Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Projektai Kaune...

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Griuvenos laukia investicijų

    Ilgus metus netvarkomi Kauno pastatai vaiduokliai jau bado akis ne tik užsieniečiams, bet ir pačiam miesto merui.

    Kaupia nuotraukų archyvą

    Griūvančiais Kauno pastatais pastaruoju metu susirūpino miesto vadovas Andrius Kupčinskas.

    „Prieš porą mėnesių pas mus viešėjo Airijos garbės konsulas su keliais verslininkais, kurie paprašė parodyti, kaip tvarkomas Senamiestis“, - prisiminė Kauno meras A.Kupčinskas.

    Jiems susidarė įspūdis, kad čia nieko nedaroma, pastatai apleisti. Airiai pasiūlė investuoti maždaug 100 mln. litų į ekonominės klasės viešbučio statybą ir paveldo objektų rekonstrukciją.

    Meras įpareigojo savivaldybės darbuotojus surinkti informaciją apie apleistus statinius. Jau sukauptas kelių dešimčių objektų fotografijų archyvas: kam pastatai priklauso, kokia jų teisinė būklė ir kodėl jie netvarkomi.

    Manoma, kad Kaune gali būti apie šimtą apleistų objektų, kurių perspektyva visiškai neaiški.

    Svarstomas pasiūlymas

    Pusšešto hektaro sklype tarp Karaliaus Mindaugo prospekto ir Kaunakiemio gatvės stūkso „Pergalės koncerno“ pastatų kvartalas. Dalis statinių seniai nenaudojami, kai kurie darko miesto vaizdą.

    „Neseniai koncernas pasisiūlė čia statyti daugiaaukštį administracinį pastatą, kurio patalpos būtų išnuomotos savivaldybei ir Kauno apskrities viršininko administracijai, bet šį pasiūlymą dar svarstome“, - sakė savivaldybės Strateginio planavimo skyriaus vedėjas Saulius Lukošius.

    Vienas dabartinių „Pergalės koncerno“ savininkų Juozas Arnatkevičius tikino, kad pertvarkyti teritoriją jau pribrendo laikas. „Net jei mūsų pasiūlymą savivaldybė atmes, „Pergalės“ vietoje vis tiek kažką pastatysime“, - sakė J.Arnatkevičius.

    Karaliaus Mindaugo prospekte artimiausiais metais bus rekonstruotas ir „Respublikos“ viešbutis. Darbus planuojama pradėti sulig sporto arenos statyba Nemuno saloje.

    Akmenys į fondo daržą

    Didelę dalį netvarkomų statinių valdo ne privatūs asmenys, o Kauno miesto savivaldybė, Kauno apskrities viršininko administracija ir Valstybės turto fondas.

    „Valstybės turto fondas patikėtu turtu rūpinasi tik formaliai, nepasirūpina net apsauga, - sakė A.Kupčinskas. – Tai akivaizdžiausiai iliustruoja Žemųjų Šančių kareivinių istorija, kai be priežiūros paliktus pastatus vagys ištampė po plytą.“

    Kauno miesto savivaldybei Žemuosiuose Šančiuose priklausė dalis pastatų, kurie irgi nebuvo apsaugoti. A.Kupčinskas pripažįsta, kad savivaldybė taip pat aplaidžiai rūpinasi jai patikėtu turtu. „Todėl dabar ir norime sužinoti, kas ir kam priklauso, kad galėtume pasižiūrėti, ką gali padaryti miestas, o ką privatininkai“, - sakė A.Kupčinskas.

    Kai kurių statinių savininkai sąmoningai jų netvarko, nes tikisi ateityje juos pelningiau parduoti.

    Miglotos perspektyvos

    Beveik du dešimtmečius savivaldybė valdo du objektus, kurių būklė pasibaisėtina. Tai - buvusi žydų ligoninė Senamiestyje ir A.Mickevičiaus gatvėje nebaigtas statyti 14 aukštų viešbutis. Statybose nuolat šlaistosi benamiai, narkomanai, nuobodžiaujantis jaunimas.

    Dėl viešbučio iki šiol nesibaigė teisminiai ginčai su bendrove „Britanica“. Su šia įmone savivaldybė nutraukė sutartį 2000 m., nes taip ir nesulaukė žadėtų investicijų.

    Neretai apleisti objektai visiškai netvarkomi, nes priklauso keliems nesutariantiems savininkams. Dėl to sunku rasti visoms pusėms priimtiną sprendimą.

    Birštono ir Šv.Gertrūdos gatvių sankirtoje stūkso bemaž trijų aukštų pastatas išdaužtais langais. Jis priklauso fiziniams asmenims, savivaldybei ir Kauno apskrities viršininko administracijai. Statinio perspektyva neaiški iki šiol, nes vieną butą valdantis asmuo nesutinka jo parduoti kitam privačiam asmeniui, kuriam priklauso didžioji dalis namo.

    Panašios situacijos Kaune susidarė po nepriklausomybės atkūrimo praūžus privatizacijos ir nuosavybės atkūrimo bangoms.
    iš kauno dienos

    Comment


      Karaliaus Mindaugo prospekte artimiausiais metais bus rekonstruotas ir „Respublikos“ viešbutis. Darbus planuojama pradėti sulig sporto arenos statyba Nemuno saloje.
      vadinas, niekada.

      Comment


        O kas centre dirba prie Milano kavinės, daro viežbutį kaip suprantu? Kas ten gen. rangovas ar užsakovas?

        Anksčiau skaičiau kažką, bet jau nepykit labai laiko neturiu, gal kas greičiau suras už mane ? Beje šeštadienį milane būdamas mačiau, kad puta jau vienas šonas apsiūtas. Gal jau pajudės iš mirties taško šis objektas, nes jau labai lėtai juda....
        You've got one life! Live it!

        Comment


          Parašė fredis Rodyti pranešimą
          O kas centre dirba prie Milano kavinės, daro viežbutį kaip suprantu? Kas ten gen. rangovas ar užsakovas?

          Anksčiau skaičiau kažką, bet jau nepykit labai laiko neturiu, gal kas greičiau suras už mane ? Beje šeštadienį milane būdamas mačiau, kad puta jau vienas šonas apsiūtas. Gal jau pajudės iš mirties taško šis objektas, nes jau labai lėtai juda....
          Kažkokios pinigingos moterys ten prabangų daugiabutį įrenginėja.
          Kaunas yra Kaunas

          Comment


            Kauno centre - požeminė automobilių stovėjimo aikštelė

            Comment


              /\ ta prasme?

              Comment


                Kaune užsimota statyti dangoraižius dvynius

                ELTA
                2007 rugpjūčio mėn. 22 d. 10:03

                Kaunas nusižiūrėjo į Manheteną. Mieste užsimota įgyvendinti vadinamąjį Kauno dvynių projektą, dėl kurio varžosi keli bankai ir statybų bendrovės, pasirengusios skirti per 60 mln. litų investiciją, rašo „Kauno diena”.

                Su šiuo projektu siejamas naujamiesčio atgimimas. Kauno centro pašonėje, netoli M.K.Čiurlionio ir geležinkelio tiltų, architekto Gintauto Natkevičiaus komanda projektuoja du dangoraižius, kurie jau dabar kelia ypatingą susidomėjimą.
                is delfi.lt

                Comment


                  /\ Delfi.lt atnaujino straipsnį (tęsinys):

                  Maždaug prieš mėnesį projektą pirmą kartą svarstė Kauno architektų ir urbanistų ekspertų taryba, kuri pritarė, kad pastatų aukštis siektų 96 metrus. Architektūros profesionalai palankiai įvertino šį projektą.

                  Architektai pageidavo, kad kitą kartą projektuotojai parengtų daugiau vaizdinės medžiagos.

                  „Labai sunku kalbėti apie tai, kaip pastatai atrodys tarp kitų aukštuminių statinių, kurie planuojami šioje vietoje“, - kalbėjo architektai.

                  Bendra investicija į du dangoraižius sieks 63 mln. litų. Beveik 80 arų sklype architektai iš pradžių projektavo tris dangoraižius, bet jie atrodė nepatraukliai - lyg siena, užgožianti naujamiestį. Pasirinktas Kauno dvynių variantas.

                  Įrengs specialius liftus

                  Architektų grupei vadovaujantis G.Natkevičius projektą pavadino netradicine architektūra. Iš viršaus dangoraižiai atrodo lyg „X“ raidės.

                  „Užsakovas pageidavo, kad jie atrodytų patraukliai, o butą įsigijęs žmogus jį vertintų ir pagal atsiveriančias panoramas“, - sakė G.Natkevičius.

                  Per 30 aukštų dangoraižių kiekviename aukšte planuojama įrengti po keturis butus. Taip esą savininkas namuose galės matyti tris panoramas ir jam nekliudys kaimyno langai.

                  Kiekviename name bus po du liftus. Vienas jų bus pritaikytas ekstremalioms situacijoms, pavyzdžiui, kilus gaisrui.

                  „Keliose vietose bus įrengti hidrantai, o liftas bus pagamintas iš nedegių medžiagų, - pasakojo G.Natkevičius. – Be to, dingus elektrai, ji bus tiekiama autonomiškai.“

                  Abiejuose namuose bus įrengta nuo 260 iki 300 butų.

                  Nėra urbanistinio žemėlapio

                  Architektai kol kas nesiryžta prognozuoti, kada projektas bus įgyvendintas.

                  „Užsakovas yra fizinis asmuo ir, kiek žinau, dėl jo sumanymo varžosi bent keli bankai bei statybų bendrovės, kurios pasirengusios investuoti projektą“, - sakė G.Natkevičius.

                  Kaip ir kiti Kauno architektai, G.Natkevičius apgailestauja, kad Kaune nesukurta pastatų urbanistinė koncepcija. „Būtų kur kas paprasčiau, jei architektai turėtų skaitmeninį visų Kauno statinių tūrinį žemėlapį ir bet kada kompiuterio ekrane galėtų „pastatyti“ savo projektuojamą objektą“, - kalbėjo G.Natkevičius.

                  Jo nuomone, tokį skaitmeninį Kauno žemėlapį būtų nesudėtinga sukurti. „Miestas turėtų skirti apie 1 mln. Lt ir architektūros bei urbanistikos ekspertams būtų lengviau savo posėdžiuose vertinti projektus“, - įsitikinęs G.Natkevičius.

                  Dažnai jie stringa todėl, kad ekspertams sudėtinga įvertinti, kaip objektas mikrorajone atrodys šalia kitų pastatų.

                  Pasikeis neatpažįstamai

                  Architektai neabejoja, kad Kauno dvynių projektas išjudins aukštuminių pastatų statybos bangą. Juos būtų galima statyti ne tik Žemuosiuose Šančiuose, bet ir Šilainiuose bei Aleksote.

                  Apie permainas mieste geriausiai informuoti architektai tikina esą per artimiausius porą metų Kauno naujamiesčio zona nuo būsimųjų Kauno dvynių iki Nemuno salos pasikeis neatpažįstamai.
                  Paskutinis taisė ; 2007.08.22, 11:14.
                  Įžvalgos.lt - FB - G+

                  Comment


                    Pasvaigimas.. ir dar butus statys. Kazin kas dar paskolas jiems gaus, ir ypac tokiam daugiaauksciam kolchoze. Uztenka paskaityti kas Vilniuje Ranga IV 24 aukstu prestiziniuose butuose darosi. Tikiuose kaunieciai protingesni ir nesugalvos tokiuose namuose gyventi...

                    Jei tai butu ofisas tai suprasciau, bet dabar, ir dar tokioj vietoj..

                    http://www.delfi.lt/news/economy/bus...hp?id=14138775

                    jei ka
                    Paskutinis taisė sauls; 2007.08.22, 21:37.

                    Comment


                      /\ o kodėl kaune turi būti statoma bet kaip? juk iš klaidų mokomasi

                      Comment


                        UAB "Šilna", Marijampolė - Kaune Raudondvario pl. statome 3029 kv.m prekybos centrą MAXIMA.

                        P.S. Jau riogso "dėžės griaučiai".

                        Sėkmės!

                        Comment


                          Aš tai labai norėsiu pažiūrėti, kaip į tokį projektą reaguos kauniečiai, kurie ir šiaip pasižymi noru gyventi savo namuke, su kiemeliu. Vystytojams tai + už drąsą būti pirmiems šiame segmente.
                          Jūsų,
                          Analitikas PlėtRa™

                          Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

                          Comment


                            Parašė Analitikas PlėtRa Rodyti pranešimą
                            Aš tai labai norėsiu pažiūrėti, kaip į tokį projektą reaguos kauniečiai, kurie ir šiaip pasižymi noru gyventi savo namuke, su kiemeliu. Vystytojams tai + už drąsą būti pirmiems šiame segmente.
                            Mano reakcija į šį ketinimą - pagaliau.

                            Aišku, miesto centre tokio masto objektas neturi būti nekokybiškas. 63 milijonai litų neatrodo daug, o gyvenamosios paskirties dangoraižiai Lietuvoje kol kas nėra itin patrauklūs savo architektūra (mano nuomone). Tai verčia sunerimti. Bet vertinant vien projekto mastelius, kažko panašaus Kaune laukiau jau seniai

                            Tikiuosi, tai pasitvirtins:
                            Architektai neabejoja, kad Kauno dvynių projektas išjudins aukštuminių pastatų statybos bangą.
                            Nors, kiek teko paskaityt komentarų į apie šiuos planus publikuojamus sraipsnius, tai daugiau bambėjimo, sugadintas kraštovaizdis ir t.t. Bloga man nuo tokio pesimizmo. Bet, manau, rinka be problemų pasiglemš šitą projektą, vien dėl jo vietos, vaizdų, išskirtinumo (pirmumu ir dydžiu Kaune).
                            Paskutinis taisė ; 2007.08.23, 09:28.
                            Įžvalgos.lt - FB - G+

                            Comment


                              Parašė Rodyti pranešimą
                              Mano reakcija į šį ketinimą - pagaliau.

                              Aišku, miesto centre tokio masto objektas neturi būti nekokybiškas. 63 milijonai litų neatrodo daug, o gyvenamosios paskirties dangoraižiai Lietuvoje kol kas nėra itin patrauklūs savo architektūra (mano nuomone). Tai verčia sunerimti. Bet vertinant vien projekto mastelius, kažko panašaus Kaune laukiau jau seniai

                              Tikiuosi, tai pasitvirtins:
                              Turėjau omeny pardavimus.. Ar pirks kaunietis butą kelių šimtų butų kalchoze..
                              Jūsų,
                              Analitikas PlėtRa™

                              Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

                              Comment


                                Parašė Analitikas PlėtRa Rodyti pranešimą
                                Turėjau omeny pardavimus.. Ar pirks kaunietis butą kelių šimtų butų kalchoze..
                                Supratau ką analitikas (matyt, rinkos) turėjo omeny Užtrukau kol parašiau viską, ką norėjau
                                Įžvalgos.lt - FB - G+

