Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šv. Jokūbo ligoninės kvartalas

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

• DeSadas
    replied
    esme tame kad netgi senieji ligonines pastai yra visiskai balti, kas atrodo mazu maziausiai keista nes sovietmeciu karnizai ir konturai buvo kitos spalvos nei fasado plokstumos... taip taip atrado originalias galbut spalvas. Bet atrodo nykiai ir steriliai , tarsi negyva ...kai viskas nubaltinta.
    Attached Files
    Paskutinis taisė DeSadas; 2025.05.03, 22:32.

Komentuoti:

• spekas
    replied
    Man irgi sunkiai suvokiama, kaip šį, iš tiesų lyg šiltnamį blogaja prasme, praleido statyti...

Kas labai gerai, tai kad bendrus komplekso tūrius suvaldė lyginant su pradiniu variantu, kurį labai gerai kad sustabdė.

Komentuoti:

• Sula
    replied
    Bus ką parodyti japonų turistams...

Komentuoti:

• DeSadas
    replied
    ziauriai kad fasadai vienodos spalvos visiskai.. labai blankiai atrodo

Komentuoti:

• Obi-Wan Kenobi
    replied
    Feisbukinė architektė Gilma Teodora. Mokykitės, kaip reikia projektuoti fesibukui. "Langų spalvą derinome prie upės". O prie ko derinot Vaižganto g. fasadus? Prie kolūkio fermų?

Komentuoti:

• Lettered
    replied
    Švento Jokūbo kvartale atsidarė MIESTIETIŠKA MOKYKLA!
    Vakar eidama vesti net keturių intro pamokų apie architektūrą, aplink kvartalą ir jo viduje jau šmirinėjo vaikai ir jaunuoliai, ten kur jų ten niekad tiek nešmirinėjo, miestietiškai - ne izoliuotai, o integruotai. Aplinka ir miestas tyliai mokys laisvo pasirinkimo, bendruomeniškumo ir miestietiškį įpročių, nes mokykla pačiame mieste, o lauko erdvės - benrdros su miestiečiais. Nes mokykla - tiesiog dar vienas tavo kasdienybės namas..
    Buvusiose ligoninės erdvėse, dabar mokysis vaikai. Šiuolaikinės mokyklo centras įkūrėjui - Vyčiui Buivydinavičiui ir mokyklos vaikams ir mokytojams, padovanojome Vilniaus Šv. Jokūbo ligoninės medicinos vyr. sesers - Albertinos Minhauzen (1787-1862) portretą, kuri vadovavo ligoninei net 40 metų! Tegul ji primena, apie nuolatinę kaitą ir tęstinumą.
    Visus 2025 metus, Švento Jokūbo kvartale, po truputį, atvers duris įvairialypis miestietiškas kvartalas - Vienuolio Keltininko skveras, viešas Jokūbo sodas, viešbutis, restoranai, kavinės, gatvių parduotuvės, biurai, požeminio parkavimo aikštelė. O pirmoji - MOKYKLA!
    https://www.facebook.com/gilma.teodo...a6rc5yD3H2S7bl

Komentuoti:

• John
    replied
    Parašė ttttt Rodyti pranešimą

Tai jo, man irgi viskas patinka išskyrus fakin svarbiausią bet kurio projekto dalį, kuri iš esmės ir sudaro visą vaizdą

Su skirtingų spalvų klinkeriu galėjo būti puikus, miestą puošiantis projektas, bet realybėje tapo kažkokiu renovuotu šūdu. Na panašiai kaip ir Office Boutique...
    Jo, iš tos pusės atrodo tiesiog klaikiai. Nemėgstu nuvalkiotų architektūros buzzwordų, bet atrodo rimtai kaip sovietinis kolūkio pastatas ar sovietinė gamykla. Nu bet kaip buvo galima šitaip prasileisti? Kaip gali architektai, turintys tos srities ekspertizę ir know-how rimtais veidais žiūrėti į šitą fasadą ir galvoti, kad viską čia normaliai padarė? Aš suprantu, kad turėjo neužgožti bažnyčios, bet ar bažnyčios neužgožimas negalėjo būti pasiektas nestatant tokio apgailėtino mėšlo. Nu kaip?

