateities g. prariedėdavo įmonės "Kerista" autocisterna mėlyna kabina ir oranžiniu baku likusioje dalyje, o o iš paskos prisikabinusi tempdavo kažkokią juodos spalvos, seną, aptekėjusią, smala ar kažkuo karštu pramoniniu skysčiu garuojančią statinę. Šių dienų Vilniuje tai pamatysi itin retai. Kad tai per daiktas? Gal karšto asfalto mišinys, kuris vežamas į objektą kaitinamas, kad neatauštų?
                      Neatsimenu tokių cisternų, bet asfaltą tikrai laiko šildomą kad nesustingtų prieš išliejant.

                      Comment


                        O nenori dovanos nusiųsti paštu?

                        Comment


                          Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
                          O nenori dovanos nusiųsti paštu?

                          Ir kas man darosi, kad vis dažniau sapnuoju mokyklą. Sapnuose būnu toje stadijoje, kur dar nebaigęs mokyklos kankinuosi ir galvoju, kiek man dar liko mokytis - berods dar keli mėnesiai ir dar visi sekantys metai... Arba tiesiog tas jausmas, kad tuoj jau už kelių mėnesių patirsiu tą akimirką, kuri būna tik vienąkart gyvenime - paskutinis skambutis, koks jausmas užplūsta tuomet, kai supranti, kad 12 metų kelionė - baigėsi (baigsis)... Kodėl aš taip ilgiuosi mokyklos?
                          Paskutinis taisė Kristupas0220; 2023.03.25, 13:36.

                          Comment


                            Dar vienas įdomybijus - latentiniai šios temos skaitytojai. T.y. tokie, kur patys šioje temoje rašyti nedrįsta, nes čia gi "pora debilų rašo" patyliukais vis dėl to skaito šią temą ir ją seka. Norėjau pasiūlyti vieną dalyką, orientuotą į forumiečius, turinčius nuosavą automobilį ir laisvo laiko, pvz. Romas - ar galėtumėte nuvažiuoti į vieną vietą, ją apfotografuoti ir pasidalinti nuotraukomis šiame forume, tinkamoje temoje. Rašau čia, o ne vienoje iš fotografijų temų, nes šis mano prašymas gausus perteklinės informacijos apie savo asmeninį gyvenimą ir problemas. Reikalas toks, kad toje vietoje aš prieš 10 ir daugiau metų leisdavau vasaras. Šiuo metu, su žmonėmis, kurių dėka pavyko pažinti tą vietą, man uždrausta bendrauti, o viešuoju transportu ten nusigauti su persėdimais sunku, turėčiau labai ribotai laiko. Be to, keletą kilometrų tektų eiti pėsčiomis, kur nežinau kas ir kiek pasikeitę, gali būti palaidų šunų, nuo kurių tektų gintis. Taip kaip dažnai sapnuoju mokyklą, taip pat ir su ta vieta, kurios reljefas ne itin būdingas Lietuvos kraštovaizdžiui - kone kas antrą dieną prieš akis iškyla status molinis kalnas, kuriuo nusileidi į lanką (geriau pėsčiomis, nes automobilis atgal gali neįveikti įkalnės ir teks kviesti artimiausią ūkininką su traktoriumi, kad ištemptų) su skurdžia augmenija - paėjus apie 200 m atsiduri prie upės pakrantės, kurią juosia medžių lankas, o kitame upės krante į viršų šauna status smėlingas skardis, kurio viršuje auga dideli beržai, per kuriuos nieko nematyti, kas ten "ant viršaus". Tuo metu būdamas nevertinau tų vaizdų ir nežinojau, kad kažkada ateis metas, kai labai pasiilgsiu tos vietos, o nusigauti į ten neturint nuosavo transporto bus sudėtinga. Turistams ta vieta nepritaikyta, nėra jokių pažintinių takų ar nurodomųjų kelio ženklų (ir gerai, nenoriu, kad ta vieta taptų pernelyg gausiai lankoma ir tuo pačiu, šiukšlinama), tad nežinant ją rasti sudėtinga. Jei bus susidomėjusių, rašykite čia ar į AŽ, duosiu tos vietos koordinates ir galėsite užfiksuoti tuos vaizdus ir pasidalinti čia (turbūt reiks kurti atskirą temą, nes nuotraukas priskirti kuriai nors jau esančiai miestelio temai bus sudėtinga, nes arti tos vietos didelių gyvenviečių nėra). sausumos transportas ten nusigauti yra ne pats geriausias variantas - daugiausia žmonių tuos vaizdus pamato praplaukdami "tranzitu" - baidarėmis.

