Ne man reikia zinok. Kazkaip ne as ir ne tu statom?
Jei gali geriau, kodel nestatai tu?
Aš žinau. Ir ne kartą nagrinėjau fasadų sistemų galimybes objektams.
O nestatau todėl, kad dabar dirbu kiek kitokį darbą nei fasadų sistemos parinkimas.
Tai tu papasakok geriau ka reikia padaryti jog nereiktu varstomu langu, kas butu jau naudojama Lietuvoj?
Ar cia ir vapesi 3 postus is eiles jog sudejo varstomus langus, nes taupe pinigus?
Tai berods cuckoldliansky pozicija buvo kaip tik švelnesnė nei ortodoksų bedruomenės (berods jie reikalauja viską griauti). Bet ir tai tos pozicijos dreifuoja.
kai pozicija dreifuoja - akyvaizdu kazkas nori nuskelt babienes
Tai tu papasakok geriau ka reikia padaryti jog nereiktu varstomu langu, kas butu jau naudojama Lietuvoj?
Ar cia ir vapesi 3 postus is eiles jog sudejo varstomus langus, nes taupe pinigus?
Galima naudoti fasadinę sistemą, kurioje varčios sudalinimas matomas mažiau. Pvz CW60 ar CW86 iš Reynaers.
Galima pažiūrėti ir padaryti, bet matyt taupė ant fasadinės sistemos.
Kalbu apie tai, kad priešiškai nusiteikusių personų einant laikui, mažėja.
Jei tik jų nesukuriame patys.
Moralės normos dažniausiai nėra užrašytos teisės aktuose.
Kalbant apie lenkus, ar tik ne jie šią teritoriją paskelbė muziejine vertybe? Vengrų geriau čia nekišti; jie kurį laiką gyveno dviejų tautų imperijoje ir jų požiūri į aplinkinius ne geresnis nei austrų.
Man kartais tenka praeiti pro šią vietą. Nepasakyčiau, jog ten yra savartynas. Taip, priežiūros trūksta, ypač ūkinėje ir baseinų zonoje. Tai, kad pastatas ilgą laiką buvo nelabai žinia kieno, jam sveikatos irgi nepridėjo. Bet tai tik sutvarkymo ir priežiūros klausimas. Man ši miesto vieta netrukdo. Kaip ir Liuteronų sodas ar Bernardinų kapinės.
O tamstos pašūkavimai yra, kaip čia švelniau pasakius, jaunatviški. Su tokiu nusiteiimu ir kolūkius kūrė, ir nuo jų stogų šiferį landzbergis nuplėšinėjo.
Už baudžiauninkus - ačiū. mano prodseneliai po 1917 grįžo iš SPB ir darę tai, ko tuo metu galėjo užsiimti - dirbo žemę. Bent jau šį aspektą kaip ir atspėjai
Gyvenau šalia nemažai metų, tekdavo kasdien praeiti ir dieną ir vasarą, patikėkit Sporto rūmų teritorija yra šiukšlynas, pilnas sudaužytų butelių šukių, nuorūkų, skylėtų griūvančių plytelių, aplink slampinėjančių benamių, skvotinančių paauglių ir pan.
Iš mano pusės buvo nepašūkavimai, o faktiniai ir teisiniai argumentai, kodėl teritorija turi būti tvarkoma, o rūmai - rekonstruojami. Iš tamstos pusės - raginimas toliau turėti bomžyną miesto centre, o vienintelis argumentas serviliškas "nenorime įžeisti žmonių".
O gal gali kažkaip paaiškinti kaip gali nebūti kapinių ir "Dalis palaidojimų, kurių nesunaikino tvirtovės, Koncertų ir sporto rūmų bei įvairių požeminių trasų statybos darbai yra išlikę." Nepamenu, kad žydai būutų buvę laidojami ne kapinėse, čia gi ne katalikų nuostatos.
Galiu nesunkiai - visose teritorijose, kur nuo seno gyveno ir mirė žmonės, yra buvę kažkokių palaidojimų, rasite palaikų fragmentų - todėl praktiškai bet kurioje senamiesčio vietoje darant naujas statybas ar rekonstruojant randami kažkieno palaikai, bet tai nepadaro viso senamiesčio kapinėmis, kur niekas negali būti judinama.
Ne tik statytojai, bet ir aukštesnė vietinių architektų kokybė padėtų. Pažiūrėkim tarkim kaip žaidžiama šitame projekte su panelių sujungimais, kaip išžiūrėta yra kiekvienas kampas. Ir tada palyginimui Artery, kur stiklo dalinimas vietomis nesutampa per pastato kampą arba kur ventiliacijos angos išeina į vieną pagrindinių pastato pusių. Dėmesys detalėms daug ką reiškia.
Ir vis tiek su tais atidaromais langais šiame projekte pritrūko dėmesio detalėms..
Tai esmė tokia, kad jeigu statytojai netaupytų kiekvieno cento ir statytų tokius pastatus ne tik "sau", tai Vilnius atrodytų, kaip New Copenhagen ar Oslas?
Ne tik statytojai, bet ir aukštesnė vietinių architektų kokybė padėtų. Pažiūrėkim tarkim kaip žaidžiama šitame projekte su panelių sujungimais, kaip išžiūrėta yra kiekvienas kampas. Ir tada palyginimui Artery, kur stiklo dalinimas vietomis nesutampa per pastato kampą arba kur ventiliacijos angos išeina į vieną pagrindinių pastato pusių. Dėmesys detalėms daug ką reiškia.
Tai esmė tokia, kad jeigu statytojai netaupytų kiekvieno cento ir statytų tokius pastatus ne tik "sau", tai Vilnius atrodytų, kaip New Copenhagen ar Oslas?
Vilniuje dar gan neblogai. Nuvažiuotum į gūdesnę provinciją ...
New Copenhagen nebuvau, bet Oslas (konkrečiai - Skoen) nesužavėjo. Erdvės parametrai mano supratimu neteisingi.
Komentuoti: