Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Projektai Kaune...

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Tomas Rodyti pranešimą
    Įdomu tai, kad "Kauno diena" anksčiau visada palaikiusi "ekspertus" ir jų nuomonę dabar į archtarybos darbelius žiūri kreivai. Štai ką duoda savininkų pasikeitimas
    Iš tiesų pastebėjau, kad "Kauno dienos" tonas kiek sušvelnėjo, objektyviau pradėjo vertinti miesto plėtros projektus.

    Comment


      Atrodo kad KD suprato kad ju skaitytojam visos intrigos jau seniai nusibodo. Siaip tai kol kas nei menkiausio priekaisto negalima prikist. Nezinau ar tai nauja valdzia, ar tiesiog finansiniai rezultatai priverte susimastyt. Juk slamsto niekas neskaito. Saunuoliai kad padare isvadas is praeities klaidu. Respect.
      Kaunas - lėtai bet užtikrintai...

      Comment


        Aerodromas: būti ar nebūti sporto zonai

        Įsiplieskus ginčams dėl S.Dariaus ir S.Girėno aerodromo ateities, „Kauno diena“ kviečia kauniečius pareikšti savo nuomonę.

        Aviatoriai įžvelgia pavojų

        Kauno vadovams prabilus, kad S.Dariaus ir S.Girėno aerodrome galėtų įsikurti sporto ir laisvalaikio parkas, tam pradėjo priešintis aviatoriai.

        Aerodromo teritorija užima apie 200 hektarų. Sporto ir laisvalaikio reikmėms žadama panaudoti nuo 40 iki 70 hektarų. „Kauno diena“ pakalbino ir čia investuoti norinčius įvairių sporto federacijų atstovus, ir aviatorius.

        „Idėja čia įkurti sporto kompleksą - puiki. Kiek galima Kaune tuščiai kalbėti, reikia imtis priemonių, kad mūsų miestas atsikratytų provincijos sindromo. Gėda klausyti kai kurių Seimo narių kalbų. Aerodrome pakaktų vietos ir aviatoriams, ir sportininkams“, – teigė Lietuvos futbolo federacijos generalinis sekretorius Julius Kvedaras.

        „Pirmiausia savivaldybė turėjo pasirūpinti kuo geriau išnaudoti aerodromą aviacijai. Tačiau viskas vyksta atvirkščiai - karštligiškai ieškoma investuotojų, neturinčių nieko bendra su aviacija. Viskas dangstoma viešuoju interesu. Tačiau niekas negali garantuoti, kad po kelių metų nebus pakeista teritorijos paskirtis ir vietoje sporto objektų neiškils visai kiti statiniai“, – nuogąstavo Lietuvos akrobatinio skraidymo federacijos prezidentas Algimantas Žentelis.

        Trūksta vietų treniruotėms

        Lietuvos futbolo federacija į dalį aerodromo teritorijos planuoja investuoti apie 27 milijonus litų. Čia turėtų iškilti futbolo maniežas ir būti įrengtos šešios treniruočių aikštės.

        „Apie tai jau esame kalbėję su investuotojais. Laukiame, kada baigsis visi ginčai. Kaune iki šiol tokios sporto zonos nebuvo. Stebina, kad gerą idėją kai kurie politikai bando žlugdyti. Juk mieste turi būti rūpinamasi ne tik gyvenamaisiais namais ar gamyklomis, bet ir sporto objektais“, – pastebėjo J.Kvedaras.

        Jo teigimu, šiuo metu Kaune trūksta aikščių, kuriose galėtų treniruotis jaunieji sportininkai. Vieninteliame dengtame futbolo manieže netelpa visi norintieji. Nepakanka ir lauko aikščių.

        Rankininkai laukia atsakymo

        Lietuvos rankinio federacijos viceprezidentas Gediminas Mikulėnas su nerimu stebi Kaune prasidėjusius ginčus dėl aerodromo ateities.

        „Preliminariais skaičiavimais, į trigubą sporto salę reikėtų investuoti apie 10 milijonų litų. Jau dabar galėčiau važiuoti ir tartis su tarptautinės federacijos vadovais bei kitais potencialiais investuotojais. Tačiau turime gauti aiškų atsakymą, ar šioje teritorijoje galėsime statyti tokią salę. Kartą iš vieno fondo gavome 250 tūkstančių eurų, tačiau dėl biurokratinių kliūčių šių pinigų nepanaudojome“, – prisiminė buvęs rankininkas.