                            Comment


                              Gali važiuoti su taksi.

                              Comment


                                Idėja gera, nekart svarsčiau, bet kainos ten keliskart didesnės nei autobusais - esu pastebėjęs, kad kiek kilometrų, tiek maždaug ir eurų kainuotų. Nepigus malonumas, žiūrint į tai, jog greičiausiai ten sugrįžti norėsis dar ne kartą. O mano turimų pinigų atsargos pasipildo labai netolygiai - kadangi savo uždarbio neturiu ir gyvenu iš artimųjų ir tik nuo jų valios priklauso, kada ir kiek gausiu, negaliu labai taškytis. Ot būtų gerai, jei iki ten kursuotų Vilniaus miesto maršrutas koks nors - vienąkart atsižymėjai kortelę už 29 eurus ir likusį mėnesį gali neribotai keisti transporto priemones, nereikia kaskart atžymėti ar pirkti kasos aparatu atspausdinamą bilietą iš vairuotojo. Į vieną pusę nuo mano namų gaunasi apie 74-76 km, žiūrint iš kurio upės kranto nori apžiūrėti visas grožybes. Nesinori ir laužyti kito mašinos - žvyrkeliai kartais būna nekokie, o vienoje kelio vietoje, kaip man pasakojo, yra tokia duobė-kalniukas, kad vos ne skersai per žvyru dengtą kelią sruvena upeliukas, bet mašinos "kažkaip jį pervažiuoja". Buvau pro ten pravežtas tik kartą - 2014 m. birželį, bet nelabai ką pamenu, nes dar nemokėjau patikrinti Google maps, kur tas mūsų kaimas randasi - atsimenu tomis dienomis Lietuva ūžė viena tema - a.a. Pranciškaus Šliužo organizuotas referendumas dėl žemės pardavimo užsieniečiams.

                                Comment


                                  Tai gali paprašyti, kad artimieji daugiau uždirbtų.

                                  Comment


                                    Aš pinigų iš jų neprašau, jie patys duoda, o aš imu, per daug neparodydamas, kad man jų reikia ir kad pamažu juos išleidžiu. Iš tiesų geras dalykas tie nuolatiniai miesto bilietai ir gana gerai išvystyta miesto transporto sistema - dažnai ir daug kursuojančių maršrutų, nereikia kiekvieną kartą lipant į autobusą su ištiesta ranka prie vairuotojo laukiant bilieto, esant nepravažiuojamiems keliams, streikui ar avarijai galiu pareiti ir pėsčiomis, nes gyvenu strategiškai patogiame miesto taške. Dažnai lankausi arba sėdžiu ant Lizdeikos g. viaduko virš O. Milašiaus g. ir mintyse, (o apsidairęs ar nieks nevaikšto aplink) - ir balsu traukiu savo mėgstamas dainas, suprantamas tik man vienam. Visos be išimties dainos kažkuriuo metu mano būna intensyviai klausomos, paskui atrandu kitų ir tos senos taip nueina į šoną. Praėjus pusei metų, metams ar dar ilgesniam laikui, iš naujo atrandu tą kažkada seniai klausytą dainą, kurią pasileidus, mintyse atgyja prisiminimai apie tą laikotarpį, kuomet pirmąkart ją suradau ir intensyviausiai klausydavau - tuomet prieš akis prabėga vaizdai, kur tuo metu buvau, ką dariau, su kuo šnekėjau ir pan.
                                    O situacija, kuomet norimas aplankyti kraštas yra tolimesniame Lietuvos kampelyje, kur su VVT nebenuvažiuosi, kur mažai autobusų, nepatogi bilietų įsigijimo sistema, trukmė, tikrai atgraso.

                                    Comment


                                      Na tada nieko gali neprašyti

                                      Comment


                                        Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimą

                                        Nelabai žinau tikslų adresą. Namą žinau, bet buto nr. kažkodėl užkrito - ar 2 ar 3... Be to, taip parodysiu, kad esu seklys 9000. Gali netilpti į pašto dėžutę, nes dovana per stora.
                                        Ir kas man darosi, kad vis dažniau sapnuoju mokyklą. Sapnuose būnu toje stadijoje, kur dar nebaigęs mokyklos kankinuosi ir galvoju, kiek man dar liko mokytis - berods dar keli mėnesiai ir dar visi sekantys metai... Arba tiesiog tas jausmas, kad tuoj jau už kelių mėnesių patirsiu tą akimirką, kuri būna tik vienąkart gyvenime - paskutinis skambutis, koks jausmas užplūsta tuomet, kai supranti, kad 12 metų kelionė - baigėsi (baigsis)... Kodėl aš taip ilgiuosi mokyklos?
                                        Jei į dežutę netelpa siųsk kaip siuntinį ir LP ikiš jam lapelį kad ateikite atsiimti.

                                        Gal mokyklos ilgiesi nes tada jauteisi kažko gyvenime pasiekęs?

                                        Comment


                                          Lankant mokyklą įtampos būdavo ne mažiau nei dabar, nes nepatikdavo arba bijodavau tam tikrų kitų mokinių. Bet sapnuose dažniausiai kaip ir sakiau, aš būnu 11 kl. pabaigoje ir žinau, kad man liko dar vieni metai, arba aš 12-okas ir jau keli mėnesiai iki paskutinio skambučio - pirmojo ir paskutinio tokio momento gyvenime, uždarančio 12 metų trukusį ratą.
                                          Kaip žinia, 9 kl. (2015-2016 m. m.) Kristupas0220 mokėsi Vilniaus Viršuliškių mokykloje. Tuos metus jis norėtų ištrinti iš atminties - taip, su mokytojais susiklostė itin geri santykiai, aš buvau kone vienintelis šviesulys, visuomet pasiruošiantis pamokoms ir klausantis mokytojų, nes klasiokų ir kitų klasių mokinių kontingentas tai tikrai nekažką. Pastebiu, jog ši rajonų grandinė - Viršuliškės-Karoliniškės-Lazdynai-Pilaitė (dar Vileiką reiktų prijungti) yra tie rajonai, kur vaikai dar būdami maži tampa rajoniniais*
                                          * - šį žmogų apibūdina tokie dalykai - keiksmai, alkoholio, svaigalų vartojimas, ankstyvas atitolimas nuo tėvų ir prisirišimas prie negerų vyresnių draugų, rusiška muzika ir rusiškos citatos apie (ne)laimingą gyvenimą ant Facebook viršelio, važinėjimas juodos spalvos BMW/Mercedes automobiliais.
                                          Va Šeškinė-Pašilaičiai-Fabijoniškės sudaro atskirą branduolį/subkultūrą - ten atmosfera kur kas geresnė, moksleiviai draugiškesni, ne tokie akivaizdūs chamai. Dėl Žirmūnų-Antakalnio nelabai galiu pakomentuoti, neteko ten mokytis. Šnipiškės - ten salyginai saugu, taip biški, sklendžia kaip bočiai danguje.
                                          VVM buvo tokia klasiokė G. M. aš jai labai patikau, per pertraukas ji mane sekiodavo, mėgindavo atkreipti mano dėmesį, sakydavo, kad nori su manim pabendrauti ir t.t., bet aš jos šalindavausi, man ji nebuvo simpatiška. Dabar kaip supratau, ji studijuoja (ar tai jau dirba) paramedike - įsivaizduoji, jei aš sunegalavęs išsikviesčiau greitąją, o mane gelbėti atvažiuoja buvusi klasiokė - ką tokiu atveju man reiktų reiktų daryti, jei nepageidauju, kad ji mane aptarnautų ir tvarkytų mano asmens duomenis? Čia viešų ir privačių ar privačių ir privačių interesų konfliktas būtų? Pvz. teisme galima reikalauti teisėjo nušalinimo, jei manai, kad dėl tam tikrų aplinkybių jis gali būti šališkas. O kaip su greitąja pagalba? Aišku, nebūtų pašalintas Aleksio, tuoj ateitų ir pradėtų rėkti "Atsisakyk gydymo ir nudvėsk".

                                          Comment

                                          Working...
                                          X