Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Projektai Kaune...

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Tomkis Rodyti pranešimą
    manau, kad visi tą pamena, kai atsidarė "Akropolis", tai "Megą" visai jau užmiršau.... Man iš aukštųjų šančių ta "Mega" tolimas miražas
    O kas ta Mega?
    Prof. Vytautas Landsbergis: "Kaunas yra lietuviškiausias miestas, tačiau įvairiais būdais jį bandoma sužlugdyti. Viskas koncentruojama sostinėje. Lietuva tampa vieno miesto valstybe"

    Comment


      Negi ten jau kažką stato?

      Nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovė praneša, kad antrasis „Akropolis“ išdygs ir Kaune. Kitais metais planuojamo baigti Kauno rajone Biruliškėse statomo prekybos ir pramogų centro nuomojamas plotas turėtų būti 70 tūkst. kv. metrų. Šių metų balandį duris Kaune atvėrusiame „Akropolyje“ prekybinės patalpos užima 56 800 kv. metrus.
      It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

      Comment


        /\ Ar tai nėra paistalai? Kad toks prekybos centras bus, žinau, bet, kad tai bus „Akropolis“, tikrai nemaniau. Ar minimas „Akropolis“ ir prekybos centras Biruliškėse yra skirtingi objektai?
        Paskutinis taisė ; 2007.09.24, 22:23.
        Įžvalgos.lt - FB - G+

        Comment


          Parašė Rodyti pranešimą
          /\ Ar tai nėra paistalai? Kad toks prekybos centras bus, žinau, bet, kad tai bus „Akropolis“ tikrai nemaniau. Ar minimas „Akropolis“ ir prekybos centras Biruliškėse yra skirtingi objektai?
          kazkur teko skaityti, kad tai bus toks pat objektas kaip Akropolis, tik kitaip vadinsis

          Comment


            Paziurekit cia, transporto schemos uzsakovas - UAB "Akropolis" http://www.infraplanas.lt/frame.php?page=projektai

            A kox skirtumas, kaip vadinsis? Biruliskese bus Akropolis
            Draugai atsiranda ir pranyksta. O priešų tik daugėja...

            Comment


              O gal kas žino ką Mitnija stato prie Stiklitos gamybinių patalpų, prie Vilijampolės turgaus už 123 automatinės degalinės? Žemės darbai juda sparčiai.... Kas netingite ryt, tokią gražią dieną nulėkite papleškinti
              You've got one life! Live it!

              Comment










                You've got one life! Live it!

                Comment


                  Stambių Kauno projektų įgyvendimui lėšų galima tikėtis tik iš verslininkų

                  Pirmadienį su Kauno vadovais susitikęs konservatorių lyderis Andrius Kubilius teigė, kad be verslininkų paramos didieji laikinosios sostinės projektai nebus įgyvendinami, nes jiems Vyriausybė pinigų nežada. Kauno vadovai žada dirbti kartu su verslininkais ir per ketverių metų kadenciją įgyvendinti bent 5-6 stambius projektus.

                  Susitikę trys konservatoriai – Seimo vicepirmininkas A.Kubilius, Kauno meras Andrius Kupčinskas ir Kauno savivaldybės administracijos direktorius Arūnas Keserauskas – konstatavo, kad pinigų įgyvendinant projektus Kaune galima tikėtis nebent Nemuno salos sporto arenos statyboms (40-60 mln. Lt). Kitiems projektams pinigų tikėtis būtų naivu.

                  „Didelių iliuzijų į ženklią paramą mes negalime turėti. Dėl to mūsų stambūs projektai tampa problematiški finansavimo prasme. Tada nori nenori atsiranda kontaktas su verslu, nes tai yra finansavimo šaltinis. Atsiranda įvairių niuansų, interesų ir reikia labai atsargiai elgtis“, - sakė A. Keserauskas.

                  Svarbiausiais laikinosios sostinės projektais konservatoriai vadina arenos statybas, Kauno S. Dariaus ir S. Girėno (Aleksoto) teritorijos išvystymą, S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro stadiono, Laisvės alėjos, Vienybės aikštės rekonstrukciją. A.Keserausko teigimu, Vienybės aikštė bus sutvarkyta pritraukiant privačias lėšas.