                                Comment


                                  Parašė Analitikas PlėtRa Rodyti pranešimą
                                  Aš tai labai norėsiu pažiūrėti, kaip į tokį projektą reaguos kauniečiai, kurie ir šiaip pasižymi noru gyventi savo namuke, su kiemeliu. Vystytojams tai + už drąsą būti pirmiems šiame segmente.
                                  Tiesos yra tavo pasisakyme daug, bet Kaune esant tokiai naujos statybos būstų pasiūlai net statistiniam kauniečiui nebelieka kitos išeities kaip kolchoze gyventi. Ir taip daug statoma daugiabučių Kaune, kuomet dauguma butų jau senokai rezervuoti...tad smetoninis reliktas: kauniečio mąstysena su "privačiu - liberaliu būsto elementu", skurdi pasiūla su rinka nieko kito nebepalieka kaip tik tokiam kauniečiui gyventi kolchoze - arba visai negyventi...Bet tavo pasisakyme daug tiesos, vien pravažiavus bent vieną Pakaunės miestelį/priemiestį, bei pasižiūrėjus urbanizacijos ne miesto zonos rodiklį PaKaunėj nuostaba kelia (gal tik Panevėžyje panašaus kažkas yra per visą Lietuvą).
                                  Paskutinis taisė tivoli; 2007.08.23, 09:49.
                                  Kopenhaga/Roskildė / Stokholmas I II III IV
                                  Dordrechtas/Haarlemas
                                  Nesebaras/Plovdivas
                                  Kiolnas

                                  Comment


                                    Parašė Analitikas PlėtRa Rodyti pranešimą
                                    Ar pirks kaunietis butą kelių šimtų butų kalchoze..
                                    Aš tikrai nepirkčiau.
                                    It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                                    Comment


                                      Apsergėk Dieve nuo gyvenimo tokiame name.

                                      Comment


                                        Aš irgi ko gero nepirkčiau (turbūt ir neįpirkčiau), bet tikrai norėčiau, kad šie pastatai iškiltų. O norinčių įsigyti būtą čia tikrai atsiras, nebus gi tūkstančių butų.

                                        Comment


                                          Parašė sauls Rodyti pranešimą
                                          Pasvaigimas.. ir dar butus statys. Kazin kas dar paskolas jiems gaus, ir ypac tokiam daugiaauksciam kolchoze. Uztenka paskaityti kas Vilniuje Ranga IV 24 aukstu prestiziniuose butuose darosi. Tikiuose kaunieciai protingesni ir nesugalvos tokiuose namuose gyventi...

                                          Jei tai butu ofisas tai suprasciau, bet dabar, ir dar tokioj vietoj..
                                          jei ka
                                          nieko nėra geriau kaip gyventi aukštai. Visų pirma dėl gerų pojūčių, gerų panoramų. Draugas turi butą tavo minimame dangoraižyje Vilniuje (Europos apartamentuose). Įsivaizduok, kaip gera grįžus pavargusiam iš mokslų ir darbo ir matyti nuostabaus Vilniaus senamiesčio panoramą po kojomis. Kolchozus tokie pastatai primena mažiausiai, nes yra itin gerai suplanuoti, itin gerai atskirti butai, kad net nesijaučia, jog yra kaimynai.

                                          O dėl tavo nurodomo straipsnio tai neverta tikėti visokiais paistalais. Draugas nieko nesiskundžia tam name. Čia gal atsirado kažkas nepatenkintas, bet amžiais yra žmonių, kuriems viskas blogai

                                          Gyventi nuosavame name - tai milijoniniai rūpesčiai ir išlaidos, pradedant sutarčių dėl šiukšlių išvežimo sudarymo, baigiant kanalizacija , šildymu ir t.t.


                                          Aš,

                                          nematau prasmės skaityti komentarų, nes išskyrus pagiežą nieko nerasi. Maža to, nesniai sužinojau, kad nereti atvejai, jog vienas žmogus prirašo apie 100 komentarų, taip atrodo, kad daugelis žmonių laikosi vienokios ar kitokios nuomonės. Tai tam tikrai šizofrenijos forma
                                          Paskutinis taisė Andrew; 2007.08.23, 14:37.
                                          "Laisvė turėti įsitikinimus reiškia, kad žmogus yra laisvas pats formuoti savo įsitikinimus, pasirinkti pasaulėžiūros vertybes, jis ginamas nuo bet kokios prievartos, jo pažiūrų
                                          negalima kontroliuoti."(Konstitucinio Teismo 2000-06-13 nutarimas).

                                          Comment

                                          Working...
                                          X