        Planuojama, kad rankinio treniruotes kasdien lankys apie 350 jaunųjų sportininkų. „Kaune dabar turime tik dvi sales, kur galime treniruotis. To nepakanka. Nuolat girdime, kad jaunimas, neturėdamas ką veikti, slankioja gatvėmis. Toks kompleksas galėtų tapti patrauklia jaunuolių laisvalaikio vieta“, – tikino G.Mikulėnas.

        Konkurencija Elektrėnams

        S.Dariaus ir S.Girėno aerodromo teritorijoje numatyta įrengti ir dvi ledo ritulio aikštes. Jose būtų vietos ledo ritulininkų, dailiojo čiuožimo ir greitojo čiuožimo atstovų treniruotėms. Pastačius šį objektą, Kaunas galėtų sėkmingai konkuruoti su iki šiol ledo ritulio sostine tituluojamais Elektrėnais.

        „Esame kalbėję su potencialiais investuotojais. Tokios arenos statyba kainuotų apie 25 milijonus litų. Ledo ritulio arenas jau planuoja statyti Panevėžys, Rokiškis, Alytus. Galime tik pasidžiaugti, kad čiuožykla yra Kauno „Akropolyje“. Tačiau to nepakanka. Prekybos centre varžybų nesurengsi“, - atkreipė dėmesį Lietuvos ledo ritulio federacijos prezidentas Rolandas Bučys.

        Įsikurtų Teniso akademija

        Lietuvos teniso sąjungos prezidentas Liutauras Radzevičius pastebėjo, kad Kaune nėra dengto teniso aikštyno. „Kažkada tokios aikštės buvo Garliavoje ir pačiame mieste. Dabar jų neliko. Aleksote norėtume įrengti 6-8 kortų dengtą teniso aikštyną, atitinkantį tarptautinius reikalavimus. Esame numatę, kad Kaune galėtų įsikurti ir Teniso akademija“, – svarstė L.Radzevičius.

        Tenisininkai į šį objektą žada investuoti apie 8-10 milijonų litų. „Tai ne verslo, o socialinis projektas. Lankiausi aerodrome ir esu įsitikinęs, kad pakraščiuose iškilsiantys sporto objektai aviacijai netrukdys. Dabar ši teritorija primena džiungles“, – dalijosi įspūdžiais sąjungos vadovas.

        Atviras golfo klubas

        Aleksoto aerodrome numatyta įrengti ir golfo treniruočių lauką. Būtent dėl šio aikštyno užvirė bene daugiausiai aistrų. Lietuvoje ši sporto šaka tapatinama su turtuoliais. Sudarytas įvaizdis, kad eiliniai žmonės golfo nežaidžia.

        „Sutinku, kad į uždarus golfo klubus patenka ne visi norintieji. Būtent todėl ir norėtume Kaune įrengti treniruočių lauką. Jame būtų ne 18, o 9 duobutės. Čia galėtų žaisti visi norintieji. Atėjai, išsinuomojau lazdą ir žaidi. Taip būtų populiarinamas golfas ir paneigiamas mitas, kad tai - tik milijonierių užsiėmimas“, – tvirtino bendrovės „Dzūkijos golfas“ vadovas Martynas Bacevičius.

        Į golfo lauką žadama investuoti apie 3 milijonus litų. Jis turėtų užimti apie 15 hektarų teritoriją.

        Klubas su SPA centru

        Sporto klubo „Impuls“ projektų vadovo Andriaus Narkevičiaus nuomone, Kaune trūksta tokios vietos, kurioje būtų įrengti įvairių sporto šakų aikštynai.

        „Mūsų klubuose lankosi įvairių amžiaus grupių žmonės. Daug dėmesio skiriame SPA zonai. Iš tiesų domimės galimybe tokį klubą pastatyti ir Aleksote. Investicijos siektų kelias dešimtis milijonų litų. Dabar laukiame, kaip toliau klostysis situacija. Tačiau pirminė sporto zonos aerodrome koncepcija - patraukli“, – tikino projekto vadovas.

        Ar pritariate, kad dalis S.Dariaus ir S.Girėno aerodromo būtų skirta sporto ir laisvalaikio zonai?