                  Aleksote planuojama statyti sporto kompleksą bei sveikatingumo centrą, kuriame būtų pastatytos golfo, teniso, futbolo, rankinio ir kitų sporto šakų bazės. Į zonos išvystymą būtų investuotos privačių investuotojų lėšos.

                  Kauno vadovai kol kas atsargiai kalba apie galimybes reprezentacinį Kauno stadioną panaudos sutartimi perleisti FBK „Kaunas“. Futbolininkai, remiami „Ūkio banko“, į stadioną rekonstrukciją planuoja investuoti 77 mln. Lt. Už tai stadionas 20 metų. turėtų būti perleistas klubui.

                  „Spalio pradžioje rengsime jungtinį komitetų posėdį ir aptarsime šį klausimą. Į posėdį pakviesime visų suinteresuotų pusių atstovus“, - sakė A. Kupčinskas.
                  Kaip sekasi valdziai bendradarbiauti su verslininkai matosi is arenos ir D&G stadiono pavyzdziu.
                  gera gyventi gerai

                  Comment


                    Parašė Kema Rodyti pranešimą
                    Kaip sekasi valdziai bendradarbiauti su verslininkai matosi is arenos ir D&G stadiono pavyzdziu.
                    Ir galima daryt išvadas, kas bus, jei ir centrinė valždia nuo mūsų nusigręš (neatsigręš, tiksliau).

                    Svarbiausiais laikinosios sostinės projektais konservatoriai vadina arenos statybas, Kauno S. Dariaus ir S. Girėno (Aleksoto) teritorijos išvystymą, S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro stadiono, Laisvės alėjos, Vienybės aikštės rekonstrukciją. A.Keserausko teigimu, Vienybės aikštė bus sutvarkyta pritraukiant privačias lėšas.
                    Kema, kaip tu pats manai, ar yra normalu tai, jog žadama parama Kauno arenai gali būti (jau tai, kad vien taip kalbama) mažesnė, nė parama Šiaulių ar Panevėžio arenoms? Kaip manai, ar yra normalu, kad Kaune esančiam vienam svarbiausių šalies futbolo/lengvosios atletikos stadionų nežadama skirti jokios paramos rekonstrukcijai, kuri yra būtina, tuo tarpu, kai Vilniaus naujo stadiono statyboms akimirksniu buvo atseikėti 200 milijonų litų (ir, žinoma, antras etapas taip pat nebus pamirštas)? Kaip manai, ar yra normalu, kad Laisvės alėjai renovuoti siūloma finansų ieškoti pas privačius investuotojus, nors Gedimino prospektas jau nežinau kelintą savo renovacijos etapą sėkmingai vykdo?

                    Kai pagalvoji, tai nieko įspūdingo, kad kauniečiai ant vilniečių pyksta. Centrinės valdžios sprendimai negali tiesiogiai būti tapatinami su vilniečiais. Tačiau manau, kad kauniečiai turi pagrindo skųstis. Vilnius yra sostinė, tai puiku, duokim jiems dvigubai daugiau. Vadinasi duokim Kaunui 100 milijonų stadiono rekonstrukcijai. Bet mums nė tiek nereikia. Jei turim ribotą sumą pinigų, puiku, vadinas dalinsim ją į tris dalis ir dvi dalys atiteks Vilniui (kad jūs būtumėt tokie dosnūs...). Juk kai reikia finansuoti arenų projektus, sakoma, kad Kaunui parama bus suteikiama dalimis, nes arenos projektas yra ne vienas, stadionams tai jau nebegalioja? O gal vilniečiams du kartus daugiau vis dar yra per mažai?

                    Futbolo kompleksas Vilniuje atsieis 40 milijonų litų. Vilniaus Savivaldybė jam skirs tik 8 milijonus litų. Projektą Savivaldybė vykdo kartu su Lietuvos futbolo federacija. Tai, jei LFF gali finansuoti analogišką projektą Vilniuje, tegul prisideda ir prie projekto Kaune, nes tai yra Lietuvos futbolo federacija, ne Vilniaus. Jei prie to projekto finansavimo prisidės ir vyriausybė, tuomet ji turi prisidėti ir Kaune. Futbolo treničuočių kompleksas - tai ne Valdovų rūmai ir ne Gedimino prospektas, čia reprezentacijos nereikia, sportą galima vystyti bet kuriame mieste, bet viename vystyti nebūtų taip naudinga, kaip kelti bendrą visos šalies futbolo lygį, tad pirmyn, taip ir darykim.

                    Tai nėra kaltinimai vilniečiams, tai kaltininimai Kauno valdžiai, kad ji nesugeba reikalauti to, kas mums teisėtai priklauso, ir centrinėms institucijoms, perdėtu Vilniaus protegavimu.

                    Manau, kad vilniečiai turėtų pripažint, dalis kauniečių skundų tikrai yra pagrįsti. Eilinių vilniečių aš nekaltinu, štai, jei nepripažintumėt tokios neteisybės, tai nebent tuo jus kaltinčiau.
                    Paskutinis taisė ; 2007.09.25, 11:29.
                    Įžvalgos.lt - FB - G+

                    Comment


                      Parašė Rodyti pranešimą
                      Kema, kaip tu pats manai, ar yra normalu tai, jog žadama parama Kauno arenai gali būti (jau tai, kad vien taip kalbama) mažesnė, nė parama Šiaulių ar Panevėžio arenoms? Kaip manai, ar yra normalu, kad Kaune esančiam vienam svarbiausių šalies futbolo/lengvosios ateltikos stadionų nežadama skirti jokios paramos rekonstrukcijai, kuri yra būtina, tuo tarpu, kai Vilniaus naujo stadiono statyboms akimirksniu buvo atseikėti 200 milijonų litų (ir, žinoma, antras etapas taip pt enbus pamirštas)? Kaip manai, ar yra normalu, kad Laisvės alėjai renovuoti siūloma finansų ieškoti pas privačius investuotojus, nors Gedimino prospektas jau nežinau kelintą savo renovacijos etapą sėkmingai vykdo?
                      Čia dar tuo pačiu papildysiu. Valdovų rūmai, Gugenhaimo muziejus, visi ifrastruktūros projektai: krūva aplinkelių, metro ar tramvajus, Vilniaus senamiestis, ministerijų pastatų renovacija, nors rimtai svarstoma perkelti tolėliau už centro, galų gale nauja seimo posėdžių salė. Krūva naujų valstybinių įstaigų būstinių. Sumos susidaro milijardinės. Ir už visą tai moka ar mokės visa Lietuva. Kaip jie patys nesupranta, kad daro sau meškos paslaugą.
                      Paskutinis taisė mmm; 2007.09.25, 11:23.
                      Kaunas - lėtai bet užtikrintai...

                      Comment


                        Parašė mmm Rodyti pranešimą
                        Valdovų rūmai, Gugenhaimo muziejus, visi ifrastruktūros projektai: krūva aplinkelių, metro ar tramvajus, Vilniaus senamiestis, ministerijų pastatų renovacija, nors rimtai svarstoma perkelti tolėliau už centro, galų gale nauja seimo posėdžių salė. Krūva naujų valstybinių įstaigų būstinių. Sumos susidaro milijardinės. Ir už visą tai moka ar mokės visa Lietuva. Kaip jie patys nesupranta, kad daro sau meškos paslaugą.
                        Valdovų rūmai - tai bus dar vienas objektas, kuris reprezentuos mūsų šalį, tebūnie, aš džiaugiuosi, kad mūsų istoriją bandoma prikelti. Tik klausimas, kaip būtų buvę, jei Kauno klerkai nebūtų kvaili ir būtų nuspręndę atstatyti Kauno pilį (tam reikėtų 40 milijonų litų). Ar Kaunas šiam projektui būtų gavęs paramą (atminkim, net jei tas projektas būtų visiškai apmokamas iš vyriausybės lėšų, tai būtų daugiau nė 2,5 karto mažiau, nė yra skirta Valdovų rūmams)? Abejoju, tačiau nežinodamas atsakymo negaliu kaltinti.

