Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Nacionalinė koncertų salė ant Tauro kalno

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

• John
    replied
    Parašė B.S. Rodyti pranešimą

Norėjau pasakyti kad geresnė vieta atsisėsti nei nuobodūs lengvai sulaužomi suoliukai. Imho, betonas beveik visur yra geriau.
    Aš tiesiog sakau, kad lygūs betoniniai vertikalūs paviršiai Vilniuje bus nupeckioti praėjus 5 minutėms nuo jų pastatymo.

Komentuoti:

• ttttt
    replied
    Parašė Obi-Wan Kenobi Rodyti pranešimą
    Brūkšniai ne vertikalūs, bet įstriži. Nu ka, progresas, lyginant su pastatųjų metų kitų “landmarkų” architektūra, yra.
    Tą patį norėjau parašyt... Kaip sakė Neilas Armstrongas:

That's one small step for atskiras pastatas, one giant leap for the Vilniaus ofisų architektūra.

Komentuoti:

• Obi-Wan Kenobi
    replied
    Brūkšniai ne vertikalūs, bet įstriži. Nu ka, progresas, lyginant su pastatųjų metų kitų “landmarkų” architektūra, yra.

Komentuoti:

• Edd
    replied
    Spėju kad metalo konstrukcijos. Jau matosi ir stiklo suskaidymai. Projektas kaip ir ok, bet aišku norėtųsi kažko daugiau nei ok, plius šiek tiek nuvylė pagrindinės salės pokyčiai.

Komentuoti:

• Panevezietis
    replied
    Iš kokios medžiagos bus tas išorinis lauko sienos "karkasas-tinklas"?
    Atrodo bus nepraktiškas.

Komentuoti:

• B.S.
    replied
    Parašė John Rodyti pranešimą

Norėjai pasakyti gera vieta tagams ir grafičiams?
    Norėjau pasakyti kad geresnė vieta atsisėsti nei nuobodūs lengvai sulaužomi suoliukai. Imho, betonas beveik visur yra geriau.

Komentuoti:

• John
    replied
    Parašė B.S. Rodyti pranešimą
    Bortelis yra gera vieta atsisėsti. Kritikos gal ir nusipelnė, bet "back to sovietmetis" išvis nieko nesako.
    Norėjai pasakyti gera vieta tagams ir grafičiams?

Komentuoti:

• Diogenas
    replied
    Nesuprantu, ko jūs kimbat prie šio projekto...vienam sovietmetis, nors sovietai tokių nestatė...kitam dar kažkas blogai...
    Ar čia tiesiog būtinai reikia viską sudirbinėti...ar čia dėl to, kad konkurso nelaimėjo vietinio klano architektai ir dėl to dalis diedukų 60+ dabar virkauja taip išsiilgę sovietizmo???.
    Man projektas gražus...
    Smagu, kad juda toliau į priekį link įgyvendinimo

Komentuoti:

• B.S.
    replied
    Parašė justinas adam Rodyti pranešimą
    Vis dar matau ofisus. Aplinkos sutvarkymas išvis apverktinas, tujos įrėmintos borteliais? Back to sovietmetis.
    Bortelis yra gera vieta atsisėsti. Kritikos gal ir nusipelnė, bet "back to sovietmetis" išvis nieko nesako.

Komentuoti:

• Lettered
    replied
    Parašė justinas adam Rodyti pranešimą
    Vis dar matau ofisus. Aplinkos sutvarkymas išvis apverktinas, tujos įrėmintos borteliais? Back to sovietmetis.
    Projektas apskritai liūdnai atrodo, kaip iš kokių gilių 1990-2000'ųjų.

Komentuoti:

• justinas adam
    replied

Komentuoti:

• kasparas.v
    replied
    Projektas pasikeite gana stipriai. Pagrindineje saleje nebeliko vitrazo, mano nuomone sita sale yra viena is blogiausiu is viso konkurso. Asmeniskai labiausiai patiko Ambraso. Gaila, bet atrodo kad pati sale nebuvo nei pirmas nei antras prioritetas vertinant konkurso darbus...