        Taip - 1673 Ne - 1674


        Šiandien iki 24 val. galima balsuoti ir skambinant nurodytais trumpaisiais numeriais, ir rašant trumpąsias žinutes. Jeigu balsuojate sms, turite parašyti raktažodį KD ir siųsti numeriu 1673 (Taip) arba 1674 (Ne).

        Skambučio ir žinutės kaina - 2 litai.

        balsavau - TAIP!!!!

        Comment


          Puiki mintis dėl sporto zonos. Man asmeniškai patiko golfo aikštyno idėja, nes tikrai neturiu noro ir pinigų mokėti 10-20 tūkstančių Lt už narystę. Tikiuosi, kad iki statybų pradžios nepriims įstatymo dėl visuomeninės paskirties objektų pakeitimą daugiabučiais. Taipogi norėtųsi, kad aerodromas neprarastų savo funkcionalumo. Būtų tikrai gaila netekti didelės istorinės vertės aerodromo.

          Comment


            Parašė molotov_47 Rodyti pranešimą
            Taipogi norėtųsi, kad aerodromas neprarastų savo funkcionalumo. Būtų tikrai gaila netekti didelės istorinės vertės aerodromo.
            Yra minėta, kad to nebus, kad aerodromas ir toliau galės funkcionuoti.

            Štai:
            „Mes turime labai gražią viziją, kad S.Dariaus ir S.Girėno oro uostą paversti miesto laisvalaikio, sveikatingumo akademija, kur būtų futbolo, rankinio, golfo, teniso, fitneso centrai. Ta teritorija, kuri šiuo metu nėra išvystyta, taptų pagrindine miesto laisvalaikio zona", - sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Arūnas Keserauskas.

            Dalį, šiuo metu apleistos teritorijos panaudojus visuomenės poreikiams neliktų nuskriausti aviacijos mėgėjai, kurie ir toliau galėtų naudotis aerodromu.
            čia.

            Parašė daktaras Rodyti pranešimą
            Ar pritariate, kad dalis S.Dariaus ir S.Girėno aerodromo būtų skirta sporto ir laisvalaikio zonai?

            Taip - 1673 Ne - 1674

            Šiandien iki 24 val. galima balsuoti ir skambinant nurodytais trumpaisiais numeriais, ir rašant trumpąsias žinutes. Jeigu balsuojate sms, turite parašyti raktažodį KD ir siųsti numeriu 1673 (Taip) arba 1674 (Ne).

            Skambučio ir žinutės kaina - 2 litai.
            Bus puiki proga aktyvuot nemokamai universitete gautą „Ežio“ kortelę Mano balsas - taip. Be abejo.
            Paskutinis taisė ; 2007.09.08, 12:06.
            Įžvalgos.lt - FB - G+

            Comment


              aš ir balsavau taip, dėl to kad kaune nėra, nei vieno normalaus sporto centro, o jo tikrai labai reikia jei norim ir toliau savo miestą laikyt sportiškiausiu lietuvoje

              Comment


                Kauniečiai – už naujoves aerodrome

                Dauguma „Kauno dienos“ surengtos apklausos dalyvių pasisakė už sporto ir laisvalaikio zoną dalyje S.Dariaus ir S.Girėno aerodromo teritorijos.

                Užsitęsus ginčams dėl S.Dariaus ir S.Girėno aerodromo ateities, „Kauno diena“ šeštadienį surengė kauniečių apklausą.

                60,8 procento apklausos dalyvių įsitikinę, kad dalį aerodromo teritorijos galima būtų panaudoti sporto ir laisvalaikio zonai. 39,2 procento respondentų mano, kad aerodromas negali būti pertvarkomas.

                Aleksoto aerodromas užima apie 200 hektarų plotą. Sporto ir laisvalaikio zonai siūloma panaudoti nuo 40 iki 70 hektarų teritorijos. Šiai idėjai pritarė futbolo, ledo ritulio, teniso, golfo ir kitų sporto šakų atstovai. Federacijos kartu su verslininkais žada investuoti apie 200 milijonų litų.

                Tokiems planams kartu su aviatoriais priešinasi Seimo narys Rytas Kupčinskas. Juos parėmė ir Kultūros ministerija, paprašiusi savivaldybės sustabdyti projektą. Tiesa, ministras Jonas Jučas patvirtino, kad šis klausimas bus svarstomas pakartotinai ir ministerijos nuomonė, išgirdus naujus argumentus, gali pasikeisti.

                Aviatoriai nuogąstauja, kad sporto organizacijos tėra priedanga atsiriekti dalį istorinio aerodromo teritorijos. Jiems kilo įtarimų, kad po kelerių metų čia gali iškilti gyvenamųjų namų kvartalas. Kalbinti sporto federacijų atstovai tokius įtarimus kategoriškai paneigė.

                Comment


                  Galejo paskelbti kiek zmoniu apklausoje dalyvavo. Siek tiek profesionaliau butu. Mano asmenine nuomone, apklausus visus kauniecius del sporto komplekso aerodrome teigiamu atsakymu butu tikrai daugiau nei 60%. Siuo metu vieninteliai kurie pries yra patys aviatoriai ir paranoiskos bobutes( kurios ir renka Ryta Kupcinska).
                  Kaunas - lėtai bet užtikrintai...

                  Comment


                    FBK „Kaunas" sėkmingai juda stadiono perėmimo link

                    Paulius Garkauskas, www.DELFI.lt
                    2007 rugsėjo mėn. 10 d. 17:13

                    Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadioną rekonstruoti norintiems FBK „Kaunas" atstovams lieka vis mažiau kliūčių siekiant savo tikslo. Kol kas futbolininkų pasiūlymą apsvarstė 3 Kauno miesto savivaldybės tarybos komitetai ir visi pritarė klubo iniciatyvoms.

                    FBK „Kaunas" remiamas „Ūkio banko" į stadiono rekonstrukciją per trejus metus siūlo investuoti apie 77 mln. Lt. Už šią sumą numatytą suremontuoti dabartines bei pastatyti naujas tribūnas (sėdimų vietų skaičius išaugtų iki 14 tūkst.), sutvarkyti pagalbines patalpas, pastatyti 740 vietų požeminę automobilių stovėjimo aikštelę bei nedidelį viešbutį. Nė vienas iš šiuo metu sporto komplekse esančių objektų nebūtų naikinamas.

                    Už tai S.Dariaus ir S.Girėno stadionas panaudos sutartimi turėtų 20 metų būti perleistas FBK „Kaunui". Panaudos sutarties laikotarpis dar gali keistis.

                    Pasibaigus šiam laikotarpiui stadionas vėl pereitų savivaldybės žinion.

                    FBK "Kaunas" atstovai tvirtina, kad viso panaudos laikotarpio metu stadionas bus atviras visų sporto šakų atstovams.

                    Futbolininkų pasiūlymas jau keletą kartų buvo atmestas, tačiau šį kartą Kauno politikai į šią iniciatyvą žiūri palankiau – pirmadienį pasiūlymas buvo svarstytas Miesto plėtros, investicijų ir turizmo komitete ir vienbalsiai nutarta, kad atmesti FBK „Kaunas" pasiūlymo nereikėtų.

                    „Mūsų komitete buvo pritarta, kad miestas turi judėti į priekį ir reikia pritraukti privačias investicijas, nes pats miestas ir savivaldybė niekada neturės tiek lėšų, kad miestas galėtų vystytis. Mūsų komitetas pritarė tam, kad savivaldybė nors vieną kartą būtų ryžtinga ir drąsi bei vietoje kalbų paruoštų sutarties projektą, kuriame būtų viskas numatyta. Tie baubai apie kuriuos dabar kalbama turi virsti į juridinę kalbą. Reikia normaliai paruošti sutartį ir ją apsvarstyti", - DELFI sakė Miesto plėtros, investicijų ir turizmo komiteto pirmininkė Ona Balžekienė.

                    Panaudos sutarties projektas turi būti parengtas iki spalio 10 d., o galutinį žodį tars Kauno miesto taryba.

                    Comment


                      Parašė normalus Rodyti pranešimą
                      <...> šį kartą Kauno politikai į šią iniciatyvą žiūri palankiau – pirmadienį pasiūlymas buvo svarstytas Miesto plėtros, investicijų ir turizmo komitete ir vienbalsiai nutarta, kad atmesti FBK „Kaunas" pasiūlymo nereikėtų.

                      „Mūsų komitete buvo pritarta, kad miestas turi judėti į priekį ir reikia pritraukti privačias investicijas, nes pats miestas ir savivaldybė niekada neturės tiek lėšų, kad miestas galėtų vystytis. Mūsų komitetas pritarė tam, kad savivaldybė nors vieną kartą būtų ryžtinga ir drąsi bei vietoje kalbų paruoštų sutarties projektą, kuriame būtų viskas numatyta. Tie baubai apie kuriuos dabar kalbama turi virsti į juridinę kalbą. Reikia normaliai paruošti sutartį ir ją apsvarstyti", - DELFI sakė Miesto plėtros, investicijų ir turizmo komiteto pirmininkė Ona Balžekienė.
                      Viskas atrodo taip elementaru, bet tik maža valdininkų dalis sugeba tai „suvirškinti“. Pliusas Miesto plėtros, investicijų ir turizmo komitetui.
                      Įžvalgos.lt - FB - G+

                      Comment


                        Sukurta nauja tema Dariaus ir Gireno stadionui aptarti, bus siek tiek parasciau nei dabar dviejuose temose aptarinet

                        http://www.miestai.net/forumas/showthread.php?t=5134
                        Kaunas - lėtai bet užtikrintai...

                        Comment


                          Kauno dykrose planuojami parkai ir gyvenvietės
                          Šalia upių daug metų dunksojusios laisvos teritorijos susilaukė dėmesio
                          ARŪNAS DAMBRAUSKAS
                          LS KORESPONDENTAS
                          2007-09-11
                          Skuba įteisinti parką

                          Kauno centriniuose rajonuose – šimtai hektarų visiškai tuščių plotų: Vilijampolėje, šalia Senamiesčio – 20 hektarų neurbanizuotos miesto teritorijos, Žemuosiuose Šančiuose – 35 hektarai, Aukštuosiuose Šančiuose – 25 hektarai, Aleksote – net apie 200 hektarų.

                          Dėl puikiose vietose esančių dykrų jau susirėmė statybas planuojantys investuotojai.

                          Kaip žinoma, Vilijampolės dykroje planuojama statyti mažam miesteliui prilygstančią gyvenvietę.

                          Šančiuose šalia Nemuno plytinčią dykrą užsimojo kontroliuoti aplinkosaugininkai. 35 hektarų apleistoje teritorijoje rengiamasi kurti naująjį miesto parką.

                          „Skubame šią teritoriją įteisinti kaip miesto parką, nes prasidėjus statybų bumui tuščios teritorijos labai greitai tampa statybvietėmis“, – sakė savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Marija Stanikūnienė.

                          Tarp Nemuno kranto ir Žemųjų Šančių gyvenamųjų kvartalų esanti teritorija miesto plane nurodyta kaip parko zona.

                          Pritaikys aktyviam poilsiui

                          „Tačiau kol nepatvirtintas šios teritorijos detalusis planas, bendrojo plano idėjos tėra tik teorinės nuostatos. Tikimės kitų metų pradžioje būsimojo parko zoną įregistruoti nekilnojamojo turto registre.

                          Tuomet bus galima teigti, kad miestui pavyko išsaugoti puikią rekreacinę zoną, nes nuo 2008 metų įsigalios tokias vietas saugojantis Želdynų įstatymas“, – pabrėžė M.Stanikūnienė.

                          Seniūnas pritaria

                          Sumanymui šalia Nemuno įkurti parką pritaria ir Šančių seniūnas Arvydas Rymeikis.

                          Jo teigimu, tai turėtų būti aktyviam poilsiui skirtas parkas.

                          „Šioje teritorijoje jau nutiestas dviračių takas. Tai tam tikras stuburas, aplink kurį būtų galima plėtoti aktyvaus poilsio zoną. Manome, kad pakrantėje tiktų pastatyti vaikų pramogoms skirtą senovinį laivą vaizduojantį modelį“, – svarstė seniūnas.

                          A.Rymeikis pabrėžė, kad aktyviam poilsiui tinkanti teritorija yra ir Aukštuosiuose Šančiuose.

                          Pasak seniūno, 25 hektarus senojo ąžuolyno čia yra apsitvėrusi Krašto apsaugos ministerija.

                          „Puiki teritorija – apmirusi, nes čia tėra tik kariškiams skirti sandėliai.

                          Manau, kad tą plotą turėtų perimti miestas ir panaudoti jį rekreacinėms reikmėms“, – dėstė savo nuomonę A.Rymeikis.