                        Gugenhaimo muziejui atitikmens (pagal projektus) Kaune nėra, tai nereiškia, kad Vilniuje dėl to negalimo tokio projekto vystyti. Vilnius - 2009 metų Europos kultūros sostinė, manau, kad jis turėtų pasirengti šiam renginiui ir nieko stebėtino, kad tam bus vykdoma keletas projektų. Netgi pats nenorėčiau, kad Vilnius susimautų Tad, vėl gi, tebūnie.

                        Aplinkkelių Vilniui reikia, kamščiai tikrai sudaro nemažai problemų. Be to ir pakaunės infrastruktūra vystoma. Tad ir čia aš jiems nepriekaištausiu.

                        Metro/tramvajaus projektą vertinti sudėtinga. Iki šiol neišgirdau tokio projekto būtinybės ir naudos, išreikštos skaičiukais. Jei paaiškės, jog jis tikrai realiai naudingas, aš nieko prieš ir vėl. Aš neketinu pasisakyt prieš Vilniaus projektus, vien todėl, kad mano miestas yra skriaudžiamas. Su logika, jei ne man, tai niekam, bus tik dar blogiau. Tik norėčiau, kad, jei jau bus metami milijonai, jie būtų metami protingai, kad linijos eitų ne ten, kur pigiausia, bet ten, kur reikalingiausia ir logiškiausia. Taip pat, manau, kad dabar matomas tik metro arba tik tramvajaus variantai abudu yra blogi, o reikėtų jų junginio.

                        Ministerijų renovacija ir naujo Seimo posėdžių salė yra gerai. Kauno Savivaldyė taip pat turėtų persikelti į naujas, komfortabilesnes patalpas. Kaip kažkas teisingai pasakė Seimo salės temoje, darbo aplinka daro įtaką darbo kokybei. O seimūnų darbas yra tikrai svarbus mums visiems. Tikėkimės, investicijos atsipirks

                        Vienintelį tikrą priekaištą iš tavo išvardintų galėčiau pateikt nebent dėl Senamiesčio (bent jau dėl Gedimino prospekto). Nesakau, kad Vilnius neturėjo jo renovuoti, sakau, kad Vilniui jį renovuojant tą daryti turėjo ir Kaunas ir sutinku su mažesnė (logiškai mažesne) parama mums. Tačiau, kad ji bent būtų ir ne po N metų.

                        Niekada nekaltinau „Vilniaus“ aklai ir to nedarysiu, kritikuoju konkrečiai ir ten, kur man atrodo tikrai reikalinga. Visų miestų plėtra man yra maloni. Būtent, visų. O Kaunas, kaip žinia, vienas iš jų.
                        Paskutinis taisė ; 2007.09.25, 11:53.
                        Įžvalgos.lt - FB - G+

                        Comment


                          Kirkilas sako, kad pinigus reiks dalintis Kaunui, Klaipėdai...dar kam...Penevėžiui...o kas skirta Vilniui, to dalintis su niekuo nereiks gudras tas mūsų premjeras. Ir krepšininkam milijoną duoda, kitus sportus pamiršta...toks jausmas, kad tą milijoną numetė alaus padaręs ir švęsdamas pergalę, be jokio atsakomybės jausmo, nepamastęs visiškai apie pasekmes.
                          ...vis tas populiarumo vaikymasis

                          Comment


                            Parašė Rodyti pranešimą
                            Valdovų rūmai - tai bus dar vienas objektas, kuris reprezentuos mūsų šalį, tebūnie, aš džiaugiuosi, kad mūsų istoriją bandoma prikelti. Tik klausimas, kaip būtų buvę, jei Kauno klerkai nebūtų kvaili ir būtų nuspręndę atstatyti Kauno pilį (tam reikėtų 40 milijonų litų). Ar Kaunas šiam projektui būtų gavęs paramą (atminkim, net jei tas projektas būtų visiškai apmokamas iš vyriausybės lėšų, tai būtų daugiau nė 2,5 karto mažiau, nė yra skirta Valdovų rūmams)? Abejoju, tačiau nežinodamas atsakymo negaliu kaltinti.