Komentuoti:

• Obi-Wan Kenobi
    replied
    Tiek Office Boutique, tiek šitą projektavo tie patys “genijai”
    Beje, ofisai vietoj Tauro rago maloniai nustebino. Labai gerai atrodo fasadai, dar viskas neatsidengė bet manau rezultatas geras. Aišku, kitas reikalas tai perimetras, atitraukimas nuo gatvės, na bet dėl to buvo priežasčių. Žodžiu 9 balai iš 10. Su Jokūbu nėra net ką lyginti

Komentuoti:

• ttttt
    replied
    Parašė Blaze Rodyti pranešimą
    Man viskas patinka išskyrus fasado monotoniškumą iš V.Kudirkos gatvės, Vašingtono skvero.
    Tai jo, man irgi viskas patinka išskyrus fakin svarbiausią bet kurio projekto dalį, kuri iš esmės ir sudaro visą vaizdą

Su skirtingų spalvų klinkeriu galėjo būti puikus, miestą puošiantis projektas, bet realybėje tapo kažkokiu renovuotu šūdu. Na panašiai kaip ir Office Boutique...

Komentuoti:

• Blaze
    replied
    Man viskas patinka išskyrus fasado monotoniškumą iš V.Kudirkos gatvės, Vašingtono skvero.

Komentuoti:

• _rB_
    replied

Vienintelė normaliai atrodanti projekto dalis...
    Vienintelė iškrentanti iš konteksto

Komentuoti:

• abruo
    replied
    Parašė nesekasi Rodyti pranešimą
    aš nesuprantu to šiltnamio paradinio.
    Taip, jis turbūt ir yra tai, kas yra tikrai blogai. Visa kita pakenčiama.

Komentuoti:

• nesekasi
    replied
    aš nesuprantu to šiltnamio paradinio.

Komentuoti:

• Creatium
    replied
    Ne vienas. Man irgi jis labai patinka.

Komentuoti:

• Garbanius
    replied
    Būsiu turbūt vientintelis, bet man viskas ok su tuo kvartalu(visom dalim).

Komentuoti:

• _JJ_
    replied

Seni ligoninės pastatai nieko irgi. Tik nauji

Komentuoti:

• ttttt
    replied
    Parašė Globalus Rodyti pranešimą
    Click image for larger version

Name:	P50415-183152.jpg
Views:	859
Size:	1,67 MB
ID:	2198020

Komentuoti:

• Globalus
    replied
    Click image for larger version

Name:	P50415-183152.jpg
Views:	859
Size:	1,67 MB
ID:	2198020 Click image for larger version

Name:	P50415-183208.jpg
Views:	856
Size:	1,87 MB
ID:	2198022 Click image for larger version

Name:	P50415-183225.jpg
Views:	909
Size:	1,02 MB
ID:	2198015 Click image for larger version

Name:	P50415-183240.jpg
Views:	855
Size:	1,63 MB
ID:	2198021 Click image for larger version

Name:	P50415-183302.jpg
Views:	841
Size:	1,12 MB
ID:	2198017 Click image for larger version

Name:	P50415-183324.jpg
Views:	849
Size:	1,29 MB
ID:	2198018 Click image for larger version

Name:	P50415-183630.jpg
Views:	850
Size:	1,40 MB
ID:	2198019 Click image for larger version

Name:	P50415-183658.jpg
Views:	853
Size:	1,14 MB
ID:	2198016

Komentuoti:

• Nitro
    replied
    Žiūriu Vilniuje dar vis pagal ATPK baudas už užstatytą gaisrinės pravažiavimą išrašinėja, nepasant to, kad ATPK jau turbūt dešimtmetį nebegalioja. Galėtų kažkaip kritiškiau į tekstą ženkluose pažiūrėt.

Parašė Globalus Rodyti pranešimą
    Click image for larger version  Name:	P50415-182422.jpg Views:	304 Size:	1,16 MB ID:	2197143

Komentuoti:

• Sula
    replied
    Ne itin skiriasi nuo ligoninės išoriškai.

Komentuoti:

Working...
X