                          Netyla ginčai dėl oro uosto

                          Vis labiau įsismarkauja ginčai dėl Aleksote esančio S.Dariaus ir S.Girėno oro uosto ateities.

                          Apleistas oro uostas užima apie 200 hektarų teritoriją, kurioje šeimininkauja privačių lėktuvų ir skraidyklių savininkai.

                          Miesto savivaldybės administracija kuria planus maždaug 40 hektarų teritorijoje įrengti golfo treniruočių lauką, stadionus, maniežus, kempingą.

                          Lietuvos futbolo federacija jau pareiškė, kad planuoja investuoti apie 27 mln. litų į futbolo maniežo ir šešių treniruočių aikščių statybą.

                          Apie rimtus investicinius ketinimus prabilo ir Lietuvos rankinio federacija. Ji oro uosto teritorijoje norėtų pastatyti maždaug 10 mln. litų kainuojančią sporto salę, kurioje kasdien galėtų treniruotis apie 350 jaunųjų sportininkų.

                          Pranešta apie planus įrengti ir dvi ledo ritulio aikštes.

                          Tačiau deklaruojamiems investuotojų ketinimams priešinasi oro uoste įsikūrę aviatoriai.

                          Šiems planams pritaria Aleksoto bendruomenės centras ir Aleksoto seniūnija.

                          Tačiau Lietuvos akrobatinio skraidymo federacijos prezidentas Algimantas Žentelis abejoja investuotojų planų skaidrumu. Jis tvirtina, neva sportas gali tapti priedanga pradėti gyvenamųjų namų statybas.

                          Permainoms oro uoste priešinasi ir Seimo narys Rytas Kupčinskas.

                          Parengė detalųjį planą

                          Bene aiškiausios ateities perspektyvos susiklostė Vilijampolėje, priešais Senamiestį plytinčioje dykroje. Jau parengtas šios 20 hektarų vietovės detalusis planas. Čia numatoma statyti gyvenamųjų namų kvartalą, kuriame turėtų įsikurti apie 10 tūks. žmonių.

                          Kauno architektų ir urbanistų ekspertų komisijai jau buvo parodytas ir šios teritorijos užstatymo maketas. Tačiau ekspertai jį sukritikavo. Pabrėžta, kad Vilijampolėje plytinti tuščia teritorija yra ypatingoje miesto vietoje, todėl ir projektas turėtų būti ypatingas.
                          Kaunas - lėtai bet užtikrintai...

                          Comment


                            Praleidom si, sanciu dvyniuose svarstoma ikurdint savivaldybe, o tai kaip su butais....
                            is lrytas.lt

                            Naujiems rūmams statyti siūloma dvylika vietų

                            Nepritarę dangoraižių idėjai architektai pasigedo miesto mero pozicijos

                            Arūnas Dambrauskas
                            LS korespondentas
                            2007-09-05
                            Šančiai netinka

                            Naujos vietos Kauno valdžios rūmams ieškanti miesto savivaldybės administracija jau sulaukė 12 paraiškų, kuriose siūlomi sklypai, galintys tikti planuojamam statiniui.

                            Vakar buvo išsamiai apsvarstyta galimybė statyti aštuoniolikos aukštų Kauno miesto savivaldybės pastatą Žemuosiuose Šančiuose, netoli M.K.Čiurlionio tilto.

                            Architektūros ir urbanistikos ekspertų komisija (AUEK) šiai idėjai nepritarė.

                            Pasisakymuose vyravo nuomonė, kad kuklų priemiestį primenančioje Žemųjų Šančių teritorijoje iškilę dangoraižiai atrodys kaip svetimkūniai, visiškai nederantys prie specifinės aplinkos.

                            Pasigenda mero nuomonės

                            Lietuvos architektų sąjungos Kauno skyriaus vadovas Gintaras Balčytis apgailestavo, kad svarstant klausimą dėl naujo Kauno miesto savivaldybės pastato liko neaiški mero Andriaus Kupčinsko nuomonė.

                            „Atrodo, kad visi planai kuriami savivaldybės administracijos vadovo A.Keserausko kabinete. Jei žinotume aiškią Kauno mero poziciją, manau, diskusijos dėl vietos naujiems rūmams būtų konstruktyvesnės“, – teigė G.Balčytis.