                            Gugenhaimo muziejui atitikmens (pagal projektus) Kaune nėra, tai nereiškia, kad Vilniuje dėl to negalimo tokio projekto vystyti. Vilnius - 2009 metų Europos kultūros sostinė, manau, kad jis turėtų pasirengti šiam renginiui ir nieko stebėtino, kad tam bus vykdoma keletas projektų. Netgi pats nenorėčiau, kad Vilnius susimautų Tad, vėl gi, tebūnie.

                            Aplinkkelių Vilniui reikia, kamščiai tikrai sudaro nemažai problemų. Be to ir pakaunės infrastruktūra vystoma. Tad ir čia aš jiems nepriekaištausiu.

                            Metro/tramvajaus projektą vertinti sudėtinga. Iki šiol neišgirdau tokio projekto būtinybės ir naudos, išreikštos skaičiukais. Jei paaiškės, jog jis tikrai realiai naudingas, aš nieko prieš ir vėl. Aš neketinu pasisakyt prieš Vilniaus projektus, vien todėl, kad mano miestas yra skriaudžiamas. Su logika, jei ne man, tai niekam, bus tik dar blogiau. Tik norėčiau, kad, jei jau bus metami milijonai, jie būtų metami protingai, kad linijos eitų ne ten, kur pigiausia, bet ten, kur reikalingiausia ir logiškiausia. Taip pat, manau, kad dabar matomas tik metro arba tik tramvajaus variantai abudu yra blogi, o reikėtų jų junginio.

                            Ministerijų renovacija ir naujo Seimo posėdžių salė yra gerai. Kauno Savivaldyė taip pat turėtų persikelti į naujas, komfortabilesnes patalpas. Kaip kažkas teisingai pasakė Seimo salės temoje, darbo aplinka daro įtaką darbo kokybei. O seimūnų darbas yra tikrai svarbus mums visiems. Tikėkimės, investicijos atsipirks

                            Vienintelį tikrą priekaištą iš tavo išvardintų galėčiau pateikt nebent dėl Senamiesčio (bent jau dėl Gedimino prospekto). Nesakau, kad Vilnius neturėjo jo renovuoti, sakau, kad Vilniui jį renovuojant tą daryti turėjo ir Kaunas ir sutinku su mažesnė (logiškai mažesne) parama mums. Tačiau, kad ji bent būtų ir ne po N metų.

                            Niekada nekaltinau „Vilniaus“ aklai ir to nedarysiu, kritikuoju konkrečiai ir ten, kur man atrodo tikrai reikalinga. Visų miestų plėtra man yra maloni. Būtent, visų. O Kaunas, kaip žinia, vienas iš jų.
                            Tu pernelyg nuosaikus, kai kurie centrinės valdžios veikėjai nusipelnė žiaurios kritikos. Kritikuotini ir kai kurie šio forumo dalyviai, nepajėgiantys suprasti tolygaus Lietuvos vystymo privalumų. Bea bejo, kritikuotina ir Kauno valdžia, bet visada tik muštis į krūtinę ir sakyti "esu kaltas" irgi negalima. Pasodink ir idealiausius, ir protingiausius žmones, bet jei bus blokuojama iš Vilniaus, nieko nebus.

                            Comment


                              Parašė Rodyti pranešimą
                              Niekada nekaltinau „Vilniaus“ aklai ir to nedarysiu, kritikuoju konkrečiai ir ten, kur man atrodo tikrai reikalinga. Visų miestų plėtra man yra maloni. Būtent, visų. O Kaunas, kaip žinia, vienas iš jų.
                              Vilniui tik Šaunuoliai galime pasakyt. Bet tai ne vien savivaldybės nuopelnas. Šalies aukščiausieji daugiau įtakos šiam pakilimui turi.
                              Kaunas taip pat spūstyse uždus netrukus jeigu projektai nepajudės. Rytų aplinkelio atkarpa, prieš rinkimus daug žadėta, bet nėra. Islandijos plentas tais pačiais vilniečių automobiliais kemšasi, projektas jau paruoštas ar beveik baigtas nuo Kaišiadorių iki Babtų pro Karmėlavą jei neklystu. Baršausko gatvėj būtinos perėjos bei viadukai kad dalį srauto iš Savanorių nuimtų. O kur dar išvažiavimas iš Šiaurės pr į Islandijos plentą.
                              Kauno pilis pats pastebėjai, vertinga visos Lietuvos mąstu.
                              Ir tt ir tt ir tt
                              Manau ir Šiauliai ir Panevėžys ir Klaipėda turės ką pasakyti. Mokesčius mokame visi, todėl norėtusi lygiaverčio vystymosi. Ar tau asmeniškai kaune gyvenimas pagerės kai Vilniuje aplinkeliai atsiras? Aš tikrai nenoriu reikšti pretenzijų Vilniuj, bet turi būti aiškūs prioritetai, visos šalies mąstu.
                              Kaunas - lėtai bet užtikrintai...

                              Comment


                                Parašė Linas Rodyti pranešimą
                                Tu pernelyg nuosaikus, kai kurie centrinės valdžios veikėjai nusipelnė žiaurios kritikos. Kritikuotini ir kai kurie šio forumo dalyviai, nepajėgiantys suprasti tolygaus Lietuvos vystymo privalumų. Bea bejo, kritikuotina ir Kauno valdžia, bet visada tik muštis į krūtinę ir sakyti "esu kaltas" irgi negalima. Pasodink ir idealiausius, ir protingiausius žmones, bet jei bus blokuojama iš Vilniaus, nieko nebus.
                                Aš nekritikuoju vien mūsų valdžios. Bet imt priešgyniaut visiems Vilniaus projektams taip pat negalima. Ką tuo pasieksim? Nieko. Tik dar labiau tą priešpriešą padidinsim. Vilniečiai kalti tik tiek, kiek jie pateisina tai, jog kai kuriems Kauno projektams yra skiriama nelogiškai mažai arba neskiriama nieko. Bet ne visi tai pateisina (tikiuosi). Kritikuoti visus be išimties, būtų kvaila. Reikia visada konkrečiai žiūrėti, jei iš Vilniaus, tai dar nebūtinai blogas, jei vykdomas Vilniuje, tai dar nebūtinai yra blogai. Yra dalykų, kur mes tikrai galim skųstis, bet dažnai remdamiesi keletu tokių atvejų imam priekaištaut dėl visko be išimties. Negalima į viską žiūrėt tik kaip į baltą ir juodą. Todėl mano kritika yra nuosaiki ir aš laikau tai tik privalumu, kartu ir objektyvumu.

                                Parašė mmm Rodyti pranešimą
                                Vilniui tik Šaunuoliai galime pasakyt. Bet tai ne vien savivaldybės nuopelnas. Šalies aukščiausieji daugiau įtakos šiam pakilimui turi.
                                Aš suprantu, todėl ir kaltinkim ne vilniečius, bet tuos „aukščiausiuosius“. Ir, kaip pats matei, tam tikrą dalį Vilniaus projektų aš sukritikavau (dėl perdėto dėmesio jiems, pamirštant, kad yra daugiau problemų Lietuvoj), o daliai nematau reikalo priekaištauti.

                                Parašė mmm Rodyti pranešimą
                                Ar tau asmeniškai kaune gyvenimas pagerės kai Vilniuje aplinkeliai atsiras?
                                Man? O kaip gyvenimas pagerės vilniečiui, jei Kaune aplinkkelis atsiras? Jei nori daužyt kaktą į kaktą, tai sėkmės, taip vietoj ir liksi stovėt. Arba galim vystytis ir tie, ir tie. Ir žinau, kad pakaunės infrastruktūra vystoma bus. Beje, jei teisingai pamenu, ar tik ne susisiekimo ministras ragino Kauną greičiau daryt projektus pakaunės infrastruktūrai, nes remti jie yra pasirengę?
                                Paskutinis taisė ; 2007.09.25, 12:47.
                                Įžvalgos.lt - FB - G+

                                Comment


                                  Parašė Rodyti pranešimą
                                  Aš nekritikuoju vien mūsų valdžios. Bet imt priešgyniaut visiems Vilniaus projektams taip pat negalima. Ką tuo pasieksim?