Komentuoti:

• Creatium
    replied
    Pradeda projektinių pasiūlymų viešinimą.

https://citify.eu/nacionaline-koncertu-sale/

Ir daug naujų vaizdų, keletas jų:

Komentuoti:

• Obi-Wan Kenobi
    replied
    Už tuos pinigus galima buvo suremontuoti Kongresų rūmus, t.y. juos perstatyti visiškai. Nes gėda dabar į juos žiūrėti.

Komentuoti:

• kesukazzz
    replied
    Parašė evaldinas Rodyti pranešimą
    Man nesuvokiamos sumos pinigų tokiems dalykams. Suprantu tokio objekto reikalingumą, bet kai projektas renderiuose man panašus į eilinius ofisus, tai kas ten per auksu tviskantis brangumas ar įrenginiai už 260 milijonų buvusių litų arba už 91 milijoną dolerių (kitaip tariant 75 mln eu). Gal geriau atstatykime gedimino pilį už juos?!
    Man ir čia kainos, tai kosminės. Kaip Vilnius, taip ir kainos išpūstos. Aplamai, kam tam Vilniui reikia tos Nacionalinės koncertų salės, ar Nacionalinio futbolo stadiono. Pinigų tik švaistymas ir plovimas čia vyksta. Kaunas stato futbolo stadioną naują, jis pilnai galės būti nacionaliniu. M. K. Čiurlionio koncertų salę ir pastatys dvigubai pigiau. Tai kam čia švaistyti tuos kosminius milijonus. Tuomet rimtai geriau už tuos pinigus atstatykim Gedimino pilį.

Komentuoti:

• ttttt
    replied
    Parašė dr.pienas Rodyti pranešimą
    Turint omenyje, kad dabar 2021 pavasaris, tai pabaigti projektavimą, projekto ekspertizę, derinimą su visom instancijom, gauti statybos leidimą, iškonkursuoti rangovą ir pradėti statybos darbus per pusantrų - du metus yra visiška norma. Priklausomai nuo to, kur šiuo metu yra projektavimas, gal net optimistinė.
    Tik nereikia vėl šitų pabandymų įtikinti patį save ir kitus, kad viskas čia ne tai kad ne pagal planą, bet net dar geriau nei planuota...

"Techninio projekto rengimo pradžia įvardijama 2020 m. lapkričio 27-oji, pabaiga planuojama 2022 m. pradžioje. Iki tol turi būti praeiti visi etapai – sprendinių derinimas su visuomene, tarpiniai derinimai su nevyriausybinėmis organizacijomis ir suinteresuotųjų grupėmis." - Vilniaus miesto savivaldybė, 2020-11-26

Komentuoti:

• molis666
    replied
    Galbūt, tik būtų gerai, kad viskas nepasibaigtu kaip stadionas, ar ofisai/daugiabučiais.

Komentuoti:

• Milwaukee
    replied
    Parašė index Rodyti pranešimą

Vertėjo nugriauti vien tam, kad niekas iš sentimentų nespėtų kultūros paveldu paskelbti.
    Arba kol kažkam kepalas neužkaito ir už kolonų antrankiais ar gyvom grandinėm nesusirakino. O metai ten ar ten, mažai groja. Dr.pienas teisingai sako, žiūrint iš techninės pusės 2023 čia būtų optimistinė prognozė ir nepolitizuotam projektui.

Komentuoti:

• Edd
    replied
    Parašė evaldinas Rodyti pranešimą
    kai projektas renderiuose man panašus į eilinius ofisus, tai kas ten per auksu tviskantis brangumas
    Tikrai labai profesionalus įvertinimas, o dar ir suma išversta į litus, bravo.

Komentuoti:

• evaldinas
    replied
    Man nesuvokiamos sumos pinigų tokiems dalykams. Suprantu tokio objekto reikalingumą, bet kai projektas renderiuose man panašus į eilinius ofisus, tai kas ten per auksu tviskantis brangumas ar įrenginiai už 260 milijonų buvusių litų arba už 91 milijoną dolerių (kitaip tariant 75 mln eu). Gal geriau atstatykime gedimino pilį už juos?!

Komentuoti:

Working...
X