                            Kauno miesto savivaldybės Urbanistikos skyriaus vedėjas Nerijus Valatkevičius sakė, kad šiuo metu paraiškos dėl naujos savivaldybės vietos nagrinėjamos, tad vieningos nuomonės kol kas nėra.

                            Sušvelnino dangoraižių formą

                            Architekto Gintauto Natkevičiaus biuras Žemuosiuose Šančiuose prie Nemuno projektuoja du dangoraižius.

                            Planuojama, kad juose galėtų įsikurti valdiškos institucijos arba privatūs bankai ir biurai.

                            Dangoraižių projektas ekspertams pirmą kartą buvo pristatytas maždaug prieš mėnesį. Tačiau jis buvo atmestas.

                            Vakar G.Natkevičius pristatė pakeistą variantą.

                            „Norėjau šiek tiek suminkštinti dangoraižių kontūrus, padaryti juos plastiškesnius, labiau pritampančius prie aplinkos reljefo“, – sakė architektas.

                            Tačiau dauguma iš pasisakiusių ekspertų tvirtino, jog du dangoraižiai Žemųjų Šančių fone atrodo kaip atsitiktinai sukalti vinys ar kuolai, kurie darko aplinką ir nė viena gija nėra susieti į visumą.
                            Paskutinis taisė mmm; 2007.09.13, 20:02.
                            Kaunas - lėtai bet užtikrintai...

                            Comment


                              Visur pemeciau ir daugiau niekur apie savivaldybe neuzsimena ar tai realu?
                              Kaunas - lėtai bet užtikrintai...

                              Comment


                                Tačiau dauguma iš pasisakiusių ekspertų tvirtino, jog du dangoraižiai Žemųjų Šančių fone atrodo kaip atsitiktinai sukalti vinys ar kuolai, kurie darko aplinką ir nė viena gija nėra susieti į visumą.
                                Ypatingai gili mintis. Nauji pastatai Zemuosiuose Sanciuose darko aplinka? Vat dabartines menkavertines griuvenos, ekspertu nuomone, nedarko aplinkos ir organiskai isilieja i visuma?
                                Nors...Sanciu bomzui aisku smagiau perlauzti bonkele iprastineje susietoje i visuma aplinkoje nei salia sutvarkytu nauju namu ir grazios Nemuno krantines
                                Paskutinis taisė vlk; 2007.09.14, 06:22.

                                Comment


                                  Idomu, ar imanoma ka nors padaryti, kad Kauno miesto architektu grupe atsimerktu ir pagaliau miestui leistu pritraukti investicijas.. Beveik visus projektus tik atmest sugeba...

                                  Comment


                                    Tačiau dauguma iš pasisakiusių ekspertų tvirtino, jog du dangoraižiai Žemųjų Šančių fone atrodo kaip atsitiktinai sukalti vinys ar kuolai, kurie darko aplinką ir nė viena gija nėra susieti į visumą.
                                    Vadinas jei iškart statytų kokius aštuonis, tai būtų gerai, bet va du tai atrodys negerai! Nu bent jau man durnam paprastam miestiečiui atrodo, kad norint kažką turėti, reikia nuo kažko pradėti...net Dievas pasaulį 7 dienas kūrė...
                                    ir išvis tie architektūros ir urbanistikos "egzzzpertai" kiek girdžiu, tai tik atmeta sukritikuoja ir niekas niekur netinka...atrodo, kad tikrai užsibrėžę tikslą Kauną palikt tokį patį autentišką per amžių amžius

                                    Comment


                                      Parašė Kranininkas Rodyti pranešimą
                                      Idomu, ar imanoma ka nors padaryti, kad Kauno miesto architektu grupe atsimerktu ir pagaliau miestui leistu pritraukti investicijas.. Beveik visus projektus tik atmest sugeba...
                                      +1. Siutas ima ant tu egZZZZpertu, kaimieciai kazkokie susede ir aytmeta visus projektus, kurie ne ju projektuoti

                                      Comment


                                        Šioje vietoje statomas "Nemuno baldų centras"
                                        Kaunas yra Kaunas

                                        Comment


                                          Itin prasta nuotrauka telefonu.
                                          Čia šalia autostrados Kaunas_Klaipėda. Netoli GNT.
                                          Gal žinot, kas čia bus? O bus tikrai didelis objektas(logistika?), stato tajp pat sparčiai. Masteliai matosi nuotraukoje.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X