                                  Aš suprantu, todėl ir kaltinkim ne vilniečius, bet tuos „aukščiausiuosius“. Ir, kaip pats matei, tam tikrą dalį Vilniaus projektų aš sukritikavau (dėl perdėto dėmesio jiems, pamirštant, kad yra daugiau problemų Lietuvoj), o daliai nematau reikalo priekaištauti.
                                  Stabdyti projektų niekas ir nesiūlo, geriausia išeitis - juos vykdyti palaipsniui, tuo pačiu remiant kitų miestų projektus. Arba bent jau aiški pozicija, kad po šių, įvykdytų projektų, rūpinsimės tik likusia Lietuva. Nes jei taip ir toliau - apetitas kyla bevalgant, tų labai reikalingų projektų Vilniuje atsiras.. ir atsiras.. ir atsiras. O mes visi tik džaiugsimės, kaip Vilniuje gražu.

                                  Man? O kaip gyvenimas pagerės vilniečiui, jei Kaune aplinkkelis atsiras? Jei nori daužyt kaktą į kaktą, tai sėkmės, taip vietoj ir liksi stovėt. Arba galim vystytis ir tie, ir tie. Ir žinau, kad pakaunės infrastruktūra vystoma bus. Beje, jei teisingai pamenu, ar tik ne susisiekimo ministras ragino Kauną greičiau daryt projektus pakaunės infrastruktūrai, nes remti jie yra pasirengę?
                                  Tavo palyginimas būtų teisingas, jeigu Kaunas gautų viską, o Vilnius ne. Nelabai noriu sutikt, kad Vilniečiui rūpėtų, kur Kaune sumokėti mokečiai patenka. Dabar jie tik džiaugiasi, kad didžioji dauguma į jų kelius investuojama. Ir joks čia ne daužymas į sieną. Teisingumas visiems taip pat svarbus.
                                  Paskutinis taisė mmm; 2007.09.25, 12:59.
                                  Kaunas - lėtai bet užtikrintai...

                                  Comment


                                    Parašė mmm Rodyti pranešimą
                                    Stabdyti projektų niekas ir nesiūlo, geriausia išeitis juos vykdyti palaipsniui, tuo pačiu remiant kitų miestų projektus. Arba bent jau aiški pozicija, kad po šių įvykdytų projektų, rūpinsimės tik likusia Lietuva. Nes jai taip ir toliau, apetitas kyla bevalgant, tu labai reikalingų projektų Vilniuje atsiras ir atsiras ir atsiras. O mes visi tik džaiugsimės kaip Vilniuje gražu.
                                    Su tuo aš sutinku. Suprasčiau, jei būtų pasakyta, kad finansavimas, pavyzdžiui, Laisvės alėjai, bus skirtas po ketverių metų (ir tuo atveju aš dar paniurzgėčiau, kad tenka laukti taip ilgai). Bet dabar apie jį nė nekalbama

                                    Tarkim, problemą konstatavom. O kaip ją išspręst?

                                    Turiu vieną variantą. Kaunui reikėtų mėginti gauti teisę organizuoti kokį nors panašų renginį (į tą, kuris bus 2009-aisias Vilniuje). Gal tada sulauktume dėmesio. O jei ne, reikėtų kaip galima labiau susimauti (bent jau taip atkeršytume centrinei valdžiai). Ironizuoju, žinoma.
                                    Paskutinis taisė ; 2007.09.25, 12:57.
                                    Įžvalgos.lt - FB - G+

                                    Comment


                                      Parašė Rodyti pranešimą
                                      Su tuo aš sutinku. Suprasčiau, jei būtų pasakyta, kad finansavimas, pavyzdžiui, Laisvės alėjai, bus skirtas po ketverių metų (ir tuo atveju aš dar paniurzgėčiau, kad tenka laukti taip ilgai). Bet dabar apie jį nė nekalbama

                                      Tarkim, problemą konstatavom. O kaip ją išspręst?

                                      Turiu vieną variantą. Kaunui reikėtų mėginti gauti teisę organizuoti kokį nors panašų renginį (į tą, kuris bus 2009-aisias Vilniuje). Gal tada sulauktume dėmesio. O jei ne, reikėtų kaip galima labiau susimauti (bent jau taip atkeršytume centrinei valdžiai). Ironizuoju, žinoma.
                                      Asmeniškai labai dideles viltis dedu į verslą. Ir ne tik į tą kur politikų minėtas buvo. Kauno centrui bei senamiesčiui verkiant reikia žmonių srautų. Svarbu, kad verslininkai įgyvendintų savo planus - Vilijampolės Neries krantinė, Domus Mea kvartalas, Gintariškių kvartalas (apželdinimas); Pergalės kvartalas, Sanito kvartalas. Bent dalis įgyvendintų padarytų nemenką efektą. Dar svarbiau viešbučiai, planuose yra daug, labai svarbu, kad tai virstų realybe. Ir galutinis Arena, tai pagyvins stipriai miesto centrą. Kuo daugiau Laisvės alėjoje žmonių, tuo didesnis pelnas verslininkam, tuo daugiau investicijų, fasadų atnaujinimai ir tt. Manau išgyventumėm dar kurį laiką ir be naujojo grindinio laisvėj. Svarbu judėjimas ir kuo daugiau.

                                      Tuo pačiu reikėtų paminėti ir kad nuo parastų žmonių labai daug kas priklauso. Ar jie norės gyventi centre, ar jie pirks butus. Kol kas dar palaikymas yra, kiek statė tiek išpirko.
                                      Taip pat neatmeščiau galimybės, kad švietuvų pakeitimas turės nemažos įtakos. Nes dabar vakarais laisvė tuščia. Gal daugiau šviesos, suteiksdidesnį saugumo jausmą ir ši gatvė atgims.
                                      Paskutinis taisė mmm; 2007.09.25, 13:22.
                                      Kaunas - lėtai bet užtikrintai...

                                      Comment


                                        Parašė mmm Rodyti pranešimą
                                        Asmeniškai labai dideles viltis dedu į verslą.
                                        Dažnai mes patys stabdom investicijas, nesugebėdami to deramai pagrįst. Tai verčia rimtai abejot gebėjimu vystytis vien verslo pagalba. Be to, aš neketinu atsisakyt vyriausybės paramos teikiamo pranašumo. Tad klausimas, kaip pakeisti situaciją dėl ne visada teisingo jos paskirstymo, lieka atviras.
                                        Įžvalgos.lt - FB - G+

                                        Comment


                                          Parašė Rodyti pranešimą
                                          Dažnai mes patys stabdom investicijas, nesugebėdami to deramai pagrįst. Tai verčia rimtai abejot gebėjimu vystytis vien verslo pagalba. Be to, aš neketinu atsisakyt vyriausybės paramos teikiamo pranašumo. Tad klausimas, kaip pakeisti situaciją dėl ne visada teisingo jos paskirstymo, lieka atviras.
                                          Jeigu tu klausi, kaip sulaukti daugiau finansavimo iš vyriausybės, atsakymas turbūt visiems aiškus. Reikia, kad sutaptų savivaldybės bei vyriausybės politinės pažiūros. PVZ, jeigu koncervatoriai Kaune išsilaikys, bei per ateinačius rinkimus į seimą koncervatoriai laimėtų, vat tada ir būtų viskas tvarkoje. Arba atvirkščiai, jei socdemai rinkimus laimės, o čia netyčia paikeistų valdančiosios koalicijos sudėtis, socdemų iniciatyva, vėl gi viskas susitvarkytų. Tai būtų pats lengviausias variantas, ir projektai pajudėtų ir tt. Nes dabar tikra betvarkė: vyriausybė socdemų, apskrities administracija socdemų, miesto savivaldybė konservatorių, kad ir kaip jie deklaruotų draugyste vistiek ne tas efektas gaunasi.
                                          Kaunas - lėtai bet užtikrintai...

                                          Comment

                                          Working...
                                          X